- 28 Haziran 2007
- 2.135
- 1.288
- 333
Eğitim konusunda kimseyle tartışamam anne ve çocuk vakfında 8 sene çalıştım ve bilumum bir çok seminere ve konferansa katıldım ve hatta hazırlandım . Benim bunu yazma amacım farklı ama saatten dolayı anlayamadınız belli ki . Gerekli ve zaruri durumlarda baba anne doktor harici diye başlayan geçerli bir eğitim programı var tabiki . Ve buna dikkate alıyoruzDevir kötü haklısınız da çocuğu babasına bile guvenmeyecek kadar tecrit etmek ne derece doğru bilemedim :)
erken olması da çok ciddi problemlere yol açabilir yalnız. bir de bebek bakımı sadece annenin görevi değil sonuçta baba da alt değiştirebilir ki değiştirmeli de. Hatta bazı ülkelerde erkekler tuvaletinde bez değiştirme alanı vardır ibaresi var. sonuçta bebek müşterekBilmem ki :) cinsel eğitime çok erken başlıyorum sanırım. 2 yaştan itibaren diyorlar eğitmenler aslında. ilk 4 ay beraber yıkadık tabi. Şimdi 1 yaşında . Artık evde dikkat ediyorum . Ablamıza da bu şekilde örnek olmaya çalışıyorum . Bakılmaz ve gösterilmez ayıptır diye . Okulda maalesef meraklı bazı öğrenciler tuvalet kapısını açıyorlarmış falan falan . Komşumunda ne zaman kapısını çalsam 3 yaşında oğlu elinde pipisiyle açıyor kapıyı. Anne baba öğretse yapmazlar böyle şeyler çocuklar. Ben etrafımdaki örneklerden sonra daha dikkat ediyorum sanırım . Erken olsun, geç olmasın :)
Ben ne yapayım İstanbul’dan Tekirdağ’a taksi mi tutayım? Yoksa uçakla mı gideyim? Ne yapardınız siz mesela?Hayır dalga geçmiyorum tabii ki ama bebeği mağdur etmemek için en makul çözüm bu. Hasta bebeği 1 saatlik yola toplu taşımayla götürmek hem anne hem bebek için zor.
Eğitim konusunda kimseyle tartışamam anne ve çocuk vakfında 8 sene çalıştım ve bilumum bir çok seminere ve konferansa katıldım ve hatta hazırlandım . Benim bunu yazma amacım farklı ama saatten dolayı anlayamadınız belli ki .
Alıntılayayım dedim olmadı alıntıla alıntıla bitmedi, bütün yorumları okuyayım dedim yok dayanamadım. Gerçekten okuduklarıma inanamıyorum. Kadının ne terbiyesizliğini, ne cahilliğini, ne şımarıklığını bırakmışsınız. Yok o anneymiş ya artık herşey mübahmış da, yok sanki bir tek onda bebek varmış da vay vay vay. Biz kadınlar neden hemcinslerimizi yerden yere vurmayı bu kadar seviyoruz? Yani o kadar anlayışsızınız ki. Yorumların hepsini okuyamadım zira bebeğim uyumuşken uyumam lazım ama çok üzüldüm keşke okumasaydım bu konuyu. Benim gibi düşünen yazan var mı bilmiyorum umrumda da değil. Ben yılbaşından sonra İstanbul’dan Tekirdağ’a gideceğim bebeğimle kısmetse. İlk otobüs yolculuğumuz olacak ve hep ne yapacağımı düşünüyordum ama şu saatten sonra en büyük derdim altını kirletirse ne yapıcam olacak. Gideceğim yol 3-4 saatlik yol trafiğe göre değişir. Bebeğim küçük binmeden önce değiştirmiş de olsam bindikten 1 saat sonra yapabilir ve ben bebeğimi o kakalı bezle o kadar saat tu ta mam valla isterseniz terbiyesiz deyin, isterseniz cahil. Birisi bişey derse de cevabımı veririm ama cazgır olurum dimi? Yol boyunca mola yok. Denilmiş