torununa bakmayan kayınvalide

Anladigim kadari ile suan cocugunuz 4 yasinda ve siz gecmiste olan bir olay icin caninizi SIKIYORSUNUZ.
Kayinvalideniz bakmak istemidiyse, icinden gelmidiyse yapacak birsey yok.
Hatta gecmis gitmis bir olay, bosverin, cocugunuz büyümüs, 4 yasina gelmis artik düsünmeyin gecmisi.
Cünkü hicbir fayda saglamayacagi gibi kayinvalidenizle aranizin acilmasina ve huzurunuzun kacmasina sebep olabilir bu durum.

kayınvaliden daha önce torun bakmış olabilir ama yaş ilerliyor. 1 yaşında yeni ayaklanan bir bebeğe bakmak çok zor. Bu konuda canını sıkacak birşey yok, Allah ne güzel çocuk vermiş, işşaallah hep mutlu günlerini görürsün. Çocuk evde de olsa hep hastalanıyor, yapacak birşey yok koşulların buysa...

hepsi aynı canım bunların, ben olsam ben de çok üzülürdüm ama boşver belki bakmadığı daha iyidir. senin annen yok mu, uzakta mı? eşin farketmiştir umarım bu gıcık durumu...

tek başına bakmasaydı da yanına bir bakıcıyla olurdu. hem çocuğuna hem de bakıcıya göz kulak olurdu, varlığı yeterdi. bakıcıya gönül rahatlığıyla bırakabilirdin, yoksa kimse torunu da olsa bakmak zorunda değil. sen üzülme, içinden gelmemişse ne yapcaksın. bu arada yeni farkettim, yaşı bayaaa varmış k.v.nin.

valla bu durumda sonuç onu gösteriyor hiç kimse hastalanacağını düşünmüyor bugün bana yarın sana demiyor

Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin
Allah korusun kayınvalidenizin başına birşey gelse ''anne sen çocuğuma bakmadın ben sana bakmam.kimin çocuğuna baktıysan o baksın'' diyecekmisiniz ??
anne evlat arasında bu kadar pazarlık olmaz...

Canim senide anliyorum ama kayinvaliden 66 yasindaymis. Biz anliyamiyoruz ama onlara o yaslarda gercekten fazla gelir.
Sen butun gun tv nin karsisinda oturuyor diyorsun. Tv karsisinda oturmakla cocuk bakma bir mi?
Gercekten bakabilse , kaldirabilse bakardi eminim.
Ama demekki dayanamiyor.

Sen kendi acindan bakiyorsun birde onun acisindan bak. Yas 66 senin cocugunun simdi yuruyor dagitiyor konusuyor onur ister bunu ister. 66 yasindaki birisi butun gun cocuk pesinde kosup hop oturup hop kalkamaz. Senide anliyorum ama kadini zorluyamazsin.

Son düzenleme:
66 yaşında hasta falan değil şöyleki bana çocuk baktırırsanız ben hastalanıyorum diyor ama akşama kadar tv karşısında hiç hastalanmıyo kendi ailemden kimse yok burda

66 yaşında biri sürekli çocuk bakamaz, taş gibi olmadıkça.

Yada bakarda nasıl bakar. Ne özel yemek pişirebilir ne de her çiş yapmada altına alabilir. Nasıl olsa bu bezler ıslaklık vermiyor diye. 3-5 çişte bir altını açar. Koyar tv karşısına izlememesi gereken yaşta tv izletir vs vs.

Neyse bu uzar gider ama elbette hasta olduğunda bakabilir.

Arkadaşım 43 yaşında 1.5 yaşında bebeği var. Yeni yürümeye başladığı için sürekli peşindesin ve adamı dayak yemiş gibi ediyor. Yani o yepyeni hücreler bizi duvardan duvara vururyor. Çok iyi anlıyorum bakamam diyen anneleri, kayınvalideleri

1 yaşındaki bebek anneye muhtaçtır nasıl bırakabiliyorsunuz kreşe...

pesss.

Hay benim geç kalmışlığıma. Birde bi tane daha istiyorum, neredeyse milletin torun sevmeye başladığı yaşta.

Bazen çocuklara haksızlık mı ediyoruz diye düşünmüyorda değilim.

