Amerikalıların hepsi homeless ve aynı hareketi yapıyor yani öylemi hmm örneğiniz çok güzel oldu gerçektenBence siz görmemişsiniz. Ya da görmek istememissiniz. Homelessin biri gayet metroda vagona sicti.
Cinsel eğitim 2 -3 yaş itibariyle başlıyor ve sonrasında zaruri olmadıkça baba ve doktor harici müdahale olmuyor . Bu zaruriyetleir en iyi anne bilir . Ben uzman değilim ama daha geçen hafta uzman arkadaşlarımın seminerine katıldım ve onlarla yıllarca çalıştım . Arzu ederseniz mail adresini atın sizinle bu konuda eğitmenlerle hazırladığımız bazı dökümanlarımızı paylaşayım . Eğitim neden o yaşta başlar, mahremiyet neden önemli bunlar hakkında birçok makale var internette de sanırım . İsterseniz dikkate alırsınız isterseniz almazsanız tabiki.Bezi biraktiginda babam cisimi yaptirsin beraber lazimliga gidelim beraber bye bye cis yapalim vs dediginde ne diceksiniz 2-3 yasindaki cocuga?
Yanlis anlamayin dalga gecmek maksatli sormuyorum ciddi ciddi soruyorum. Kizim 3 yasinda ve babasiyla tuvalete gitmek, onunla sifona basip bye bye demek cok hosuna gidiyor.
Bir cocugu babasindan sakinmak egitim falan olamaz,olmamali. Hani 6-7 yas ustu falan olsa anlayacagim da daha alti bezli cocugu babasina gostermemek icin yaninda degistirmemek falan saglikli dusunceler degil.
Bacım sakin! Hangi birine cevap versem ya da hiç mi cevap vermesem karar veremedim. Ama ben kesinlikle kendimde başkalarını bu şekilde rahatsız etme hakkını bulmuyorum. Ben doğurdum diye niye çeksin millet. Bana her şeyi mis gibi gelir belki ama kimseyi de bu durumda bırakamam. Gerekirse kendimden fedakarlık yapar gitmem bir yere ama bu duruma da düşemem. Otobüste çocuğun altını değiştirmek son seçenek olur benim için. O dereceye gelene kadar her türlü yolu denerim. Çok mecbur kaldım diyelim başka seçenek kalmadı gerekirse herkesten de özür dilerim. Dediğim gibi benim çocuğumun pisliğini kokusunu kimse çekmek zorunda değil. Hani bu durumda bebeğin annesi mağdursa yolcular da mağdur. Üste çıkmanın anlamlı yok. Bebeğin annesi kendince haklı olabilir ama yolcular da haklı.Alıntılayayım dedim olmadı alıntıla alıntıla bitmedi, bütün yorumları okuyayım dedim yok dayanamadım. Gerçekten okuduklarıma inanamıyorum. Kadının ne terbiyesizliğini, ne cahilliğini, ne şımarıklığını bırakmışsınız. Yok o anneymiş ya artık herşey mübahmış da, yok sanki bir tek onda bebek varmış da vay vay vay. Biz kadınlar neden hemcinslerimizi yerden yere vurmayı bu kadar seviyoruz? Yani o kadar anlayışsızınız ki. Yorumların hepsini okuyamadım zira bebeğim uyumuşken uyumam lazım ama çok üzüldüm keşke okumasaydım bu konuyu. Benim gibi düşünen yazan var mı bilmiyorum umrumda da değil. Ben yılbaşından sonra İstanbul’dan Tekirdağ’a gideceğim bebeğimle kısmetse. İlk otobüs yolculuğumuz olacak ve hep ne yapacağımı düşünüyordum ama şu saatten sonra en büyük derdim altını kirletirse ne yapıcam olacak. Gideceğim yol 3-4 saatlik yol trafiğe göre değişir. Bebeğim küçük binmeden önce değiştirmiş de olsam bindikten 1 saat sonra yapabilir ve ben bebeğimi o kakalı bezle o kadar saat tu ta mam valla isterseniz terbiyesiz deyin, isterseniz cahil. Birisi bişey derse de cevabımı veririm ama cazgır olurum dimi? Yol boyunca mola yok. Denilmiş ki benzinlikte durulsun yahu sadece bir tane benzinliğin bebek bakım odası var diğerlerinde yok ki lavabonun taşında mı değiştireyim? Hadi diyelim durduk bu defa da bık bık söylenecekler. Biz memnuniyetsiz bir toplumuz. Araba full dolu arkaya geçemem ki geçsem de kokar eeee konu sahibinin rahatsızlığı koku zaten. Napayım ben peki konu sahibi. Hiç dert etmemiştim bu meseleyi kendime ama şu saatten sonra dert ederim çözüm sunun bakalım. Yada siz gidin altınızda bir karış kaka ile 3 saat. Ben şehirlerarası otobüste 15 saat afedersiniz zart zart gaz çıkaran insanlarla gitmek zorunda kaldım en fazla havalandırmayı açtırdım. Siz buraya kadın bir özür bile dilemedi diye konu açmamışsınız ki o kokuyu çekmek zorunda mıyım diye konu açmışsınız. Bana da sunun çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Memnuniyetle yazarımBence amerika
Biraz olsun kendimi anlatabildigimi hissettim sagolun. Son bir durum hicbir hastalikta saglik ocagina bebek goturulmez aşı disinda. Bebek hastaliklari yetiskin hastaliklarina benzemez yetiskinlerle ayni tepkileri vermez vucutlari hastaliklara. Cocuk kbb cocuk cerrahi cocuk genel hastaliklari vs diye ayrilir her bransta. En basiti bebeklerde grip oldurucu olabilir vs...
