Tp Bebek ve Akupunktur

Merhaba arkadaşlar...herkes nasıl...yaa ben ne zaman foruma girsem kimsecikler olmuyor...biz 19 haftalık olduk çok şükür...bir kaç hafta sonra ben de alışverişlere başlasam mı diyorum...erken mi sizce..2 -3 gündür kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki... aranızda balık yağı kullanan var mı? ben hiç balık yiyemiyorum..her balık yağı hamilelere uygun değilmiş.özellikle balık karaciğerinden yapılanlar..siz markayı kullanıyorsunuz..

mambacım merhaba canım, bebişin ve sen iyisiniz sanırım... bebişini görmene çok az kaldı... bizde o haftalara bir gelsek......
canım sen neler kullanıyorsun ilaç olarak merak ettim, bende su iiçmeye çalışıyorum, ama maalesef senin kadar değil, sanırım 2 lt yi bulmuyordur veya zor buluyordur... hele egzersiz yapmam mümkün değil, işten yorgun geliyorum, yemek hazırlayıp yeyip uyuyorum.... çok şükür genel bir şişlik henüz yok, sabahları oluyor biraz ama düzeliyor gün içinde... ama şu sol ayağımdaki ağrı ve şişlik+kramplar umarım kısa sürede düzelir...

canim benim ilac olarak kullandigim tek sey tiroid hormonu. o da hipotiroid oldugum icin. kullanmam gereken bir sey. onun disinda hamilelik icin multivitamin ve omega 3 tableti kullaniyorum. son 1 ayda da demir eksikligi cikti, onun icin de 2 gunde bir demir kullaniyorum. o kadar. ben de doktorum da bunlar disinda vitamin ve mineral almayi gereksiz buluyoruz. her ne kadar kalsyum ve magnezyumun bebek uzerinde olumsuz bir etkisi kanitlanmamissa da bunlar cok cok gerekli mineraller degil. yani kullanilmamasi gebelik uzerinde risk olusturmaz. ama tabii kalsyumu yiyecek ve iceceklerden temin etmiyorsan kullanman lazim.

sislikler, halsizlikler, yorgunluklar hareketsiz kaldiginiz muddetce artarak devam eder. bilhassa hamileligin son 2 ayinda cok kotu hissetmeye baslarsiniz. senin bir de ikiz gebelik, muhakkak en az yarin saat hic olmazsa yurumen lazim. (tabii riskli degilse gebeligin). ben sabah 6da kalkip 1 saat spor yapiyorum. yoksa aksamlari isten donunce ben de yorgun oluyorum, aksam yapamam.

Hamileliğin belli haftalarından sonra mağnezyum şart.Kasılmalar başladığında ki genelde 2.trimestr de başlıyor o zamanlarda da dr lar prepar,nidilat gibi ilaçlar öneriyorlar kişinin durumuna göre ..
Kalsiyum ve mağnezyumun gebelikte olumsuz etkisi kanıtlamamışsa da ne demek Allah aşkına mambacım,şaka yapıyorsun herhalde..akannehir kaydirigubbakcemile3
Kalsiyum ve mağnezyum,e vitamini özellikle de çinko demir çok gerekli hamilelikte..Folik asid,omega 3-6-9 da öyle..

Özellikle bu ilaçların prospektüslerinde yazar zaten.Gebelikte önerilirler..Benim eşim de dr..farmakoloji uzmanı..Hiç kalsiyum ,mağnezyumm zararlı mı değil mi karmaşası yaşandığını duymadım.Tam aksine hamilelikte çok çok gerekli şeyler bunlar..Bunlara ait tıbbi makalelerden örnekleri de kopyalarım gerekirse buraya...........

Seni çok yanlış yönlendirmişler gibi geldi bana..Ben de tefor kullanıyorum..Bunu zaten dr kontrolünde hamilelik süresince daha da artarak kullanmak zorundayız...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hamileliğin belli haftalarından sonra mağnezyum şart.Kasılmalar başladığında ki genelde 2.trimestr de başlıyor o zamanlarda da dr lar prepar,nidilat gibi ilaçlar öneriyorlar kişinin durumuna göre ..
Kalsiyum ve mağnezyumun gebelikte olumsuz etkisi kanıtlamamışsa da ne demek Allah aşkına mambacım,şaka yapıyorsun herhalde..akannehir kaydirigubbakcemile3
Kalsiyum ve mağnezyum,e vitamini özellikle de çinko demir çok gerekli hamilelikte..Folik asid,omega 3-6-9 da öyle..

Özellikle bu ilaçların prospektüslerinde yazar zaten.Gebelikte önerilirler..Benim eşim de dr..farmakoloji uzmanı..Hiç kalsiyum ,mağnezyumm zararlı mı değil mi karmaşası yaşandığını duymadım.Tam aksine hamilelikte çok çok gerekli şeyler bunlar..Bunlara ait tıbbi makalelerden örnekleri de kopyalarım gerekirse buraya...........

