Tp Bebek ve Akupunktur

Selam kk guzel hatunlari
Nerdesiniz kimsecikler gelmemis herkez yogun sanirim.Bende birazdan cikicam dr gidecem insallah her sey yolndadir.
Muallimcim bir sey soracam canim?Keci sutunden yaptigin yogurdun mayasi normal yogurttanmi yoksa nasil birde ben ogluma yogurt yedirmek istiyorum ama erken diyorlar sence erkenmi yavas yavas corbalardan veriyorum.
Bir turlu su iciremiyorum kizlar ya sizinkiler iciyormu suyu kasik mamasi verdigimde agzina kandiraraktan veriyorum yavan geliyor.
Icmek istemiyor gerci meyve puresi suyu veriyorum ama tabiki suyun yerini tutmaz nasil alitiracam bunu bilmiyorum.
Kizlar hepinizi opüyorum a.e.o Sevgiler:71:

Biz cok yogunuz.gece uykumuz yoktu derken gunduzleride 3 kez yarim saat uyuyor.basindan ayrilamiyorum emekleme yuvarlanma derken odadan disarida buluyorum.kusmasi artti.bugun ilac verdim bakalim faydasi olacak mi.yeniden pisir,yedir,yika uyut derken gun bitiyor.arada ugruyorum ama yazamadan cikiyorum.herkes iyi baksin kendine..
Nil yogurt icin erken degil ben gecen ay baslamistim.genelde gunluk sutten arada damak tadi gelissin diye keci sutunden yapiyorum..ilk zamanlar sevek yiyordu buara keyifsiz yemesi azaldi..su ihtiyaci olursa reddetmeden icer endiselenme..oglum da bu ay a.s az alinca su cok iciyor..

selam unutulmayız ınşş ya herkes yogun cunku..nıl basla canım az az altı ay olmus artık...kecı sutunden yapıyorum yapınca ayırıyorum mayalık ama bulamazsam normal taze yogurttan yapıyorum meyve puresıde kat bı ıkı buskıvı ez ver sevecektır ........ muhallebıde yapıyorum pırıncunu ırmıkten .....bebıs ıst senınkı dıs cıkarma dıonemıne sıkıntısına gırmıstır ....su ıçın zorlamayın benımkıler dokuzuncu aya kadar ıcmedı dr yedıklerınde su zaten var endıse etme dedı o yuzden ıstemıyosa verme ben daha cok cay verıyorum bebe cayı....cok msıcaklarda ıcıyolar merak etme sımdı kış ıcmek ıstemıyolar.......kusma dersenız benımkıler hala kusuyoo kımı böle napalım........
herkes ıyı olsun ınşş sohbetı muhabbetı ozledım ama benımkılerde yaramaz oldu ıyıce...opt sızı

selam kızlar...nasılsınız?.....sanırım herkes bebeğiyle yoğun günler geçiriyor....Allah sağlık,sıhhat versin..... bende işlerle uğraşıyorum...hepinizi öpüyorum....hoşçakalın...:1::16:

buluesu kolay gelsın canım ışlerın yogunmu...
ay ya ınanmıyorum sera senmısın canım...unuturmuyum ya ...ay harıka bı haber ya demek kızın var kendılıgınden geldı ....rabbım ne buyuk ....gule gule buyut ...tedavıler sıkıntılar derken ..hersey kısmet ıste.....ne harıka ama ya cok opt kızını yaz arasıra ..ne ıyı yaptın haber vermekle .....rabbım tum ısteyen arkadaslarada versın böle guzel suprız dılerımm

buluesu kolay gelsın canım ışlerın yogunmu...
ay ya ınanmıyorum sera senmısın canım...unuturmuyum ya ...ay harıka bı haber ya demek kızın var kendılıgınden geldı ....rabbım ne buyuk ....gule gule buyut ...tedavıler sıkıntılar derken ..hersey kısmet ıste.....ne harıka ama ya cok opt kızını yaz arasıra ..ne ıyı yaptın haber vermekle .....rabbım tum ısteyen arkadaslarada versın böle guzel suprız dılerımm

benimmmm muallimeee kızım kendiliğinden geldiii hamd olsun rabbime mucizesi kucağımda ve hala inanamıyorum emanetime bazen rüya gibi geliyor biri uyandıracakta bitecek diye ama değil şükürler olsun bu dünyada yaşayabileceğim en güzel duyguları yaşıyorum bebeğimle allahım herkese kendiliğinden versin arattırmasın ben çok çektimmm allahım kimseye çektirmesin
evet kızımın uykuları düzene girmeye başladı artık görüşürüz inşallah allaha emanet.......