ki benzinlikte durulsun yahu sadece bir tane benzinliğin bebek bakım odası var diğerlerinde yok ki lavabonun taşında mı değiştireyim? Hadi diyelim durduk bu defa da bık bık söylenecekler. Biz memnuniyetsiz bir toplumuz. Araba full dolu arkaya geçemem ki geçsem de kokar eeee konu sahibinin rahatsızlığı koku zaten. Napayım ben peki konu sahibi. Hiç dert etmemiştim bu meseleyi kendime ama şu saatten sonra dert ederim çözüm sunun bakalım. Yada siz gidin altınızda bir karış kaka ile 3 saat. Ben şehirlerarası otobüste 15 saat afedersiniz zart zart gaz çıkaran insanlarla gitmek zorunda kaldım en fazla havalandırmayı açtırdım. Siz buraya kadın bir özür bile dilemedi diye konu açmamışsınız ki o kokuyu çekmek zorunda mıyım diye konu açmışsınız. Bana da sunun çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Valla diyorum çünki Yurt dışında yaşadım az da olsa medeni inssnların toplu taşımada nasıl davrandığını gördüm kesinlikle Türkiyedeki yapılan davranışlarla yakından uzaktan alakası yok insanın önce etrafındakilere saygısı olmalı sonra kendine oldu gazım geldi tutamadım yapayım ses çıkıuo ama yapacak bişey yok karnım ağrıdı midem kötü geyireyim sesli sesli çocuğum altına yaptı ki 1,5 yaşında çocuk büyük insan dışkısı artık istediğim yerde alırım otobüste havalandırma kısıtlı millet kusabilir ama sorun yok çpcuğum rahat etsin
Sadece Türklerde var bu mantık neden biliyomusunjz kimsenin kimseye saygısı yok çünki
Zor ama mecbur. Biraz halka inin. Ya da inmeyin kendi elit dunyanizda yasayin ama o zaman da ekmek bulamiyorsalar pasta yesinler modunda takilmayin. Cok kalp kirarsiniz cok ah alirsiniz. Ne yapsin durumu olmayanlar cocuk mu yapmasin?Hayır dalga geçmiyorum tabii ki ama bebeği mağdur etmemek için en makul çözüm bu. Hasta bebeği 1 saatlik yola toplu taşımayla götürmek hem anne hem bebek için zor.
Çok haklısınız, hamile ve çocuklu annelere saldırının asıl sebebi gen savaşından kaynaklı aslında.Oldukça derin bir konu, medeniyet, zorunda mıyım, yapmasaydınlar filan bunun perdesi. Muhtemelen konuda geçen terbiyesiz ve cahil olarak betimlenmiş anne, arabayı bir kenarda durdurabilir misiniz bez değiştireceğim dese, otobüsteki çoğu insan burada değiştir ne olacak bebeğin kakasından diyecekti ve konu sahibi de şimdi bu olayı farklı şekilde yazacaktı muhtemelen. gerçi resmen birbuçuk yaşındaki bebeğin bezi açıldı diye travma geçirmiş kendisi ama, hayır üç pırtlık kaka altı üstü, sonuçta yetişkiniz sanırım tuvalette daha fazlasını görmüştür sonuçta, hasil kelam boşverin siz bebeğinizin iyiliğini düşünün kafaya takılacak şeyler değil bunlar, küçücük, yetişkinlere muhtaç bir canın acı çekmesindense birkaç insan canlısı terbiyesiz aaaaa cahil kadın falan deyiversin.
Amerikada yaşadım toplu taşıma da hiçbir nezaket dışı hareketle karşılaşmadımAllahim yurt disinda nerde yasadin ya? gaz cikarmak normal burda biliyormusun? benim doktorum yanimda saldi resmen ben apisip kaldim.bu olaydanda millietcilik yaptiniz ya helal olsun!!! insan her yerde insan!!!
