Yöresel Tarif Trabzon ve oflu olarak vazgeçilmezlerimm..

Yöresel Yemekler
Evettttttt mıhlama... Bazı yerde de kuymak derler..rahmetli dedemde cumur..
Aaa evet kuymak diyenlerde var, karalahana dolması, mıhlama ve turşu kavurmayı çok yedim, çevremde Karadeniz'li çoktu İstanbul'dayken.
Yalnız ya ben yapıyorum yapıyorum olmuyor Of'lu, karalahana yemeğini bir türlü sizlerin yaptığı lezzette tutturamadım gitti
Fasulye, tencerenin altına lezzet versin diye kemikli et, Mısır unu herseyini tam yapıyorum, yine de olmuyor, var mı bir Püf Noktası, eşim çok seviyor ama ben yaptığımda acı bir tat olduğundan güzelim lahana ziyan oluyor. Lahanayı çiğden koyuyorum, acısı gitsin diye haşlamak mı gerekiyor acaba?
Kimden tarif aldıysam ıspanak gibi pişir dediler ama yok maalesef.

Cevabi vermissin canım kara lahananın o aci suyu kesinlikle çıkmalıdır bir kere kaynat ve tekrar sıcak taze suda pişir.

Cevabi vermissin canım kara lahananın o aci suyu kesinlikle çıkmalıdır bir kere kaynat ve tekrar sıcak taze suda pişir.
Amannn buymuş demek sorunnn, hay ben o Karadeniz'li teyzelerimin ellerini öpem, bana ıspanak gibi pişir dediler hep, ıspanağı hiç önceden haşlamam ki ben, çiğden koyup durdum
Beni de kendileri gibi bildiler herhalde ne bileyim ben haşlanacağını, ya birde bahçelerinden körpecik lahanalar toplayıp verdiler, onlar bile telef oldu

Öpem dedimde burdan Giresun, Trabzon, Rize'li komşu teyzelerime selam olsun Özledim hepsini, hele birtanesi bir baklava yapıyor, yok böyle birşey, öğrenemeden ayrıldım ordan ya, tüh bana

Karadeniz'li değilim ama ben de bayılıyorum.
Ne olacak şimdi?
Üstelik elime geçmiyor ha deyince. :'(

iç yağ kokusu olmasa daha çok sevicem şu kara lahanayı ama her türlü yerim ki çünkü trabzonlu olmak bunu gerektirir

offffffffffffff napttın sen yaaaaa rıze de de aynıdır bunlar canım cektııııııı karalahana mancasını offff offff

bende trabzonluyum ve hepsini çook seviyorum
hatta dün akşam iftarda anneme fasulye tavası yaptırdım hımm bayılırım....

Mıhlama biz kuymakta diyoruz hele karalahana sarması of gece gece acıktım anneme söyleyeyimde yapsın

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…