Son düzenleme:

ben 1 yaşındaki bebeğin anneye muhtaç olduğunu bilmiyordum sanki iyiki hatırlattınız

hepsi aynı canım bunların, ben olsam ben de çok üzülürdüm ama boşver belki bakmadığı daha iyidir. senin annen yok mu, uzakta mı? eşin farketmiştir umarım bu gıcık durumu...

ailem uzakta eşim farkında o benden çok kızıyor.bazen eve getirin seviyim diyor sevmek isteyen eve gelir sever diyor.çünkü annesinin diğer torunlarına bakıp benim çocuğuma bakmamasını ve k valideme kinlenmem eşimin sayesinde oldu o kışkırta kışkırta bu hale geldi.annesinin bakabilecek kapasitesi olduğunu biliyor yoksa ezdirirmi annesini ama ben asla eşime annen şöle annen böle dememişimdir çünkü o herşeyin farkında işte size anlatıyorum bazen geriliyorum birikti işte içime ata ata çatlıycam çünkü

Son düzenleme:
evet hayat zor, çalışmak zorundasınız anlıyorum ama annelerimize güvenerek çocuk yapmasak daha iyi olur.. benim annem 50 yaşında 3 ay gidip antalyada yeğenime baktı.. ama ben acıdım kadının haline.. kolları sırtı ağrı içinde kalıyordu.. sağlıklı bi kadın değil.. kemik erimesinden tut koah'a kadar bi ton hastaliği var.. ben bebeğim olsun kıyıp da anne sen bak diyemem.. bakmıyorsa kırılmak üzülmek anlamsız geliyor.. ona mı güvendim de doğurdum derim kendime..

burcucum zaten benim kızdığım bakmaması değil hasta olduğunda bile göndermeyin demiyor komşu olsa o bile bakar ya

burcucum zaten benim kızdığım bakmaması değil hasta olduğunda bile göndermeyin demiyor komşu olsa o bile bakar ya

Anladım canım, allahım yardımcın olsun kollarında büyütsün inşallah yavrunu.. daimi olarak bakmak istemiyor oluşunu anlayabilirim ama hastayken falan bakması gerekiyor.. canı sağ olsun.. boşver dert etme, hasta olursa korkusuyla yaşama, düşüne düşüne hasta etme sonra bebeğini.. evet bazen el dediğimiz insanlar akrabalarımızdan daha yardımsever olabiliyor..

Eger kadin 66 yasinda ise bunalmis olabilir.. 1 yasinda bir cocuga bakmak kolay olmasa gerek..belki de sorumlulugunu almak istemiyordur..:26:

madem derdimi açtım anlatıyım daha nasıl bir gelinlik yapmalıyım karar verin.benim eşim 4 kardeş en büyük abisi evli en küçük benim eşim evli.ortadaki kardeşler kayınvalide kayınpeder ortadaki kaynım eşinden ayrı 2 çocuğu ben bu aile içine bilerek geldim ve 4 yıl yaşadım.ama çalıştığım için ve gündüz evde olmadığım için otelden bir farkı yoktu.ne bir yatak odası takımı onuda geçtim 1 tl lik bir iç çamaşırı bile almadılar yinede saygısızlık etmedim eşim askere gitti gelene kadar aldığım parayı biriktirdim aldığım eşyalarıda mağazalarda bıraktım.hatta geçenlerde simob diye bir üye vardı kaynım die bir konu açmıştı umarım okuyodur bu yazdıklarımı.benim kayınlarımdan dolayı bir sıkıntım olmadı çok şükür ama çok zorlandım yalnız kaldım eşimde gidince ailemden kimsede yok.çocuklarımın biri eşim askerde iken doğdu ve öldü.hastanede çocukla yatarken eve gidip banyo yapmak için bile malesef çağırıyodum kendiliğinden asla gelmedi.kısa kısa anlatıyorum.eşmin askerden gelmesine 3 ay kala ev tuttum işden geldim bir oda bir oda kendi badana boyamı kendim yaptım.eşyalarımı topladım evimi kurdum.eltimde aynı şekilde ortada evlenmeyen kardeşlerin neden hala evde kaldığını anladınızmı şimdi?geçen kaynıma takıldım evlen diye ne evlenicem çalışan evi oln biri olursa evlenirim diyo birden dedimki ben enayi yerine kondum galiba eltim de aynı şekilde.

Umarım maddi durumunuz elverir de sen bakarsın bebeğine.

Eminim çok zordur 1 yaşındaki bebeği başka ellere bırakmak.

e konu sahibinin eşine bakmış büyütmüş
yarın elden avuca düşünce bakmaları için yeterli bir sebep bence bu
anne çocuğuma bakarsan bende sana bakarım gibi bir şart duymadım ben

canım farkındaysan ben konu sahibinin eşine değil konu sahibine diyorum
gelinin kayınvalideye bakma gibi bir mecburiyetide yoktur dinimizde
ama bakarsa ektra sevap işler
neden hemen anne kız olayına çekiyorsunuz bunuda anlayamadım
ayrıca sizce kayınvalidenin yaptığı çokmu doğal çokmu iyi niyetli bir davranış ne emeklerle dünyaya gelmiş bir bebek minnacık bebek kreş köşelerinde yabancı insanların elinde büyüyor
bende anneyim bebeklerin sevgiye bakıma en çok ihtiyacı olduğu dönem ilk bir yaş ve bu bebek o dönemde sevgisiz büyüyor ileride pskolojisi ne olacak peki
peki kayınvalide evde tv seyredeceğine günde en fazla 8 saat torununa neden bakmıyor
toplasan bakacağı 3 - 4 sene

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…