torununa bakmayan kayınvalide

ben şuan sıkıntıyı onların yüzünden çekiyorum zaten ve benim oğlum kreşe ben çalışmak zorunda olduğum için gidiyor.diğer çocuğu evlat da benimkisi deiğmi siz evladınızı ayırabilirmisiniz benim eşim askere gitti ve ben birlite oturuyordum yemin törenini geçtim bir telefon bile açmadılar 18 ay boyunca bütün istediklerini ben gönderdim.yani bir okadar da sorumsuzlar evlatlarına karşı işleri düşünce aranan kişi benim eşim

Son düzenleme:
66 yaş 1 yaşında çocukla uğraşmak için çok zor.televizyon karşısında elbette iyi olacak.en fazla ev işi ve yemek yapıp oturuyor.arkadaşımın 1 yaşında torunu var ve kızıyla birlikte bakıyor.42 yaşında olmasına rağmen çok yorgun,çünkü hiç dinlenemiyor.sürekli bebeğin peşinde koşturuyor.

benim annem 62 yaşında.görünüşte sağlam duruyor ama en ufak hareket değişikliğinde hastalanıyor.yaşadığı yerden benim yanıma gelsin hemen rahatsızlanıyor.dr dr geziyoruz.halbuki benim evimde de hep oturur.diyorsun ki hasta bile olsa ilgilenmiyor.yanlış bir durum ama klendince 1 gün baksam arkası gelir diye düşünüyordur.

Bence bakıp bakmaması onun vicdanıyla ve torun sevgisiyle alakalı helede sizin zor olmuşsa onun içinde kıymetlidir ama kendini iyi hissetmiyorsa ve sizinde onu kreşe verme gücünüz olduğu bildiği için belkide rahattır. Belki çalışmasın baksın diye düşünüyordur sizin için.

Yanlış anlamayın tarafsız yazıyorum iki taraftan bakarak,

Birde şöyle düşünün sitem etmek ne kadar doğru o yaşlı halinde bakıma muhtaç size yerleşse ne kadar memnun olacaksınz? bakmak canınıza minnet olacakmı? Yada kabul edecekmisiniz?

Gençler olarak bunları büyüklerimize yapmıyormuyuz , kaç kişi huzur evine gönderiyor değilmi?

Bu durumda aslında aynı kapıya çıkıyor bence

Ben cocuklara anneanne ya da babaanne nin bakmasına karşıyım.kısa vade de maddi yönden avantaj sağlasada uzun vade de düşündüğümde cocuga olumlu bir katkı sağlamayacagını düşünüyorum.Zaten yaptıkları da günün coğunda cocuğu tv karsısına oturtuyorlar gönlü olsun diye abur cubur veriyorlar yada komsu arkadas ortamında olduk olmadık konusuyorlar vs vs.Bunun yerine kreş daha iyi.Çocuk hem sosyalleşiyor hem bir nevi hayata karışmış oluyor.

Bana bir süre annneannem bakmıştı da hatırlarım bütün gün dedikodudan sacmasapan muhabetlerden tv de izlediğmiz şeylerden ölesiye sıkılıyordum.Ya da sülale içi muhebetler oluyordu babamı cekiştiriyordu da içerleniyordum.Birgün iki gün değil.Çocuğun düşcegi durumları da düşünmek lazım.Hasta olduğunda bakmaması ayıp tabi.

Son düzenleme:

canım ben o parayı gözden çıkarmışım zaten benim sıkıntım hasta olduğu zamanlar çağırmadan gelmiyor hasta yollamayın ben gelirim demiyor

Son düzenleme:
benim çocuğum henüz yok. hayırlısı...

k.valide bana baştan söyledi. kafam götürmüyor bebek küçükken bakamam dedi. k.validem 55 yaşında. her işini rahat görür. ama bebek bakımı hiçte kolay değil. bakmak istemiyorsa bakmaz. sonuçta onlara güvenerek bebek sahibi olmuyoruz.

annem 44 yaşında ama kendim 2,5-3 yaşına kadar bakmak istiyorum hayırlısı ile...

gönül isterdiki bebişin hastayken baksın ama yapmak istemiyorsada zorlayamazsın. kendine güvenemiyordur...

kendinle çelişmiyormusun:26:madem mutlaka çalışman lazım nasıl kreş parasına razı olabiliyorsun.madem eğitimden memnunsun neden kaynananın bakmadığından şikayetçisin:44:

emin ol kaynanan baksaydı televizyon başında oturacaktı bebeğin.şikayetlenme

Son düzenleme:
canım ben o parayı gözden çıkarmışım zaten benim sıkıntım hasta olduğu zamanlar çağırmadan gelmiyor hasta yollamayın ben gelirim demiyor

