Toplumun ayıpları

bende ilk hamileliğimi öğrenip babamlara gitmiştik ve baba artık yaş geçiyor torun sevme vaktin geldi demiştim. Herkes gülmüştü. Hatta babam duygusal açıklar insan biraz duygulanırdık ne bu böyle güldürüyon bizleri demişti. Çok sevdindi ertesi gün başladı doğuma kadar aradı ağrın var mı sızın var mı diye.

Dünyaya bir can geliyor ki bu doğanın kanunu. Bana babaya söylenmez ayıp diyenlerin zihniyetlerinin pis olduğunu düşünüyorum. Demek ki akıllarına ilk bebek yapım aşaması geliyor ki herkesi kendi gibi bunu düşünecek sanıyor.

sağlıcakla kavuşun miniginize :)

hamılelık ılerledıkce alıs verıs yaptıkca babanız daha bır duygusallasacak
hıc unutmuyotum son 3 ayım kaldı alısverıs yapıyorum aldıklarımı gosterdım
cenesı tıtrıyor dedı kı sen bu kadar heveslı mutlu alısverıs yapıyorsun cok korkuyorum sankı ben doguracam dedı

herkesın aksıne kız babaları daha duyarlı bu konuda daha hassas babamı kendıme en yakın hıssettıgım zaman hamılelık donemımdı
e annem soruyordu doktor dogum seklıne ne dedı dıye sezeryan anne normal zormus zaten durumum farklı dıyordum babamda duyuyordu

sonucta ben dogururken babam annem hep hastanede olacaklar bunlar ayıp seyler degıl kı

saglıkla sıhhatle kucagınıza alın ınsallah keyfını cıkarın hıc kulak asmayın amaan daha neler dıyecekler bıtmıyor kı asıl dogurunca baslayacak lafları ... en ıyısı umursamamak

Amaaan ne gereksiz detaylara takılıyor insanlar ya! Boşverin hiç umursamayın bence. Bunun saygıyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Babasıyla paylaşan insanlar saygısız mı şimdi? Tutup şöyle gevşek bir diyalog geçmeyecek elbette baba-kız arasında; "Babaaaaaağğğğğ ben hamileyim eheheheh"

Güzel, naif bir dille "Babacığım dede oluyorsun" demekte ne var? Hatta aksine baba anneden duyup kızı tebrik etmek isterse erkekler daha zor durumda kalıyor bence. Haberi var ama çekindiği için kızı tebrik edemiyor mesela.

Saygıyı bunla ölçmek bana biraz garip geldi.
Benim annem öldüğü için tek babam ve erkek kardeşim var. açtım kamerayı babamla görüntülü konuşmak için, eşimle geçtik karşısına ve dede oluyosun babacım dedim. 75 yaşında babam, duygulandı ağladı tebrik etti. Ben şimdi bunu halama falan söyleyip ordan babama mı söyletmeliydim? İlk kendi öğrenmediği için saygıda kusur etmiş olurdum bence.

Ayıp değil elbet , sadece babayla olan ilişkiyle alakalıdır diye düşünüyorum.
Bizim daha mesafeli bir ilişkimiz var babamla, doğrudan paylaşmadım ben de.
Ailem küçük bir yerde yaşıyor, hamileyken yürüyüş yapmak için markete gitmek istediğimde ‘Şimdi böyle çıkma boşver ‘ demişti annem.
Bildiğiniz gözüm dönmüştü sinirden , ki 5 aylık falan hamileydim , anneme demediğimi bırakmamıştım ben ‘bu halde ‘ çalışıyorum anne doğurana kadar da çalışacağım, ayıp bir şey yapmadım istediğim yere de giderim diye. İşte asıl geri kafalılık bu malesef

Yapinizla alakali olabilir ancak dedigim gibi kimse akli basinda olan hic kimse sevisiyoruz vs demez :))) yanii torun geliyo demenin arkasindaki eylemi dusunmek bana cok cok cirkin geliyo..zaten bunlarin bir tık ustü gobegini sakla hamileysen sokaga cikma..hamileysen foto cekme vs vs diye gidiyor.biz kadinlara oluyor ne oluyorsa...erkeklere neden yaptin diyen yok misal esin ailesine demistir ?