Bezi biraktiginda babam cisimi yaptirsin beraber lazimliga gidelim beraber bye bye cis yapalim vs dediginde ne diceksiniz 2-3 yasindaki cocuga?Bilmem ki :) cinsel eğitime çok erken başlıyorum sanırım. 2 yaştan itibaren diyorlar eğitmenler aslında. ilk 4 ay beraber yıkadık tabi. Şimdi 1 yaşında . Artık evde dikkat ediyorum . Ablamıza da bu şekilde örnek olmaya çalışıyorum . Bakılmaz ve gösterilmez ayıptır diye . Okulda maalesef meraklı bazı öğrenciler tuvalet kapısını açıyorlarmış falan falan . Komşumunda ne zaman kapısını çalsam 3 yaşında oğlu elinde pipisiyle açıyor kapıyı. Anne baba öğretse yapmazlar böyle şeyler çocuklar. Ben etrafımdaki örneklerden sonra daha dikkat ediyorum sanırım . Erken olsun, geç olmasın :)
Çünkü 3 saatlik yol ve küçük transit araçlarla gidiliyor saat başı otobüs kalkıyor sadece yolcu alıp yolcu indirmek için ilçe otogarlarda duruluyor, oralarda da değiştirecek bir yer mümkün değil. Sanki çok gelişmiş bir ülkeyiz de... Zaten ülkemizde hayvanlı ve bebekli insanlara hiç bir kolaylık yok maalesef. Tabiki benim yanımda bezimi koyacağım bez torbam var ama önde yer varsa arkalarda yoksa önde açmak zorundayım bebeğim bir defa idrar yolu enfeksiyonu geçirdi bir ben bilirim kim ne derse desin de çok ağır yazılanlar. Çocuklarımız değil de buradaki hanımefendiler premses, düşes falan herhalde.Ben konuyu okuyunca kafasına göre iş yapan biri canlandı kafamda. Bencil biri yani. O yüzden sert yazdım. Sizin yerinizde olsam; çevremdekilerden özür dileyip işimi en kısa sürede halletmek olur. Sonrada şu parfümlü çöp torbalarının içine koyarım bezi. Külot gibi giydirilenler var. Sanki daha kolay giydirip çıkarması. Koku içinde havalandırmayı açardım sanırım. O gaz çıkaranlar falan ümitsiz vaka. Mola nasıl yok onu anlamadım.
Aynen efendim o da gen savaşından kaynaklı :)Yazdığınız dikkatimi çekti de o yüzden alıntıladım. Birçok kişi yazmış; kendi çocuğuma toleranlı olurum ama başkasının çocuğuna olamam dedim. Bu da mı gen savaşından kaynaklı sizce. Sanırım ben sizin çıkış noktanızı anladım ama doğru mu anladım onu merak ediyorum.
Gerçekte burdakı gıbımı mı hanım merak ettımZor ama mecbur. Biraz halka inin. Ya da inmeyin kendi elit dunyanizda yasayin ama o zaman da ekmek bulamiyorsalar pasta yesinler modunda takilmayin. Cok kalp kirarsiniz cok ah alirsiniz. Ne yapsin durumu olmayanlar cocuk mu yapmasin?
Benim babam asgari ücretliydi ben bebekken oyle araba da bu kadar yaygin degildi zaten her hastaligimiza sehir hastanelerine bizi battaniyelere sararak goturdu. Aklinizda bulunsun madem anne olacaksiniz saglik ocagina bebek goturulmez her bebegin bir uzman cocuk doktoru olur. Vel hasili kelam Bu sartlar altinda buyuduk birimiz avukat birimiz ogretmen olduk.
Ve kalp kirmak cok kolay siz belki farkindasiniz belki degilsiniz ama o taksi tutsunlar lafi kimlerin kalbini nssil kiriyor anlamazsiniz. İnsanlar cocuklarini emziremediklerinde mama alacak para bulamadiklari icin 1 aylik bebeklere pirinc unu yediriyorlar. Bu ulkrde insanlar evlerine et alamadiklari icin 4 aylik bebeklere devlet politikasi olarak demir destegi baslatiyor. Her ne yapiyorsaniz yapin ama gercek hayattan bu kadar kopuk olmayin irrite ediyor.
Zor ama mecbur. Biraz halka inin. Ya da inmeyin kendi elit dunyanizda yasayin ama o zaman da ekmek bulamiyorsalar pasta yesinler modunda takilmayin. Cok kalp kirarsiniz cok ah alirsiniz. Ne yapsin durumu olmayanlar cocuk mu yapmasin?
