Transit arabalardan başka bir şansınız varsa kullanın derim. Ben o araçları biliyorum. Çok rahatsız onlar. Büyük firmalara bakın derim.Çünkü 3 saatlik yol ve küçük transit araçlarla gidiliyor saat başı otobüs kalkıyor sadece yolcu alıp yolcu indirmek için ilçe otogarlarda duruluyor, oralarda da değiştirecek bir yer mümkün değil. Sanki çok gelişmiş bir ülkeyiz de... Zaten ülkemizde hayvanlı ve bebekli insanlara hiç bir kolaylık yok maalesef. Tabiki benim yanımda bezimi koyacağım bez torbam var ama önde yer varsa arkalarda yoksa önde açmak zorundayım bebeğim bir defa idrar yolu enfeksiyonu geçirdi bir ben bilirim kim ne derse desin de çok ağır yazılanlar. Çocuklarımız değil de buradaki hanımefendiler premses, düşes falan herhalde.
Oyle bir durum yok sanirim annenin sorumsuzlugu cunku hemen giristi ve cocugun rahatsizlik belirtiside yoktu
O kokuyu anlatmam imkansiz asiri koktu bir otobus insana ve sofore de yazik en azindan ozur dileyemezmiydi
Gel seni bi opeyim canim o kadar dogruki :)Hicbir kadin durduk yere boyle bir seyi yapmaz. Biraz sagduyulu davranin.
Allah askina hic kaka temizlediniz mi? Otobuste bu nasil yapilir dusunmek bile istemiyorum.
Bebeğin bir huzursuzlugu yoktu demis arkadas, huzursuz olmadı diye eve gidene kadar altinda pislikle bekleyemez, beklememeli!!
Bu düşünceler yüzünden bebekli insanlar evde depresyona giriyor iste.
Ben de otobuste tirnaklari ojeli, yüzü makyajli , sozde bakimli kizin koca paket cips yemesinden igreniyorum!
Ter kokan, nefesi kokan, ayagi kokan insanlardan igreniyorum!
Molada lahmacun yaptirip otobuste yiyen insanlardan igreniyorum!
Benim icin hepsi bebeğin bokundan daha rahatsiz edici, bebek en azindan bilinçsiz, koca koca adamlara neden ses cikarmiyorsunuz?
Eğitim konusunda kimseyle tartışamam anne ve çocuk vakfında 8 sene çalıştım ve bilumum bir çok seminere ve konferansa katıldım ve hatta hazırlandım . Benim bunu yazma amacım farklı ama saatten dolayı anlayamadınız belli ki . Gerekli ve zaruri durumlarda baba anne doktor harici diye başlayan geçerli bir eğitim programı var tabiki . Ve buna dikkate alıyoruz
Merhaba.
Is geregi hergun 70 dk mesafedeki ilceye gidip geliyorum. Dun aksam is cikisi cok fazla gormedigim genc bir anne 1,5 yaslarindaki bebegin altini acti.
Tum otobus disarda ayaz, icerde koku ve bunaltici kalorifer sicagi ile yolculuk yaptik
Cocukta herhangi bir belirti yoktu, otobuse bindikten 10 dk sonra giristi.
Ben ozellikle tepkisiz kaldim kimse sesini cikarmadi.
Benmi tuhafim, insanlarmi artik korkuyor, cocuk o diyip gecmelimiyim o kokuyu cekmek zorunda kalmak cok mu normal, anne boyle biseyi herkese dayatabilirmi anlamadim.
Neyi dert ettim, hic biseyi fakat genel fikri merak ediyorum.
Ben anne olsam fotograf ve video ihtimaline karsi asla boyle bsy yapmam.
En azindan soforden ve otobustekilerden ozur diler ilk tesiste bezi cope atardim
Yol sehirler arasi yol, otobusler kucuk sert koltuklu belediye otobusu cocugun herseyi ortadaydi.
