Benim kaynana 79 yaşında hep yardımda bulundu yok demedi kadını takdir ettim hep ,çünkü kardeşinin çocuğunu kaynanası bakmayıncı kumarbaz kadındı okey oynamaya giderdi çocuğun bakıcısı çocuk havale geçirince anlamamış ve Çocuk beyinden özürlü , ve bakımı çok zor bu çocuğunha elden ayaktan düşünce yanımızda evladımızın olması için elden ayaktan düşene dek onların çocuklarına dek bakmamız lazım.yok yaaaaa.daha nelerrr.
Siz bakıma muhtaç olduğunuzda çocuklarıniz umarım sizin gibi düşünmez.Onlarda yaşlandığında sende keyfine bakarsın ,
Mutlaka bakıma muhtaç olacaklar bunlar
Aa siz de sözleşme imzalayıp güne gitmemezlik yapmayın ama canım. Size de söylenirler yoksa benden demesi :)Kv yaptırım yapsın geline güne gitmediği için , jandarma çağırsın falan
O kadar önyargılı sekilde cevap vermek garip geldi biraz empati kurmak lazım konulara fikrini beyan ederken. Siz dışarıya olan öfkenizi buradaki size dert diye can sıkıntısından yazanlardan cıkarıyorsunuz. Bence normal hayatta benım yazdığım gereksiz muhabbetin on katı agırlıkta psikolojik sorun yasıyorsunuz. Normal okumayıp bu sekilde dalga gecenler İcin bu dusuncem,, :)5 yaşındaki çocuk bile bunları yazmaz öyle bi mantıksızlık
O torununa bakmak zorunda değil siz de onu arabayla gezdirmek ya da her gün ziyaret etmek zorunda değilsiniz. İlişkiler mecburiyetten ilerlerse bir noktaya gelemez diye düşünüyorum. Siz de kendinizi yapmak istemediğiniz şeylere mecbur hissetmeyin ya da karşılık bekleyerek yapmayın...
Çocuk için ya bakıcı ya kreş, yaşlıları bu konuda yormayın bence..
Herkes birilerinin yardımına muhtaç yaşlı veya genç fark etmezSiz bakıma muhtaç olduğunuzda çocuklarıniz umarım sizin gibi düşünmez.
En ufak eleştiride hemen kendini övmeye başlayan özgüveni düşük başarılı(!) bir iş kadını :)) Ben de sayısalım efendim. Cümle kuramamak başka bir şey ama. Sizin sayılarla olan ilişkinizle pek alakası yok.Linc yemekten korkum olsa yazmam zaten. empati yapamayanlarda yasayınca anlarlar:) ben sayısalcıyım gayette basarılı bir is kadınıyım edebiyat hocalığı yapmayalım lutfen,:)
yazdığınızdan hiç bir şey anlamadım.binlerce çocuğa bakıcı bakıyor.havale de geçiriyorlar.illa yanlarında aileden birileri mi oluyor 7 24 çocukların?mesela çocuğum benle yolculuk yaparken trafik kazası geçirebiliriz engelli kalabilir.suçlu ben mi olacağım?bazı şeyler de olacağı varmış denecek şeylerdir ya da kader diyebiliriz nasıl nitelendirirseniz artık.Benim kaynana 79 yaşında hep yardımda bulundu yok demedi kadını takdir ettim hep ,çünkü kardeşinin çocuğunu kaynanası bakmayıncı kumarbaz kadındı okey oynamaya giderdi çocuğun bakıcısı çocuk havale geçirince anlamamış ve Çocuk beyinden özürlü , ve bakımı çok zor bu çocuğun
Kaç yaşına gelmiş insanlar torun bakmak zorunda değiller bence, kendileri isterse teklif ederler. Çocuğa bakmaya enerjisi yok diye sosyal hayatının da sıfıra inmesi gerekmiyor ki. Arkadaşlarını kaldıracak enerji ile çocuğu kaldırma enerjisi bir olur mu hiçÜniversite mezunu bir kurumda görev alıyorum esim asker. 2 yıllık ücretsiz izin alıp cocugumu buyuttum. 28 aylık olan kızıma kayınvalidem hastayım bahanesiyle bakmıyor. İstediğim sadece 1 sene cocugumun kendini ifade edebileceği duruma gelmesi. Hastayım diyor ama arkadaşlarından gunlerden geri gelmiyor.
Ben normalde akrabalarından biriyle konusu bakıcı ayarlamıstım ama sonra görümcem bana annem hasta o bakamaz diyince vazgeçtim. Sonra görüncemle tartısınca kaynanam bana terbiyesiz iste ortalığı sen karıştırdın dedı. Kocam ayda 6 gun gelse 4 gunu annesinde gecerdi görümcem kosar cumadan gelir pazara kadar kaynanamda sabahın 8 inde Orda olmamızı ısterdi. Tartısınca kaynanam görümceme surat astıgımı söyledi bende her gun sizdeydik diyince gelmesesydiniz dedi oysa gitmeme luksu yoktu hergun kocamla bu yuzfen tartısıyorduk. Kızına adeta tapıyor.
Annem kabul etti bakmayı ama kayınvalidem akıl hocası olan kızının aynı kelimelerini kullanıp bakamam dedi. Evliliğin her saniyesinde akıl hocası olan kaynanam bu konuda da kızı ne derse onu yaptı.
Görümcem kendi cocuguna kaynanasına soyleyip bakılmadıgı İcin aynı seyi yasamamı istiyor. Oysa 6 senedir kocam burda olmasada ailesi uzulmesin diye hep gittim kaldım gezdirdim arabayla kaynanamı. Daha anlatmadıgım cok uyanıklıklar oldu.
