• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Torununa elin çocuğu diyen babam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne biçim laflar bunlar ya .Şok oldum .İnsan düşmanına etmez bu lafları .Öz kızın bir de hamile .Torununu taşıyor .El üstünde tutması gerekirken yaptığına bak .Ne yapalım gençliğine mi verelim babanın .Böyle biri olduğunu bilmiyor muydunuz ?Sitrese gireceginize,bu lafları duyacaginiza evde işinizi yapamamaniz daha iyi olurdu bence .Ben olsam affetmem bu lafları .Toplanır evime geri dönerdim.

Yıllar evvel dedemin bir tarlası satılmıştı. Babam 80 gram iki adet bilezik yapmış. Biz üç kardeşiz. Bunu dedi çocukların hanımı doğum yapınca takarız. Bende dedim e niye iki tane ( o zaman lisedeyim) 160 gram sonuçta istese üç adet bilezik de olur. Bana döndü senin çocuğuna kaynanan gil taksin. Senin çocuğun benim kanım mi? Babam kötü mü? Değil. Öyle görmüş. Velhasıl düğünümüz oldu babam bana birşey takmadı bile. Erkek kardeşime 9 bilezik takmıştı. Babam kötü mü? Değil. Burada başkalarının düşüncesi babam bile olsa bu başkası sonuçta. Onu seviyorum ama hayatım hakkında söz sahibi etmeyecek kadar uzağım. Doğum öncesi moral bozmayın. Bebeğiniz gelecek tadını çıkarın. Gerekirse geri dönün. Anneniz gelsin gitsin. Farklı çözümler bulunur yani. Boş yere üzülmeyin. Bizi doğuran anneler bile yeri geliyor el oluyor. Olabilir de. Hayat siz varsaniz anlamlı. İnsanlara anlamlar yüklemek yanlış geliyor bana. Siz kendinize sahip çıkın. Herkes bir yüzü ile yabancı

Buradaki mesele bence şu, babanız hasta olduğunda sizden yardım isteyecek mi?

Bir anne babanın hem çocuğuna yabancı muamelesi yapıp sonra da bize bak demesi ironik geliyor.

Aslında bu yaklaşım pek çok anne babanın da yaşlılığında sahipsiz kalmasına neden oluyor. Düşünün kız da erkek de olsa minimum 18 yıl emek veriyorsunuz, tonla para harcıyorsunuz. Sonra iki düğün parası altın meselesinde ayrım yapıp ilişkileri bozuyorsunuz. Kızınız bu durumu kabul etse bile onun eşi kabul etmeyecektir. Bir de erkek evlat hayırsız çıksa yandınız.

Hayır erkek evlat sahip çıksa bile gerçekçi olursak size gelin bakacak sonuçta, kendi kızınız gibi naz da yapamazsınız.

Kv me bakmak istemiyorum diye her dakika konu açılıyor burada, anneme babama bakmak istemiyorum diye konu açan pek yok.

Kız erkek ayrımı yapanlar bir de bu açıdan düşünsünler bakalım.

Doğuma bir iki hafta kala ailemin evine geldim. Eşim evimize geri döndü doğuma gelecek. Aslında sorun çıkacağını bildiğim için gelmek istemiyordum ama ağırlaştım kendi işlerimi bile yapamaz durumdayım. Üç gün oldu geleli. Babam üç gündür eşim için şu şekilde konuşuyor. Eve başka kadın getirir şimdi. Seni unutur. Bakıcıyı genç tutma onla bir olur senin k..çına tekmeyi basar. Benim sabrımla oynuyor böyle. Babamın para konusundaki hassasiyetini bildiğim için ben de dedim ki öyle olursa sana gelirim sen bakarsın kızınla torununa. İşte o cümle geldi. Elin ne idüğü belirsiz (küfürlü) çocuğuna ben niye bakayım dedi. Ben delirdim tabi ki. Ortalık savaş alanı. Öyle demek istemedim. Lafın gelişi öyle dedim. O anlamda demedim gibi şeyler söyledi ama kalbim acıyor. Gerçekten hangi amaçla söyledi? Boş boğazlık mı nedir bilmiyorum canım yanıyor. Çok ağladım. Benim babam kötü biri mi?
evet kötü biri

