translokasyon olanlar

ben su anda koc universitesi hande hanima gidiyorum, Benim 23 temmuzda ayrıntılı ultrason randevum var ve işin doğrusu hande hn perinatologmu bilmiyorum son 3 takibine o bakti.Ben yinede tavsiyelerini not alabilirim.istanbuldayim canim.Birde hande hn kendisi detayli yapi caz demişti branşı değilse bakabiliyormu ki kafam karıştı iyice.

Perinatologa git mutlaka internette bu dr icin ne yaziyor kendi sitesinde falan? Uzmansa anlamaz canim o kadar fazla. Atil yuksel, recep has a gidebilirsin cok cok cok uzmanlar

Perinatologa git mutlaka internette bu dr icin ne yaziyor kendi sitesinde falan? Uzmansa anlamaz canim o kadar fazla. Atil yuksel, recep has a gidebilirsin cok cok cok uzmanlar
Anladim canim bakicam uzmanlik alani vs neymis,tavsiyelerin icinde sagol onlarada bakicam,dilegim en kisa zamanda bebek mujdeni burdan okumak olucak.

Anladim canim bakicam uzmanlik alani vs neymis,tavsiyelerin icinde sagol onlarada bakicam,dilegim en kisa zamanda bebek mujdeni burdan okumak olucak.
Insallah canim cok sagol hamilesin sen dua et nolur bana merve ismim. Bu arada atil yuksel muayene 700 tl. Recep has 500 tl . Bir de fehmi yazicioglu var ben bu ucune de gittim 350 tl.

Insallah canim cok sagol hamilesin sen dua et nolur bana merve ismim. Bu arada atil yuksel muayene 700 tl. Recep has 500 tl . Bir de fehmi yazicioglu var ben bu ucune de gittim 350 tl.
Adini biliyorum merve hic unutmadim da emin ol ismini soyleye soyleye dua ediyorum sana.bu dr lar sadece detayli ultrasonami bu fiyatlarla bakıyorlar,pahaliymis ba^ya .beni şimdiden bir korku aldı insallah güzel şeyler duyarım.

Adini biliyorum merve hic unutmadim da emin ol ismini soyleye soyleye dua ediyorum sana.bu dr lar sadece detayli ultrasonami bu fiyatlarla bakıyorlar,pahaliymis ba^ya .beni şimdiden bir korku aldı insallah güzel şeyler duyarım.
Canim benim cok sagol tesekkur ederim allah razi olsun insallah guzel haberler vereceksin bana:) evet bu dr lar cok unlu zaten cok basarili dr lar.perinatologlarin fiyatlari hep bu civarda. Ayrintili bakilsin diye gidilio bu dr lara canim surekli gidilecek dr lar degil zaten randevu almak bile zor

canım Allah sabırlar versin yeni gördüm çok üzüldüm.. Rabbim yardımcın olsun.. dualarımdasın inşallah en kısa zamanda olumlu sonuçlarla Rabbim kucağını doldursun

Iyi Geceler arkadaslar,

Ben Almanyada yasiyorum 28 yasindayim ve 4 senedir evliyim. Bende tipki sizin gibi translokasyon tasiyorum reziprok dengeli translokasyon 6 ve 11 arasinda. Yerlerini deyistirmisler. Bunu babamdan almisim. Biz 3 kardesiz ve sadece bende cikdi cok sükür. Garib olan annemin hic düsügü olmamis. Yani allah isteyince hic bisey farketmez. Ben hic düsük yapmadim hamile de hic kalmadim 4 senedir. Esimin spermlerindede sorun oldugu icin. Hem az hem yavaslar. Ayrica yasima göre benim yumurtaliklarimin reservi yani AMH degerimdr cok düsük 0.99 cikdi. Yani bizim icin tüp bebek + pgt array yöntemi kalmisdi. Burda almanyadada yapiyorlr sigortamiz bize yüzde ellisini ödedigi icin toplam 3000€ tuttu bi deneme. Iki kez denedik. Ilk deneme de 6 tane yumurta aldilar bu 6 dan 3 tanesi döllendi ve sadece 1 tanesi saglikli cikdi. Transfer oldu cok sevindik. Ama tutmadi.. ikinci demede 11 tane yumurta alindi 5 tanesi döllendi ve hepsi bozuk cikdi. Üstelik cikam bozukluklar 3 tanesi benimkisi yani 6 ve 11 denegesiz dagilmasi geriye kalan 2 yumurtadada kromozom 2 de yeni den üreyen bi bozukluk cikmis. Bende olmayan bir bozukluk. Neye ugradimizi sasirdik tekrar 3000 € bosa gitti..hemde transfer olamadan. Cok üzüldüm. Türkiyede deneswkminacaba diye düsünüyorum. Kibris ve istanbul tek olabilir. Bu sayfayi bulunca cok sevindim. Benim kayitli oldugum.alman bi sayfasi var ordada bizim gibi bozuklu kizlarla yazisyorum. Türkcede bulunca daha mutlu oldum. Allah hepimize yardim etsin bizim isimiz cok daha zor. Ben normal yolandanda denemek istiyorum ama esimin su sperm sayisi düzelmiyor.

