Torpil olacağını düşündüğünüz iş görüşmelerine gider misiniz?

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Bir ilana başvurdum. Kabul edilen kişilere baktım, ilanı açan kurumdan ve aynı bölümden. Böyle çok görüşmeye gittim, hepsinden de elendim. Yılmak istemiyorum ama aynı şeylerin tekrar tekrar olması gerçekten insanda görüşmeye gidecek heves bile bırakmıyor. Derdim bu.

Ya bi aksilik olur açık kalır sen git yine de..
Gerçi tecrübe olur görüşme açısından diyecektim ama daha önce de gitmişsin tecrübe olmuş artık sanırım.
Bir ihtimal diye git sen yine de ne olur ne olmaz..Zaten iş bulmak zor ülkede,belki dediğim gibi şansına bir durum oluşur ....

Ben de başvuruyorum. En azından içimde kalmıyor. Allah kahretsin ki artık torpilsiz aracısız bir işe kabul edilmek imkansız gibi. Ben mesela bütün şartları sağlıyorum, tecrübem de var. Ama maalesef torpil olmadan bir işe giremiyorum. Ortadoğu toplumlarının kanayan yarası rüşvet, liyakatsizlik ve adam kayırma zaten.

Bundan birkaç ay öncede bir ilana başvurmuştum. Arkadaşıma da haber verdim. Sonra arkadaşım kurumdaki kişiyi buldu. Demiş ki, boşuna başvurmasınlar, biz eski elemanımızla çalışacağız, formalite icabı ilana çıkmamız gerekiyordu. Yabancı bir kurum bahsettiklerim. Onlarda da varmış öğrenmiş oldum.

İçinizde kalacaksa gidin, sonra da Linkedinde ifşalayın. Linkedinde artık sık sık torpil, ayrımcılık, cinsiyetçilik, mobbing ifşalarına denk geliyorum gayet pozitif bir durum.

Yol parası çoksa zahmeti çoksa gitmeyin tabi.

Benim de KPSSye falan girmişliğim yok, yıllardır özel sektörderim devleti asla asla düşünmedim. Memur olsam 3 günde yöentimin gırtlağını sıkar hapse girerdim haksızlığa gelemiyorum

Zamanında çok başvurdum hatta girdiğim kurum sınavlarında puan açıklamadı bile. Sağlık olsun ne yapalım elbet hak yerini bulur. Özeldeyim şu an artık ilgilenmiyorum ilanlarla. Allah yardımcınız olsun

Üniversite kadrosu mu?
değil
Başvurabildiğim yere kadar şansımı denerdim ve zamanında yaptım da bunu
Yılmayın sizde sonuna kadar sabredin
Artık, yılmak üzereyim gerçekten. Bu kaçıncı hatırlayamadım.
Puanı açıklanmayan yer de var, evet.
Bide onlara yol para harcayıp stres de cabası tabiki gidilmez.
Evet, elimde başka seçenek olmayınca gidiyorum.

Benim isyerimde kisiyi terfi ettirmek veya sözleşmesini fiks yapmak diye bir uygulama yok o kişiyi terfi ettirmek istiyorsan ilana çıkıyorsun kendi pozisyonuna başvuruyor. Onu almak zorunda değilsin sınav ve mülakat sonucuna bağlı ama geçmiş performans değerlendirmeleri ve halihazırda o işi yapıyor olması ve iyi yapması da panelin değerlendirmesinde önemli kriterler olabiliyor. Hal böyle olunca disardan formalite icabı gibi görünen ise alımlar olabiliyor. Ben çok da adil olmadığını düşünmüyorum. Adam veya kadın yıllardır fazla mesai bilmem ne demeden eşek gibi çalışmış işi öğrenmiş elinden kaçırmak istemiyorsun başka bir yere gitsin istemiyorsun ama doğrudan terfi de ettiremiyorsun zaten kendi yaptığı işin mulakatina sinavina giriyor iyi de puan yapıyor haliyle adamı kovup yerine yeni birini almak adil değil ama başvuran diğer kişiler için de hiç iyi bir şey değil ve vakit kaybı o da doğru. Neyse ki böyle durumlar oldukça istisna oluyor bizde de, genelde çoğu zaman açılan pozisyonlar herkese açık oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…