Torununa bakmayan kayınvalide

Sanki kv deye okudu
Okudada çok iş oldu ayrıca
Şuan üni mezunu olmayan kaldımı?
Ev hanımları bile açıktan okuyor üni mezunu oluyor artık
Biri örgün biri açıköğretim 2 lisans diplomam var bir de dilim ama ev gadınıyımmmmçoğu komşumun arkadaşımın da var üniversite diploması çalışmasa da çalışsa da. Artık lise diploması gibi oldu. Neyiyle övünüyorsa

Aynen öyle. Okuduysan kendine okudun. Kime ne? Sanki nasa’da araştırma görevlisi oldu da bize hava atıyor
Ailede üniye giden ilk insan olabilir
Ailesi şişirmiştir kızım üni okuyor, saraylara layik diye
Buda kendini bişey sandı daha ilk cümleden üni mezunu olduğunu yazdığına göre
Üni mezunu olan kv gelinin çocuğun bakacak diye madde var sanki
Kv de rahatsızlansa kendi kaç gün bakar acaba
Arabayla 2 kez gezdirmiş onun lafını yapiyor

Hiç…
Sanki 50 sene önceden bahsediyor
Şuan üni okumayana acıyarak bakıyorlar
Okumak sıradan birşey işte sanki kıymeti var

Aynen öyle. Okuduysan kendine okudun. Kime ne? Sanki nasa’da araştırma görevlisi oldu da bize hava atıyor
sayısalcı bi hanımefendi için bu şekilde konuşmak yakışıyor mu ,bizim hepimizi 2 ile çarpar 4 e böler hafife almamak lazım sayısal bu başka bişeye benzemez !1!1!!1!1!1!

Herşeyi başına kalkmış kadının. Komşu teyzeleri bile gezdiriyordum ben pandemi öncesi . Bana minnet mi etmeleri lazımdı ? Şu an da market ihtiyaçlarını alıyorum. Zaten gidiyorum markete kendim için elime mi yapışıyor? Sırtımızda taşımıyoruz ya yaşlı insanları. Yaşlanmaktan korkar oldum bu acımasız insanları okudukça. Güne gitsem uyusam suç olacakmış baksanıza

yani herhalde şey "üniversite mezunu maaşlı gelin alıyorsan sen de eşşek gibi toruna bakacaksın, peşin peşin kabul etmiş oluyorsun" demek oluyor.

yani herhalde şey "üniversite mezunu maaşlı gelin alıyorsan sen de eşşek gibi toruna bakacaksın, peşin peşin kabul etmiş oluyorsun" demek oluyor.
Sanki maaşını kaynanaya veriyor tövbe tövbe. Ha verseler bakmaz çoğu da. Hiç mi nefes almayacaklar bu hayatta anneler? Kendinden kıs maddi manevi çocuk büyüt okut evlendir gene kurtulama.

Sanki maaşını kaynanaya veriyor tövbe tövbe. Ha verseler bakmaz çoğu da. Hiç mi nefes almayacaklar bu hayatta anneler? Kendinden kıs maddi manevi çocuk büyüt okut evlendir gene kurtulama.
ben külliyen karşıyım, bilen bilir.

ama yazılı olmayan kurallarımız var ya hani...bir nevi nişanı kız tarafı yapar, yatak odasını kız alır, düğünü erkek tarafı meselesi gibi..ya da kim kime ne takar kuralları gibi.
hele asker polis eşleri..eşleri genelde görevde oluyor çünkü asker demiş eşi için. o genelde evde yoktur. kadınlar da genelde muhafazakar denilen aile tiplerinden oluyor. beklentiler genelde standart oluyor.
sadece ilk 3 cüme ve son 3 cümleyle konu hakkında fikrim bu kadar.

Üniversite mezunu bir kurumda görev alıyorum esim asker.
Hepiniz yanlış anlamışsınız. Üniversite mezunu olan konu sahibi değil, görev aldığı kurum. Yazmış oraya, üniversite mezunu kurumda görev alıyorum diye.
Ayrıca evet kv bakmak zorunda değil. Yaptırım falan da çok komik olmuş yani. Daha fazla bir şey yazmaya gerek yok. Herkes her şeyi söylemiş zaten. Neyse ki, aklın yolu bir. Böyle konularda kk tek yürek.

Linc yemekten korkum olsa yazmam zaten. empati yapamayanlarda yasayınca anlarlar:) ben sayısalcıyım gayette basarılı bir is kadınıyım edebiyat hocalığı yapmayalım lutfen,:)
Allahaşkına edebiyat hocası olmanıza gerek yok ama bu nasıl yazım tarzı. Hiç bir yorumunuzu tam manasıyla anlamadım.
Cümlenin başı ayrı sonu ayrı havada.

İki gün önce başka bir üye ayni başlıkla açtı ama oradaki hanımefendininki gerçekten çocuğuna bakılması üzerineydi. Bence bu konu sahibinin kayınvalidesi ile gorumcesine karşı büyük kini var bu bakıp bakmama olayı üstüne gelmiş.

Başlığı okuyunca buraların karışacağını biliyordum Yaptırım lafına da çok güldüm ayrıca . Herkesle aynı fikirdeyim. İyilik olarak yapanlar var torun bakma olayında ama bunun bir zorunlulukmuş gibi bahsedilmesi çok sakıncalı. Sırf istememek bile bir sebep . Hastalık vs gibi bir bahanesi olmasına gerek yok. İnsanlardan beklentinizi düşürürseniz daha mutlu bir yaşam süreceğinizi düşünüyorum .

Boşver bakmasın, inan annen daha iyi bakar.Zor durumunda az da olsa yardim edilmiyorsa sana,sen de hakedene hakettigi gibi davranirsin. Hani bazi kaynanalar oglum da oglum diye ogullarina yapisir ya ,bazisi da kizina yapışık oluyor,daha iyi senin icin birak damadi düşünsün:) Bende de var bu modelden varsa yoksa kizindan olma cocuk,onun akilliligi şusu busu över durur,benim cocugun yuzune bakmaz,bisey alirim kizimda daha iyisi var der,bir yemek yaparim kizim daha iyisini yapar der,maddi durumlarinin daha iyi oldugunu ima eder,bir sey alacak olsak kizim alirda siz alamazsiniz der,kizinin eskilerini bana vermeye calisir,kizinin oglunun eskilerini benim kiza layik gorur,daha neler neler....ben de mumkun oldugunca az görüşüyorum,ne ekerse onu bicer.Bakmak zorunda mi tabi ki değil,o zaman elbetteki istediginde torununu goremez.Zaten oyle bir istegi de yok,acik acik kizinin cocugunu daha cok sevdiğini soyledi zaten.Mesafe koy gec

Senin yapacağın bir şey yok eşin yaptırım uygulayacak.

Bakmak istemeyen insana ne yapabilirsiniz.
Zaten gönülsüz olduktan sonra çocuğunuzu nasıl emanet edebileceksiniz ki,. içinize sinecek mi ?
Bakıcı ayarlayın anneniz nezaretinde bakıcı baksın anneniz de yorulmamis olur.
Ayrıca gezmekle çocuk bakmak aynı enerji mi istiyor.
Bana gezmek deseler şimdi ziplarim ama çocuk bambaşka bir şey

Tespit gibi tespit +1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…