- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi ilkduyansenol
-
biz evlenirken tek kuruş evimde yani 1 iğnesi yok diyebilirim.en azında 4 yıldır baksaydı ben kreşe verdiğim parayla ev alırdım şimdiye emin olun kreşe de bu sene verirdim.zaten ideal kreş yaşı 4
Evet kizdim..... Cocugunuzu o kadar yil bekleyip.Vereceginiz kres parasina ev alirim, demeniz zoruma gitti..Benim uzun yillardan sonra bebegim olsaydi.. Kirada oturmaya devam ederdim... Cocugumu krese gönderirdim.. Ama 66 yasindaki bir yasli bayanin bakmasini istemezdim.. Cocugunuz ne kadar uslu akilli olsun.. farketmiyor...Yasli bir bayanin kapesitesi belli.. Kimse de baskasinin cocuguna bakmak zorunda degil... Cocuk sizin siz dogurdunuz sorumlulugu da size ait...
ben 1 yaşındaki bebeğin anneye muhtaç olduğunu bilmiyordum sanki iyiki hatırlattınız
Bu cümle benimde dikkatimi çekti.
Eviniz kira ve siz çalışmak zorundasınız, sizin yaptığınız hesaba göre o zaman kreşe para vermeyin kendiniz bakın ev parasını da biriktirmiş olursunuz.
Ama diyorsanız ki kendim için çalışıyorum çalışmadan yapamam o zaman bu fedakarlığı k.valideniz yapmak zorunda değil. Siz nasıl kendinizi düşünüyorsanız o da bu yaştan sonra dinlenmeyi düşünüyor olabilir.Kreşe verme imkanınız var, kreş için küçük diyorsanız bakıcı da bulabilirsiniz.
ya arkadasım sen yazılanları nasıl kuyorsun merak ettım.ben mesajımda neden bahsetmısım sen ne yazmıssın.ben o mesajı baska bır uyenın senın ıcın yazdıgı bır yasındakı bebegı nasıl bıraaktın yorumuna karsılık senı savunur gıbı,senı aanladıgım ıcın yazdım sen bana ne yazıyorsun.rıca etsem bı daha okurmusun ılk mesajımı...
canım ben ona yazdım zaten sana değil ben anladım nedenek istediğini o anlamaış galiba
hoş kendi çocuğunu bile zerre kadar düşünmeyen birine onun çocuğuna bakmasını beklemek en büyük hata zaten kusura bakmayın ama ev de bir kenara allah bana sağlık versin ben ölene kadar çalışırımda kiradada otururum ama hasta çocuğu göz göre göre kreşe yollıyıpta onun ayak ayak üstüne atıp tv seyretmeside bana ters size göre değilse orasını bilemem
Saniyorum K.V le sorununuz sadece cocuk bakmadigindan degil.. Ama bu konuda sizi haksiz buldum...Kadin televizyonda izler ,yaslilarin bir cogu televizyon izliyor.. Bunun icin ona laf söyleme hakkiniz yok... Yasli kadin ne yapacakti zilleri takip oynuyacakmiydi...
ben 4 yıl kreş parasına ev almayı örnek olarak gösterdim 25 bin tl ile ev alınmıyor dimi
sizin anlamanızda sorun var heralde diyorumki allah göstermesin sizin çocuğunuz hasta ve siz mecbur yolluyorsunuz ama bir kişinin bakabileceğini de biliyorsunuz bu hasta döneminde diğer günler ne yaparsa yapsın bu beni zerre kadar ilgilendirmez ben hastalık döneminden bahsediyorum bunuda anlamadıysanız pes artık
Çocuğunuz hasta olduğunda anne bugün rahatsız sana bırakabilir miyim? dediğinizde size nasıl bir cevap veriyor peki?
Yoksa siz sürekli bakmadığı için bakmaz diye düşünüp teklif bile etmiyor musunuz?