Teşekkür ederim daha evvel hiç düşünmemiştim sizin fikrinize ihtiyacım vardı gerçekten size nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim şu anda
Zaten poşetim var tabiki ama boş koltuk var mıdır bilemem. Rica etsem birine orda altını alabilir miyim desem o da gelir yarın konu açar kadın beni premsesinin altını almak için yerimden kaldırdı diye. İnsanları memnun etmek hayattaki en zor şeydir maalesef ayrıca belirtmiştim maalesef yol boyu mola yok, tesis mesis de yok. Keşke o hanımefendi de kadına tepki göstermeyi düşüneceğine havalandırmayı açar mısınız deseydi.Yaniniza kokuyu hapseden posetlerden alirsiniz.ilk inilecek yerde atarsiniz. Durulabilecek yerdeyse tesiste halledersiniz yok degil ise muavini bilgilendirir havalandirmayi acmasini soyler bos koltuga gecip ortunuzu ortup ivedilikle degistirirsiniz.
Sanane ya isteyen beğenir yaşadığı ülkeyi isteyen beğenmez sanane? Biz mi seçiyoruz burada doğmayı? Beğenmek mi zorundayız birlikte yaşadığımız insanları? SANANE?yallah yolun acik olsun! medeni insanlarla icinde karsilikli patlatirsun gazini....
bi insan kendi ülkesine bu kadar saldirmaya merakli olur. kiz 20 yasinda etmis cahillik. ama bunu türklüge baglamak cok gereksiz.
daha da yazmiyorum sacma olaylar yüzünden ban yemeye gerek yok!
@ muneyallah yolun acik olsun! medeni insanlarla icinde karsilikli patlatirsun gazini....
bi insan kendi ülkesine bu kadar saldirmaya merakli olur. kiz 20 yasinda etmis cahillik. ama bunu türklüge baglamak cok gereksiz.
Tatlim benim oglum 1 yasindaydi yanima koltuk almistim ben.. ole alt degisme olmadi ama cocukta bende rahat ettik..Zaten poşetim var tabiki ama boş koltuk var mıdır bilemem. Rica etsem birine orda altını alabilir miyim desem o da gelir yarın konu açar kadın beni premsesinin altını almak için yerimden kaldırdı diye. İnsanları memnun etmek hayattaki en zor şeydir maalesef ayrıca belirtmiştim maalesef yol boyu mola yok, tesis mesis de yok. Keşke o hanımefendi de kadına tepki göstermeyi düşüneceğine havalandırmayı açar mısınız deseydi.
yallah yolun acik olsun! medeni insanlarla icinde karsilikli patlatirsun gazini....
Ağzına sağlık.Zor ama mecbur. Biraz halka inin. Ya da inmeyin kendi elit dunyanizda yasayin ama o zaman da ekmek bulamiyorsalar pasta yesinler modunda takilmayin. Cok kalp kirarsiniz cok ah alirsiniz. Ne yapsin durumu olmayanlar cocuk mu yapmasin?
Benim babam asgari ücretliydi ben bebekken oyle araba da bu kadar yaygin degildi zaten her hastaligimiza sehir hastanelerine bizi battaniyelere sararak goturdu. Aklinizda bulunsun madem anne olacaksiniz saglik ocagina bebek goturulmez her bebegin bir uzman cocuk doktoru olur. Vel hasili kelam Bu sartlar altinda buyuduk birimiz avukat birimiz ogretmen olduk.
Ve kalp kirmak cok kolay siz belki farkindasiniz belki degilsiniz ama o taksi tutsunlar lafi kimlerin kalbini nssil kiriyor anlamazsiniz. İnsanlar cocuklarini emziremediklerinde mama alacak para bulamadiklari icin 1 aylik bebeklere pirinc unu yediriyorlar. Bu ulkrde insanlar evlerine et alamadiklari icin 4 aylik bebeklere devlet politikasi olarak demir destegi baslatiyor. Her ne yapiyorsaniz yapin ama gercek hayattan bu kadar kopuk olmayin irrite ediyor.