Benim babam asgari ücretliydi ben bebekken oyle araba da bu kadar yaygin degildi zaten her hastaligimiza sehir hastanelerine bizi battaniyelere sararak goturdu. Aklinizda bulunsun madem anne olacaksiniz saglik ocagina bebek goturulmez her bebegin bir uzman cocuk doktoru olur. Vel hasili kelam Bu sartlar altinda buyuduk birimiz avukat birimiz ogretmen olduk.
Ve kalp kirmak cok kolay siz belki farkindasiniz belki degilsiniz ama o taksi tutsunlar lafi kimlerin kalbini nssil kiriyor anlamazsiniz. İnsanlar cocuklarini emziremediklerinde mama alacak para bulamadiklari icin 1 aylik bebeklere pirinc unu yediriyorlar. Bu ulkrde insanlar evlerine et alamadiklari icin 4 aylik bebeklere devlet politikasi olarak demir destegi baslatiyor. Her ne yapiyorsaniz yapin ama gercek hayattan bu kadar kopuk olmayin irrite ediyor.
Yaniniza kokuyu hapseden posetlerden alirsiniz.ilk inilecek yerde atarsiniz. Durulabilecek yerdeyse tesiste halledersiniz yok degil ise muavini bilgilendirir havalandirmayi acmasini soyler bos koltuga gecip ortunuzu ortup ivedilikle degistirirsiniz.Alıntılayayım dedim olmadı alıntıla alıntıla bitmedi, bütün yorumları okuyayım dedim yok dayanamadım. Gerçekten okuduklarıma inanamıyorum. Kadının ne terbiyesizliğini, ne cahilliğini, ne şımarıklığını bırakmışsınız. Yok o anneymiş ya artık herşey mübahmış da, yok sanki bir tek onda bebek varmış da vay vay vay. Biz kadınlar neden hemcinslerimizi yerden yere vurmayı bu kadar seviyoruz? Yani o kadar anlayışsızınız ki. Yorumların hepsini okuyamadım zira bebeğim uyumuşken uyumam lazım ama çok üzüldüm keşke okumasaydım bu konuyu. Benim gibi düşünen yazan var mı bilmiyorum umrumda da değil. Ben yılbaşından sonra İstanbul’dan Tekirdağ’a gideceğim bebeğimle kısmetse. İlk otobüs yolculuğumuz olacak ve hep ne yapacağımı düşünüyordum ama şu saatten sonra en büyük derdim altını kirletirse ne yapıcam olacak. Gideceğim yol 3-4 saatlik yol trafiğe göre değişir. Bebeğim küçük binmeden önce değiştirmiş de olsam bindikten 1 saat sonra yapabilir ve ben bebeğimi o kakalı bezle o kadar saat tu ta mam valla isterseniz terbiyesiz deyin, isterseniz cahil. Birisi bişey derse de cevabımı veririm ama cazgır olurum dimi? Yol boyunca mola yok. Denilmiş ki benzinlikte durulsun yahu sadece bir tane benzinliğin bebek bakım odası var diğerlerinde yok ki lavabonun taşında mı değiştireyim? Hadi diyelim durduk bu defa da bık bık söylenecekler. Biz memnuniyetsiz bir toplumuz. Araba full dolu arkaya geçemem ki geçsem de kokar eeee konu sahibinin rahatsızlığı koku zaten. Napayım ben peki konu sahibi. Hiç dert etmemiştim bu meseleyi kendime ama şu saatten sonra dert ederim çözüm sunun bakalım. Yada siz gidin altınızda bir karış kaka ile 3 saat. Ben şehirlerarası otobüste 15 saat afedersiniz zart zart gaz çıkaran insanlarla gitmek zorunda kaldım en fazla havalandırmayı açtırdım. Siz buraya kadın bir özür bile dilemedi diye konu açmamışsınız ki o kokuyu çekmek zorunda mıyım diye konu açmışsınız. Bana da sunun çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Amerikada yaşadım toplu taşıma da hiçbir nezaket dışı hareketle karşılaşmadım
Hayır değilim.Gerçekte burdakı gıbımı mı hanım merak ettım
Ağzınıza sağlık
Teşekkür ederim daha evvel hiç düşünmemiştim sizin fikrinize ihtiyacım vardı gerçekten size nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim şu andae ozaman orda yasa? bu kadar itici buldugun yerde ne isin var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?