Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Idrakyollariiltihabi her gün ev mi süpürülür Allasen Hafta da iki yeter. Birde şu saplı faraz ve süpürgesi varya. He işte o candır. Gün içinde kırıkları onla süpür bitti gitti. Şu herşeyi ütüleme alışkanlığı da insanın hayatını esir alan bir durum. Birtek kumaş gömlek, pantalon ve elbise ütüle yeter. Diğerleri çekistire çekiştire katla. Miss.

2 çocuğum var, çalışıyorum, iki günde bir ev süpürüyorum, bir gün süpürmesem 2. gün berbat oluyor,
wc yi hafta da 2 bazen 3 çamaşır suyuyla yıkıyorum,
toz yer silme haftada 1,
mutfak ve hol yerlerini bulaşıktan sonra bazı günler toz beziyle siliyorum
ütü işini fazla abartmışsınız, ben dış kıyafetleri haricinde ütülemem, vaktim de yok zaten

ütünün yaydığı radyosyonu duyduğumdan beri aramıza mesafe girdi. çamaşırlar yıkandıktan sonra kurutma makinasına giriyor yani bana göre yeterince dezenfekte oluyor. dolayısıyla artık sadece oldukça kırışık kıyafetleri ütülüyorum. nevresim, iç çamaşırı, çorap ütü listedemden çıktı. hatta dışarda giydiğim pantolonlar bile kırışık olmadığı için ütülenmiyor.
ütü konusuna takık birisi olarak, bu konuda tek bir "radyasyon" cümlesi beni kendime getirdi. umarım bir faydası olur.

Sizin konuyu okuyunca kendimi çok pasaklı hissettim.
Evi haftada 1 süpürüyorum tozu da hafta da 1 alırım. Bende çocuk yok iki kişiyiz sabah okula gidip akşam dönüyoruz idare ediyor bence ihtiyaç duymuyorum siz de çok dağılıyorsa iki üç güne bir süpürün her gün çok fazla bence.

O size kalan 2 saatte yapacaklarınızı da önem sırasına göre yapın. Hangisini yapmak sizi daha iyi hissettirecek ya da hangisinin aciliyeti var ? AÖF sınav yakınsa ona ağırlık verin, bakımı ihmal ettiğinizi düşünüyorsanız bakımınızı yapın gibi.

Yemek için buzluğa bir şeyler atıyor musunuz zamandan kazanmak için? Ütü de çok zaman kaybettirir nevresim vb hiç ütülemem tek ütülediğimiz şey etek gömlek pantolon bunlar dışında hiçbir şeyi ütülemiyoruz, alışveriş yaparken de fazla ütü gerektirmeyecek şeyler seçiyoruz özellikle böyle bir vakit yok bizde de maalesef.

Mesela makineden çamaşır çıkar asarım boş olan odada kurur üç gün geçer toplamamış olabilirim sıkışığımdır kalır batmaz bana öncelik sıram farklı, o çamaşırların bir aciliyeti yoktur bırakırım. Evliliğimin ilk senesi sizin gibiydim heder ediyordum vaktimi böyle işlerle 5. yıla doğru akıllandım galiba:)))

Bir de eşiniz destek oluyor mu o da çok önemli, koca bir eve tek başına yetmek zaten imkansız oluyor:)

Ütü yapamıyorum.
Haftada 1 süpürüyorum.
Çalışıyorum kendimi ev işi için sadece haftasonu paralıyorum.

Kurutmadan çıkan şekliyle katlayıp dolaba. Ütülenmelik parçalar "ütülenecekler" diye ayırdığım bölüme.
Eğer hala ütülemediysem giyeceğimiz zaman alıp ütülerim.

Evde olsaydım gün içinde bir kaç parça aradan çıkarmak isterdim. O parçalar da sadece kıyafet falan olurdu. Don, atlet, nevresim, çarşaf ütülemem. Hiç işim olmaz. Çook kırışık çıkmaları lazım bunu yapmam için.

Evde olsaydım her gün süpürüp wc temizlemezdim. O günleri kendime ayırırdım..

Aynı ben
Ama benim ki daha çok üşengeçlik ve ne gerek var sendromundan.
Evde vakit geçiremiyorum ki ütünün başında harcanayım..

Kurutma makinesi alana kadar oğlumunkileri ütulerdim. Zaten çabuk biterdi onunkiler. Kurutmadan sonra direk dolaba.
Yazın tshirt, gömlek gibi şeyleri ütülerim o kadar..

Bence de doğru tavır bu nasıl olsa hep aynı kısır döngü, çok da şey yapmamak lazım

Bir an kendimi gördüm acaba konuyu ben mi acdım diye düşünmeden geçemedim diye bilirim. Bu kadar mı aynı olur bazen boş ver yapma diyorum bazende kendimi yapmadan da alıkoyamıyorum engel olamıyorum. Artık haftada bir gün derinlemesine temizlik yapıyorum yada cam siliyorum sonraki günlerde ise süpür sil yemek işleri yapıyorum. Ütüye gelince çocuk kreşe gidiyor hergün kıyafet çıkıyor o yüzden artık sadece kıyafet ütülüyorum bunlara iç camaşırı hariç sadece çocuğun kini ütülüyorum iç çamaşırında. Nevresimleri boş ver haftada bir değişiyoRum kışın o da yazın bu değişiyor o yüzden ütülemiyorum boşver yataga serince Zaten kırışıyor diyorumcanımı yolda mı buldum boş ver