Seni çok yanlış yönlendirmişler gibi geldi bana..Ben de tefor kullanıyorum..Bunu zaten dr kontrolünde hamilelik süresince daha da artarak kullanmak zorundayız...

yanlis yonlendirme diye bir sey soz konusu olamaz. cok sukur egitimim de isim de herhangi bir yanlis yonlendirmeye mahal vermeyecek duzeyde.

sorularinin cevaplarina gelince:

1- oncelikle mağnezyum degil, magnezyum. hayir magnezyum sart degil. sart olsaydi butun hamilelere kesinlikle onerilirdi dunyanin her yerinde. ayni zamanda vitaminler ve diger mineraller de sart degil. sart oldugu tek durum annenin besinlerden bu mineral ve vitaminleri alamamasi veya herhangi birinin kan tahlili yoluyla eksikliginin farkedilmesidir. her gebelik icin sart olsaydi bu "supplement" dedigimiz eklerin olmadigi zamanlarda butun gebelikler ve bebekler sorunlu olurdu.

2- kalsyum ve magnezyumun olumsuz etkisi kanitlanmamistir derken haplarin (yani besinlerden elde edilmeyen yapay minerallerin) olumsuz etkisi kanitlanmamistir demek istedim, yeterince acik saniyordum degilmis. saka yapilacak bir durum yok ortada.

3- saydigin vitaminlerin gereksiz oldugunu soylemedim. yapay destegin gereksiz oldugunu soyledim. o da besinlerden yeterince aliyorsan ve eksikligin yoksa dedim. bu da cok acikti saniyorum.

4-bunlar ilac degil, vitamin ve mineral

5- magnezyum zararli demedim.

6- ben de multivitamin ve omega 3 ve demir kullaniyorum, dikkatli oku lutfen. zararli diyip de kendim kullanmam herhalde?

7- rica ederim okudugunu anlamamissan karsilikli saygi cercevesinin disina cikmadan medeni bir sekilde tartisalim. boyle bir tarza 2. bir sefer cevap vermem mumkun degil.

yanlis yonlendirme diye bir sey soz konusu olamaz. cok sukur egitimim de isim de herhangi bir yanlis yonlendirmeye mahal vermeyecek duzeyde.

sorularinin cevaplarina gelince:

1- oncelikle mağnezyum degil, magnezyum. hayir magnezyum sart degil. sart olsaydi butun hamilelere kesinlikle onerilirdi dunyanin her yerinde. ayni zamanda vitaminler ve diger mineraller de sart degil. sart oldugu tek durum annenin besinlerden bu mineral ve vitaminleri alamamasi veya herhangi birinin kan tahlili yoluyla eksikliginin farkedilmesidir. her gebelik icin sart olsaydi bu "supplement" dedigimiz eklerin olmadigi zamanlarda butun gebelikler ve bebekler sorunlu olurdu.

2- kalsyum ve magnezyumun olumsuz etkisi kanitlanmamistir derken haplarin (yani besinlerden elde edilmeyen yapay minerallerin) olumsuz etkisi kanitlanmamistir demek istedim, yeterince acik saniyordum degilmis. saka yapilacak bir durum yok ortada.

3- saydigin vitaminlerin gereksiz oldugunu soylemedim. yapay destegin gereksiz oldugunu soyledim. o da besinlerden yeterince aliyorsan ve eksikligin yoksa dedim. bu da cok acikti saniyorum.

5- magnezyum zararli demedim.

6- ben de multivitamin ve omega 3 ve demir kullaniyorum, dikkatli oku lutfen. zararli diyip de kendim kullanmam herhalde?

7- rica ederim okudugunu anlamamissan karsilikli saygi cercevesinin disina cikmadan medeni bir sekilde tartisalim. boyle bir tarza 2. bir sefer cevap vermem mumkun degil.

1- oncelikle mağnezyum degil, magnezyum. hayir magnezyum sart degil. sart olsaydi butun hamilelere kesinlikle onerilirdi dunyanin her yerinde. ayni zamanda vitaminler ve diger mineraller de sart degil. sart oldugu tek durum annenin besinlerden bu mineral ve vitaminleri alamamasi veya herhangi birinin kan tahlili yoluyla eksikliginin farkedilmesidir. her gebelik icin sart olsaydi bu "supplement" dedigimiz eklerin olmadigi zamanlarda butun gebelikler ve bebekler sorunlu olurdu.Mağnezyum ya da magnezyum g veya ğ kullanmış olmamın bir önemi yok ,Sen çok rahat bir gebelik geçirmiş olabilirsin,fazla kasılmaların olmamış,rahim ağzı uzunluğun yeterli boyutta olmuş olabilir,ayrıca hiç bebek kaybı ,düşük ,erken doğum gibi bir şey yaşamamış olabilirsin

Bu gayet gereksiz.Yani olumsuz etkisi diye bir durum yok..Haplardan,vitaminlerden elde edilen bir durum söz konusu olduğunda..

