Trafik cezası

gecenin_resmi

BU' DA GEÇER!!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
6.206
12.528
448
İyi geceler kızlar. Eşim araç kullanmayı bilmiyor. Bende yeni doğum yaptım. Babam teslim edilmesi gereken evrak için benim arabamla eşim ile birlikte çalıştığım kuruma gittiler. Ve babam ceza yemiş. 427 lira. Baktım koduna telefonla konuşırken yemiş. Ben yeni doğum yaptım zaten ve çok masrafım var. Babama direk kendisinin ödemesi için nasıl söyleyebilirim. Plakaya yemişiz. Ya da hiç söylemeden ödeyeyim mi. Ama bilmesini istiyorum. Kafam karıştı. Kırmadan nasıl halledebilirim.

Ben böyle bir şeyi babama söyleyemezdim. Çok kırılır gibi gelirdi. Ama sizin ilişkileriniz nasıl bilmiyorum. Gerçi şöyle de bir gerçek var. Böyle bir durumda babam kendi öderdi. Hiç bize yansıtmazdı. Babanızın haberi yoksa ceza yazıldığını söyleyin. Belki kendi ödemek ister siz de boşuna konuşmak zorunda kalmazsınız.

Baban,senin evraklarini teslim etemeye gidiyorsa ; demek ki senin işini yapmak için gidiyor.
Ben olsam öderdim ve söylemezdim.
Sonuç olarak eşin araba kullanmayı bilseydi baban aracı kullanmak durumunda kalmazdı.
Yani ben bu durumda isteyemezdim.
Ayrıca 400 TL için sizin için koşusturan adamı gocundurmak hoş olmaz bence.

Söylemeyince aynı hatayı sürekli yapar ozaman. Kendi işi için de çok veriyorum

Kendi işi için veriyosanız söylersiniz ama sizin işiniz görülürken olmuş konu sizin için alınann ceza
Bebek olduğu için sürekli veriyorum. Baba hastaneye gidelim baba kontrole gidelim gibi. Söyleme kararı aldım. Baba dikkat et telefon ile konuşurken ceza yemişsin diye. Sonuçta yapmaması gereken bişey yapmış. Cezayı öde diye direk demem ama öderse de itiraz etmem

Ödeyin ayol sizin evrak işi için gitmiş sonuçta
Ve söyleyin ödedikten sonraki birdaha trafikte telefonla konuşmaması gerektiğini anlasın ve öğrensin.

Araçlarda Bluetooth var onu kullansın yoksa kenara çekip konuşsun en olmadı çıkmasın abi ya tele .

Biraz da maksat uyarmak zaten. Trafikte çok fevri birde kuralsız. Işıkta geçmez yayalara yol verir ama nerede ise tabelalar ile kavga ediyor. Özensiz kullanıyor. Bilsinki mahcup olsun dikkat etsin. Ha zorlayacakmı ceza beni zorlar. Bebeğim emmiyor. 3 mama değişmem 10 gün içinde. Başka masraflarıda oldu. Eşime kızıyorum git ders al trafiğe çık diye almıyor. Kardeşi kaza yapmış onun etkisi var. Ama babam çok özensiz trafikte

Benim eşimde öyleydi herif direksiyonun başına oturunca değişiyordu.

Kaza yaptı sakinledi Allah korusun ama bir müsibet bin nasihatten evladır derler söyleyin bence yarı yarıyada yapabilirsiniz baba ben yarısını ödeyeyim de .

Taşıma suyu ile değirmen döndürmeye çalışıyorsunuz. Babanız ne kadar müddet sizin işlerinizi yapacak. Eşiniz ehliyet alsın ya da toplu taşıma kullansın.
Nasıl bir ailede 400 tl para mevzu olabiliyor ki? Size doğumunuzda hiç maddi destek olmadı mı babanız? Öyleyse arabanızı da vermeyin. Özel şöförünüz mü?

Bence babanıza cezayı söyleyin ve araç kullanırken telefonda konuşmaması için uyarın. “Baba arabada telefonla konuşmuşsun ceza gelmiş, aman diyim hem kendini hem diğer insanları tehlikeye atma , ben korkuyorum bi anlık dalgınlıkla kazalar olabilir vs “diye yumuşatırsınız. Kulaklık kullansın, hoparlörden konuşsun ama trafikte kimsenin hayatını tehlikeye atmasın.

Söylemeyince aynı hatayı sürekli yapar ozaman. Kendi işi için de çok veriyorum
Arac kullaniyorsa, arac kullanirken telefonda konusmanin cezalik oldugunu bilmesi lazim, hadi bilmiyorduysa
Bu sefer Parayi istemeyin ama bu durumda ceza geldiğini bilsin ve ona gore davransin.
Bir daha olursa babaniz bile bile yapmis olur ve bu bencillik olur,
o zaman da Bi zahmet ödeyiversin.

Ödeyin uyari yapin tlf baba konuşma arabada cok ceza geliyormuş dikkatli olun diyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…