- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
- Konu Sahibi greengirll
-
Yarın yaşayacağımız bile belli değil. Yaşlılığı düşünmek mantıksız. Ki konuyla da çok alakasız. Allah beni kimseye muhtaç etmesin. Benim felsefem kimseye güvenmeden hayatımı hep idame ettirdim. Bundan sonra da güvenmem.
Çocuğuma bakmışım yorulmuşum neden yaşlanınca da torun bakayım? Bu hayatta her şey karşılıklı mı?
Benim annem Allah korusun şu an elden düşse kalkıp da huzur evine atmam, ay annem çocuğuma bakmadı dur huzur evine atayım demem. Annem o benim. Başım üstünde yeri var. Tüm maddi manevi imkanımı sağlarım. Çünkü annem bizi öyle yetiştird
insanların hayatları nasıl geçmişse size ne?isterse bütün hayatı gezmekten ibaret olsun.sonuçta çocuklarını büyütmüş hayatlarını kurmuşlar.Bundan sonrası onun sorumluluğunda değil.siz işinizden bile feraget etmezken kendi evladınız için,başkasından kim olursa olsun hiçbir fedakarlık bekleyemezsiniz.üstelik çocuğun size ihtiyacı var başkasına değil.bu kadar kötü çalışma şartları olan bir işte kalmayı tercih ediyorsunuz,o çocuğu ne zaman görüp ilgilenmeyi düşünüyorsunuz?Ya tabi ki bu sorumluğu ona vermek zaten istemem, ama kv hayatı boyunca zaten gezmiş yani öyle zorluklarla dolu bir hayatı olmamış. İstediğim sadece destek çıkarım tabi demesiydi, ki çok beklerim daha ben :)
Sana bakmis bir de cocuguna baksin oyle mi? O sirasini savmış. Sana bakmayip buyutmeseydi vu dediginiz dogru olurdu. Ama bu farkli torununa bakmasi gereken bir anne ve bir babasi var diymi?Aynen madem böyle kimse kimseye bakmıyor yaşlanınca da kimse gelinlerden bakmasını beklemesin.
noktası virgülüne kadar katılıyorumNeden fedakarlık hep büyüklerden bekleniyor ki anlam veremiyorum? Ölüm tehlikesini bile göze alıp karınlarında taşıyor kadınlar çocuklarını. Bakıyorlar, yediriyorlar, besliyorlar, bu günlere getiriyorlar bence zaten yeterince fedakarlık ediyorlar. Bu yaştan sonra da hala onlardan fedakarlık beklemek ne derece doğru? Madem öyle konu sahibi anne olmak istiyor ya çocuğu içim fedakarlık yapsın ve kendisi baksın çocuğuna o zaman?! Bu nasıl fikir?
Herkes kendi çocuğuna bakabilecekse çocuk yapsın. Ya da bakıcı imkanı varsa. Dede ve nenelerden bir şey beklemek çok bencilce. Kadın bakmak istemiyor diye sevdirmeyi bile düşünmemek hastalıklı bir düşünce hatta/
Aynen ben de torun akamam. Ben tek başıma baktım çocuklarıma. Her hallerinde tek başımaydım. Kimse bakamayacağı çocuğu doğurmasın. Bu yaştan sonra torunlarımı sadece sevmek isterim. Sorumluluklarını istemem. Haaa buradaki birileri gibi bakmazsan sevmezsin derlerse giderim çocuk esirgemeye.Yarın yaşayacağımız bile belli değil. Yaşlılığı düşünmek mantıksız. Ki konuyla da çok alakasız. Allah beni kimseye muhtaç etmesin. Benim felsefem kimseye güvenmeden hayatımı hep idame ettirdim. Bundan sonra da güvenmem.
Çocuğuma bakmışım yorulmuşum neden yaşlanınca da torun bakayım? Bu hayatta her şey karşılıklı mı?
Benim annem Allah korusun şu an elden düşse kalkıp da huzur evine atmam, ay annem çocuğuma bakmadı dur huzur evine atayım demem. Annem o benim. Başım üstünde yeri var. Tüm maddi manevi imkanımı sağlarım. Çünkü annem bizi öyle yetiştirdi. Nasıl olur ve nasıl evlat yetiştirirseniz onu biçersiniz.
katılıyorum annelerimiz ya da kayınvalidelerimiz bizim hizmeterimiz değiller.zaten kendi çocuklarına bakarak çoğu şeyden mahrum kalıyorlar.Uykularından gezmelerinden ekonomilerinden fedakarlık ediyorlar.E daha ne yapacaklar yahu bırakın da onlar da biraz haytın tadını çıkarsın.Bakamayacak insan yapmasın çocuk bi zahmet ya da kendi fedakarlık etsin maddi manevi anneler kayınvalideler değilİlk bir yıl siz bakın o arada bakıcı ayarlayın. Kimseye minnetiniz olmasın. Ki ben de o yaşıma gelsem bakmam torun falan. Gelin gezmeme tozmama karışacağına kendi işinden feragat etsin o zaman derim.
Etik bir düşünce değil sizinki.
Kusura bakmayın da nereden bileceğim?Tabi eski konularımı bilmediğiniz için kv beni bana sarmadığını düşündünüz hayır efendim bu kadar gezme tozma içinde tek sardığı insan benim. Eski konulara bakabilirsiniz...
