Amin canım teşekkürler...
Yücel bey ile görüştüm 2 hafta sonra gelmemi istedi.. senin de mi 2 hafta sonra ilk kontrolün oldu canım...
Merhaba,
Ben ilk kez tüp bebek denedim. 25 Haziranda transferim yapıldı. 8 Temmuzda da kan testi yaptırabileceğim söylendi. Tüp bebek yaptırmaya karar verdiğimden bugüne kadar çok okudum sitedeki herkesin paylaşımlarını. Forumlardan doktorların/hemşirelerin atlayıp bana söylemediği o kadar çok şey ve detay öğrendim ki deneyimlerini paylaşıp , esirgemeyen herkese öncelikle çok teşekkür ederim.
Ben buradaki arkadaşların aksine kan testi bile yaptırmaktan korkuyorum. Sonucu duyacak cesaretim yok.Sizden cesaret almaya geldim:)
Tedavi olduğum hastaneye gelince.Bu konuyu özellikle yazmak istiyorum belki aynı hastande tedavi olmayı planlayan arkadaşlar vardır. Beylikdüzünde yeni açılan büyük bir hastane. Doktorun İsmini çalıştığı bir önceki hastaneden tanıyan arkadaşlardan duyup gitmiştim. Kendisinden randevu alıp gitmeme rağmen beni yine orada çalışan başka bir doktora yönlendirdi. Ekip olarak hastaları takip ediyorlarmış. Görüşme sonunda ismi için gittiğim doktoruda görmek istediğimde ameliyatta olduğunu söyledi hemşire. Ama odasının kapısı aralandığında odasında oturduğunu gördüm. Görüştüğüm doktora reflü ameliyatı olduğumu ve sindirim sistemimde problem olduğunu söylememe rağmen transfer günü beni 3 saat dolu bir mesane ile bekleterek çok mağdur ettiler. Elden ele dolaşmanın sonucu olarak bana özel hiçbir detaya dikkat edilmedi.Neden? transferimi ve yumurta toplama işlemini beni hiç muayene etmeyen ve tanıştırılmadığım başka bir doktor yaptı. Adını ref. alıp gittiğim bu doktorun benimle ilgilenmesini istediğimi belirttiğim halde kendisini muayenelerde görmek birkez nasip oldu.Maalesef işleyişi ve istediğim doktorun benimle istediğim şekilde ilgilenmeyeceğimi anladığımda çok geçti tedaviye başlamıştım. Transferden sonra işlemi yaptıkları odanın önüne kondum 10 dk gelen geçen olmadı. Eşimin kapının dışında beklediğini bildiğimden bağırarak sesimi duyurdum. Yanıma geldiğinde çatlamak üzereydim. Transferden 2 gün sonra mantar oldum. Doktoru arayım dedim ulaşmak ne mümkün. Bölüm asistanı yarım saat sonra arayın diyerek öğleye kadar oyaladı beni. Zahmet edip adımı ve soyadımı alıp aratmak hiç aklına gelmedi. Transfer olan bir hasta olduğumu ve acil görüşmem gerektiğini söylediğim halde hiç oralı olmadı.Ya kanamam veya daha acil bir durumum olsaydı? Çok sinirlendim oturdum hastanenin internet sayfası üzerinden doktora mail attım. Ve bu denemem başarısız olursa 2. denemeyi sözkonusu hastanede yaptırmayacağımı ve personeliyle ilgili rahatsızlığımı belirttim. Ne arayan nede soran oldu. Tüp bebeğe başlamadan önce yine aynı doktora mail atmıştım. Ertesi gün cep telefonumdan arayıp randevu vermeye çalışmıştı. Kısacası arkadaşlar Engin Oral hocayı bildiğim halde sırf evime yakın diye bu hastaneye gittiğime ve Engin Bey'e gitmediğime çok pişmanım. Fabrika gibi bant usulu çalışan , üstelik fiyat olarak iyi yerlerden hiiiç farkı olmayan ve sizin neler yaşadığını bilmeden bana göre hastaya böcek muamelesidir bu sizi paranızla rezil eden bu kurumları kınıyorum. Ve bu sitede tüm tüp bebek merkezleri için bir rating tablosu oluşturulması çok arzuluyorum. Mesleğini hakkıyla yapanları ödüllendirmek, hakkını veremeyenlerin ise nerede yanlış yaptıklarını görmeleri adına bir fırsat olarak görüyorum. Tüm bu merkezlerin varoluş sebebi biziz. Ve biz kaliteli hizmet istiyoruz. Ödediğimiz ücretleri kazanmak hiiiç kolay olmadı. İş hayatı stresinden çoğumuz sağlımızı kaybettik.Ben evden sabah 6 da çıkıp, gecenin bir yarıları geliyorum eve para kazanmak için. Çalıştığım kurumda müşteri memnuniyeti diye bir anlayış var ve ne olursa olsun benden kaynaklanan bir sorun yaşatma hakkım yok müşterilere. Umut tacirliği yapılmasın.Boy boy ilanlar veriliyor, internet siteleri hazırlanıyor şöyleyiz böyleyiz diye içine girdiğinizde ne yeterli kadro var ne de hizmet. Çok zor bir süreç geçiriyoruz, içimizde bin bir tane acı, endişe ve korku varken birde tedavi merkezlerinden kaynaklanan sorunları yaşamayalım.