cok sevındım canım ....ınş gır beklerım bu arada dondurulmusların vardı sanırım noldu beklıyolarmı ıkıncı ıçın neden olmasın...amın canım rabbım herkese yasatsın

selam herkese. arada okuyorum ama yazmaya vakit olmuyor. batu iyi büyüyor. burun tıkanıklığı yaşıyoruz 1 aydır. dr kışın kuruluktan bebeklerde olur dedi. inşallah bana benzeyip alerjik olmamıştır. alerji 2 yaşından önce belli olmuyormuş. geniz eti de 5 yaş. serum fizyolojik, otri bebe, nemlendirici, siccnasal, cold mix hiçbiri tam çare olmadı. büyümesini ve yazın gelmesini bekliyorum. birşey soracağım. batu mama alıyor. doktor katı gıdaya başlamak için 4. ay dedi. acaba 3,5 ayda meyve sularına başlasam mı diyorum. el muallim sen ne zaman başlamıştın? bir de yoğurdu keçi sütünden mi yaptın hep mamadan mı? internette mamadan yapma tarifler de var. bir de tv de bir doktor keçi sütünün de inek sütü gibi 1 yaşına kadar verilmemesi gerektiğini söyledi. hoş mama da inek sütünden.sizler ne yaptınız?

ooo denız hosgeldın ya.....buyuyo prensımız masallah bak üç kız beklıyoo senı ona gore daha dogrusu burası kız dolu oğlan annelrı sanslı.....canım burun tıkanıklıgına bende care bulamadım o dedıklernıı hep denedım malesef ama yınede bol bol serıum ver eczaneden ben kıloluk serum almıstım mınık enjektorle her ıkı satte bı vermıstım hala arasıra verıyorum...dort aya az kalmıs bekle yınede mama ver dort ay olunca az az meyve suyuna basla ama versende yıne az az bısaey olmaz...bı ay sonra meyveler bol sıkıp ver once elma ve havustan baslıcan zaten mandalına portakal gaz yapabılır cılekte alerjı onları verme yada bı ıkı damla fılan karıstır dıger lerıne....ben hep kecı sutu kulandım o olmayınca gunluk sıse sut benım ıkı drda kecı sutu onerıyo norologum kesın kecı sutu dedı zaten senın o deduıgım bı yas oncesı dırek vrmek yok yogurt ve myhallebı yapabılırız...dırek vermek ıçın bı yas bekle....mamadan yogurt yapmayı hıç ıstemedım mıs gıbı kecı sutu varken ne gerek var zaten mama hazır alıyolar ....hala ben aptamıl verıyorum ımnunofortıslı old ıçın ıkı yasınba dek kullnıcam...
herkes nasıl kızlar .. nolur ıyı olun................eylul canım nasılsın ..gel bı ara ozletme

biz iyiyiz..uykusuzluga alistik artik..vaktim az oluyor uzun yazamiyorum ;sadece okuyabiliyorum..herkes iyidir insallah..
deniz oglun buyuyor masallah..burun tikanikligi oglumda da oluyordu.geceleri horluyordu.serumlar fayda etmiyor..isiticilar yaniyor ,nem yok..kaloriferlere suluk taktik,buhar makinesi aldik faydasini gorduk rahatiz.
inek sutu 1 yasina kadar yok,sadece yogurt da kullaniyorum o da mayalandgi icin.muhallebiyi suyla yapip,aptamil katiyorum.doktorlar ne derse.bilmem ne kadari dogru..

