Trafik cezası

Babaya karşı çalışan bir çocuğun ( bide kendi işini yaparken ) 400tl'yi mevzu yapması....Sizin de çocuğunuz olmuş,ne masrafınız olursa olsun ödemek istese bile odettirilmez,sizin işiniz sonuçta.İnsan arkadaşına ödetmez bu durumda.Ben babanız olsam asla size birdaha şoförlük yapmam bunun bahsini yapıyorsanız...

Uyarmakta haklısınız ama cezayı odetmeden uyarın . Ödedikten sonra dikkat etmesini, sadece resmi polislerin değil o sırada kendi arabasıyla yaninizdan geçen, görevde olmayan polislerin de yazma yetkisi olduğunu söyleyin.

Babam benim için koştururken, beni hastaneye vs götürmek için uğraşırken asla o parayı ödetmezdim. Eşinizin sağlık vs gibi bir problemi yoksa ehliyet alıp o yapmalı bu işleri.

İkinci defa olursa trafik kurallarını hatırlatmak amaçlı kırmadan söyleyebilirdim ancak.

Zaten erken ödemede iyi bir indirim oluyor. 300 lira için babanızı incitmeyin

Söylemezsem yine yapr demişsiniz altta doğru ama sizin için yapılan bir işe denk gelmiş, usuldan bunu ödeyin, Babacım böyle nir şey oldu ben hallettim ama haberin olsun dikkatli ol, diyin olası cezalardan sorumluluk almazsınız.

Olay sadece para değil ki , babanız araba kullanırken telefonla konuşmuş, kaza yapabilir , birine zarar verebilir
Babanıza araba kullanırken telefonla konuşmaması gerektiğini söyleyin, ceza geldiğini söyleyin, ikinci sefer daha türlü ceza gelecek deyin

Evet benimde aklıma ilk o geldi söylemezsem ikinciyide yapar. Sen kırmadan şöyle bence. Bak baba telefonla konuşma geçen ceza yemisstin şu kadar kusur para boşa gitti de

15 gün içinde ödeyince %25 indirim oluyor. Mutlaka faydalanın bundan. Ama mutlaka da söyleyin babanıza. İlişki dinamiğinizi bilemem ama parasını ister gibi değil bilgi vermek amacıyla söyleyin. Babanız zaten kendi hatası olduğu için ödemeyi teklif eder diye düşünüyorum. Ha olur da konusu açılmazsa siz de bişey demeyin bence. Ödeyin gitsin. Büyütülecek bir rakam değil sonuçta.

Söylemeyince aynı hatayı sürekli yapar ozaman. Kendi işi için de çok veriyorum
Kendi işi icin arabayi kullanirken ceza yerse soylersiniz. Adam sizin isleriniz icin kosturuyor daha bebeginizin aşılari falan olacak birçok kez doktora gideceksiniz ve babaniz götürecek. Lafini etmeyin derim.

Hiçbir şekilde lafını etmezdim. Öderdim. Sadece laf arasında söylerdim söyleyeceksem de:

"Baba, trafikte denetimler baya artmış. Araç sürerken telefon kullanımı konusunda dikkatli ol sen de."

şeklinde söylerdim....

Ay ne alaka herkes senin isin allah senin isin demis.

Cezayi yiyen o kurala uymayan o odesin bi zahmet. Yani babaniz o ara kaza yapip hapse girecek olsa ay aman benim isim icin yedi cezayi ben yatayim mi diyeceksiniz. Ayni sey..

Ayni cezayi gecen hafta esimde yemis arac benim uzerime oldugu icin e devletten mesaj geliyor hemen. Ilettim aninda esime kesiyorum maasindan dedim en uyuz oldugum sey zsten trafikte telefon konusulmasi asla odemem

Lohusa sendromuna veriyorum bu düşünceni,
baban yani baban karşındaki ne olmuş ceza yediyse atla deve birşey mi-hiç mi hakkı, hatırı yok sizde
Kendi işinizi kendiniz halletseydiniz o zaman adam sizin için gitmiş sonuçta
Yada eşiniz toplu taşımayyla-taksiyle falan gidip halletseydi
Senin yerinde olsam duyurmam bile

O zaman taksiyle gidin heryere .

Dikkatli gitmiyorsun korkuyorum o yüzden taksiyle gidiyorum dersiniz hem.

neden mama degistiniz ben oraya takildim ya saçma bir şekilde

Bir babayada 427 liranın lafı yapılmaz ya
Babanızın yerinde olsam sizi büyütene kadar kırdığınız, zarar verdiğiniz tüm eşyaların dökümanlarını çıkarır 427 lirayı düş kalanı hesabıma at derdim
Bidahada işin düşünce ya kendin git, yada kocan paraya kıysın taksiyle gitsin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…