Doğuma bir iki hafta kala ailemin evine geldim. Eşim evimize geri döndü doğuma gelecek. Aslında sorun çıkacağını bildiğim için gelmek istemiyordum ama ağırlaştım kendi işlerimi bile yapamaz durumdayım. Üç gün oldu geleli. Babam üç gündür eşim için şu şekilde konuşuyor. Eve başka kadın getirir şimdi. Seni unutur. Bakıcıyı genç tutma onla bir olur senin k..çına tekmeyi basar. Benim sabrımla oynuyor böyle. Babamın para konusundaki hassasiyetini bildiğim için ben de dedim ki öyle olursa sana gelirim sen bakarsın kızınla torununa. İşte o cümle geldi. Elin ne idüğü belirsiz (küfürlü) çocuğuna ben niye bakayım dedi. Ben delirdim tabi ki. Ortalık savaş alanı. Öyle demek istemedim. Lafın gelişi öyle dedim. O anlamda demedim gibi şeyler söyledi ama kalbim acıyor. Gerçekten hangi amaçla söyledi? Boş boğazlık mı nedir bilmiyorum canım yanıyor. Çok ağladım. Benim babam kötü biri mi?
Babanızın bu konuşması aslında kendi kişiliğinden de parçalar taşıyor, insan neyse başkalarını da öyle görürmüş dedikleri bu olsa gerek, bence bu ortamda çocuk doğurmak sizi daha da strese sokabilir, eşinizin yanına dönün annenizde sizin yanınızda gelsin.

Buradaki mesele bence şu, babanız hasta olduğunda sizden yardım isteyecek mi?

Bir anne babanın hem çocuğuna yabancı muamelesi yapıp sonra da bize bak demesi ironik geliyor.

Aslında bu yaklaşım pek çok anne babanın da yaşlılığında sahipsiz kalmasına neden oluyor. Düşünün kız da erkek de olsa minimum 18 yıl emek veriyorsunuz, tonla para harcıyorsunuz. Sonra iki düğün parası altın meselesinde ayrım yapıp ilişkileri bozuyorsunuz. Kızınız bu durumu kabul etse bile onun eşi kabul etmeyecektir. Bir de erkek evlat hayırsız çıksa yandınız.

Hayır erkek evlat sahip çıksa bile gerçekçi olursak size gelin bakacak sonuçta, kendi kızınız gibi naz da yapamazsınız.

Kv me bakmak istemiyorum diye her dakika konu açılıyor burada, anneme babama bakmak istemiyorum diye konu açan pek yok.

Kız erkek ayrımı yapanlar bir de bu açıdan düşünsünler bakalım.
Babamın bakımda kendimi hak görmüyorum. Değer verdiği yerde değer bulmasını temenni ederim. Ama benden zaten uzak olsunlar. Eşim de hiç bir tepki vermedi hatta eşim benden daha ilimlidir. Fakat önce sen elsin denilip sonra kızım demesine kanmayacak kadar kanadım.

Babamın bakımda kendimi hak görmüyorum. Değer verdiği yerde değer bulmasını temenni ederim. Ama benden zaten uzak olsunlar. Eşim de hiç bir tepki vermedi hatta eşim benden daha ilimlidir. Fakat önce sen elsin denilip sonra kızım demesine kanmayacak kadar kanadım.

Erkek evlat diye deliren anne babalar şu konuşmaları tekrar tekrar okusun.

İnsan önce adaletli olacak, yavrusunun hakkını yemeyecek.

Babadan uzaklaşmanıza hiç şaşırmadım, aynen dediğiniz gibi bu seçimi kendi yapmış sizin yapacağınız birşey yok.

Sizin de artık bir yuvanız var, uzun yılları beraber mutlulukla geçirmenizi dilerim.

O lafa gelene kadar esin icin soyledigi seyler eve kadin almak falan bir baba nasil boyle seyler soyleyebilir kizina ya? Durulacak yer degil keske yardimci falan bulup o eve gitmeseydiniz son gunler boyle stresli gecmesine üzüldüm

Babanız kötü biri ya da değil bosverin siz bunlara odaklanmayın. Bir can gelecek inşallah dünyaya . Mis kokulu güzel bir melek.