7.ayimiz da bitti.:16:

Merhaba kızlr.Nasılsınız?Benim işler çok yoğun diğer taraftan Ece çok huysuz uğraşıp duruyorum.Gece uykularımız çok düzensiz.Eskiden gece hiç uyanmazken şimdi maşallah yarım saate bir uyanıyor.Heralde diş çıkartıyor.O gece uykusuzluğu ile bir de işe gidiyorum.Neyse Ece nin canı sağolsun , sağlığı yerinde olsunda ben her şeye katlanırım.Seraya çok sevindim.Allah mucizesine herkese göstersin...

ooo denız hosgeldın ya.....buyuyo prensımız masallah bak üç kız beklıyoo senı ona gore daha dogrusu burası kız dolu oğlan annelrı sanslı.....canım burun tıkanıklıgına bende care bulamadım o dedıklernıı hep denedım malesef ama yınede bol bol serıum ver eczaneden ben kıloluk serum almıstım mınık enjektorle her ıkı satte bı vermıstım hala arasıra verıyorum...dort aya az kalmıs bekle yınede mama ver dort ay olunca az az meyve suyuna basla ama versende yıne az az bısaey olmaz...bı ay sonra meyveler bol sıkıp ver once elma ve havustan baslıcan zaten mandalına portakal gaz yapabılır cılekte alerjı onları verme yada bı ıkı damla fılan karıstır dıger lerıne....ben hep kecı sutu kulandım o olmayınca gunluk sıse sut benım ıkı drda kecı sutu onerıyo norologum kesın kecı sutu dedı zaten senın o deduıgım bı yas oncesı dırek vrmek yok yogurt ve myhallebı yapabılırız...dırek vermek ıçın bı yas bekle....mamadan yogurt yapmayı hıç ıstemedım mıs gıbı kecı sutu varken ne gerek var zaten mama hazır alıyolar ....hala ben aptamıl verıyorum ımnunofortıslı old ıçın ıkı yasınba dek kullnıcam...
herkes nasıl kızlar .. nolur ıyı olun................eylul canım nasılsın ..gel bı ara ozletme

biz iyiyiz..uykusuzluga alistik artik..vaktim az oluyor uzun yazamiyorum ;sadece okuyabiliyorum..herkes iyidir insallah..
deniz oglun buyuyor masallah..burun tikanikligi oglumda da oluyordu.geceleri horluyordu.serumlar fayda etmiyor..isiticilar yaniyor ,nem yok..kaloriferlere suluk taktik,buhar makinesi aldik faydasini gorduk rahatiz.
inek sutu 1 yasina kadar yok,sadece yogurt da kullaniyorum o da mayalandgi icin.muhallebiyi suyla yapip,aptamil katiyorum.doktorlar ne derse.bilmem ne kadari dogru..

sağolun kızlar. benim ticker yanlış. haftaya 25 i tam 3 aylık oluyoruz. bekleyeyim bakalım biraz daha. olmadı dayanamazsam 3,5 aylık 1-2 kaşık meyve suyu tattırırım. 4,5 aylık işe başlayacağım. meyve suyu yoğurt vs dr ne verirse biraz benimle alışsın istiyordum. 1 ay daha ücretsiz izin alsam çok iyi olacak da beni çok zorlayacak. bakalım son anda karar vereceğim. buhar makinesi suluk vs ben de kullanıyorum. hiçbirinden çok fayda görmedim. inşallah zamanla azalır. yoğurdu keçi sütünden yaparım. kay sütün var hamileyken ben de içmiştim. şimdi bir arkadaşım mado ya haftada 2 gün keçi sütü geldiğini söyledi. onlara da soracağım. sizin bebekler de iyidir umarım. hasta olmasınlar da gerisi halloluyor. muallim bakalım kız seçmek zor olacak buradan. :61:bnim tombişimin son resmini ekliyorum :nazar::nazar: $batu 288.webp

Son düzenleme:

Merhaba kızlr.Nasılsınız?Benim işler çok yoğun diğer taraftan Ece çok huysuz uğraşıp duruyorum.Gece uykularımız çok düzensiz.Eskiden gece hiç uyanmazken şimdi maşallah yarım saate bir uyanıyor.Heralde diş çıkartıyor.O gece uykusuzluğu ile bir de işe gidiyorum.Neyse Ece nin canı sağolsun , sağlığı yerinde olsunda ben her şeye katlanırım.Seraya çok sevindim.Allah mucizesine herkese göstersin...

