torun bakma meselesi

Benim kızıma babaannesi baktı benden yardım istenirse ben de bakıcam torunuma,yahu maximum dört yıl bakıyor toruna,ki dördüncü yıl yarım gün baktı,şimdi tam gün kolejin anaokulu kısmında,bütün ömrünü feda et demiyoruz ki üç yıl günde 9 saat dördüncü yıl günde dört saat,şu kadarcık emeği vermeye gocunuyorsa net söylüyorum her türlü tavır yaparım,konu sahibi seni anlıyorum bence bakmalı

Yahu bir de niye babaanne? Kimse kendi anasına kıyamıyor maşallah. Benim anam yaşlı, benim anam yorgun, ama kaynana tam çocuk bakmalık vaziyette, ille de o baksın. Valla ne güzel dünya ha. Kaynanası kendinden bir bardak su istese canhıraş konu açıp ateş püsküren kadınlar, soz konusu kullanmak olunca hemen kayınvalideye yükleniyorlar. Bir de çocuğa bakarsın bakarsın yine yaranamazsın, evinde oturan anneanne yine melek olur, babaanne yine kötü. Çifte standarda gel.

Size en azindan simdi soylemisler bana taa nisanliyken gorumcem durup dururken annem hayatta cocuk bakamaz demisti..ona gore gelin ! ayagini denk al der gibi :) cok şükür atom karinca gibi annem var da onlara muhtac kalmiyorum hicbirseyde :)

Bakici bulacaksiniz mecbur baska bir secenek yok bu durumda : ( ama onlara tavrinizi da koyun bence.

Kadın dürüstçe söylüyor işte. Yıllarca kendi çocuklarını büyüt. Çocukların meslek sahibi olsun kendi ayakları üstünde dursun diye maddi manevi sıkıntılara gir. Sonra tam hayatını yaşayacakken torun doğsun ve herşey sil baştan. Empatiyi siz yapın bence.

iyi ki oğlum yok dedim valla ha ha.kendinden kıs yedir içir özel okullara para yetiştir tatillere götür sonrada taksitlerini 1 yıl öde iş sahibi yap askerliğini bekle evlendir çeyiz ver altın yap arabasını almasına katkıda bulun ölünce malıma konsunlar emekli maaşımı tırtıklasınlar ama ben yaşlanınca kapının önüne koysunlar pışıkkkkkkk
babaanne annanne ye tavır konulacakmış bakmak istemiyor torununa diye.umarım böyleleri evlat sahibi olmaz ya sinir oldum iyice akşam akşam.çocuğun annesi sensin bakmakla sorumlu olan sensin.insan kullanmaya ne meraklı milletiz ya

şu kayınvalideler ne yapsa kabahat.gezse kabahat,otursa kabahat.çocuğa bakarım demesi kabahat,bakamam demesi kabahat.
e gelinde gelsin benim evin işini yapsın.ben onun çocuğuna bakıyorum diye,böyle bir beklentiye girebilir miyim?

allah izin verirse,ben de ileride babanne olacağım.torunuma bakar mıyım bilmiyorum.ama tam zamanlı bakamam sanırım.
gelmişim 55 yaşına,şunun şurasında daha kaç sene gezebileceğim.haftanın belli günlerinde ,hastalıkta,elimden geldiğince yardımcı olurum.

bu arada oğlum bana baksın diye büyütmedim ki.kimseden bir beklentim yok.mümkünse,onların da benden olmasın.

ha ,torun bakmıyorsan,sevemezsin diyorlarsa,kendileri bilir.sokakta sevecek kimsesiz çocuk dolu.

iki erkek annesi olarak şu an kendimi kesiyorum

Ne kadar bencil bazı insanlar. Annem bakamaz tamamdır sorgulanmaz. Kv itinayla sorgulanır. Benim Kv kaç kere dedi bakayım. Baktırmadım. İzine ayrıldım.
Neden fedakarlık siz yapmıyorsunuz. Neden insanların hayatlarını yönlendirmek istiyorsunuz. Kusura bakmayın. Her anne baba kendi çocuğuna bakmakla yükümlüdür. Hem pastam dursun hem karnım doysun. Ne güzel dünya.