Cok da uzatmayayim size ve burdaki tüm hamile kadinlara saglikli dogumlar dilerim. İnşallah bir sene sonra tekrar konusma firsatimiz olur o zaman size sormak isterim annelik ve bebeklere ilgili fikirlerinizi.
1 yaşından itibaren kendi cinsiyetine ayıp gözüyle baktırıyorsunuz çocuğa. Ve babasının bile sakınması gerektiği biri olduğunu ima ediyorsunuz.Bilmem ki :) cinsel eğitime çok erken başlıyorum sanırım. 2 yaştan itibaren diyorlar eğitmenler aslında. ilk 4 ay beraber yıkadık tabi. Şimdi 1 yaşında . Artık evde dikkat ediyorum . Ablamıza da bu şekilde örnek olmaya çalışıyorum . Bakılmaz ve gösterilmez ayıptır diye . Okulda maalesef meraklı bazı öğrenciler tuvalet kapısını açıyorlarmış falan falan . Komşumunda ne zaman kapısını çalsam 3 yaşında oğlu elinde pipisiyle açıyor kapıyı. Anne baba öğretse yapmazlar böyle şeyler çocuklar. Ben etrafımdaki örneklerden sonra daha dikkat ediyorum sanırım . Erken olsun, geç olmasın :)
Bir önceki mesajımı okuyun ben tabiki bebeğe değil ablasına eğitim veriyorum o sırada1 yaşından itibaren kendi cinsiyetine ayıp gözüyle baktırıyorsunuz çocuğa. Ve babasının bile sakınması gerektiği biri olduğunu ima ediyorsunuz.
Biraz Freud'un bu konudaki çalışmalarına göz atarsanız erken yaştaki cinsel baskıların insanların psikolojisinde ne kadar derin yaralar bıraktığını görebilirsiniz.
Amerikalıların hepsi homeless ve aynı hareketi yapıyor yani öylemi hmm örneğiniz çok güzel oldu gerçekten
Okudum da, çocuğun kendini korumasıyla, babasını bile bir tehdit olarak göstermek çok ayrı şeyler.Bir önceki mesajımı okuyun ben tabiki bebeğe değil ablasına eğitim veriyorum o sırada
Dediğim gibi, Aralık ayındayız ve camı açmak içerideki kokuya katlanmaktan daha büyük işkence olabilir.
Bahsettiğiniz konularda fikrim yok ama öyle olduğuna eminim.
Bunlara da yorum yapmadım. Ama bir otobüs yolculuğunda bez için özel poşet almayı düşünmek bir önlemdir ve bunu yapmak saygıdır. Bunu yapmayıp diğer yolcuları hiç umursamayan kendini düşünen kişiler binmesin napayım. Benim keyfim onun keyfinden daha kıymetli benim için. Acil durum değil yani, anlatabiliyor muyum
Evet hep birlikte bebeğin mahrem yerlerini izlemişler dikkatli dikkatli. Çok güzel bir ortam. On numero.İsterse dışarısı -20 derece olsun. 2 dk bir cam açılır bez uygun bir yere atılır. Esas dert kokuysa. Bence herkes halinden memnunmuş.
Her iki tarafta kendi açısından haklı tabiki. Ben de soruyorum işte her şeyi denerdim demişsiniz o herşey ne. Anlattım yapacağım yolculuğu, hiç öyle çocukla yolculuk yapmam falan demeyin yapmak zorunda kalırsınız. Özür dileme konusu zaten olması gereken ama konu sahibi konuyu kokudan rahatsız oldum diye açmış yoksa kadın özür dilemedi falan dese aa ne ayıp derim yapılan yorumlarda yok canım nasıl altını açar ay ben kusarım e yolculuk bu kusanı da var mıçanı da ne yapıcaz 3 saat çocuğu kakalı mı götüreyim ben doğurdum millet rahatsız olmasın diye yada şöyle bir çözüm buldum şimdi yanımda 50 adet maske bulundurayım her yolcuya dağıtırım.Bacım sakin! Hangi birine cevap versem ya da hiç mi cevap vermesem karar veremedim. Ama ben kesinlikle kendimde başkalarını bu şekilde rahatsız etme hakkını bulmuyorum. Ben doğurdum diye niye çeksin millet. Bana her şeyi mis gibi gelir belki ama kimseyi de bu durumda bırakamam. Gerekirse kendimden fedakarlık yapar gitmem bir yere ama bu duruma da düşemem. Otobüste çocuğun altını değiştirmek son seçenek olur benim için. O dereceye gelene kadar her türlü yolu denerim. Çok mecbur kaldım diyelim başka seçenek kalmadı gerekirse herkesten de özür dilerim. Dediğim gibi benim çocuğumun pisliğini kokusunu kimse çekmek zorunda değil. Hani bu durumda bebeğin annesi mağdursa yolcular da mağdur. Üste çıkmanın anlamlı yok. Bebeğin annesi kendince haklı olabilir ama yolcular da haklı.
