torun bakma meselesi

Kendi çocuğuma bakmayı düşünmediğim nerden çıkardınız ? Sırf işimi bırakmıyorum diye mi? Çok ilginç gerçekten.
Çocuğu olanlar işi bırakıyor diye bi şey yok. Sizin yazdiklarinizdan ve 1-2 sene iş hayatına ara vermek yerine cocuk yapmamayı tercih etmenizden anladım. Bu da bi tercih tabiki ama daha çocuk olup olmayacağı bile belli değilken kim bakacak çekişmesi hiç hoş değil.

Ben kimseye güvenmem şahsen . Annem kv yeterince çocuk büyütmüş bu yaştan sonra biraz dinlenmeye hakları var

İş hayatına ara verebilecek bir işim olsa zaten ne konu açarım ne bunu düşünürüm anında yaparım ama herkesin işi böyle değil maalesef. Süt iznini bile kullanamıyor insanlar doğru dürüst.

Bilmiyorum iş hayatından ne kadar haberdarsınız ama herkes her yasal hakkını alamıyor özellikle kadınlar, hatta hamile olduğunuz anda bile gözden düşüyorsunuz ayağınız kaydırılmaya çalışılıyor.

Terfisi ertelenmesin diye 8 ay müdüründen hamileliğini saklayan bir bayanla çalıştım ben, ki müdür duyduğu anda bilseydim terfin olmazdı dedi.

Hayat herkese eşit şartları sunmuyor.

Malesef tipik kayınvalide benimki de öyle. Şimdi sizin ısrarınızla bi şeylerin sözünü verse bile kısa zamanda sizi yarı yolda bırakması muhtemel. Ben aynısını yaşadım. Keşke baştan kabul etmeseydiniz bazı şeyleri

bakması taraftarı değilim

Bakması taraftarı değilsen bunu dert etmezdin, bozulacak bir şey olmazdı.
Bence gayet bakmasını istiyorsunuz.

Gerçeklere gelirsek
Bakarlarsa lütuftur. Bakmak zorunda değiller.
Çocuk yapacaksanız aile büyükleeine güvenmeyin. Gerekli şartları oluşturun öyle yapın.
İşten ayrılamıyorsanız bakıcı bulacaksınız.
Bakmadıkları için insanları suçlamamalısınız.
Çocuklarını evlendirmiş yaşını başını almış anne ve babalarımız gezsin tozsun.
Tekrar aynı döngüye dönmelerini beklemek bence haksızlık.

Hata ettim hem de çok büyük hatalar. Bilmiyorum ben büyüklerin destek olması gerektiğini düşünüyorum çünkü şartlar zorlaştı artık ekmek aslanın ağzında, otursun eve tıkılsın demiyorum ama destek ya güvence ne bileyim....Anlatamadım ben kendimi sanırım.

O zaman siz cocuk fikrini unutun bence çünkü bakıcıların insanların başına ne işler açtığından siz de haberdarsınızdır herhalde

Peki yaslandiginizda huzur evine mi gidersiniz
Maşallah bu "huzurevi" seçeneği de demoklesin kılıcı gibi sallanıp duruyor ana babaların başında Çocukken "ÖCÜ"diye korkutulanlar büyüyünce öcüyü güncelliyor sanırım...
Onları huzurevine yollamaya niyetli olan,torun baksa da yollar merak etmeyin.
Baktıysa oğlunun çocuğuna baktı olur.Ayrıca kim kimin eline düşer belli olmuyor ne yazıkki.
Kardeşimin komşusu,kazadan felç geçirmiş gelinine bakıyor.
Genciz diye bizim de sağlığımız garanti değil yani

Ilk mesajıniz biraz farkli geldi ama simdi anladım sizi. Artık büyükler bi garip olmuş bizim hayalimizdeki ton ton babaanneler artık yok. Şimdi ki babaanneler çok modern kimseyle işleri yok onlarda cağa ayak uydurup menfaatci olmuşlar

Teşekkür ederim...
Aynen aile olmak birbirini desteklemektir, güvendir. Benden her tür gelinliği bekleyip aman herkes çalışıyor bahane bulma deyip kendine gelince gezen tozan modern kv . İşine nasıl gelirse:

Beklediğim tek cümle; kızım oğlumun zaten faydası yok, ben bakamam ama bakıcıya göz kulak olurum zor zamanında 1-2 saat bakarım destek çıkmaya çalışırım. Bu kadar.

Sanırım çok şey istiyorum, haklısınız arkadaşlar.