Sonuç bekleyen tüm arkadaşlara tüm kalbimle pozitif sonuç almalarını diliyorum.
ben o dediginiz klinigi yada dr. tanimiyorum ama bu sekilde yasanan olaylara aklim mantigim almiyor?? yani cok guzel ifade etmissiniz ki zaten o kisiler desifre edilmeli.. insanlar daha tedbirli gitmeli.. neticede cok paralar donuyor ilaclar olsun muayene transfer vs.. umarim bundan sonra daha dikkatli olurlar yada madem sevmiyorlar bu meslegi biraksinlar degil mi ama... bizim daha cok pozitif elektrige ihtiyacimiz var zaten klinik kapisina geldigimizde 1000 tane soru var kafamizda ne olacak ne bitecek diye.. birde butur olumsuzluklarla karsilasinca insanin cileden cikmasi an meselesi... gecmis olsun diyorum size.. herseye ragmen, bukadar olumsuzluga ragmen umarim, dilerimki miniginiz size SIKI SIKI tutunmustur... amin...
kızlar silik çizgiye ne olur güvenmeyin idrarda ben bugün onun şokunu yaşadım koskoca sonuç olarak 0.0 sonuç o kadar kötüyüm ki anlatamam size dünyam yıkıldı çok kötüyüm çok umutluydum idrarda görünce dedim tamam bu iş oldu ama kanda negatifi galiba ilk olarak burada ben yaşadım
hamile olan arkadaşlarımıda tbr ederim Rabbim kucagınıza almayı nasip etsin inş
yazdıklarını okuyunca şok oldum; ben yapım gereği haksızlığa susup duramam hemen sesimi çıkarırım sonuna kadar uğraşırım o tip yerler ile ya zaten manevi maddi olarak bir sürü yük bu konu bize birde paramla rezil niye olayım ki oradan keşke olumsuzluğu sezdiğin an bıraksaydın kaçsaydın oradan. umarım embriyoların sımsıkı tutunurda tüm bu olumsuzlukları unutursun tek tesellinin bundan sonra bu olacağı kanaatindeyim.Merhaba,
Ben ilk kez tüp bebek denedim. 25 Haziranda transferim yapıldı. 8 Temmuzda da kan testi yaptırabileceğim söylendi. Tüp bebek yaptırmaya karar verdiğimden bugüne kadar çok okudum sitedeki herkesin paylaşımlarını. Forumlardan doktorların/hemşirelerin atlayıp bana söylemediği o kadar çok şey ve detay öğrendim ki deneyimlerini paylaşıp , esirgemeyen herkese öncelikle çok teşekkür ederim.
