tosyoplazma-gebelik-kedi

Evde iki tane kedim var 4 yıldır benimle birlikteler çok küçükken sokaktan bulmuştum ikisini de 1 buçuk yaşında da bir kızım var. Kediler konusunda hiç kısıtlamadım yeni doğan dönemi dışında. Yeri geldi elini tırmaladı yeri geldi kızım onların kuyruğunu çekti yeri geldi birlikte uyudular. Ben bu durumdan çok memnunum kızım biraz huysuz ve kendi başına oynamayan bir çocuk evde tek eğlencesi kedilerle birlikte o oynamak. Onlar sayesinde mama yetirebiliyorum kısacası zorluğu var mı tabiki var evde benim bakımına muhtaç üç can var cok faxla sorumluluk fakat bu zorluklar bnm için bir zevk cünkğ kızıö mutlu ve ilerde de hayvanlara eziyet eden merhametsiz biri olma ihtimali çok düşük. En çok zorlandığım konu uykuydu. Elif uyurken 2 kedi olunca koşup oynayıp ses yapıyorlar ve uyandırıyorlardı bununda kızımı kısık ses ninni hep açık durucak şekilde uyutmaya alıştırdım ve astık. Toksoplazma konusuna gelince hamileliğinin 7. Ayında sokakta yavru 3 kedi daha buldum kısım ortasıydı ve anneleri yoktu. Ağlaya ağlaya eve getirdim ve 1 aya yakın baktım sahiplendirene kdr. Doktorum dıskısına elinle dokunma ellerini çok iyi dezenfekte et hiç sorun olmaz dedi. Bunca kedi köpekle haşir neşir olmama rağmen toksoplazma bagısıklıgım bile yoktu. Kısacası korkmak gereken hiç birşey yok . Son olarak aşılarını lütfen aksatma özellikle paraziti bnm kızım eminin kendi kedile4imin tüyünü de yutmustur sürekli dikkat etmeme rağmen ama aşılı okdugu sürece hşç bir zararı olmaz dite yüm doktorlar söylüyor Artık.

Keşke bütün anneler sizin gibi olsa, keşke sizin gibi bilinçli ve merhametli anneler çoğalsa. Kızınuz ve kedilerinizle birlikte upuzun, sağlıklı bir ömür dilerim size. :KK200:

Oh içime su serptiniz, Allah sizden razı olsun. Evcil hayvanla büyüyen bebeklerin bağışıklığı da çok kuvvetli olurmuş üstelik. Ne iyi kalpli birisiniz.. Keşke sizin gibi insanlardan daha çok olsa .:KK200:
Gerçekten de öyle bnm bir sürü şeye alerjim olmasına rağmen kızım da çok şükür hiç bi sıkıntı yok. Sağolun Allah inşallah bebeğinizi ve lrdinixi birlikte büyütmeyi nasip eder. Siz çevreye kulak asmayın bana da çok söylenen oldu ama sonunda herkes alıstı

Benimde kedim var 5 aylık. Toksoplazma da negatif. Gebeliğimi öğrendiğimden beri kumuyla eşim ilgileniyor. Ver diyenlere kulak asmıyorum hatta herkes çok biliyor diyorum yüzlerine karşı :KK45: Kesinlikle vermem o benim güzel kızım tam tekir:KK200:

aşılı kedide toxoplasma olmaz, aynen çiğ şarküteri, iyi pişmemiş et ve yıkanmamış sebze-meyvelerden uzak durun yeter. ben fibli kedimle 9 ay geçirdim, millet neler dedi oooo onları dinleseydim.

Ne güzel tatlı dertler tanrım :dondurma: sağlıkla kucağınıza alırsınız ve kedinizle büyütürsünüz umarım :KK200:

Back
X