5- magnezyum zararli demedim.Bunlar vitamin evet,konuşma dilinde aklıma geldiği gibi yazdım,gereksiz ayrıntıların üzerine duruyorsun..kaydirigubbakcemile3

Zararlı demiyorsun,gereksiz diyorsun,zararı kanıtlanamamış diye bir şey söz konusu olamaz ,prespektüslerinde yazan ve dr lar tarafından önerilen şeyler..

Gayet saygılı bir şekilde yazışıyoruz.Sen Türkçe öğretmeni edasında yazıyorsun sadece kaydirigubbakcemile3 Senin eğitiminle ilgili bir cümlem de yok..Ayrıca herkes herşeyi bilmek zorunda değil..:teselli:Ben babam,ablam ,eşim hepsi tıp doktoru oldukları için ilaç ,vitamin ,etken maddeleri vs hep bunların içindeyim..Eğitim durumuna alınman çok gereksizdi..:umursamaz:Burada dr arkadaşlar bile gelip üye oluyor,diğer üye arkadaşlara sorular soruyorlar..Kimsenin eğitimine ait bir şey yazmadım ya da küçümsemedim...

Yazım gayet üsturublu,senin canın kötüye çekmek istiyorsa ki öyle bir niyetim yok..Cevap vermek için kendimi hiç üzemem... Seni yanlış yönlendirmişler demek ters anlaşılacak bir durum değil..

Okuduğumu gayet iyi anlıyorum..Umarım sen de anlıyorsundur.......yerimseniben

Hadi sağlıcakla...

Not : bir sürü harf hatası yapmışımdır ,gene ..Onları düzeltmekle uğraşamıcam ...

Arkadaşlar,gülencim nasıl,ondan haber alamadım ? İnşallah onun da hamileliği gayet güzel gidiyordur..:nazar:

toprakcim neler aliyorsun sen? kalsyum, magnezyum, normal vitamin, baska? biraz fazla degil mi butun bunlar? en azindan kalsyumu sutten yogurttan tamamliyor olabilmen lazim. bir de egzersiz yapiyor musun? o sislikler hareketsiz kalirsan daha beter olurlar. bak ben 35. haftadayim en ufak bir sislik olmadi cok sukur. surekli hareket halindeyim. ve bol bol su icmen lazim. gunde 3-4 litre. su elinizin altindan eksik olmasin arkadaslar.

Mambacım valla değerlerim normal çıktığı halde verdi dr.Aslında yediğime içtiğime de çok dikkat ediyorum , günlük nerdeyse 1 litreye yakın süt içiyorun artıdan yoğurt yiyorum ama dr. önlem olarak verdi sanırım.Mambacım ben çok hareket ediyorum , sanırım sıkıntı birazda ondan çıkıyor çok ayakta kalıyorum , yoruluyorum.Bu şişlikler ben de ilk günden beri var sanırım bünyeyle de alakalı.Suyu 2,2,5 litre ancak içiyorum arttırmak lazım galiba...

Toprakçım gebelik ilerledikçe bebekler rahim içinde daha fazla progesteron üretiyorlar.Eğer demir hapı da kullanıyorsan progesteron ile birlikte bunlar da gaz birikmesine neden oluyor.Ne kadar yediğimiz içtiğimize dikkat etsek de bazı kimselerde bağırsaklarında tembellik olabiliyor..

Mambacım valla değerlerim normal çıktığı halde verdi dr.Aslında yediğime içtiğime de çok dikkat ediyorum , günlük nerdeyse 1 litreye yakın süt içiyorun artıdan yoğurt yiyorum ama dr. önlem olarak verdi sanırım.Mambacım ben çok hareket ediyorum , sanırım sıkıntı birazda ondan çıkıyor çok ayakta kalıyorum , yoruluyorum.Bu şişlikler ben de ilk günden beri var sanırım bünyeyle de alakalı.Suyu 2,2,5 litre ancak içiyorum arttırmak lazım galiba...

bak ayakta kalmak cok kotu. oyle hicbir sey yapmadan ayakta durunca sislik de oluyor, kasilmalari bile getirebiliyor bazi kadinlarda. oturmuyorsan, uzanmiyorsan hareket halinde olmak lazim. hic ayakta durma.

su olayini ben soyle hallediyorum; ise gelince 1.5 litrelik siselerden 2 tane aliyor, gun bitene kadar ikisini de tuketmeye calisiyorum, boylelikle ne kadar ictigimi kontrol edebiliyorum. evde de sabah ve aksam toplam 1 iciyorumdur, ediyor 4. sadece sislikler icin degil, genelde de suyu eksik etmemek lazim.

Back
X