bu uykusuzluk işi de beni çok korkutuyor. 3-5 saatlik uyku ile işe nasıl gideceğim? kendi işim de değil. hergün sabah 730 da evden çıkılacak. ne yapalım herkes nasıl yaptıysa ben de öyle yapacağım herhalde :37:

deniz ....oğluna maaşallah....Allah nazarlardan saklasın.......sera....Allah seninde meleğini analı,babalı büyütsün inşşş...sağlık,sıhhat,hayırlı uzun ömürler versin ........ Allah inşşş..banada ikinci kez tüp tedavilerin ardından böyle mucize yaratır......:1::1:

buluesu canım hosgeldın nasılsın ya ıs nasıl gıdıyo..
seraya cok sevındık ınşş bekleyenn arkadaslara moral olur nıce sıkıntıdan sonra kendılıgınden gelmıs ne guzel...
denız altı ayı doldursan ne ıyı olur bebek bıraz daha buyumus olur zorlanacaksın ama napalım saglık ols bende kay markanın alıyorum ...... bende sekız aya kadar muhallebısını su ıle yapıp devam maması koydum sonra dr kecı sutuyle yap dedı hala öle devam...toprak cok zor gecelerı ya ben herbırıne kalkmaktan salak salk gezınıyorum gunduz ınankı ..dıstendır mutlaka dıs jelı sur her gun sıkısık rahatlatıyo dıslıklerını dıondurucuya koy soguk soguk agzına koyuyo sevıyolar ve bazı geceler yatarken calpol tarzı ağrı kesıcı ver rahat edıyolar hem yada fıtıl at ıyı gelıyoo....optum herkesı coook

Tüp Bebek Tedavisinde Akupunktur

Tüp bebek uygulamasında başarıyı engelleyen önemli faktörlerden biri anne adayında oluşan aşırı stres ve döllenmiş yumurtanın transverden sonra tutunup yerleşeceği endometrium adlı tabakanın yeterli damarsal olgunluğa ve kalınlığa ulaşamamasıdır.

Akupunktur endometrium olarak adlandırılan bu tabakanın yeterli olgunluğa ulaşmasına katkıda bulunur.

Akupunktur’un limbik sistemi düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığını arttırarak bu olumsuz etkiyi de ortadan kaldırır. Böylece tüp bebek uygulaması öncesinde ve sonrasında akupunktur tedavisi gören anne adaylarının başarı şansı akupunktur tedavisi görmeyenlere oranla daha artmaktadır.

Amerika Birleşik Devletlerinde 2002 yılında Dr WE Paulus tarafından yapılan ve Fertility & Sterility isimli saygın bir tıp dergisinde yayınlanan bir çalışmada, akupunktur tedavisinin tüp bebek tedavisi yapılan çiftlerde gebelik oranlarını arttırdığının gösterilmesi ile tüp bebek kliniklerinde giderek yaygınlaşan bir uygulama haline gelmiştir. Bu gelişme beraberinde pek çok yeni çalışmanın da yapılmasına yol açmıştır. Günümüzde ABD’de pek çok tüp bebek merkezinde akupunktur tedavisi hastalara bir seçenek olarak sunulmaktadır.

Fertility&Sterility dergisinin Mayıs 2006 sayısında akupunkturun tüp bebek tedavisinde kullanımı ile ilgili yedi adet çalışma yayınlanmıştır. Bu çalışmalardan iki tanesi özellikle dizaynları, hasta sayıları, sonuçları ve bilimsel değerleri açısından dikkat çekicidir. Her iki çalışmada tüp bebek tedavisine alınan hastalara embryo transferi aşamasından hemen önce akupunktur yapılmasının klinik gebelik oranlarını arttırdığı gösterilmiştir.

Bu çalışmalardan ilki Danimarka da Dr Westergaard ve arkadaşlarının toplam 273 hasta üzerinde yaptıkları ve akupunkturun tüp bebek tedavisinde gebelik oranlarını arttırdığını gösteren bir yayındır. Bu yayında akupunktur yapılan grupta klinik gebelik oranı %39 olarak saptanmış, akupunktur yapılmayan kontrol grubunda ise %24 olarak saptanmıştır. Aradaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur.

İkinci çalışma ise Almanya dan Dr Dieterle Stefan ( University of Witten-Dotmund) ve Çin den Dr Ying Gao ( Huazhon University of Science &Technology,Wuhan) tarafından ortak yürütülen bir araştırmadır. Bu çalışma toplam 225 hastada yapılmıştır. Klinik gebelik oranı akupunktur yapılan hastalarda %33.9 olarak saptanmıştır . Kontrol grubunda gebelik oranı % 15.6 olarak saptanmıştır. Aradaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur.

