Transferi olup da bekleme sürecinde olan yok mu?

Tüp Bebek Tedavisinde Başarılı Olmanın Yolları

Kontrolü ele alın

Bu tedavilerdeki işlemler ve ilaçlar vücudumuza bir hayli yük bindireceği için başarı şansınızı arttırmak için, tedaviden en az 4 veya 6 hafta önce kendinizi hazırlamaya başlamanızda yarar görülüyor. Zita West kitabında, tedavinin etkili olmasına yardım etmek ve tüm süreçlerde kontrolün sizde olduğu duygusunu kazanmak için yapılabilecekleri şöyle sıralıyor:

“Bazı kadınların daha önceden yaşadığı bir takım tecrübeler olabilir;ama eğer kendinizi hazırlar, dikkatinizi toplarsanız, her şeyle başa çıkabilir bu deneyimden çok şey kazanabilirsiniz. Duyduğunuz korku ve endişenin büyük kısmı, IVF’in bedenin doğal süreçlerinden nasıl faydalandığını, tedavinin aşamalarında nelerin hedeflendiğini ve olası sonuçları anlamakla giderilebilir. Bu bilgiyi doğal kaynakları olacağını hayalinizde canlandırmak için kullanın.”

Bedeninizi hazırlayın

Tedaviye başlayacak kadınlara bedenin hazırlanması ile ilgili şu öneriler sunuluyor?

• Daha önce bir IVF tedavisi gördüyseniz, yeni bir tedaviye başlamadan önce yumurtalıklarınızın kendini toparlaması için bir iki ay beklemeyi tercih edin.
  • Kilonuzu kontrol edin- aşırı kilolu değilseniz IVF tedavisinde başarı ihtimali daha fazla olacaktır. Eğer kiloluysanız, yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek, önemli besin öğelerinden kendinizi mahrum bırakmadan yavaş yavaş kilo vermeye çalışın.
  • Benzer şekilde eğer çok zayıfsanız, tedaviyi kaldırabilmek için kilo alabileceğiniz şekilde beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin. Bu konuda dilerseniz profesyonel destek de alabilirsiniz.
  • Hiçbir şekilde sigara kullanmayın. Sigara rahim içi zarına zarar vereceği için sigara dumanının olduğu ortamlardan uzak durun.
  • Aerobik gibi zorlayıcı egzersizlerden uzak durun. Hormon sisteminiz IVF tedavisi için çalışmayı bırakırken bedeninizin dinlenmeye ihtiyacı vardır. Yoga veya yürüyüş gibi hafif egzersizler tercih edebilirsiniz.
Sağlıklı beslenin

Sağlıklı beslenmek ve bir detoks programı uygulamak, IVF tedavisi sırasında stres altına girecek olan vücut sistemlerini güçlendirmeye yarayacaktır. İlk başta çikolatadan, şekerli ve işlenmiş gıdalardan, tuzlu çerezlerden, kahveden, çaydan, kolalı içeceklerden, gazlı içeceklerden ve alkolden uzak durarak başlayabilirsiniz.

Akupunktur’dan faydalanabilirsiniz

Doğurganlık ve Gebe Kalma Rehberi’ne göre, IVF’ ye hazırlanırken ve tedavi süresince akupunktur tedavisinden de faydalanmak mümkün. Kitapta ayrıca, haftalık akupunktur uygulamalarının rahim iç zarının oluşmasına, foliküllerin gelişmesine ve embriyo transferinden sonra implantasyonu ve gebeliği desteklediğine dair araştırma verilerinin de bulunduğu ifade ediliyor.