Ben buradaki arkadaşların aksine kan testi bile yaptırmaktan korkuyorum. Sonucu duyacak cesaretim yok.Sizden cesaret almaya geldim:)
Tedavi olduğum hastaneye gelince.Bu konuyu özellikle yazmak istiyorum belki aynı hastande tedavi olmayı planlayan arkadaşlar vardır. Beylikdüzünde yeni açılan büyük bir hastane. Doktorun İsmini çalıştığı bir önceki hastaneden tanıyan arkadaşlardan duyup gitmiştim. Kendisinden randevu alıp gitmeme rağmen beni yine orada çalışan başka bir doktora yönlendirdi. Ekip olarak hastaları takip ediyorlarmış. Görüşme sonunda ismi için gittiğim doktoruda görmek istediğimde ameliyatta olduğunu söyledi hemşire. Ama odasının kapısı aralandığında odasında oturduğunu gördüm. Görüştüğüm doktora reflü ameliyatı olduğumu ve sindirim sistemimde problem olduğunu söylememe rağmen transfer günü beni 3 saat dolu bir mesane ile bekleterek çok mağdur ettiler. Elden ele dolaşmanın sonucu olarak bana özel hiçbir detaya dikkat edilmedi.Neden? transferimi ve yumurta toplama işlemini beni hiç muayene etmeyen ve tanıştırılmadığım başka bir doktor yaptı. Adını ref. alıp gittiğim bu doktorun benimle ilgilenmesini istediğimi belirttiğim halde kendisini muayenelerde görmek birkez nasip oldu.Maalesef işleyişi ve istediğim doktorun benimle istediğim şekilde ilgilenmeyeceğimi anladığımda çok geçti tedaviye başlamıştım. Transferden sonra işlemi yaptıkları odanın önüne kondum 10 dk gelen geçen olmadı. Eşimin kapının dışında beklediğini bildiğimden bağırarak sesimi duyurdum. Yanıma geldiğinde çatlamak üzereydim. Transferden 2 gün sonra mantar oldum. Doktoru arayım dedim ulaşmak ne mümkün. Bölüm asistanı yarım saat sonra arayın diyerek öğleye kadar oyaladı beni. Zahmet edip adımı ve soyadımı alıp aratmak hiç aklına gelmedi. Transfer olan bir hasta olduğumu ve acil görüşmem gerektiğini söylediğim halde hiç oralı olmadı.Ya kanamam veya daha acil bir durumum olsaydı? Çok sinirlendim oturdum hastanenin internet sayfası üzerinden doktora mail attım. Ve bu denemem başarısız olursa 2. denemeyi sözkonusu hastanede yaptırmayacağımı ve personeliyle ilgili rahatsızlığımı belirttim. Ne arayan nede soran oldu. Tüp bebeğe başlamadan önce yine aynı doktora mail atmıştım. Ertesi gün cep telefonumdan arayıp randevu vermeye çalışmıştı. Kısacası arkadaşlar Engin Oral hocayı bildiğim halde sırf evime yakın diye bu hastaneye gittiğime ve Engin Bey'e gitmediğime çok pişmanım. Fabrika gibi bant usulu çalışan , üstelik fiyat olarak iyi yerlerden hiiiç farkı olmayan ve sizin neler yaşadığını bilmeden bana göre hastaya böcek muamelesidir bu sizi paranızla rezil eden bu kurumları kınıyorum. Ve bu sitede tüm tüp bebek merkezleri için bir rating tablosu oluşturulması çok arzuluyorum. Mesleğini hakkıyla yapanları ödüllendirmek, hakkını veremeyenlerin ise nerede yanlış yaptıklarını görmeleri adına bir fırsat olarak görüyorum. Tüm bu merkezlerin varoluş sebebi biziz. Ve biz kaliteli hizmet istiyoruz. Ödediğimiz ücretleri kazanmak hiiiç kolay olmadı. İş hayatı stresinden çoğumuz sağlımızı kaybettik.Ben evden sabah 6 da çıkıp, gecenin bir yarıları geliyorum eve para kazanmak için. Çalıştığım kurumda müşteri memnuniyeti diye bir anlayış var ve ne olursa olsun benden kaynaklanan bir sorun yaşatma hakkım yok müşterilere. Umut tacirliği yapılmasın.Boy boy ilanlar veriliyor, internet siteleri hazırlanıyor şöyleyiz böyleyiz diye içine girdiğinizde ne yeterli kadro var ne de hizmet. Çok zor bir süreç geçiriyoruz, içimizde bin bir tane acı, endişe ve korku varken birde tedavi merkezlerinden kaynaklanan sorunları yaşamayalım.
Sonuç bekleyen tüm arkadaşlara tüm kalbimle pozitif sonuç almalarını diliyorum.