Cinsel eğitim 2 -3 yaş itibariyle başlıyor ve sonrasında zaruri olmadıkça baba ve doktor harici müdahale olmuyor . Bu zaruriyetleir en iyi anne bilir . Ben uzman değilim ama daha geçen hafta uzman arkadaşlarımın seminerine katıldım ve onlarla yıllarca çalıştım . Arzu ederseniz mail adresini atın sizinle bu konuda bazı dökümanlarımızı paylaşayım . Eğitim neden o yaşta başlar, mahremiyet neden önemli bunlar hakkında birçok makale var internette de sanırım . İsterseniz dikkate alırsınız isterseniz almazsanız tabiki.
Orada yazarken gülücük yapmışım abartmayın :) o cümle ciddi değildi tabi ki .aynı uzman arkadaşınıza 1 yaşında başladım ben erken olsun geç olmasın da dediniz mi?
İnsan yetiştiriyorsunuz.
Madem biliyorsunuz ve öğrenmeye açık bir annesiniz tek kaynaktan beslenmeyin.
Erken verilmeye çalışılan mahremiyet ve cinsellik eğitimi geç verilmesinden çok çok daha ağır sonuçlara sebep oluyor.
Siz istediğiniz semineri alın,
Erken olsun geç olmasın dediğiniz andan itibaren bu konuda bilgisizsiniz.
Büyük firmalar kedimi yanıma almama izin vermiyor bir de kedim var. Yaa ikisi de evlat işte, ikisini de yanımda götürmek zorundayım o yüzden düşüneceğim en son şey altını nerde açabilirim acaba olur.
O cümle ciddi değildi derken? Gerçekten de 2 yaşında başlayın denen eğitime 1 yaşında başlamışsınızOrada yazarken gülücük yapmışım abartmayın :) o cümle ciddi değildi tabi ki .
Tek kaynaktan neden besleneyim ki. Ben seve seve yıllarca kadınlarla çalıştım
3 saatlik yolculukta elli tane benzinlik vardır. Benzinlilerin de çoğunda artık alt değiştirme yeri var. Ayrı bir bölüm olmasa da kadınlar tuvaletinin olduğu bölümde var. Israrla uygun bir benzinlikte durmalarını rica ederim. Durmazsanız burda değiştimek zorunda kalıcam derim. Bunu yolcular da duyacak bir şekilde söyleyince durmamaları mümkün değil diye düşünüyorum. Ayrıca konudaki 70 dklık bir yolculuk. Konudan anladığım kadarıyla kadın özür dileme zahmetinde bulunmamış. Üç- dört saatlik bir yolculukla aynı şey değil.Her iki tarafta kendi açısından haklı tabiki. Ben de soruyorum işte her şeyi denerdim demişsiniz o herşey ne. Anlattım yapacağım yolculuğu, hiç öyle çocukla yolculuk yapmam falan demeyin yapmak zorunda kalırsınız. Özür dileme konusu zaten olması gereken ama konu sahibi konuyu kokudan rahatsız oldum diye açmış yoksa kadın özür dilemedi falan dese aa ne ayıp derim yapılan yorumlarda yok canım nasıl altını açar ay ben kusarım e yolculuk bu kusanı da var mıçanı da ne yapıcaz 3 saat çocuğu kakalı mı götüreyim ben doğurdum millet rahatsız olmasın diye yada şöyle bir çözüm buldum şimdi yanımda 50 adet maske bulundurayım her yolcuya dağıtırım.
O cümle ciddi değildi derken? Gerçekten de 2 yaşında başlayın denen eğitime 1 yaşında başlamışsınız
Hangi kısmı ciddi değildi?
Orada yazarken gülücük yapmışım abartmayın :)
3 saatlik yolculukta elli tane benzinlik vardır. Benzinlilerin de çoğunda artık alt değiştirme yeri var. Ayrı bir bölüm olmasa da kadınlar tuvaletinin olduğu bölümde var. Israrla uygun bir benzinlikte durmalarını rica ederim. Durmazsanız burda değiştimek zorunda kalıcam derim. Bunu yolcular da duyacak bir şekilde söyleyince durmamaları mümkün değil diye düşünüyorum. Ayrıca konudaki 70 dklık bir yolculuk. Konudan anladığım kadarıyla kadın özür dileme zahmetinde bulunmamış. Üç- dört saatlik bir yolculukla aynı şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?