Canım işte Allah muhtaç etmesin.Sonucta kreşte de idare edebiliyorsa cocuk el açma kayınvalidene.Gececek nasılsa biraz daha büyüynce cocuk daha rahat etceksin.O zaman diceksin cocuğumu muhtaç etmedim ona calışıp gönderdim kreşe diye.

bosu bosuna kendını yıyıp bıtırıosun ne yapsın kadıncasgız?ben kendı adıma solım ne annem ne kayınvalıdem benım cocuguma bakmak zorunda degıl bu benım sorumlulugum hele kı 66 yasındaysa bu ınsan anlayabılıorm kı 1 yasında kı cocua bakmak zordur...daha hosgorulu olmalısın bence..o kadın zaten zamanında kendı cocuklarına bakmıs kocasına evıne bakmıs hırpalanmıs ızın verın de sımdı keyıf sursun onu ne mutlu edıosa onu yapsın.kımılerı vardır torun bakmayı sever bu ona mutluluk verır kılmılerı vardır yalnız kalmak ıster orgu ormek tv seyretmek ıster ızın verınde su annelerde bıraz rahat etsın

Benim anladığım konu sahibi arkadas genel olarak kreş durumundan memnun ama sanırım birkaç defa kayınvalidesine işi düşmüş kayınvalide de pek oralı olmamış buna içerlemiş.

bı cocuk yaparsın onun cocugu bıle senı uzebılır ıste anne olmak bole bısı hele babaanne anneanne olmak...
yapmayın etmeyın kendı annenız bakamam rahatsızım dedeydı yıne kınıyacakmıydınız?yaslı kadın daha bızım onlara yardımcı olmamız gerekmez mı? ayrıca eşiniz de tabi ki yardımlarına kosacak onun anası babası zaten anasına babasına sahıp cıkmayan adam mumkunsde benım esım olmasın..sen fazla buyutuosun arkadasım gonlun razı olsun krese vermeye sen baksan daha ıyı olabılırdı tabı ama ımkanlar el vbermeyınce yapacak bırsey yok..

Benim anladığım konu sahibi arkadas genel olarak kreş durumundan memnun ama sanırım birkaç defa kayınvalidesine işi düşmüş kayınvalide de pek oralı olmamış buna içerlemiş.

aynen öle ama dahada işim olmaz beni çocuğum zor dönemleri atlattı çok şükür

benim kv ''elini çabuk tut doğur..annen gençken baksın demişti''
hoş o zamanlar ki çalışma düşüncem hayallerimde kaldı ama
kimse bakmak zorunda değil..
ben annemede kıyamam artık yaşlandılar...kendi ihtiyaçlarını gidersinler başka bişey istemem..
66 yaşında artıkbakabileceğini sanmam..
hastalanır oda bakıma muhtaç olur..daha çok zorlanırsın

Son düzenleme:

Nedir bu annelerin,kaynanaların çilesi canım?

Kendi çoluğunu çocuğunu buyut,yetmedi bir de onların cocukları.

Valla 70ine gelmiş insana kimse cocuk bakmıyor diye sitem etme hakkına sahip değil.

Kolay mı bir yasinda bebegin pesinden koşmak? Yemegiydi, uykusuydu, temizligiydi.

En güzeli bir bakıcı ayarlayıp babaannenin nezaretinde baktirmak.

nasıl anneymiş o ? evet bakmak zorunda değil kayınvalden ama nasıl insnanmış ?

bende çalışan anneyim komşum bile bana bırakder komşum bu ?

Nedir bu annelerin,kaynanaların çilesi canım?

Kendi çoluğunu çocuğunu buyut,yetmedi bir de onların cocukları.

Valla 70ine gelmiş insana kimse cocuk bakmıyor diye sitem etme hakkına sahip değil.

Kolay mı bir yasinda bebegin pesinden koşmak? Yemegiydi, uykusuydu, temizligiydi.

En güzeli bir bakıcı ayarlayıp babaannenin nezaretinde baktirmak.

benım anladıgımda konu sahıbı arkadasım kayınvalıdeye takmıs baska sebeplerden dolayıda takmıs
yaslı baslı ınsanlar ya bosverın kotu nıyetten bıseycık cıkmaz

Yapmayın Allah aşkına, kadın haftada sadece 2 gün baksa yeter diyor.
Evet bakmak zorunda değil ama o da torunu nihayetinde. Benim annem torun evlattan da tatlıymış der hep ama bazı insanlar gerçekten soğuk oluyor ve duyguyu hissedemiyorlar.
En azından dese ki ben 66 yaşına gelmişim hergün hergün ilgilenemem torunumla ama Allah korusun bir hastalığı, sıkıntısı olur elbette ilgilenirim dese kimse birşey diyemez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…