Bana 10 gün sonra demişlerdi canım o da yarın oluyor ilk kontrolüm olcak transferden ve kan testinden sonra nasipse keseyi görcez canım..
yazdıklarını okuyunca şok oldum; ben yapım gereği haksızlığa susup duramam hemen sesimi çıkarırım sonuna kadar uğraşırım o tip yerler ile ya zaten manevi maddi olarak bir sürü yük bu konu bize birde paramla rezil niye olayım ki oradan keşke olumsuzluğu sezdiğin an bıraksaydın kaçsaydın oradan. umarım embriyoların sımsıkı tutunurda tüm bu olumsuzlukları unutursun tek tesellinin bundan sonra bu olacağı kanaatindeyim.
canım lk kez duydum idrar testinde silkte olsa görünmesine karşın kan testinde sıfır olmasını;ne diyeceğimi bilemedim. ama zamanı değilmiş diyelim lütfen sende üzme canım kendini seni çok iyi anlıorum 1.denemem benim de olumsuz idi çok bağlamıştım kendimi negatif ihtimalini hiç aklıma getirmemiştim çok üzüldüm sonucu alınca; ama kısmet 2.denemeye imiş. olsun sonu güzel olsunda sen ben ve bu yola bş koyanlar denemekten hiç vazgeçmeyeceğiz. çok iyi bakkendine,öptüm
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur. 2 embriyo tranferi yapıldı. İkisini de çok istiyorum:) Bugün 6. gün ve 2 gündür sürekli uyumak istiyorum. Bu kadar erken belirti olmaz ilaçlardandır diye düşünüyorum. Eşimle o kadar aşık evlendik ki bu şekilde bebek sahibi olacağımız hiiiç aklıma gelmezdi. Doğalıyla hamile kalmanın yeri çok özeldi bende. Ne yapalım kısmet bu şekildeymiş. Allah dermansız dert vermesin diyelim ve halimize şükredelim:)
aynen bizde birbirimizi cok severek evlendik.. bende size katiliyorum... aklimin ucuna bile gelmezdi bu sekilde ugraslar verecegimize... ama herseyde vardir bir hayir diyorum... kismet artik anlimizda ne yaziliysa onu yasiyacagiz.. ilk once sagligimiza dikkat edecegiz ki yolumuza devam edebilelim.. o uyku halleri belki ilaclardan belkide hamilelikten kimbilir.. neticede vucudunuz yorgun suanda.. bence bol bol dinlenin ama cok da yatmayin :) hareketlilik iyimis diyorlar.. agir kaldirmayin uzanmayinda bir yerlere.. ama gunluk hayatiniza devam edin derim.. hayirlisi Allahim insallah tutunurlar bebisleriniz...
amin cnm amin inşallah. tedaviden sonrayı yazmamışın ama sanırsam sende özel bişey yapmadın bide istanbuldaki arkadaşlar hangi merkezlerde gerçekleştiğinide yazarsanız iyi olurr...değerlendirme açısından.
arkadaşlar selam. Birşey sormak istiyorum. Crinone vajinal jel kullanıyorum. Transferden sonra böyle peynirimsi katı bir akıntı vardı. Mantar mı bu jelin kalıntısı mı bilmiyorum ama kokusuz. Bugün aynı akıntı hafif pembemtrak geliyor. Trnasferden sonra 7. günüm bugün sizce sebebi ne olabilir?
ozyy seni umutlandırmak istemem ama 4 kez tüp bebek denemiş
3 tanesinde hamile kalmış biri olarak o pembe leke her hamileliğimde geldi benimde ben ona bebek müjdesi diyorum inşallah seninde öledir.ayrıca eğer rengi biraz koyulaşırsa doktorunu ara progunex iğneye çeviriyolar jel kullanmıyosun rabbim gönlüne göre versin canım :Saruboceq:
hcg değerim 127 çıktı inanılmaz mutluyuz ... TESE sonucu canlı sperm bulunarak 5. gün blastı olarak GATA tp fakültesinde transferimiz 23 haziranda olmuştu bugün hcg 127 pazar günü tekrar hcg baktıracağız haftaya cumartesi vajinal ultrasonda keseye bakılacak sonraki haftada kalp atışlarına bakılacak mucizemizin.Allah isteyen herkese nasip etsin.
