Torununa bakmayan kayınvalide

En iyisini yapmış kayinvalideniz. Bakmak zorunda değil. Ne yapsa yaranamayacak en iyisi hiç birşey yapmamak. Görümce de çok haklı annesini korumuş.
Kim doğuruyorsa o bakacak yada çözüm bulacak.

ben 58 ya da 60 yaşında emekli olcam. Bi oğlum var inşallah ikinciyi bekliyorum. zor durumda kalmadiklari sürece bakmam. açık ve net kim küserse küssün. Ne düşünürse düşünsün.
evlenirken akılları eriyo da cocuk nasıl bakılacak diye düşünmek akıllarına gelmiyor mu?

ilkinde ücretsiz izne ayrıldım. 22 aylıkken kreşe başladı. 4. senesi olacak. hiç bir sorun yaşamadık okuluyla. ikinciye de aynı şekilde bakıp okula vermeyi ise dönmeyi düşünüyorum.

nasıl bu kadar rahat beklentiye giriyorsunuz anlamadım. madem sizin alanınıza müdahale var. alaninizi koruyun. diyet olarak kaynanadan çocuk bakımı beklemek çok saçma.
bide gezmekle çocuk bakmayı nasıl aynı kefeye koyuyorsunuz? gerçekten gezmekle bi çocuğun sorumluluğunu almak aynı mı sizde?

Doğuranlara imrenmiyorum.üreme sağlıklarına gıcık oluyorum.
Üreme sağlıkları??Ne ola ki

Ve konuyu üremeye sevişmeye getirmişin

Dervişin fikri neyse zikri de o olur misali

Ve en anlamsız akla zarar yorumun herkes kendi doğurduğu çocuğa bakmak zorun da değil kimse kimsenin umrunda değil demişin

Merak ettim seni kim büyüttü?

Ana babalar bile zor bakıyor, başkasının başına atmaya çalışıyor demek istedim.

Kayınvalide çocuğunuza bakmak zorunda değil, belli bir yaştan sonra insanlar tekrardan çocuk büyütmek istemeyebilir, ha diğer sorunlarınız konusunda ise madem bu kadar sorun yaşıyorsunuz gitmeyin gelmeyin ..

Onlar için doğuruyorsanız doğurmayın. Çocuk kv,kp,anne,baba sevsin diye yapılmaz çünkü. Sanki İngiliz hanedanlığına o prens doguryorsunuz.

Bakmak istemeyebilir cunku zorunda degil herkes cocuk yaparken bunu dusunup yapmali. Ama sonrasinda olanlar hos olmamis.tabi

Yahu kendinizden taviz verip verip millete kinleniyorsunz , önce bir hayır demeyi öğrenin, her sabah kv ye gitmek zorunda değilsin, herşeye eyvallah dersen böyle olur, ayrıca torunla tehdit etmen de ayrı bir saçmalık...

Herkes dünyaya getirdiğinden mesul. Kendine güvenen çıkar mantar dağına. Maddi manevi bir çocuğun bakımını üstlenemiyosan üzgünüm doğurmayacaksın. Ben annem ve gelinimizle aynı evi paylaşıyorum. Bıraksam çokta güzel bakarlar. Ama ne el kızı ne de şimdiden sonra artık rahat etmesi gereken yaşını başını almış annem benim çocuğuma bakmak zorunda değil diye okula başlayana kadar çalışmayı düşünmüyorum. Kimseye böyle bir yük bindirme hakkın yok malesef.

Niye sen başka konuda kadınları çirkin, acınası diye tanımlarken saygısızlık yapmış olmuyor musun?
Senin gibi biriyle aynı kafada olmak istememek biye saygısızlık olsun?
Şimdi sen içinden hiç birinin çirkin olduğunu düşünmüyor musun? Her erkek yakışıklı mı ?

ben anne değilim ahkam kesemem ama çocuklarla oldukça çok ve uzun zaman geçirmiş biri olarak söylemek istiyorum;
bu çocuğu ne anane ne babanne ne öğretmen ne bir başkası için doğurmuyorsunuz.
bu çocuk sizin sorumluluğu sizin. neden insnaalra zorla çocuk baktırmaya çalışıyorlar anlamıyorum. çocuğun başına bir şey gelse ortalığı yıkarsınız.
bu yaşa gelmiş anne olmuş kadınlara sorumluluk öğretmek istemiyorum. nolur herkes kendi çocuğuna kndisi baksın. ya da kreş okul dadı ayarlasın o da olmadı bakmayacaksa çocuğu ertelesin. yani bu işin başka çözümü yok.
yazık olan çocuklara oluyor.

Abartmayın lütfen.saygısızlık yaptığınız.
abarttığımı düşünmüyorum ,aklı fikri sadece üremek olan biriyle aynı kafada olmadığımı belirtmek benim hakkım ,benim kendime bir saygım var .. sizinle çok şükür aynı kafada değilim , bunu saygısızlık olarak görüyorsanız demek ki o kafa yapınızda bi sorun var ,farkedin artık ,milyon kez söylendi hala aynı söylemlerle devam ediyorsunuz ,saygı duyulacak fikirleriniz yok ,ayrıca kimse sizin uçkur sevginizi ,kusacak kadar öğrenmek zorunda değil,biraz burayı salın günlüğünüze falan yazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…