Kaynanam bakamayacagını dile getirip gayet sakin davrandı.
Simdi sizce ben bunlara nasıl bir yaptırım yapsam akıl verin arkadaşlar cok yalnız hıssediyorum
AnladımHerkes birilerinin yardımına muhtaç yaşlı veya genç fark etmez
Sizi gördüğüme sevindim efenimBakmak zorunda değil ki. Anne baba olarak siz ikiniz bakmak zorundasınız. Arkadaşlarıyla görüşebilir kv,bunun anlamı “çocuk bakabilecek durumda” değildir.
Ben çocuk sahibi oldum,istifa verdim oturdum baktım. Bin çeşit rezillik çektim,ama hepsi geçti. Sonuçta çocuk benim,kvmin değil.
belkide hırsınız sizin okuduğunuzu doğru anlayabilmenize engel oluyordur , insanlar tam olarak empati yapıyor zaten kendilerini yaşlı yorulmuş çocuğunu büyütmüş artık nefes almak isteyen kadının yerine koyarak yorum yapıyorlar sizde pek muhterem üniversite mezunu kocaman sayısalcı biri olarak kendi çocuğunuzun bakımı ve gelişimiyle ilgilenebilirsiniz kayınvalide çocuk büyütme sırasını savdı.O kadar önyargılı sekilde cevap vermek garip geldi biraz empati kurmak lazım konulara fikrini beyan ederken. Siz dışarıya olan öfkenizi buradaki size dert diye can sıkıntısından yazanlardan cıkarıyorsunuz. Bence normal hayatta benım yazdığım gereksiz muhabbetin on katı agırlıkta psikolojik sorun yasıyorsunuz. Normal okumayıp bu sekilde dalga gecenler İcin bu dusuncem,, :)
Elalemin kızını güne gitmiyor diye darladığın için suçlusun ama onu unutma, hafifletici sebep, iyi hal indirimi bu"Yaptırım uygulamak " lafında koptum ben .. Yaşımı başımı alıp fiziken ve ruhen yorulucam ,artık biraz keyfime bakayim ,arkadaşlarımla bir saat oturup muhabbet edeyim , kendimi çocuk bakacak kadar güçlü hissetmiyorum dedim diye el âlemin kızı gelip bana yaptırım uygulayacak öyle mi???
yoo gayet normal okuyup size göre cevap verdim , kimse sizin kukunuzun bekçisi değil ,bundan sonra korunmanızı tavsiye ediyorum ,sizin kendi çocuğunuzun sorumluluğunu ,başkalarına zorla yıkmak gibi bi durumunuz var , 2. Çocuğu da görümceye atmak için tüm çirkefliği yaparsınızO kadar önyargılı sekilde cevap vermek garip geldi biraz empati kurmak lazım konulara fikrini beyan ederken. Siz dışarıya olan öfkenizi buradaki size dert diye can sıkıntısından yazanlardan cıkarıyorsunuz. Bence normal hayatta benım yazdığım gereksiz muhabbetin on katı agırlıkta psikolojik sorun yasıyorsunuz. Normal okumayıp bu sekilde dalga gecenler İcin bu dusuncem,, :)
Siz sınırlarınızı aştırdınız, haklı olarak istemediğiniz şeyleri çekindiğiniz için, aman ağzımızın tadı kaçmasın, kocamla aram bozulmasın diye yaptığınız için şimdi siz de kaynananızdan aynı şeyi bekliyorsunuz. Siz bekliyorsunuz ama o yapmıyor tüh. Ölü yatırım yapmışsınız. Allah aşkına çocuğu göstermeyin , göz vergisi çıkıyor insanlara durduk yere töbe töbe.Cık anatacagım seyler oldugu ve sinirli olduğum ıcın evet konu biraz karısı olmus. Ozetle kayınvalide ve anneme baktırmayacaktım bakıcı ayarladım kaynanamla ugrasmamak icin.
Kayınvalidem ise gitmeme ragmen kendisiyle gunlere gitmemi ister kızı gelir evliliğin ilk aylarında bile sabah 8 de kahvaltı da olmamızı ısterde ıster. Parasını kendimiz odememize ragmen mobilyası nereden alacağımızı ister cunku hava yapmayı cok sever. Torun yapın hatta daha 1 yasındayken 2. Torunu söyler. Bunların hepsine eyvallah demisim.
Görümce denen yılan bana gelip annem bakamaz iste kendinize birini bulun krese verin dediğinde kaynanamı arayıp ben sizden bakmanızı istemedim neden abla böyle dedi dememle kaynanamın bana cemkirmesi iste sen günlere gelmiyorsun iste misafir istemiyorsun ablan gelince surat ediyorsun saxma sapan bahaneler buldu.
O yuzden bende inat ettim eger bakmazlarsa torunlarını istedikleri zaman görmeyecekler.
Sayısalcı olmak : Ben ne alaka?Linc yemekten korkum olsa yazmam zaten. empati yapamayanlarda yasayınca anlarlar:) ben sayısalcıyım gayette basarılı bir is kadınıyım edebiyat hocalığı yapmayalım lutfen,:)
Pardon hanımefendi yazanların hepsi anormal, bir tek siz normalsiniz sanırım. Anlıyorum tabi.O kadar önyargılı sekilde cevap vermek garip geldi biraz empati kurmak lazım konulara fikrini beyan ederken. Siz dışarıya olan öfkenizi buradaki size dert diye can sıkıntısından yazanlardan cıkarıyorsunuz. Bence normal hayatta benım yazdığım gereksiz muhabbetin on katı agırlıkta psikolojik sorun yasıyorsunuz. Normal okumayıp bu sekilde dalga gecenler İcin bu dusuncem,, :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?