Erkekler analarına karım hamile derken çekiniyorlar mı ? Hiç sanmam!
Sonuçta onlar da sevişmiş oluyorlar. Ama onlara aslan oğlum attığını vurmuş falan gibi tepkiler geliyor????
Kahrolsun cinsiyetçilik :)
Sonuna kadar katiliyorumm biz babamiza bizi dunyaa getirene cekinirken erkekler gerin gerim soyluyor kadinlara neden ayip ! Ayy kendi anneme daha cok dellendim :)

Tekrar soyluyorum, birazda ekmege gore koftedir bu konu bence. Babam cok acik gorusludur, kendimde soylesem ayiplamazdi asla. Ama annemin babama anlatmasindan daha cok hosnut olurdu, o yuzden boyle yaptim. Cokta guzel oldu, hic aklimin ucundan dahi gecmedi 'nekadar dar gorusluyuz' muhabbeti, cunku oyle degiliz:)) dedigim gibi, bu bana gore saygili davranmaktir, inceliktir. Ama sizinkide asla saygisizlik veya kabalik degildir, en iyi siz taniyosunuz babanizi elbette.

Siz bu hamilelikte çok fazla şeyi kafaya takacaksınız. Şimdiden böyle yapmayın..

Daha hamileyken, lohusayken duyacağınız hurafeler bilmişlikler var. Bebek büyürken etraftakilerin kıyaslaması eleştirmesi var.
Herkesin dediğini takmayın bu kadar. Yeri gelip lafı yapıştırın, yeri gelip gülün geçin..

"Hamileyken göbeğini belli etmek günahtır" denen cahil dolu ülkede neden tuhaf geldi ki?
"Ayıpsa sen neden evlenip doğurdun? Çevren bilmiyor mu karı kocanın seviştiğini" de ağızları açık kalakalsınlar..

konuyu buyutmeyin bukadar hanimefendi :)) emin olun oyle sacma baski yok asla ve asla ailemde. ben babamin daha hosnut olacagi sekilde davrandim, okadar.

Hamile olduğumu babama utanmadan söylediğim için saygısız olduğumu da öğrendim bugün çok şükür.
Bende hem suan annemin hem esimin ailesi tarafindan haa bir seferinde temizlik yaptiriyorum ogluna deyincede gozleri beeelermisti ayri konu umurumda miydi ?

konuyu buyutmeyin bukadar hanimefendi :)) emin olun oyle sacma baski yok asla ve asla ailemde. ben babamin daha hosnut olacagi sekilde davrandim, okadar.
Konuyu toplum olarak ele aldim ailenizi tabiki bilemem..sizde oyle sizden farkli dusunenler ve cocuklarimda bir tık üstte onlarin yetistirdiklerinde öyleeee devam ediyor..kendi fikriniz tabiki yapi meselesidir kimisinde ama ayip gozuyle bakana tahamulum yok

Dugun albumudemi ayipmis:) esinizle ayni evde yasamanizi problem etmediler iyi yani:)))

Evlenenlerin seviştiğini babalar biliyordur heralde, o yüzden hamileliği de söylemekte sakınca yok.

Bende hem suan annemin hem esimin ailesi tarafindan haa bir seferinde temizlik yaptiriyorum ogluna deyincede gozleri beeelermisti ayri konu umurumda miydi ?
Dünyada en zor şey cehaletle savaşmak, o yüzden he deyip geçmek en iyisi. Karnınız biraz büyüyünce dışardaki yobaz zihniyetleri çok daha net anlıyorsunuz, nasıl dikiyorlar gözlerini. Onlar gözlerini dikdikçe şişiriyorum karnımı. Valla yıldım bu tiplerden.

Dugun albumudemi ayipmis:) esinizle ayni evde yasamanizi problem etmediler iyi yani:)))
Adam bakmadi ahahhaha :) opmeli sarilmali pozlar vaaaarrr ... kafkas adetleri hahahahaha :) eski zamanlarda mesela gelin sofraya fln oturmazdi biliyomusunuz bilmiyorum hahahaha :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…