bu arada crinone jel ve estraderm bantı kullanmayı doktorumuz kestirdi gerek yokmuş hcg 100 üzeri ise zaten vücut gerekeni salgılamaya başlıyormuş.Allah'ım tamamına erdirir inşallah Ya'rab hepimizi sevindirir.
canım hastanenin adını açık açık yazar mısın bilelim de en azından çevremizden biri gidecek olursa bilgilendiririziyi dileklerin için çok teşekkür ederim Rudi. Bardağı taşıran kısım transfer anım ve sonrası olduğundan vazgeçemedim. Ama elimden geldiğince insanlarla kötü tecrübemi paylaşacağım.
yeşil soğanı çok severim öğrendiğimiyi oldu deneyeceğim.ananas da dene istersen ben transferden sonra 2 dilim günlük yemiştim.şimdi de arkadaşın tavsiyesi ile günde bir bardak böğürtlen çayı içiyorumteşekkürler inşallah hepimiz için hayırlısı olur. Yemek yapmak, ortalığı toparlamak gibi hafif işleri yapıyorum evde yoksa zaman geçmez:) Yapı olarak çok hareketliyim bütün gün yatmam mümkün değil. Tutacaksa tutar zaten diye düşünüyorum. Bizim sorunumuz erkek infertilitesi benim hormanlarım, yumurtalarım vs iyi durumda. Gerçi öyle çok yumurtam yoktu ama yumurtaların hepsi kaliteli çıktı fertilizasyon sonrası döllenmeyen olmadı. Transferden sonra bence Allaha dua etmekten başka birşey gelmez elimizden. Yediklerime dikkat ediyorum kalorili ve faydası olmayan yiyecekleri asla yemiyorum. Bu nedenle başlangıç kilom ile aynı kilodayım. Tuzlu yememeye çalışıyorum deniz tuzu kullanıyorum. Birde belki işinize yarar bu bilgi. Yemeklerde kuru soğan değil yeşil soğan kullanıyorum. Kuru soğan vücutta su tutulmasına neden oluyor. Yeşil soğan ise tem tersi su atmamıza yarıyor. Bol bol karpuz yiyorum ama peynirsiz:)olumunekankayizsmile
ben de vaijnalkapsül kullanıyorum.idrar da bi kısmı geri geliyor.jel hiç kullanmadım.belki yerleşmeden dolayı pembe akıntı geliyordur. ama bakalım devam edecek mi acele etmeyelim 3 gün daha beklesen en azından 10.gün kan testi yatırabilirsin .arkadaşlar selam. Birşey sormak istiyorum. Crinone vajinal jel kullanıyorum. Transferden sonra böyle peynirimsi katı bir akıntı vardı. Mantar mı bu jelin kalıntısı mı bilmiyorum ama kokusuz. Bugün aynı akıntı hafif pembemtrak geliyor. Trnasferden sonra 7. günüm bugün sizce sebebi ne olabilir?
hangi işareti görsek bebeğe yoruyoruz ama dur bakalım dinlemezsek duyamayız dimi.. bekleyelim azıcık daha inşallah hayırla sonuçlanacak.sağol canım bilgilendirme için allah hepimizin gönlüne göre versin. Pembe kısım öyle çok net kan gibi değil. Bir kısmı çok uçuk pembe böyle dikkatli bakınca görünüyor.Dün ve bugün yumurtalıklarımdaki ağrı kayboldu iyice. Sadece çok hafif orta kısımda rahimde sanırım böyle ince bir sızı var. Birde geçen gün eşimle balkonda oturuyoduk birden iğne batması gibi bişey oldu hafif irkildim ama hemen geçti. Ardından tuvalet kağıdında böyle iğne başı gibi bir iki damla kan vardı. Ne biliyim işte her işarete dikkat ediyor insan ister istemez:)
canım ben anadolu yakasında olduğum için birşey diyemeyeceğim ama ilk aklıma gelen acıbadem hastanaleri olabilir. maslak şubesi. bende belki acıbadem şubesini düşünebilirim gebelik takibinde..Kızlar çok soru sou soruyorum ama ben bu işlerin acemisiyim:) dün anlatmıştım tüp bebek denediğim yerle ilgili kötü tecrübemi. Hamiş kalırsam eğer böyle tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı? Beylikdüzünde oturuyorum, özel sağlık sigortam ,hamilelik ve doğum teminatım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?