Büyük firmalar kedimi yanıma almama izin vermiyor bir de kedim var. Yaa ikisi de evlat işte, ikisini de yanımda götürmek zorundayım o yüzden düşüneceğim en son şey altını nerde açabilirim acaba olur.Transit arabalardan başka bir şansınız varsa kullanın derim. Ben o araçları biliyorum. Çok rahatsız onlar. Büyük firmalara bakın derim.
Cocukla mecburi yolculuk yapacaksam yanimdaki koltuguda satin alir bir nebze rahat gitmeye kimseyi de rahatsiz etmemeye calisirdim. Sahsi fikrim..Zaten poşetim var tabiki ama boş koltuk var mıdır bilemem. Rica etsem birine orda altını alabilir miyim desem o da gelir yarın konu açar kadın beni premsesinin altını almak için yerimden kaldırdı diye. İnsanları memnun etmek hayattaki en zor şeydir maalesef ayrıca belirtmiştim maalesef yol boyu mola yok, tesis mesis de yok. Keşke o hanımefendi de kadına tepki göstermeyi düşüneceğine havalandırmayı açar mısınız deseydi.
Amerikada yaşadım toplu taşıma da hiçbir nezaket dışı hareketle karşılaşmadım
Evet bunu ben de yapıcam kedim de var çünkü ama yapamayan iki koltuk alacak durumu olamayanlar da vardır muhakkak allah herkesin yardımcısı olsun bu kadar linç etmeyelim yahu.Tatlim benim oglum 1 yasindaydi yanima koltuk almistim ben.. ole alt degisme olmadi ama cocukta bende rahat ettik..
Bebeğimin altını ben misafiri geçtim , babasının yanında bile açmıyorum . Herhalde mecbur kaldı anne ama Orada keşke anneye yardım edip örtü falan açsaymış birileri, yada anne yardım isteseymiş . Bebeğin altı tabiki temizlenmeli ama ulu orta hoş değil.
Koku konusunun tartışılması çok manasız , bez değiştirilecek ve dışarı atılacak ki kokudan kurtulunsun. Bebeğin poposunda kaldığı sürece değişen tek şey koku ile beraber bebeğin pişik olup rahatsızlıkla ağlamaya başlaması olabilir . Kokuyu poposu ile kamufle edemez yani.
Başıma gelmedi ama gelsin istemeZdim , Benzinlikte dursa bebeği yatırıp bezi değiştirmek için uygun yer büyük ihtimal bulamayabilirdi .
en yakın tesise uğramayı teklif edebilirdi muavine . Eğer otobüs bu tür tesislerden geçiyorsa .
Şehiriçi toplu taşımada olmak daha fena. İnmek zorundasın bir durakta.
Anne olmak evet zor ama çok güzel ya...
Bilmem ki :) cinsel eğitime çok erken başlıyorum sanırım. 2 yaştan itibaren diyorlar eğitmenler aslında. ilk 4 ay beraber yıkadık tabi. Şimdi 1 yaşında . Artık evde dikkat ediyorum . Ablamıza da bu şekilde örnek olmaya çalışıyorum . Bakılmaz ve gösterilmez ayıptır diye . Okulda maalesef meraklı bazı öğrenciler tuvalet kapısını açıyorlarmış falan falan . Komşumunda ne zaman kapısını çalsam 3 yaşında oğlu elinde pipisiyle açıyor kapıyı. Anne baba öğretse yapmazlar böyle şeyler çocuklar. Ben etrafımdaki örneklerden sonra daha dikkat ediyorum sanırım . Erken olsun, geç olmasın :)
Bence amerikaAmerikada yaşadım toplu taşıma da hiçbir nezaket dışı hareketle karşılaşmadım
Bilakis işim elitliğe engel. Yazdıklarınız çok doğru. O konu da netim. Ben sadece dediğim gibi bebek nasıl en kısa sürede doktora götürüldüğüne odaklandım. O sağlık ocağını da şu yüzden yazdım; bebek kendini toparlayana kadar önlem alabilirler. Yoksa tabii ki ciddi hastalık için götürülse de sevk ediyorlar. Ben de Ağaoğlu'nun yeğeni değilim yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?