• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Torun sevilmez mii!!

Anne babası olarak siz çocuğunuzu sevdikten sonra diğer insanların sevip sevmemesi önemli değil, anne babalar bile evlat ayrımı yapıyor torun ayrımı mı olmayacak, insan doğası böyle. Siz çocuğunuzu sevip iyi bakın gerisini boşverin. Akraba kavramını bu kadar büyütmeyin gözünüzde.

Herkese iyi günler..
Başlıktan da anlayacağınız uzere,size danışmak ve içimi dökmek istediğim konu torun sevgisi..
Kızım 18 aylık,eltimin çocukları 5 ila 3 yaşlarında ".
Ama her ne hikmetse onlar el üstünde tutuluyor da benim kızım dış kapının dış mandali gibi..
Hayır anlamıyorum,onlar torunsa bu da torun nedir bu ayrımcılık,
Başlarda ben kuruntu yapıyorum sanıyordum ama öyle değilmiş,açık açık var bi ayrımcılık..
Erkek torun evin dokunulmazi simarigi,kız torun huysuz ama her dediğini yaptıran..
Herkes onlarla ilgilenirken sadece ben ve eşim kızımla ilgileniyoruz.
Görumcemler digerlerini büyüttü ve hala bakmaya devam ediyorlar ama benimkine bi kez bile bakilmamistir ,içten sevilmemistir öyle çok huysuz da değil hani.
Kaynanamin tavırları beni çok sinir ediyor,hayır sevmese sevmesin ,sevmek zorunda değil diyorum ama bu kez eşim için üzülüyorum eşim;kızım hadi babaanneyi öp hadi bilmem ne yap der ama kaynanamin yapmacik ve sevgisiz olduğu o kadar belliki..
Hep diğerleri bi adım önde..
Inanin kıskanmak değil bu hatta işime bile geliyor bazen ,en azından çocuğumu ben istediğim şekil buyutuyorum kimseye ihtiyaç duymadan diyorum da ne bilim ister istemez dokunuyor gibi...
Kızım da kaynanami sevmez pek gitmez yanına,çünkü çocuklar çok zeki kimin içten kimin sevecen olduğunu gerçekten anlıyorlar.
Eltiminde çocuklarına bakma sebepleri belli. Eşi ilgisiz ,bakmaz onlara.
Afedersizin eltimin pedine,doğum kontrol haplarina kadar kaynanam alır.
Eltim de onlara karşılık kendini çok ezdirir..Acaba diyorum iki tarafta menfaati mi oynuyor diye..
Ama yine de benim çocuğuma olan sevgisizlik canımı skyor,annem takma sevmezlerse sevmesinler diyor ama çocuk o da şimdi anlamıyor da büyüdüğünde anlayacak ..
Derdim bu kızlar,yorumlarinizi bekliyorum.
benim kaynanada görümcenin çocuklarına yapar
geçen sefer kızım dedi hep onları duyuyorsun onlar beni şikayet ediyo bana kızıyosun beni hiç duymuyosun ben onları şikayet ettiğimde duymazlıktan geliyosun onları benden fazla seviyosun dedi hiç bişey diyemedi kv
daha 8 yaşında herşeyin farkında bırak sevmesse sevmesin büyüyünce anlar

sizinle olan ilişkisiyle alakalıdır diye düşünüyorum, yoksa seviyordur ama çekinme etme soğukluk varsa diğer geline göre farklı davranabilir. küçücük çocuk kanından canından sevilmez mi hiç...
bir de şu var evlat ayrımı yapıyor mu, yapıyorsa evladını ayıran torunu da ayırır tabi ki.

Valla kendi anneniz olsa haklisiniz da kv olunca cok ta umrumda olmazdi.Babannemlerle altli ustlu oturduk uzun seneler.Halam kizlariyla h.sonlari gelirdi.Babannem hep benim gozumun icine bakardi,benim sevdigim yemegi yapar,benim sevdigim meyveyi getirirdi onumuze,gelip oper uzaktan opucuk gonderir severdi...Halamin "anne abimin cocugu torun da benimkiler ne" derdi.Cocuk aklimla bu cumle kalmis ve kendimi kotu hissederdim kuzenlerime bana yaklastigi kadar yaklasmiyo diye.Haklisiniz yani.Annem babam yapsa cok alinirdim kv icin bilemedim.

valla babannem tam sızın dedıgınız gıbı davranıyordu bana
cunku annemı de sevmıyorlar dolayısı ıle benı de sevmıyorlardı
ama hastalık vs olunca bıze muhtac oldu
don gelıp devran donuyor da
artık cok gec oluyor

Sevmese sevmesin boşver dert etme büyüyünce sevilmediğini anlaması da isabet olur en azından neyin ne olduğunu bilir... Ben anlamıyorum insanları zaten o meleğin ne suçu var ki anasına babasına darilan sevmeyen çocuğunu da sevmiyor.

Çocuk babaanne sevmez anneanne sever işte.

Karışan yok en iyisi.

Bizi de baba tarafı sevmezdi hiç de dert etmedim bende dede nine diye sevmedin

Inanin bircok insan o durumu yasiyor. Aile icinde biz de yasiyoruz, cocukken ben hele cok yasadim.
Esim diyor ki anne babasi yaninda olsun ona yeter.
Malesef insanlari böyle gaddar kabul etmek zorundayiz.
Esimin ailesi esime ikinci evlat muamelesi yaparlar.
Kizimizi biz cok severiz, gözünün icine bakariz.
Ona da bu yeter.
siz bol bol sevin o eksikligi hissettirmeyin yeter.
Bir insanin arkasinda ana babasinin sevgisi oldukca sirti yere gelmez.
Genis aile icinde kizim sevilmez ama bizim kizimizi nasil sevdigimizi görenler imrenir.
Siz yavrunuzu sevin deger verin gerisini koyverin gitsin.

Evdeki kisi sayisi arttıkça yeter be diyorlar bence, 12 kisiyken 13 olmussunuz kolay degil, kisisel almayin yani, populasyon arttikca ev halki bezmis.

Takma bence. Benim kizim dogdugundada bazi olaylar oldu. Kendi kizlarini cocuklarina birsuru dikisler kiyafetler hazirliklar falan bizde tik yok. Daha sonrasindada gelisen olaylar neticesinde esimede soyledim bu ayrimciligi kvlerede. Sonrasi umrumda degil. Ister sevsin ister sevmesin. Sende takma bosver. Dusunsene bide sevgi olayini kullanarak size kene gibi yapistiklatini. Salla gitsin

Back
X