Artı bir de denmiyor mu,anne olmak kolay mı,doğur binbir acıyla,geceleri uykusuz kal büyüt,eş gereken değeri vermesin,yardım etmesin olacak şey mi vs.
Analık tek biz olunca göklere ulaşıp kutsallaşıyor,sanki kayınvalideler eşlerimizi ağaç kovuğunda bulup dadılarla büyüttü,annesi ne yaptı ki,yemek bile yapmazmış evde falan filan
Ben de el üstünde tutulmuş,benimsenmiş bir gelin değilim,çocuklarımın üzerinde 1 dakikalık emeği yoktur,fakat yine de bunları kabul etmemi gerektirmiyor,ben daima doğrudan yanayım,eşimi ve kardeşlerini büyütmüş kadın,daha ne olsun

babaanne annanne ye tavır konulacakmış bakmak istemiyor torununa diye.umarım böyleleri evlat sahibi olmaz ya sinir oldum iyice akşam akşam.çocuğun annesi sensin bakmakla sorumlu olan sensin.insan kullanmaya ne meraklı milletiz ya[/QUOTE]

C ceycey0406
Klavye basinda insanlara ne kolay saldiriyorsunuz boyle... benim kim oldugumu hayatimi bilmeden..hayirdir tanisiyor muyuz ??? Bu ne kin bu ne nefret kustunuz bana ???

hamileyim ve yakinda cocugum dogacak... benim icin boyleleri insallah evlat sahibi olamaz da ne demek !!! Sizi sadece Allaha havale ediyorum, bana ettiginiz bedduayi yasamaniz dilegiyle.. kalbiniz ne kadar da kötü ve nefret dolu..yazik..

Mune yapilan yoruma bu sekilde bedduayla yaklasimca ne oluyor? Bu hakaretten daha kotu birsey degil mi? Bu kisi hakkinda yapilabilecek birsey varsa yapmanizi rica ediyorum.

gerçekten (evliyim Kv oldukça ilginç) bu devirdeki gelinler müthiş bir kv olacak.Bu yazım burada dursun. Kv evde dursa çok asosyal diye eleştirilir. O da var. Yani kv olmak suç

Evlendim 17 sene olacak,şimdi 4. Çocuğuma hamileyim yani 16 senedir çocuk bakıyorum . Son bebe de doğacak büyüyecek işte aklı selim olana kadar bir 15 senem daha gidecek. Tam ben gezmeye tozmaya başlayacağım ki hooopp bir torun Valla ben de bakmayı düşünmem gençken çocuk bak yaşlan çocuk bak..

C ceycey0406
Klavye basinda insanlara ne kolay saldiriyorsunuz boyle... benim kim oldugumu hayatimi bilmeden..hayirdir tanisiyor muyuz ??? Bu ne kin bu ne nefret kustunuz bana ???

hamileyim ve yakinda cocugum dogacak... benim icin boyleleri insallah evlat sahibi olamaz da ne demek !!! Sizi sadece Allaha havale ediyorum, bana ettiginiz bedduayi yasamaniz dilegiyle.. kalbiniz ne kadar da kötü ve nefret dolu..yazik..

Mune yapilan yoruma bu sekilde bedduayla yaklasimca ne oluyor? Bu hakaretten daha kotu birsey degil mi? Bu kisi hakkinda yapilabilecek birsey varsa yapmanizi rica ediyorum.[/QUOTE]
senin hamile olduğundan haberim yok bu birrr yorumum sana değil genel olarak kayınvalidelere annelere çocuk baktırmakta ısrar edenlere bu da ikiiiii

iki erkek annesi olarak şu an kendimi kesiyorum
Bırak o elindekini,bende iki erkek annesiyimKonu sahibinin kayınvalidesini örnek aldım kendime bu akşam,akıllı kadın vesselam,gezmeler tatiller oooh,tam benim hayalim,gelinler beklesin