Hayalinizde canlandırın

Zita West kitabında IVF tedavisinin her aşamasında, kadının bedeninde meydana gelenleri hayalinde canlandırmasını istiyor: yumurtaların olgunlaşması, rahim iç zarının kalınlaşması, embriyoların yerleştirilmesi gibi. Buz yaklaşımın yaratacağı olumlu etkiyi ise şu cümlelerde anlatıyor:

“Çinliler, dikkatinizi bedeninizdeki belirli bir bölgeye yoğunlaştırırsanız, hayat enerjisinin o noktaya akacağına inanır. Bu olumlu canlandırmaların tarifini bir kağıda yazın ve düzenli olarak tekrar etmenizi hatırlatacak şekilde evinizdeki bazı köşelere yerleştirin. Vücudunuzun ilaçlara çok iyi cevap verdiği gibi başka olumlamaları da yazın. Bunu yaparken kendinizi biraz tuhaf hissedebilirsiniz ama unutmayın ki zihin, çok güçlü bir araçtır. Neye inandığınız, sonunda ne olduğunuzu belirler. Gerçekten de bir bebeğiniz olacağına, bunun yaparken sağlığınızı koruyacağınıza ve bağışıklık sisteminizi tehlikeye atmayacağınıza inanmalısınız.”

Su içmeyi ihmal etmeyin

Su, vücudun her hücresi ve dolayısıyla herkes için hayati önem taşıdığı için tedavi öncesinde ve tedavi süresince de günde en az iki litre su tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Başlarda öyleydim ama hiç gebe gibi hissetmeyince üzüldüm bir kaç gündür.
canım benimde transferden sonra ağrılatım vardı şimdi onlar geçti ağrım çok az var belkide ağrım hiç yok ben uyduruyorumdur.... sadece göğüslerim deli gibi büyüdü.... vücudumda başka bi değişiklik yok .... ümidim bitmeye başladı....

benimde test tarihim cuma bende bu sabah test yaptım ve negatifi aldım senin belirtiler neler
Lale merhaba
Hicbir belirti yok biraz kasik agrisi o da herzaman degil. Benimde idrar negatif cikti. Cuma gunu haberleselim test sonuclarimizi paylasalim. Sendeki belirtiler nedir?

kızlar diğer topiclerde yazdım burda da yazayım, gün sayan arkadaşlar deli gibi bu sayfaları okuyor biliyorum, ben bu topiği tam üç kez en baştan sona kadar her sayfayı tek tek okudum Allahım bekleyenlere sabır versin güzel sonuçlarla yüzünü güldürsün inşallah,
çatlatma iğnesini vurduğum günden itibaren göğsümde acı ve şişlik oldu, onu dışında ne kasık ağrısı ne bel ağrısı ne batma ne kramp ne lekelenme, inanın hiç bir belirtim yoktu, 8. gün göğsümün acısı da geçti sadece şişlik kaldı (ki zaten benim normalde adetime bir hafta kala göğüslerim şişer acır her gün azalarak devam eder, şişliğin acının tamamen geçtiği gün adet olurum) yine adet olcam heralde dedim, 9. gün sabah adete 5 gün kala sonuç veren erken hassas gebelik testi yaptım negatif çıktı (adetime 2 gün vardı) o gün çok üzüldüm çok ağladım, 11. gün adet günümdü. o zamana kadar hiçbir ağrı sızı yoktu o gün kasıklarım ağrıdı baya, normal adet ağrısı gibi değil aslında yani söylemesi ayıp adet olacağım zaman vajinaya bir baskı var gibi vajinaya doğru sızlamalarım olurdu, bunda ağrı daha yukardan rahimdendi, yine de tam ayırtedemiyor insan adet ağrısına çok benziyor, tamam bugün adet olcam artık kesin dedim çünkü adet günüm hiç şaşmaz, adet olmayınca ertesi gün sabah yani 12. gün ilk idrarla şu ucuz testlerden yaptım çooookk hafif silikmi silik bir çizgi çıktı çok mutlu oldum, 12. gün olmasına rağmen kan veremedim çünkü pazar günü bulunduğum yerde kan almıyorlar (almanaya'dayım) pazartesi sabah kalktım ucuz testten birdaha yaptım test bozuk çıktı, eşime erken sonuç veren testlerden aldırdım yine, kan vermeye gitmeden önce yaptım onu, kocaman bir "not pregnant" yazdı, o kadar kötü oldumki, gittim kan verdim sonuç ertesi gün çıkacaktı, o pazartesi gününü nasıl geçirdiğimi bir ben bir Allah biliyor, salı sabah sonuç almaya ben gitmicektim eşim alcaktı, sabah ilk idrarla ucuz testlerden yine yaptım çok silik çizgi çıkınca sonucumu almaya bende gittim
sonuç: 13. gün bhcg 100 çıktı, Hamileyim çok şükür