Ki kv her çağırdığında gidilir eşimle halen de öyle. Laf sokmalarına itinayla katlanılır.
Benim tek talebim durumumuz ortada sadece yardımcı olabilirim bakıcı tutarsınız göz kulak olurum kızım alışana kadar ya da günde 5 dk uğrarım gözün arkada kalmaz gibi iç ferahlatıcı 1-2 cümle. Kendisi oğluşunu çok özlediği için yanyana oturmayı kabul eden ben, fedakarlık yapan ben, o da aman hiç bir yardım kırıntısı etmesin, keyfine devam etsin.
Aynen ben de torun akamam. Ben tek başıma baktım çocuklarıma. Her hallerinde tek başımaydım. Kimse bakamayacağı çocuğu doğurmasın. Bu yaştan sonra torunlarımı sadece sevmek isterim. Sorumluluklarını istemem. Haaa buradaki birileri gibi bakmazsan sevmezsin derlerse giderim çocuk esirgemeye.
bizleri dünyaya getirmeleri bile bir emek .anne sevgisi evlat sevgisi karşılıklı olmuş artık şaştım kaldımya bu çocuğuma bakılmazsa yaşlanınca anneme bakmam muhabbetini bugün kaç kere okudum, şaka mı bu? sizi büyütmüş olması minnet duymanız için kafi değil mi? çok acayip bir bakış açısı gerçekten..
Katılıyorum.Sanki yalnızca babaannenin torunu sevmeye ihtiyacı var,torunun da ihtiyacı var babaanne sevgisine,şefkatine.Aynen ben de torun akamam. Ben tek başıma baktım çocuklarıma. Her hallerinde tek başımaydım. Kimse bakamayacağı çocuğu doğurmasın. Bu yaştan sonra torunlarımı sadece sevmek isterim. Sorumluluklarını istemem. Haaa buradaki birileri gibi bakmazsan sevmezsin derlerse giderim çocuk esirgemeye.
Aynen öyle canım. Üstelik sevap kazanırım yürekten sevilirim menfaat için değil.iyi o zaman ne bakarım ne severim, hadi bakalım diyelim mi abla
bizleri dünyaya getirmeleri bile bir emek .anne sevgisi evlat sevgisi karşılıklı olmuş artık şaştım kaldım
Yaşlanınca belki elden ayaktan kesilince çok hasta olunca vs vs huzur evine mi gideceksiniz yada evde bakıcı mı tutacaksınız?Bakıcı mantıklı ama acaba zorunuza gitmez mi evladım varken bana bakmıyor bakıcı tuttum vs kızım ise geziyor tozuyor?Niye huzur evine gideyim? Kendi evim var çok şükür. Allah elden ayaktan düşürmesin. Gezerim tozarım.
Anlamadım ne alaka huzur evi?
Sırf keyfi çalışıyorsanız yani siz çalışmadan da bi şekilde ev idare olabiliosa cocugunuza en azından 4 yıl anne bakmali bence o çocuğun anne sevgisine annesini gormesine ihtiyacı var maalesef ben bu konuda böyle düşünüyorum sırf oğlum için işi bıraktım zor gecinioruz ama asla pişman değilimKızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.
Makul çalışma saatleri olan bir işim olsa hiç düşünmeyeceğim ama böyle olunca düşünüp duruyorum sonuçta sorumluluğun çoğunu anne üstleniyor. Gelecek bir çok yorum kv ye güvenip de mi çocuk yapacaksın yapma vs olacak biliyorum ama biraz empati rica ediyorum. İşi de bırakma niyetim yok ve olmayacak da onu da söyleyeyim.
Yorumlarınızı bekliyorum :)
Bilmem, hiç düşünmedim. Herkes kendi vicdanıyla başbaşadır sonuçta. Ayrıca çocuklarım bana bağlı hayatlarını kısıtlasınlar istemem. Ben gençliğimde geziyorum tozuyorum kalkıp da evlatlarımdan sadece bana bakma yükümlülüğünü bekleyemem.Yaşlanınca belki elden ayaktan kesilince çok hasta olunca vs vs huzur evine mi gideceksiniz yada evde bakıcı mı tutacaksınız?Bakıcı mantıklı ama acaba zorunuza gitmez mi evladım varken bana bakmıyor bakıcı tuttum vs kızım ise geziyor tozuyor?
Ya bu huzurevi falan nerden çıkıyor? Elbette çocuklar bakacak anasına babasına. O yüzden babanne çocuğunu büyütmekle mükellef, torunuyla değil.Yaşlanınca belki elden ayaktan kesilince çok hasta olunca vs vs huzur evine mi gideceksiniz yada evde bakıcı mı tutacaksınız?Bakıcı mantıklı ama acaba zorunuza gitmez mi evladım varken bana bakmıyor bakıcı tuttum vs kızım ise geziyor tozuyor?
Zaten sıkıntı orda, baba nerdeyse hiç ortada yok. E adama işini bırak çocuk için diyemem herhalde değil mi? Büyük sorumluluğu ben alacağım bunun farkındayım o yüzden şimdiden düşünüyorum, belki yapmayacağım bile bu gidişle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?