Bırak o elindekini,bende iki erkek annesiyimKonu sahibinin kayınvalidesini örnek aldım kendime bu akşam,akıllı kadın vesselam,gezmeler tatiller oooh,tam benim hayalim,gelinler beklesin

evlendirip dünya turuna çıkalım, gelin doğum mu yapmış, altın mı beklemiş kimin umurunda yansın dünya

gerçekten (evliyim Kv oldukça ilginç) bu devirdeki gelinler müthiş bir kv olacak.Bu yazım burada dursun. Kv evde dursa çok asosyal diye eleştirilir. O da var. Yani kv olmak suç

evet ya.bilmiyorlar ki,evde otursak,gelinlere saracağız.ne güzel işte.herkes kendi hayatını yaşıyor.

sıfır beklenti,sonsuz huzur.

ben genel yazıyorum konuya bazıları ne meraklı üstüne alınmaya ya.mecburmuyum ben burda kim hamile kim değil kimin çocuğu var kimin yok takip etmeye.tüm toplumu kastederek yazıyorum doğru okumayı yorumlamayı öğrenin önce beni mune ye şikayet edeceğinize.ben hem evladıma hem de bebek gibi anneme bakıyorum çok şukur .şikayetim de asla yok.allah kimseyi merhametsizlerin eline düşürmesin.

evlendirip dünya turuna çıkalım, gelin doğum mu yapmış, altın mı beklemiş kimin umurunda yansın dünya
Daha ülkemizde bile fırsat bulup göremediğim ne çok yer var,ama pardon gelinler ne der sonraAllah hepimizin gönlüne göre versin

nedense bu kocalar kendi kendine büyüyor.anneleri onlara hiç bakmıyor,hiiiçç ilgilenmiyor resmen sokakta büyüyor bazılarına göre.o nedenle kaynanaların hiç bir şeye hakkı olmuyor.
2 erkek annesiyim.yemedim yedirdim,giymedim giydirdim.tek başıma gurbette çocuklarımı büyüttüm.halen çocuklarım evde değilse uyumam onları beklerim.onlar yatmadan yatmam.şimdi toruna bakmak istemediğim için kötü mü olacağım.tüm anneliğim unutulacak mı?

Arkadaşlar kusura bakmayın ama bu yaşlılık muhabbeti açılınca biraz sinirleniyorum.

Elden ayaktan düşmek kişinin iradesinde olan bir şey değil. Yaşlanmaya da lüzum yok illa ki yarın da başımıza gelebilir bu. Bir kaza, bir pıhtı Allah korusun her şeyi baştan sona değiştirir.

Ama çocuk öyle değil. Bebek yapmak çiftlerin kendi kararı. Üstesinden gelemeyecekleri bir durum varsa şayet yapmayabilirler. Elbette insanın evladını bakıcıya bırakması zor, anneannesi, babaannesi baksa iyi olur ama bakmıyorsa da alınmak, gücenmek gerekmiyor. O insanlar da artık çocuk bakmak istemeyebilir.

Gebeyim. Annem felçli anneanneme bakıyor. Başka da yakınım yok. İşi bırakıp evde ben bakacağım çocuğuma. Bunu göze alarak bile isteye hamile kaldım. Burada uyuyamıyorum, yiyemiyorum içermiyorum, eşim değişti, eşim yardım etmiyor konularını okuya okuya, etkilenmeden, çocuk istediğim için.

Hani elden ayaktan düşmekle çocuk sahibi olmak pek karşılaştırılacak durumlar değil bana kalırsa. Kaldı ki gelin, damat bakmasın o durumdaki anne, babaya da kendi evladı baksın. Hani o anne baba o evladı büyütmüş ya onun gibi. İlla ki diyet ödemek mi lazım anne olunca? Ben bilemiyorum, tuhaf geliyor karşılık beklemek böyle şeylerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…