Belirli noktalara yapılan uyarı ile tüm vücutta beta-endorfin denen bir kimyasal maddenin salgılanması artmaktadır. Bu artış ile GnRH (gonadotropin releasing hormon ) salınımı ve dolaylı olarak vücudun ürettiği steroit ve gonadotropin hormonlarının salgılanması artmaktadır. Ek olarak akupunktur uygulaması sonrasında uterusa (rahime) olan kan akımını artar, endometrium olgunlaşır ve sonuç olarak rahimde gebeliğin oluşmasını kolaylaştıran koşullar sağlanır. Bütün bu değişiklikler sayesinde transfer edilen embryoların implantasyon (tutunma) oranının arttığı düşünülmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın...

Tüp Bebek Tedavisinde Akupunktur

Tüp bebek uygulamasında başarıyı engelleyen önemli faktörlerden biri anne adayında oluşan aşırı stres ve döllenmiş yumurtanın transverden sonra tutunup yerleşeceği endometrium adlı tabakanın yeterli damarsal olgunluğa ve kalınlığa ulaşamamasıdır.

Akupunktur endometrium olarak adlandırılan bu tabakanın yeterli olgunluğa ulaşmasına katkıda bulunur.

Akupunktur’un limbik sistemi düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığını arttırarak bu olumsuz etkiyi de ortadan kaldırır. Böylece tüp bebek uygulaması öncesinde ve sonrasında akupunktur tedavisi gören anne adaylarının başarı şansı akupunktur tedavisi görmeyenlere oranla daha artmaktadır.

Amerika Birleşik Devletlerinde 2002 yılında Dr WE Paulus tarafından yapılan ve Fertility & Sterility isimli saygın bir tıp dergisinde yayınlanan bir çalışmada, akupunktur tedavisinin tüp bebek tedavisi yapılan çiftlerde gebelik oranlarını arttırdığının gösterilmesi ile tüp bebek kliniklerinde giderek yaygınlaşan bir uygulama haline gelmiştir. Bu gelişme beraberinde pek çok yeni çalışmanın da yapılmasına yol açmıştır. Günümüzde ABD’de pek çok tüp bebek merkezinde akupunktur tedavisi hastalara bir seçenek olarak sunulmaktadır.

Fertility&Sterility dergisinin Mayıs 2006 sayısında akupunkturun tüp bebek tedavisinde kullanımı ile ilgili yedi adet çalışma yayınlanmıştır. Bu çalışmalardan iki tanesi özellikle dizaynları, hasta sayıları, sonuçları ve bilimsel değerleri açısından dikkat çekicidir. Her iki çalışmada tüp bebek tedavisine alınan hastalara embryo transferi aşamasından hemen önce akupunktur yapılmasının klinik gebelik oranlarını arttırdığı gösterilmiştir.

Bu çalışmalardan ilki Danimarka da Dr Westergaard ve arkadaşlarının toplam 273 hasta üzerinde yaptıkları ve akupunkturun tüp bebek tedavisinde gebelik oranlarını arttırdığını gösteren bir yayındır. Bu yayında akupunktur yapılan grupta klinik gebelik oranı %39 olarak saptanmış, akupunktur yapılmayan kontrol grubunda ise %24 olarak saptanmıştır. Aradaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur.

İkinci çalışma ise Almanya dan Dr Dieterle Stefan ( University of Witten-Dotmund) ve Çin den Dr Ying Gao ( Huazhon University of Science &Technology,Wuhan) tarafından ortak yürütülen bir araştırmadır. Bu çalışma toplam 225 hastada yapılmıştır. Klinik gebelik oranı akupunktur yapılan hastalarda %33.9 olarak saptanmıştır . Kontrol grubunda gebelik oranı % 15.6 olarak saptanmıştır. Aradaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur.

Belirli noktalara yapılan uyarı ile tüm vücutta beta-endorfin denen bir kimyasal maddenin salgılanması artmaktadır. Bu artış ile GnRH (gonadotropin releasing hormon ) salınımı ve dolaylı olarak vücudun ürettiği steroit ve gonadotropin hormonlarının salgılanması artmaktadır. Ek olarak akupunktur uygulaması sonrasında uterusa (rahime) olan kan akımını artar, endometrium olgunlaşır ve sonuç olarak rahimde gebeliğin oluşmasını kolaylaştıran koşullar sağlanır. Bütün bu değişiklikler sayesinde transfer edilen embryoların implantasyon (tutunma) oranının arttığı düşünülmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın...

Back
X