Torun Hasretiyle Yanıp Tutuşan Kaynanam

Doğumumda hem annem hem kaynanam olur çünkü o kadına gelme diyemezsin nasıl dicen ki doğumuma gelme diye
Gelme demezsen, çocuğu sana vermez.
Zaten sütün yok der, kucağında bırakmaz.
Kasıtlı olarak mamaya alıştırır.
Sana altını bile değiştirtmez.
Sana vermemek için ayağında bile sallar.

Yani çocuğuna hasret kalırsın; demedi deme.
Çünkü kadın normal değil.
Kv 40 ın çıkınca gelsin.
Ya da kv gidene kadar annen de seninle kalsın.
Muhtemelen eşin de annesini tutacaktır.

Psikolojini mahvederler.

Kv ile yalnız kalmak gibi bir hata yapma.

Eşimle bu yüzden tartıştık birbirimize girdik sonra eşim annesine çok ağir konuştu bu konuda ona rağmen yüzsüzlük yapıp yalvardı kadın zaten isim diye ölmüş
Sen de çıngar çıkar, asla onun istediği ismi koyma.
Bir taviz, on taviz getirir.

Siz anne olarak %100 haklısınız elbet ama biraz da sakin kalın derim. Yani alınan hediyeleri yıkayıp ütülemiş , Belki giydirmeyeceğim demişsiniz. O bir tatlılık yapıyor kendince. Gönlü olsun diye bir kere bile olsa giydiririm ben şahsen. Bir de torununa düşkün bir Babaanne candır can.. Hep bir destekçiniz olacak yanınızda ki bu çok güzel. Evladınızı kimse sizden alamaz elbette.. Orada fantezi sınırlarını bile aşmış. Kısa sürede sizin bulunduğunuz ile taşınacağını düşünüyorum bu Babaannenin.. Siz anne olarak kendi sınırlarınızı tatlılık ve de kesinlikle koyduğunuz takdirde onun rolü sıkışık zamanlarınızda size yardımcı olmak şeklinde biçimlenecek. Güle güle alın evladınızı kucağınıza ve sağlıklı uzun ömürleri olsun..

Öncelikle ismini koyma. Sakın ha. Sonrasında ise aslaaa vermem boşuna hayaller kurma de. Eşine de baskı yap.

Bence hamilelik psikolojisiyle siz biraz abartıyor olabilir misiniz? Doğum yapmış bir kadın 2 yaşa kadar bebeğin anneden ayrılmaması gerektiğini bilir. Kadın doğumdan sonra yanımda kal diyor olabilir de, çocuğu verin benim olsun demesi pek akıl alır gelmiyor. Bir akraba kıyafet almış benim onu giydireceğim ne malum demişsiniz, sizin gelen bir hediyeye karşı tutumunuz bu mu? Hiç nazik bulmadım, ben bebeğe gelen hediyeyi beğenmesem de alan kişi geldiğinde mutlu olsun diye kullanırım. Sonuçta düşünülmüş, incelik edilmiş.
Canım ben doğum yaptığımda kayınvalidem çok tuhaf davrandı...bebeğimin yanıma yatağa konmasını istemedi,emzirdikten sonra kucagimdan alıyordu...kokuma alismamaliymis bebeğim.Gece yanımdaki yataktan alıp yanına aldığına ,kendisi mama verdiğine şahit oldum.Bir ara kayinpederime "babası,kızımın biberonunu ver...annen seni bırakıp gitti mi, gel annene"filan diyordu.Ben depresyona girdim içimden sürekli kavga halindeydim.En sonunda bebegim 9 aylıkken bebeğin kendilerinde kalmasını ama tatillerde gorebilecegimi kendi babası aracılığıyla duyurdular bana...ben de istifa edecegimi söyledim...o şekilde deliren babanne /dede var yani

Bu yaşlı başlı kadınlar nasıl çocuk bakıyorlar ya
Gözü de yiyor yani bakmayı
Bir bana mı çok zor geldi çocuk bakmak anlamıyorumki

İşte bu insan neyi hak ediyor biliyormusun.Kendisiyle küsülmeyi,kötü olmayı hak ediyor.Karşındakinden birşey isterken ne kadarına haddin olduğunu bilmen lazım.Isim konusunda da hadsizlik etmiş zaten.Kaldı ki çocuğu bana verin nedir ya.Bebek doğunca uyurken bile özlüyorsun onu.Bana ver diye baskı yaparak bunalıma sokar seni bu kadın.Sen çocuğu vermeyeceğin için de senden çıkmaz.Bir daha söylerse anne bunun düşüncesi bile korkunç,bir anne evladını nasıl verir,onu yapacağıma öleyim daha iyi de.Mesafe koy araya anlasın.Bu nasıl insan ya.Iyi niyetle yaklaşılacak hiçbir tarafı yok.