Son düzenleyen: Moderatör:
Ev süpürmeye ben de bayılıyorum,süpürmezsem kesinlikle o günüm yerler de geçiyor. peçeteyle dolanıyorum hep.en azından süpürge yarım saat Ben de kızımı uyuttuğum 1,5 saatte netflix takılıyorum.o bana yetiyor eee daha ne olsun... Herşeyi yapmak isterken hiçbir şey yapamamaktan evladır dimi Neyse çok büyütmüyor musunuz? Bu da benim rutinim deyip kabullenin bence.Yani gerçekten istemeseniz evi süpürmezsiniz.Süpürgeyi elinize tutuştursalar öf dersiniz.Demek ki en büyük hazzı yapmak istediklerinizden değil yaptıklarınızdan alıyorsunuz.

Evin battığı an oğlanla oynadıktan sonra yemek yedikten sonra hemen girgirlamiyor musun çok Güzel temizleyen girgirlar var ...Supurmene gerek yok hergun.Ben öyle yapıyorum ama taytsiz:)Gırgır deyince burdaki girgirli konu geldi aklıma hahaha:)

Bende aynı durumdan muzdaribim. Henüz çocuk yok ama sürekli kendime yapacak iş bulup günümü öldürüyorum.
Ama süpürmek size kaç dk kaybettiriyor ki? Benim evimi süpürmem bana 15 dk kaybettiriyor. Ben o ekmek kırıntısını görüpde kafamda kurulmaktansa süpürü verip geçiyorum. 2 saat az bir zaman değil. Haftalıı plan yapın. Pazartesi iki saat ile bakımınızı yapın. Salı ders çalışın çarşamba bi arkadaşınızla aktivite yapın gibi gibi. Bu şekilde planlı giderseniz çözülür. Ben planlı yaşıyorum hayatı. Zaman kazanmıyorum belki ama içimdeki dürtüyü kontrol altına alabiliyorum

Anlatis seklini yerim kiz seninn :)
Annemde senin gibi az terelelli, illa her gun supurecek evi. Bide ev iki katli ve bi merdivende hali, keske bari o merdiveni musamba yapsaydik kil tuy birikmezdi bari orda supurulmeye gerek kalmazdi.

Her neyse.
Bi taktik geldi aklima belki azicik nefes alirsin.
Nevresim atlet vs utulemektem bahsettin. Bi kuzenim var, hasta bi cocugu oldugundan dolayi temizlikte sipsak olmakta cigir acmis.
Kadin camasir makinasindan cikan camasirlari tenken hala, camasir makinasinin onune dizlerini kirar ve katlar hepsini. Katlamaktan kastim cirpar cirpar, sonra tisortu mesela 2 ye katlar( bese katlama yoksa cok fazla cizgiler olusur).
2ye katlar ve boylece o tenken cirpilan katlanan tisort az duzene geldiginden utuyu cok az gerektirir. Yada hic. Mesela o kuzenim esinin gomleklerini hic utulemez. Ciddende kirisik durmaz hani.
2 ye katladiktan sonra az bekler netligi azalsin diye, sipsak diger islerini halleder ve bu giysileri sonrasinda asmaya baslar tele.

Canım bende aynıyım valla bende çocuk olmamasına ve hamile olmama rağmen her gün süpürürüm bir gün siler bir gün silmem yerleri uykum gelse şu işim var aman uyuyamam derim yemek yapmak artık benm için bir iş haline geldi hiç zevk alarak yada severek yapamıyorum malesef ki

Bende çok memnunum lastikliden sadece yastık kulıfları ve nevresimi ütülüyorum oda yatakodam güzel gözüksün diye

ben nevresim ütülememek için, direk yorgan kullanıp, haftada bir yorgan yıkıyorum. nevresim ütülemeyi bıraktığımdan beri, nevresimin kendisini de bıraktım.

Bana da ütü saçma geldi hayatım. Donu pijamayı evde giyiyosun ne ütüsü ay ben üşerinim valla. O vakitte kitap okur ya da bakımını yapabilirsin. Üniversite dersine çalışma işini de gece herkes yattıktan sonra her gece 1 saat çalışsan yeter bence. Ev süpürme olayı hadi neyse ben de süpürüyorum doğum iznindeyim şuan ev daha bi ferah oluyo hergün süpürünce ama çalışırken haftada 2 kere süpürüyodum mikroptan ölmüyorduk bu arada çalışırken kendime daha fazla vakit ayırdığımı farkettim şuan

çocuklar bir zaman sonra çokta ilgilenmiyor ilk zamanlar peşinden dolaniyorlar tabii
ama bir arkadaşımın kedisi var o sürekli aletin üstüne çıkıyor, ona vurmaya çalışıyor ondan kaçıyor falan çok komik oluyor onu izlemek çok keyifli

işe girseniz tekrar
gerçekten çalışan insanların sonradan ev hanımı olması olmuyor bence ya
çalıştığınızda en azından emeğinizin bir karşılığını alıyorsunuz ama evde öyle olmuyor malesef
saatlerce uğraş didin temizle 5 dakikada herşey eski haline dönüyor
emeğin bir karşığını görmeyince de insan üzülüyor haliye
en azından her şeyi ütülemeseniz mi acaba, hem o elektirk parasına da yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…