Yılmadım yazıyorum. Sistem atmasın beni diye önce word’e yazıp oradan kopyalayacağım.
Muallimcim tekrar başlıyorum. Detoks hem karaciğeri, böbreleri ve kanı temizliyor hem de kilo vermeye yardımcı oluyor. İşin mantığında sebzelerdeki tüm besin kaynaklarını alıp sindirimi yormadan kana karıştırmak ve vücudu temizlemek var. Aç kalmıyorsun garanti verebilirim. Ben Mart ayında iki günlük yapmıştım tedavi planlıyorum diye. Hiç acıkmadım. Ama sonra öğrendim ki 2 gün yeterli süre değilmiş. 7 gün iyi bir süre. Bunu yazılı olarak veren merkezler var ama pahalı. Ben bir programda izlemiştim insanlara bir hafta yemek vermeyip ne çok parasını alıyorsunuz diye bir diyloga geçmişti. Özel bir liste yok. Aynı diyetisyen listesi gibi düşün. Aynı malzemeler değişip değişip liste oluyor. Bir kibrit kutusu peynirle başlıyor hepsi 
Detoks yamak için en uygun zaman aslında çünkü detoks, bamyayla bezelyeyle yapılmıyor. Tam mevsimindeyiz sebzelerin. Listemizin başında havuç ve elma var. Alışveriş yaparken miktarın en çok bunlar oluyor. Sonraki sebzeler ise pancar, kereviz (saplarıyla), lahana, salatalık, ıspanak, brokoli. Daha az kullanılanlar da maydanoz, limon, zencefil (ben tadından dolayı kullanamıyorum), balkabağı dilimi. Elma hem kan şekerini ayarladığı için, hem de aldığın besinlerin kanı temizlemesini sağlarken meyve şekeri gerektiği için öneriliyor. Benim favori içeceğim iki küçük pancar, bir havuç, bir elma ve bir avuç ıspanaktan oluşan özsu. Elma yerine ananas, ıspanak yerine pazı veya maydanoz, havuç yerine kereviz olabilir. Sebzelerin neler içerdiğini anlatmayayım, çok uzun sürer ama şu var: Bu sebze ve meyvelerin hepsi içerdiği besin değerleri yönnden çok çok zengin. Örneğin pancar tek başına içilmesi tavsiye edilmeyecek kadar kuvvetli bir temizleyiciymiş. Bir sebzeyle karıştırın mutlaka diyorlar. Yani bu tip sebzelerden elinde hangileri varsa çok farketmez birer tane at katı meyve sıkacağına çıkan suyu iç. Günde 6 kere sabah, kuşluk, öğle, ikindi, akşam ve gece. Günde en az iki litre de su tabii ki. Ve doğal bitki çayları da içebilirsin. İstersen sabah kalktığında aç karnına bir çorba kaşığı elma sirkesi koyduğun suyu da bu listeye ekleyebilirsin. Çok faydalı. Ha bir de bu sebzelerden kereviz ve pancar dışındakilerin kabukları soyulmuyor, iyice yıkanıyor. Elma çekirdekleriyle konuluyor.
Bu sıvı detoksu bittikten sonra da beslenmene dikkat edersen, arada bir ara öğün niyetine bu özsuları içersen, hamur işi, kızartma yemezsen çok faydasını göreceğine inanıyorum.
İşte yeniden yazdım hepsini. Sistem bir daha atarsa hepsini bir daha kopyalarım word dosyasından:)
En kısa şekliyle böyle anlatabildim. Sorun olursa sor canım Seve seve cevaplarım.
Sevgiler