- 22 Eylül 2015
- 4.682
- 39.785
- 548
- 36
- Konu Sahibi greengirll
-
Neden fedakarlık hep büyüklerden bekleniyor ki anlam veremiyorum? Ölüm tehlikesini bile göze alıp karınlarında taşıyor kadınlar çocuklarını. Bakıyorlar, yediriyorlar, besliyorlar, bu günlere getiriyorlar bence zaten yeterince fedakarlık ediyorlar. Bu yaştan sonra da hala onlardan fedakarlık beklemek ne derece doğru? Madem öyle konu sahibi anne olmak istiyor ya çocuğu içim fedakarlık yapsın ve kendisi baksın çocuğuna o zaman?! Bu nasıl fikir?Huzur evlerini kotulemedim. Aksine belki de Allah omur verirse gitmeyi de dusunurum.
Fakat oradaki yaslilarin buyuk kismı kendisini terkedilmis hissediyor. Belki eslerden birisi digeri vefat edince cocuklarinin yaninda kalmak isteyip de reddedildigi icin huzur evlerinde kalan bircok insan var.
Herkes icin basinin ustunde yeri vardir.
Fakat eminim anneciginiz de sizi konu sahibi gibi zorda kalsaniz ortada birakacak degildir diye dusunuyorum.
Mesele saf cikarci yaklasimla sen benim cocuguma bakarsan ben de ileride sana bakarim dusuncesi asla degil.
Fakat farkindaysaniz cocuguma kim bakacak derdine dusup cocuk bile yapma fikrinden vazgecebilecek bir insan var. Sizce de buyuklerimiz fedakarlik yaparak evlatlarina yardimci olmali degiller mi?
Ana baba hakki oldugu kadar evlat hakki da oldugunu dusunuyorum.
benim de annem bakamaz hasta hepKızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.
Makul çalışma saatleri olan bir işim olsa hiç düşünmeyeceğim ama böyle olunca düşünüp duruyorum sonuçta sorumluluğun çoğunu anne üstleniyor. Gelecek bir çok yorum kv ye güvenip de mi çocuk yapacaksın yapma vs olacak biliyorum ama biraz empati rica ediyorum. İşi de bırakma niyetim yok ve olmayacak da onu da söyleyeyim.
Yorumlarınızı bekliyorum :)
aynı fikirdeyimNeden fedakarlık hep büyüklerden bekleniyor ki anlam veremiyorum? Ölüm tehlikesini bile göze alıp karınlarında taşıyor kadınlar çocuklarını. Bakıyorlar, yediriyorlar, besliyorlar, bu günlere getiriyorlar bence zaten yeterince fedakarlık ediyorlar. Bu yaştan sonra da hala onlardan fedakarlık beklemek ne derece doğru? Madem öyle konu sahibi anne olmak istiyor ya çocuğu içim fedakarlık yapsın ve kendisi baksın çocuğuna o zaman?! Bu nasıl fikir?
Herkes kendi çocuğuna bakabilecekse çocuk yapsın. Ya da bakıcı imkanı varsa. Dede ve nenelerden bir şey beklemek çok bencilce. Kadın bakmak istemiyor diye sevdirmeyi bile düşünmemek hastalıklı bir düşünce hatta/
Peki yaslandiginizda huzur evine mi gidersiniz
Anlıyorum da sizi, ben kendimi anlatamadım sanırım. Baksın demiyorum, gerekli anlarda destek çıksın o kadar...
Gece toplantım olduğunda bir kaç saat idare edebilsin.
Çok mu ?
bebeğin anne babasi fedakarlık yapıp işi bırakmıyor da kayınvalide mi fedakarlık yapmalı. Bana gayet her şey karsilikli dediniz gibi geldi. Yoksa aileniz de sizi bunun için doğurduğunu mu ima etti anlamadim ki. Bir de genelde erkekler annesini yanina alıyor görüyoruz duyuyoruz da kızların aldığı yok öyle. Artık eşleri mi istemiyor bilmiyorum.="_kunfeyekun_, post: 54965775, member: 869116"]Huzur evlerini kotulemedim. Aksine belki de Allah omur verirse gitmeyi de dusunurum.
Fakat oradaki yaslilarin buyuk kismı kendisini terkedilmis hissediyor. Belki eslerden birisi digeri vefat edince cocuklarinin yaninda kalmak isteyip de reddedildigi icin huzur evlerinde kalan bircok insan var.
Herkes icin basinin ustunde yeri vardir.
Fakat eminim anneciginiz de sizi konu sahibi gibi zorda kalsaniz ortada birakacak degildir diye dusunuyorum.
Mesele saf cikarci yaklasimla sen benim cocuguma bakarsan ben de ileride sana bakarim dusuncesi asla degil.
Fakat farkindaysaniz cocuguma kim bakacak derdine dusup cocuk bile yapma fikrinden vazgecebilecek bir insan var. Sizce de buyuklerimiz fedakarlik yaparak evlatlarina yardimci olmali degiller mi?
Ana baba hakki oldugu kadar evlat hakki da oldugunu dusunuyorum.
Katılıyorum sizeİlk bir yıl siz bakın o arada bakıcı ayarlayın. Kimseye minnetiniz olmasın. Ki ben de o yaşıma gelsem bakmam torun falan. Gelin gezmeme tozmama karışacağına kendi işinden feragat etsin o zaman derim.
Etik bir düşünce değil sizinki.
Kv guvenipte yapmayin herseyi goz onune alip oyle dusunun bebegi bakmazlarsa bakmiyolar benim kv ust katimda ve maalesef 2 saat bile yardimi olmadi yapcak bisey yokKızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.
Makul çalışma saatleri olan bir işim olsa hiç düşünmeyeceğim ama böyle olunca düşünüp duruyorum sonuçta sorumluluğun çoğunu anne üstleniyor. Gelecek bir çok yorum kv ye güvenip de mi çocuk yapacaksın yapma vs olacak biliyorum ama biraz empati rica ediyorum. İşi de bırakma niyetim yok ve olmayacak da onu da söyleyeyim.
Tabii ki bakıcı bulacaksın. Görüntülü takip sistemi de kudurursan eve sorun kalmaz. Ben olsam kendi bakmak istese bile baktirmam ne kendi aileme ne de eşinin ailesine.Kızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.
Kızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.
Kızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.
Kayinvalidem eşime müjde verdi gecen ay ;Erkekler de ücretsiz izin alabiliyormus sen de alsana diyeBu arada ben ücretsiz iznindeyim ve bebeğime bakıyorum zaten İlk cocugumda da bebegimi onlara birakip (farklı sehirlerdeyiz) çalışmamı soylemislerdi. Ben ailelerden hiçbir zaman yardım istemedim ve kendi sosyal cevremle başımın çaresine baktım bu zamana kadar.Allah da karşıma iyi insanlar çıkardı hep. Ama bazı kayinvalideler gelinlerinin çalışmamasindan da rahatsız oluyor sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?