Siz ona ve sağlığınıza odaklanan. O baba sonuçta yıllardır sizin babanız, az çok tanıyorsunuz artık. Kırılmaya bile değmez

Evinize gider kapatırsınız kapınızı olur biter. Düşünmeyin, üzülmeyin.

Konu sahibi çok üzüldüm sizin adınıza, Allah içine ferahlık versin biranevvel sağlıklı bir şekilde yavrunu kucağına almayı nasip etsin 🤲🏻 Doğumdan sonra direk kendi evine geç kafan rahat gönlün huzurlu olur, düzeninide hemen kurmuş olursun...
peki anneniz ne yaptı babanıza birşey demedimi?

babanız düz birisi

yani kim kırılır kim üzülür gibi bir fikri yok

damat tan da hoşlanmıyor

evli kızının evinde onun bakımında olmasını da istemiyor

ataerkil gelin aldılar baksınlar kafasında

torun da onun değil karşı tarafın

yani ben seni bir gönderdim 3 geri almam, çocukları kocana bırak gel ya da çek diyenlerden

ama siz babanızı, annenizi tanırsınız, tavırları bellidir bu nedenle ona göre hareket etmelisiniz

evde ağırlaştım, iş yapamıyorum dediğiniz nedir

bir yemek yapılacak, onu da eşiniz yapsın

eşiniz biraz da gözü arkada kalmasın modunda sizi getirmiş ama huzur önemlidir

kv dem görümcem düşük yaptığında "bir çocuk dünyaya getirmeyi beceremedi" dedi

bakın öz kızına dedi bunu, geline neler der, benim için çözüm uzak durmak

siz de mümkün olduğunda uzak durun onun sözlerini umursamayın

sağlıkla kucağınıza alın

Hani mahalle karısı diye bir söylem vardir ya, cinsiyetçi olduğu için sevmem. Babanız o söylemin dik âlâsı.

Bu karakteri çok iyi tanıyorum. Torunu yaşındakileri baştan ayağa süzen, oracikta hayalleyen, konu komşusuna hep o gözle bakan, kadın dedin mi eli ayagi titreyen, ağzının suyu akan tiplerden.

Fikri bu oldugu icin zikri de bu. Ahlaksiz herif.

Çocuğunuzu kucağına vermeyin. Elin ne idüğü belirsiz çocuğu dediğine göre sevgi heyecan taşımıyor. Baska gozle bakar yavrunuza.

Bir daha görüşmemenizi oneririm. Ben olsam korkardim bu adamdan.
Kendi torununu taciz eden dedeler var bu ülkede. Böyle düşündüklerine eminim.

Evet babanızın üslubu çok kötü..

Fakat, babanız neden eşinize bu kadar tepkili? Yoksa sizin bilmediğiniz bir şeyine mi şahit oldu?

Çok öfkeli eşinize karşı.. Acısını dengesiz konuşarak maalesef sizden çıkarmış gibi..

Çok yazıkkk..önce eşinizle aranıza sanki nifak sokmaya çalışıyor ya da sizi o evde istemediği için güya git eşine sahip çık diyor.. Sonra da doğmamış torununa neler diyor 😣 özür dileyerek söylüyorum ama bunun adı şuursuzluk..

Babanız eşinizle alakalı konuşmaya başladığı zaman direk evinize gitmeliydiniz zaten.. Bitmedi bu erkekçi zihniyet.. Allah hepimizden uzak tutsun böylelerini..

Bende de var öyle akrabalar çok iyi bilirim. Kızının evladından nefret büyütürler. Sevgisizlik iliklerine işlemiştir.
Evet babanızın düşüncesi, zihniyeti, kalbi kötü. Bunlar kötü olunca da iyilikten eser kalmıyor. Resmen evinden gidin diye eşinize iftira atacak durumda. Eee kişi kendinden bilirmiş işi diye boşuna dememişler. Bence evinize dönmelisiniz çünkü daha doğum yapmadan psikolojinizi bozmuş doğumdan sonra lohusalıkla birlikte daha da zorunuza gidecek ne kadar az görüşürseniz o kadar iyi böyleleri ile. Evinize gidin ve babanız size gelinceye kadar da gitmeyin. Gerekirse elin çocuğunu! da görmesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X