torun bakma meselesi

Ben de baskı ile başa çıkabilmek için; "benim aslanlar gibi kocam var,o çalışır bana ve bebeğime bakar,üstüme gelmeyin istifa ederim demiştim"Sizi biliyorum umarım eşinizin iş değişikliği bir an önce sonuçlanır

Peki yaslandiginizda huzur evine mi gidersiniz
Anne baba kendi cocuklarina bakarak gorevlerini tamamlamislardir.

Toruna bakmak ananenin babannenim degil doguranin gorevidir.

Benim cocuguma bakmadi diye annemi huzurevine yollamam cunku annem bana analik gorevini fazlasiyla yapmistir.

Benim dogurduguma bakma annemin gorevi degil ben gorevimdir.

Kimse beni dogur diye zorlamadi cunku ben istedim

2 çocuk annesiyim ve şunu söylemek istiyorum; hiçbir çocuk dünyaya kendi isteğiyle gelmez, kadın ve erkek çocuk sahibi olmak ister ve olur. Kendi isteğimizle dünyaya getirdiğimiz çocuğun da barınma, eğitim ve yemek ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimizdir. Bunu çocuğa bak ben seni büyütmek için ne fedakarlıklara katlandım şeklinde empoze etmenin yanlış olduğu düşüncesindeyim. Her iki çocuğuma da bana minnet duymak gibi bir zorunluluğunuz yok, sizin için yaptıklarımızda da fedakarlık değil görevimiz diyorum.

ya bırakın aneannelerin babanelerin yakasını insanlar yaşlılığında bari rahat etsinler kimseye güvenerek bebiş yapmayın

Kendinizi hazırlayın kimseye eyvallah etmeyeceğiniz şekilde sonra durumu değerlendirin derim.
Alenen bakamam diyen birine bak diye emrivaki yapamazsınız yapsanız dahi alacağınız cevap muhtemelen hoşunuza gitmeyecektir.
Ayrıca siz işinizden feragat etmiyorsunuz kendi çocuğunuz için,kayınvalideniz neden sosyal hayatından ödün vermek durumundaymış gibi düşünüyorsunuz anlamadım. Şu anneleri/kayınvalideleri bakıcı bellemekte moda oldu yani son dönemde burada. Bırakın size sarmıyorlarsa ne istiyorlarsa onu yapsınlar.
Kadın ne güzel sporunu,gezisini yapıyormuş,size sarıp gel oturalım,gel güne gidelim,gel misafirim gelecek yardım et demiyordur bu sayede zira çok gördük burada gelinine yapışıp kalan kayınvalideler.
İzin alabildiğiniz kadar izin,okul yaşına gelene kadar bakıcı olacak şekilde ayarlarsınız ki zaten işe başlama tarihiniz belli olacak,erkenden araştırmaya başlarsınız bakıcı konusunu,işe başlamadan alır denersiniz.

2 cocugum var ana babam uzak, kaynana kaynata uzak (sukurler olsun). hamile kalinca ilk isim isyerimin dibinden ev tutmak oldu. Hayatimin en dogru kararlarindan birirsiydi. Ne bebekler yoklugumu hissetti ne ben kosturdum. Simdi kresteler Allah kimseye muhtac etmesin.

Yatılı bakıcı bulsanız işyerinde daire başkanım var annesi vefat etti annesinin bakıcısıydı gürcistanlıymış tanıyomuş zatn çocuk onada alışkın birlikte yaşayıp gidiyo, benim bi arkdasımın görümceside öyle yatılı bakıcısı kadın akşam 11 dede atlıyo arabasına hop arkadaşlarıyla kahve içmeye, bence senin şartlarına uygun iyce araştırırsan sana yardımcı olur evde oh rahat

KV durumunu bilemem ama başta belirtmiş guvenmeyin diye
Empati yapıyorum herkesin hayelleri vardır,onunda emekli olunca gezmektir,belki oda yoğun çalışmıştır

Yani simdi her ne kadar oyle dese de bebegin ki onun da torunu dogunca kiyamaz bence. Ama benim sana nacizane tavsiyem bakicini tutarsin kv den de rica edersin arasira goz kulak olur. Yada acil durumlarda yardimci olur. Bence aynen bu dekilde kv le konus ona fikirlerinden bahset. Anne biz zaten bakici tutariz ama senin de gozun uzerinde olursa musait oldukca goz kulak olursan benim icim daha cok rahat eder dersen ters tepki alacagini sanmiyorum

Zaten sıkıntı orda, baba nerdeyse hiç ortada yok. E adama işini bırak çocuk için diyemem herhalde değil mi? Büyük sorumluluğu ben alacağım bunun farkındayım o yüzden şimdiden düşünüyorum, belki yapmayacağım bile bu gidişle.

KV durumunu bilemem ama başta belirtmiş guvenmeyin diye
Empati yapıyorum herkesin hayelleri vardır,onunda emekli olunca gezmektir,belki oda yoğun çalışmıştır

Kv hayatında bir gün bile çalışmış değil ve kp onu hep serbest bırakmış yani çok rahatmış.

Siz kendi çocuğunuza bakmayı düşünmüyorsunuz e kayinvalidenizinde bakmak istememesine bozulmayin o zaman. Annesi istemiyor babanesi ne yapsin ki. Çok ilginç geldi bana bu muhabbetler anne işini düşünüyor kayınvalide keyfini düşünüyor görümcede bakacak kimse yok diye çocuk yapmıyor bence sizde yapmayın ortada kalmasın çocuk. bakıcıya gitmesi içinde belli bi aya gelmesi gerekiyor çünkü.

Ücretsiz izin aldığımda yerimi feragat etmiş oluyorum dönüşte yer bulamazsam açıkta kalırım ya da neresi boşsa yani yıllardır uğraştığım kariyerim silinebilir bile

Kendi çocuğuma bakmayı düşünmediğim nerden çıkardınız ? Sırf işimi bırakmıyorum diye mi? Çok ilginç gerçekten.

Tabi eski konularımı bilmediğiniz için kv beni bana sarmadığını düşündünüz hayır efendim bu kadar gezme tozma içinde tek sardığı insan benim. Eski konulara bakabilirsiniz...

Ki kv her çağırdığında gidilir eşimle halen de öyle. Laf sokmalarına itinayla katlanılır.

Benim tek talebim durumumuz ortada sadece yardımcı olabilirim bakıcı tutarsınız göz kulak olurum kızım alışana kadar ya da günde 5 dk uğrarım gözün arkada kalmaz gibi iç ferahlatıcı 1-2 cümle. Kendisi oğluşunu çok özlediği için yanyana oturmayı kabul eden ben, fedakarlık yapan ben, o da aman hiç bir yardım kırıntısı etmesin, keyfine devam etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…