Siz ne yardan geçiyorsunuz, ne serden. Uzun çalışma saatlerinizden vazgeçemiyorsunuz ama başkasının kendi hayatından vazgeçip çocuğunuza bakmasını bekliyorsunuz. Bir de çocuk bile yapamıyorum hale bak diye kızıyorsunuz. Kusura bakmayın da sizin kendi çocuğunuza bile yapacak fedakarlığınız yok da başkasının niye olsun? Kendi çoluk çocuğunu büyütmüş, kaç yaşına gelmiş insanlar tam hayatta oh diyecekken hadii baştan çocuk baksın diyorsunuz. Ben olsam ben de bakmam torun falan. Ölene kadar çocuk mu bakacak insanlar?

Çocuk için şartlarınız yok anlaşılan zaten. Gecenin kaçında işten dönüyormuşsunuz, bu çocuk annesi dışında herkesin elinde büyüyecekse çocuk yapmanın mantığı ne? Şartlar elvermiyorsa çocuk yapmayın bence. O çocuğa da haksızlık çünkü anne görmeden büyümek.

Siz talepte bulunuyosunuz çok mu az mi buna talep ettiğiniz kişi karar veriyor.kayınvalidenize göre evet çok ve yapmayacağı şeyler. Sizde istemediğiniz şeyleri yapmayın onun taleplerine cevap vermeyin istemiyosaniz. Bazı ilişkilerde fedakarlar değil benciller kazanir kv ile olan ilişkiniz de bu tarz bi ilişki

Konu sahibi en güzeli yatılı bakıcı bulmak bence sizin durumunuzda.evine gidecek insan bu kadar saate problem cıkarır yarı yolda bırakır zor olur

Niye işimden feragat edeyim, çocuğum olunca hayatımdan vazgeçemem

Çocuk için fedakarlık yapmıyorsanız çocuk yapmayın tabii.

Kendi çocuğunuz için fedakarlık yapmak istemeyen bir anne adayının kvnin hayatından fedakarlık etmesini istemesi bence ironik.
Çocuk senin çocuğun olacam kvnin değil.

Not: ben kayınvalidemle anlaşamıyorum hatta tahammül edemiyorum.
Bu yüzden birgün çocuğum olursa bu nedenle dahi çocuğumu ona baktırmam.
Çünkü benim gördüğüm çalışan anneler çocuğunu annane babanneye baktırınca o çocuklar onlara daha düşkün oluyor. Anne arada kaynıyor. Kendi çocuğunun anne diye annane babanne bellemesini istiyorsunuz?
Hatta huzur evi konusu geçti.
Siz anne olarak çocuğunuza fedakarlık yapmazsanız belki çocuğunuz size değil ona bakana bakar. Anneye babaya değil. (O mantıkla)

Konu sahibi arkadaşım, sözüm meclisten dışarı direk size değil lafım alınmayın lütfen..

Bazılarımız çok bencil. Misalen, kayınvalide çocuğu öyle yedirme böyle yedir deyince kayalar kalkıyor. Vay efendim karışamaz edemez. Ay bu çocuk aç mı bile dediklerinde binlerce konu açılıyor burda.
Ama iş bakmaya gelince babaannesidir bakacak oluyor.
Yok efendim. İşimize gelince babannesi anneannesi olup işimize gelmeyince ama benimm çocuummmmmm!!! Olmamalı.

Bana soruyorsan bakmamalı. Bakmasın da.
Bu insanların ömrü çocuk bakmakla geçiyor annem ya da kayınvalidem kim olduğu farketmez. Birileri para kazanacak diye bu yaşlarında yine mi çocuk bakacaklar?
Ha ister talep eder ben bakayım halim takatim var der başımla beraber. Ki ondada gerek maddi gerek manevi anlamda yardım edilmelidir.

Yaşlanınca huzur evi olayına da şoke oldum.
Anam bana bakacak büyütecek,bebeğime bakmayınca tü kaka olacak ve bakım beklemeye hakkı olmayacak öyle mi?
Etmeyin eylemeyin, günahtır.

yalnız çocuk annesi ve babası istediği için dünyaya gelir.anneanne babaanne zaten sizleri yetiştirmiş bu konuma getirmiş.sizinde göreviniz kendi evladınızı yetiştirmek.Yapamayacaksanız onlara sorumluluk yükleyemezsinizki.Ayrıca açıkca söylemiş kendinizi ona göre ayarlayın diye.

Hayırlı olsun canım şimdiden is yerin ucretli ve ucretsiz izin vermek zorunda vermiycem derlerse cikartamazlarda cikartirlarsa zaten dava acip bi ton para kazanirsin en kotu anlasarak tazminatini verirler. Cocuk 1 yasina gelene kadar bakar sonra da yuvaya verirsin en guzeli bosver yuvadakiler kv den daha iyi bakarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…