Bir de siz dediniz ki; bir gün k.valideniz baksın, bir gün kreşe gitsin, sonuçta bu da süreklilik ve sorumluluk getiren bir durum. Tüm planını ona göre ayarlaması gerekir. Her gün bakması ile pek bir farkı yok...
Cocugum mu hastalandi gider isyerimden izin alirdim... Kendim bakardim.. Ayrica sizin anneniz neden bakmiyor..
Cocugum mu hastalandi gider isyerimden izin alirdim... Kendim bakardim.. Ayrica sizin anneniz neden bakmiyor..
sizin anlamanızda sorun var heralde diyorumki allah göstermesin sizin çocuğunuz hasta ve siz mecbur yolluyorsunuz ama bir kişinin bakabileceğini de biliyorsunuz bu hasta döneminde diğer günler ne yaparsa yapsın bu beni zerre kadar ilgilendirmez ben hastalık döneminden bahsediyorum bunuda anlamadıysanız pes artık
eşim daha doğmadan annem bakıcak diye tutturdu ama ben bakmıyacağını adım gibi biliyordum oda 5 gün bakamam deyince eşimde 1 gün arayla bak dedi yani haftada 2 gün onada bakamam dedi daha ben napıyım
sabahları kreşe eşim bırakıyor ardından kaynımı bırakıyor bigün çocuk hastalandı ateşlenmiş öğretmeni aradı.akşamda eşim almaya gitti kaynımda arabada kreş okula bikaç gün göndermeyin dedi.akşam k.aradı çocuk ateşlenmiş abin söledi diye illaki söyliycek ve biliyo yollama yarın gelir ben bakarım demedi bile ertesi gün mecbur yolladım ameliyat oldu ailemi çağırdım niye çağırdın ben bakardım bile demedi
Torunu ateşlendiği için arayan bir babaanne ise teklif etseydiniz bence bakardı. Umruna olmasa aman çocuk ateşlenir deyip aramazdı bile. Aranızda iletişim kopukluğu var sanırım. Siz bakmaz diye düşünüyorsunuz o da teklif etmiyor...
Sürekli baktıracaksınız diye de düşünüp çekiniyor olabilir. Eşiniz illa annem bakacak demiş ya, bir kaç gün baktıktan sonra eşiniz çok hasta oluyor 1 gün sen bak teklifini yine öne sürebilirdi.
Bende çocuğumu haftada 3 gün yarım gün kreşe verdim. O sene hastalıktan kırıldı, tam gün yarım gün farketmiyor, oraya çocuğunu gönderenlerin çoğunun başka baktıracak kimsesi olmayan çalışan anneler, çocuk ateşlendiğinde ateş düşürücü ile kreşe yollamak zorunda kalıyorlar haliyle hastalık çok fazla. 1 yaş kreş için erken bence bakıcı alternatifini deneyin.
canım şuan 4 yaşında diyorumya çok zor zamanları atlattık biz şimdi istesede vermem zaten hastalana hastalana bağışıklığı arttı çocuğun bu sene inşallah hafif atlatır allah kimseye muhtaç ettirmesin beni
herkesin durumu bir değil ki
konu sahibi arkadaş çalışmak zorunda olduğundan bahsediyor.
ozaman çalışma demek biraz saçma geliyor bana.
eminim ki konu sahibi arkadaşında vicdanı sızlıyordur.gitmekle gitmemek arasında.
izin konusuna gelirsek ben rahat izin alabiliyorum ama o bayan rahat izin alabiliyor mu acaba?
özelde çalışıyor anladığım kadarıyla.
kreşe giden çocuk sürekli hastalanır.tam düzeldi derken yine hasta olan çocuktan kapar,
antibiyotikler,ilaçlar vs.yani sonuçta tabiki bakmak zorunda değil.ama torun bu sonuçta.
daha minicik bide ya insanın azcık vicdanı sızlar.yani ben anneanne yada babaanne olsam
düşünemiyorum bile...dediğim gibi bakmak zorunda değil tabiki.ama insan zor zamanlarında da
destek arıyor,güvenecek yer arıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?