torununa bakmayan kayınvalide

valla arkadasım 16 yasındakı cocuk zaten kendı kendını kurtarır alınganlık yapma sonucta o sen dogurmadan once sız yapın cocuk ben bakıcam dedı mı demedı eee yaslıda kadıncagız bız bıle yoruluorz bılıosn o nasıl dayansız en azından durust davranmıs bakamam demıs

canım senin dediğin 13 yıl önce o zaman bakabilir ama 66 yaş genç değil

16 yaş ayrı 1 yaş ayrı

benim arkadaşlarımın kızı gelince o yaşlarda 2 saat peşinde koşabiliyorum fazlasını bünye kaldırmıyor

beni çok iyi anlamışsın ben mecbur demiyorum ama en azından insan derki kızım ben size birşey yapamadım bari böyle yardımcı olıyım oda yok
biz 1 gün arayla bile kabul etmedi ben cumartesi pazar çalışmyrum yani salı perşembe en azından çocuk dinlensin dedik 2 gün bile çok geldi

Yasli insanlarin cogu öyle cekemiyor cocuk gürültüsünü ve hareketliligini.

kötü niyele alakali olmak zorunda degil.

Bence zaten Allaha büyük konusmiyim ve yanlis anlama kendi fikrim ama zaten cocuk sahibi olmak istiyorsam kendi imkanlarimi gözden geciririm

aileleri arka planda tutarim.bakmak isterlerse kendiliginden ne ala,ama zorla olmaz ki.

not : tabiki acil durumlar haric!acil durumda tabiki yardim sart!hastalik,ölüm kalim.

Ben bu bakamaz diyen arkadaşlara anlam veremiyorum. tamam sürekli bakamaz ama grip olduğunda ya da hasta olduğunda 1-2 günlüğüne hadi 1 hafta olsun bakamaz mı? Sıcacık kanatlarının altına alıp, torun sevgisi gösteremez mi? O küçücük yavru hastayken sadece sevgiyle bile iyileşir.

canım ya aynı durumlardan bende geçti kayınvalidem ben bakaamam bu yaştan sonra gezecem tozacam dedi ki bende keyfimden çalışmıyorum;kendi oglu yetmedi için çalıştım yani hani eşim çoçuga bak çalışma diyemedi çünkü mecburduk keşke ben bakabilseydim ohhh rahat rahat çoçuguma daha sonra annem sagolsun o baktı 2 yıl aynı şehirdeyiz ama annemim zoruna gidiyordu iyyi o gezsin ben bakayım şimdi de çok şükür okul öncesine başladı da kurtulduk..bir daha çoçuk doguracagım kalmadı Allah verde kaynımın ya da görümcemin çoçuga baksın gerçekten degişik insanlar..ben keyfimden çalışıyorum sanki hayret birşey....

Bakması hoş bir hareket olurdu ama bakmak zorunda değil ki.. Allah bağışlasın oğlunuzu.
Anneniz size yakın oturmuyor mu ?

benim annem kanser hastalığını yendi çok şükür ve kayın valideden büyük yaşı burda old-sa hayatta kreşe yollatmaz.bazen takılıyorum benim annem senden küçük diye kıyamati koparıyo senin annen benden büyük diye ey Allahım ya

valla ne olursa olsun kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.
benim de çocuğum olsa işim gereği belki 1 yaşında bile olmadan bırakmak zorunda kalıcam ama bakmazlarsa da sallamam açıkcası, hakkım olduğunu da düşünmüyorum.

Bu kısımları bilemem, başka evlatlarına başkadır, çıkarcıdır, bunlar başka mesele. Ama kayınvalidelerin annelerin bakma zorunluluğu yok. Benim annem bakıyor bebeğime, o tatil yapmak isteyince de kayınvalide. İkisi de başka şehirdeler, gelip bizle kalıyorlar. Ben bile sık sık ikisine de "İstemediğiniz anda bırakın, hiçbir şekilde mecbur değilsiniz, yeter dediğiniz anda biz bir çözüm buluruz." diyorum. İkinci bebeğimi düşünüyorum ama bakarız dedikleri halde ben bakmayacaklarmış gibi plan program yapıyorum.

Evet ilgilense iyi olur fakat bakmak zorunda değil ki gönül koyuyorsunuz.

ya gerçekten öyle degil insanın zoruna gidiyorum Mecbursun çalışmaya kim ister çoçugu böyele ortada kalmasını ya zaten beş kuruş para için çalıyosun onuda al kreşe ver ne anladık çalışmdan hani çok kazansan sorun yok ama ne alıyosun ki...