bu kadar detaylı ve uzun yazmamın kusuruna bakmayın, çünkü bu bekleme süreci çok zor bir süreç, ben 8 sene sonra yaşadım bunu çok şükür, yumurta rezervi düşüklüğüm var erken menopoz riskim var, 33 yaşındayım, ilk tüp denememde dış gebelik olmuştum, şimdi de onun tedirginliğini yaşıyorum, o zaman değerim artıyodu ama tam 2'ye katlamıyordu, bu sabah yşne kan verdim sonucu yarın sabah alcam, inşallah bri sorun yoktur 2'ye katlar inşallah.
Allahım burdaki tüm arkadaşlarıma sağlıklı hayırlı evlatlar versin, tüm acı çeken emek veren bu arkadaşlarımın da yüzünü güldürsün inşallah

Lale merhaba
Hicbir belirti yok biraz kasik agrisi o da herzaman degil. Benimde idrar negatif cikti. Cuma gunu haberleselim test sonuclarimizi paylasalim. Sendeki belirtiler nedir?

canım benim ilk 5 gün sağ kasığım ağrıyodu sonra o ağrı geçti 9.güne kadar da adet sancılarım vardı bugün oda kayboldu 10.günüm göğüs şişkinliğini hiç saymıyorum çünkü iğnelere başladğmdan beri var .haberleşelim canım mutlaka inşlh hakkımzda hayrlısı olur

Benim ilk iki gün karın ağrısı yoğundu, kasıklarıma ara ara ağrılar girip çıkıyordu adet ağrısı gibi. 5. günden beri bişiy yok gibi yani olanı da ben mi uyduruyorum diyorum. Sonunda kafayı yemem inşallah. Benim genelde sol kasığa ince bir sızı şeklinde giriyor ağrılar.

Aynı durumdayız benimde bugün beşinci günüm ve kaşık ağrım yok gibi ilk gunlerdeki ağrılar gitti resmen sadece batmalar var sol tarafimda sen daha önce test yapacaksın inşallah pozitiftir Banada umut olursun

Dualarim seninle .umarim pozitif sonuc aliriz. Peki islemini nerede yaptirdin? Transferi yapan doktorum cem demirel memorial atasehirde fakat kendi doktorum onur basegmez . Ikiside muhtesem doktorlar umarim hepimizin verdigi emekler bir mucizeye goturur bizi:) unutmadan kana kac embriyo transfer edildi?

canım ben zeynep kamilde yaptırdım 4.gün embriyosu 1.kalite 1 tane transfer edildi.Benimde dualarım seninle ve bizm gibi olanlarla canım inşlh pozitif sonuç alırız

Kızlarrr kızlarrr ne zor bu bekleme süresiii :)
3.tüpümm bugün 6.günüm 2 gün önceye kadar deli agrılarım vardı bugun cok nadır oluyor ama belim uzun süre agrıdı.. Bazen bacaklarım agrıyor halsizimm... Sanırım azıcık korkuyorumm..
Neysee hepimize nasip olur inşallahh...

Selamlar ,

Benimde 5.günüm gerçekten çok korkuyorum test yapmaya hafif hafif regl aağrıları başladı içime bir karamsarlık geldi gerçekten ...Beklemek çok ama çok zor dimiiiiii

Aynen cnm inş hakkimizda hayirlisi olsun
Kızlar sizin regllar ne zaman benim beklenmeyen adet tarihim 28'i. :)
Benimde26 inş hicccc gelmez

[QUOTECNN sunger53, post: 39003425, member: 635177"]Insallah guzel sonuclansin hayirliaiyla bebegin seninledir insallah[/QUOTE]

Amin cnm insss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…