Bu yaşlı başlı kadınlar nasıl çocuk bakıyorlar ya
Gözü de yiyor yani bakmayı
Bir bana mı çok zor geldi çocuk bakmak anlamıyorumki
Bakmıyorlar ki....bütün gün oturup kucağında bebek pistidi pistidi..yapmak istiyorlar.Kendi çocuklarını genelde annelerine ,başka akrabalarına buyutturmus, gün gün gezmiş...simdi canı geçmişi yad etmek istemis.Bebek iki aglasa şekerden tansiyona hepsi fırlıyor süper babannelerin

Bakmıyorlar ki....bütün gün oturup kucağında bebek pistidi pistidi..yapmak istiyorlar.Kendi çocuklarını genelde annelerine ,başka akrabalarına buyutturmus, gün gün gezmiş...simdi canı geçmişi yad etmek istemis.Bebek iki aglasa şekerden tansiyona hepsi fırlıyor süper babannelerin
Doğrudur valla
Yoksa mümkün değil bir bebeğin bakımı o yaşta
Fiziken dayanamaz

Canım ben doğum yaptığımda kayınvalidem çok tuhaf davrandı...bebeğimin yanıma yatağa konmasını istemedi,emzirdikten sonra kucagimdan alıyordu...kokuma alismamaliymis bebeğim.Gece yanımdaki yataktan alıp yanına aldığına ,kendisi mama verdiğine şahit oldum.Bir ara kayinpederime "babası,kızımın biberonunu ver...annen seni bırakıp gitti mi, gel annene"filan diyordu.Ben depresyona girdim içimden sürekli kavga halindeydim.En sonunda bebegim 9 aylıkken bebeğin kendilerinde kalmasını ama tatillerde gorebilecegimi kendi babası aracılığıyla duyurdular bana...ben de istifa edecegimi söyledim...o şekilde deliren babanne /dede var yani
Ay Allah korusun.Nasıl insan bunlar ya.Iyi niyet değil bu kardeşim kötü niyet resmen.Kontrol edilemez bir kıskançlık,anneden evladını alma çabası.Allah böylelerinden uzak etsin.Bunalıma da sokar,cinnet de geçirttirir böylesi.

Gelme demezsen, çocuğu sana vermez.
Zaten sütün yok der, kucağında bırakmaz.
Kasıtlı olarak mamaya alıştırır.
Sana altını bile değiştirtmez.
Sana vermemek için ayağında bile sallar.

Yani çocuğuna hasret kalırsın; demedi deme.
Çünkü kadın normal değil.
Kv 40 ın çıkınca gelsin.
Ya da kv gidene kadar annen de seninle kalsın.
Muhtemelen eşin de annesini tutacaktır.

Psikolojini mahvederler.

Kv ile yalnız kalmak gibi bir hata yapma.
Dediklerinizin aynısını yaptılar canım.Bebek gogsumu tutamadığı için ilk sütumu şagdim...agiz sutunun nekadar gerekli oldugunu ve renginin sari oldugunu bilmeyen anne olabilir mi?? Kasikla icirirken bebegim ağladı.Git kendin iç iltihaplı sutunu verin benim bebeğimi diye bagiriyordu

Dediklerinizin aynısını yaptılar canım.Bebek gogsumu tutamadığı için ilk sütumu şagdim...agiz sutunun nekadar gerekli oldugunu ve renginin sari oldugunu bilmeyen anne olabilir mi?? Kasikla icirirken bebegim ağladı.Git kendin iç iltihaplı sutunu verin benim bebeğimi diye bagiriyordu
Ay aklım uçtu yazdıklarını okurken.Nasıl hainlik ya.Ne sabırlı kadınsın.Inşallah şimdi yapamıyodur canım.Almışsındır önlemini.

Bu konuyu esin halledecek. Benim kp de hep cocugunu alip goturucem bidaha yuzunu goremeyeceksiniz diyip dururdu.ki biz birlikte oturuyoduk zaten yani sabah aksam benden cok onlarda dururdu oglum. Ben de kendimi uzup dururdum. O yuzden canim benim kimse kimsenin cocugunu alamaz. Bu konuda onlarin sesini esin kisacak. Sen kendini uzmeyeceksin.

O diretiyorsa istediklerinde sen neden diretemiyorsun bi cildirmaya bakar bu iş.
İlk cocugumda konusup dir dir yerlerdi beni suan her dedigi agzina tikiyorum ben rahat oglum rahat :))

Bağır benim o diye. Küserse küssün. Bana llefonda şimdi kızım yazın benimle yatacak diyor. O zaman bir yaşında olacak. Hiç istemiyorum. Gitmeden çocuğuma tembihleyecegim. Benim dışında kimseyle uyuma kimse bezini değiştirmesin diye. Ben yanında yatmaya kıyamıyorum aman bir şey olur diye beşiğine koyuyorum. Baska biri onunla yatacak.

Back
X