Ama bak bu doğru, hasta olduğunda ilgilenebilir, kreşe arada uğrayıp göz kulak olabilir, akşam gelince biraz ilgilenebilir evler yakınsa. Torun bu, sevilir. Ama işte soğuk bazı insanlar. İçinden gelmiyorsa da zorla olmuyor, zoraki olacak işler değil bunlar.

merhaba arkadaşım bence bu konuda 66 yaşındaki bir insana gönül koymayın.hem bakmak zorunda değil hemde 1 yaşındaki bir çocuğun hızına yetişebilecek gücü kendinde bulamıyordur eminim.benim kayınvalidem benle kaldığı halde ben bakıcı parası veriyorum.sağlam olsa bile mecbur değil diyorum.tabiki bakabilse çok güzel olurdu.ben bile kendi çocuğumua bazen sabredemezken onlardan bunu beklemek doğru olmaz.

açıkcası ben kreş parasına çalışmaya bile razıyım dedim çünkü iyi bir eğitim alsın diye kreşe erken yaşta verdiğime pişman da değilim çünkü eğitim süper bazen konuşmalarıyla beni şaşırtıyo verdiğim paraya acımıyorum.ama şunu biliyorki bende o hastalandığında yada bir sıkıntısı olduğunda gitmeyeceğimi.

canım madem kazandığın parayı kreşe vermek zoruna gidiyo, bi süre daha erteleyecektin çocuk olayını veya sen kendin evde bakacaksın gelen paranın sana bi getirisi yoksa.... kimseye güvenerek doğurmadın ki sen çocuğunu... kadının yaşı 66 ...genç değil.. ve çocuğa bakmak hiç kolay değil..... biraz da bu yönünü düşün lütfen...

bencede bakmak zorunda değil benim kayın validem 44 yaşında henüz çocuğumuz yok ama o bile ben bakamam kafam cekmiyo dedi hoş zaten o bakmak istese bile ben ona baktırmam ya

benim kendi annem babam çok uzak ama bir okadar yakın çocuk ameliyat oldu geçen sen hastanede annem ve babam vardı.sadev-ce telefon açmakla yetindi.benim annemin ayakta fazla durması yasak bir ayağı diğerinin iki katı şişlikte.ne diyimki ne ederse kendine eder kendi kendine

Ben diğer yorumlara asla katılmıyorum bakmak zorunluluk değil gereklilik... Bu bayanın çalışması gerekmese yavrusunu kreşlerde büyütmez. babanesi nasıl kıyıyor anlamıyorum. torun sonuçta kendi kanı oğlunun bir parçası.. mamasını versin uyutsun azcık da yorulabilir keşke yorulmasa ama hayatta ne kolaylıkla oluyor ki arkadaşlar. büyüyünce yavrum kuzum diye yanından ayırmak istemeyecek bunun örneklerine çok rastladım çünkü.

benimde annem 55 yaşında bebişime bakarken yardım edecek üni bitirdim ama atanamadım özel bir yerde çalışıcam bebeğim biraz büyüyünce ondan sonrada anneme emanet edicem. annem çok mu sağlıklı hayır! tüm vucudu kireçleme eklem ağrısı var ama ben teklif etmeden gelip bakarım kızım sen işini oturt çalış sosyal hayatta etkin ol ben seni okuttum diyor. kv mecbur olsa o da bakar görümcelerim var aile demek dayanışma demek bir şekilde bakılır yeterki istesin insan

Tamam ama bakmıyorsa boğazına mı sarılsın? Bakmıyor yani. Aksini düşünmek, istemek sadece üzüntüye sebep oluyor işte.

Tamam ama durumu değiştirmiyor üzülmeniz. Kabullenirseniz belki katlanabilirsiniz.

şimdi diyorsunuz ki borcunu ödesin ve çocuğuma baksın..ben çok doğru bulmuyorum düşünce yapınızı..aileyle ilişkiler hesap ve çıkar üzerine değildir.en azından olmamalı.benim annem de şimdiden,sakın bana güvenmeyin çocuk falan bakamam diyor .ki 50 yaşında kendisi.çocuk bakmak çok yorucu ve 66 yaşında bir kadın.bakmak zorunda değil gerçekten.ben istese de bakabileceğini sanmıyorum.16 yaşındaki kızla bir yaşındaki bebek aynı olmaz.

kreşe verdiğim para zoruma gitmiyor sadece hasta olduğu zaman o kreşte ağlıyo ben işyerinde kendisi de tv karşısında akşama kadar işte benim canımı sıkan bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…