- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.019
- 548
- Konu Sahibi greengirll
-
Anne baba kendi cocuklarina bakarak gorevlerini tamamlamislardir.Peki yaslandiginizda huzur evine mi gidersiniz
Neden fedakarlık hep büyüklerden bekleniyor ki anlam veremiyorum? Ölüm tehlikesini bile göze alıp karınlarında taşıyor kadınlar çocuklarını. Bakıyorlar, yediriyorlar, besliyorlar, bu günlere getiriyorlar bence zaten yeterince fedakarlık ediyorlar. Bu yaştan sonra da hala onlardan fedakarlık beklemek ne derece doğru? Madem öyle konu sahibi anne olmak istiyor ya çocuğu içim fedakarlık yapsın ve kendisi baksın çocuğuna o zaman?! Bu nasıl fikir?
Herkes kendi çocuğuna bakabilecekse çocuk yapsın. Ya da bakıcı imkanı varsa. Dede ve nenelerden bir şey beklemek çok bencilce. Kadın bakmak istemiyor diye sevdirmeyi bile düşünmemek hastalıklı bir düşünce hatta/
Ne alakası var.. kadın kendi çocuğunu büyütmüş torununa bakmıyor diye huzur evine mi gideceksiniz diye sormak.. menfaat dünyasıPeki yaslandiginizda huzur evine mi gidersiniz
ya bırakın aneannelerin babanelerin yakasını insanlar yaşlılığında bari rahat etsinler kimseye güvenerek bebiş yapmayınKızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.
Makul çalışma saatleri olan bir işim olsa hiç düşünmeyeceğim ama böyle olunca düşünüp duruyorum sonuçta sorumluluğun çoğunu anne üstleniyor. Gelecek bir çok yorum kv ye güvenip de mi çocuk yapacaksın yapma vs olacak biliyorum ama biraz empati rica ediyorum. İşi de bırakma niyetim yok ve olmayacak da onu da söyleyeyim.
Yorumlarınızı bekliyorum :)
Yatılı bakıcı bulsanız işyerinde daire başkanım var annesi vefat etti annesinin bakıcısıydı gürcistanlıymış tanıyomuş zatn çocuk onada alışkın birlikte yaşayıp gidiyo, benim bi arkdasımın görümceside öyle yatılı bakıcısı kadın akşam 11 dede atlıyo arabasına hop arkadaşlarıyla kahve içmeye, bence senin şartlarına uygun iyce araştırırsan sana yardımcı olur evde oh rahatEvet çocuk benim ama onların da torunu. Yardımcı olmaya çalışırım dese bile bir güvence olacak bana manen bir destek yani. Bakıcı atıyorum akşam 6 da çıkmak isteyecek ben geleceğim 9-10 da o arada baksa bile beni rahatlatır. Bunu beklemek çok mu?
Baba ne yapacak?
Bizde genelde benim işim varsa baba, babanın işi varsa ben bakardım. Ki aynı anda mesailik bir durum olsa neticede patronlara durumu anlatıp o zaman izin istiyoruz, herkes de böyle bir durumu anlayışla karşılar.
Bu şartlarda çocuk çok zor, iş konusu özellikle. Eşiniz kaçta çıkıyor?
KV durumunu bilemem ama başta belirtmiş guvenmeyin diye
Empati yapıyorum herkesin hayelleri vardır,onunda emekli olunca gezmektir,belki oda yoğun çalışmıştır
Madem böyle bir durum var, bakıcını önceden bulursun sen de. Evine de bir güzel kamera döşedin mi tamamdır. Bakıcı doğum iznin bitmeden bir ay önce başlasa kafi, bebeğe de alışmış olur hem de 3 aylık bebeği bırakmak çok zor yahu :/ 6 ay ücretsiz izin kullanma durumun hiç mi yok?
Siz kendi çocuğunuza bakmayı düşünmüyorsunuz e kayinvalidenizinde bakmak istememesine bozulmayin o zaman. Annesi istemiyor babanesi ne yapsin ki. Çok ilginç geldi bana bu muhabbetler anne işini düşünüyor kayınvalide keyfini düşünüyor görümcede bakacak kimse yok diye çocuk yapmıyor bence sizde yapmayın ortada kalmasın çocuk. bakıcıya gitmesi içinde belli bi aya gelmesi gerekiyor çünkü.
Annene kayınvalidene güvenerek mi yaptımcıların yaylım ateşine hazır ol
Kendinizi hazırlayın kimseye eyvallah etmeyeceğiniz şekilde sonra durumu değerlendirin derim.
Alenen bakamam diyen birine bak diye emrivaki yapamazsınız yapsanız dahi alacağınız cevap muhtemelen hoşunuza gitmeyecektir.
Ayrıca siz işinizden feragat etmiyorsunuz kendi çocuğunuz için,kayınvalideniz neden sosyal hayatından ödün vermek durumundaymış gibi düşünüyorsunuz anlamadım. Şu anneleri/kayınvalideleri bakıcı bellemekte moda oldu yani son dönemde burada. Bırakın size sarmıyorlarsa ne istiyorlarsa onu yapsınlar.
Kadın ne güzel sporunu,gezisini yapıyormuş,size sarıp gel oturalım,gel güne gidelim,gel misafirim gelecek yardım et demiyordur bu sayede zira çok gördük burada gelinine yapışıp kalan kayınvalideler.
İzin alabildiğiniz kadar izin,okul yaşına gelene kadar bakıcı olacak şekilde ayarlarsınız ki zaten işe başlama tarihiniz belli olacak,erkenden araştırmaya başlarsınız bakıcı konusunu,işe başlamadan alır denersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?