Bu arada deepliner cok üzüldüm allah sabir versin...
Canim merhaba cok tesekkur ederim. Maalesef evet cok Zor canim bu yasadiklarimiz senin ve digerlerinin de. Bana kalirsa sen orada yaptirmaya devam et burada daha pahaliya geliyor cunku. En azindan orada devlet oduyor bir kismini. Burada cgh array yaptirinca iyice fiyat artiyor. Embriyo basina para aliolar maalesef. Kibrisa gitme derim ben. Orda da istanbula ya da anlaraya gonderiyorlar embriyolari test icin. Eger istanbul dusunursen de memorialin cok iyi oldugunu biliyorum. Pgt tup bebekte. Ama senin gel git ve masraflar hersey daha pahali olur oradan baska biyerde yaptirirsan. Ayrica canim pgt ile tup bebek sayfasi var ordan da bircol arkadas normal deneyerek hamile kaldi ve bebeklerini aldilar kucaklarina. Benim fikrim once esinin spremiyle ilgili ne tedavi gerekiyorsa yapin. Ki anladigim kadariyla bunda bir problem olmuyor ki toplanan yumurtalar dollenip embriyo haline gelebilmisler. Cok fazla detay var translokasyonda ama en azindan saglikli yumurtan cikmis. Her ay farkli oluyor tabiki de denemek gerek surekli.iki tedavi arasinda ne kadar sure birakmistin sen? Benim korktuklarim arasinda acaba benim transloksyonumun disinda baska bisey daha mi var diyorum. Insallah cikmaz oyle seyler allah korktuklarimizi gostermesin bizlere insallah. Almanyada tedavi nasil ilerliyor. Senin yumurtan toplandiktan sonra embryolar dondurulup mu bakildi? Yoksa once bakilip sonra mi donduruldu? Ya da hic dondurulmadan mi transfer edilmisti?

Günaydin
evet hesapladikda baya cok oluyor bizim hem ucak bileti hem konaklama arti tedavi baya ucuyor fiyat. Burda isde sigorta 3 kerelik denemeye yardimci oluyor, simdi iki hakkimida kullandim son bir deneme kaldi. Devam denemek istersen kendin ödüyorsun herseyi burdada en az 5000€ mal olur öyle olunca. o zaman türkyiede yaptiririm diyordum. ben mayisda ilk denemeyi yaptim, sonra mecbur dondurdular 3 test edilecek yumurtayi cünkü genetik taramayi yapacak olan hastane sadece pazartesinden carsambaya kadar yapiyormus. cok sacma ama öyle.. ee uymadi cünkü yumurtalar tamda cuma günü alindi.. cumartesi döllenince mecbur dondurdular.. ve altinci ayda acildi yollandi teste 1 tanesi saglikli cikdi yerlestirildi olmadi.. sonra doktorum bir ay zaten beklemisdin dinlenmisdin tekrar deneyebiliriz dedi, altinci ayin sonunda adetimin gelmesiyle tekrar basladik bu sefer dozu daha yükseltti orda nasil bilmiyorum ama burdaki söyle 300 ml Gonal F ignesi yaptim her sabah normalde cok daha az oluyor..ama benim yumurtalar cok yavas ve dengesiz büyüyormus bu yüzden dozu yükseltdiler.. hic biseyde farketmedim hormonlardan beni hic etkilemiyor karnim fln da sismedi yumurtalar az cikinca dogal olarak. Sonuc olarak iki hafta önce alindi yumurtlar ve dedigim gibi sadece 5 döllendi bu sefer carsambaya geldigi icin hemen genetik tarimayi yaptilar, burda döllenmeden hemen sonra yapiyorlar yanliz burdaki pgt direkt olarak degilmis. Almanyada farkli bir yöntem daha var pgt haricinde.
Söyle anlatiyim: Her döllenen yumurtata iki tane kücük baloncuk cikiyormus kenarinda yumurtanin, ve bu belirli bir süre sonra kayib oluyormus isim olarak polkörper ama türkcesi ne bilmiyorum. Ve bu kücük baloncuklar kayib olmadan yumurtaya dokunmadan aliyorlar ikisinide.. Bu kücük baloncuklarda genetik tari yapiyorlar, cünkü eger anneden gelen bir kromozom bozuklugu varsa bu baloncuklardan cikiyormus. bu baloncuklar yumurtanin tasidigi kromozomlari gösteriyormus. söyle düsün, yumurtanin icindeki krozomom dagilimi gerceklesince diyer krozomom ciftini yani "fazlagigi" o baloncuga dolduruyormus, bunlarda o baloncuklardaki kromozomlara bakarak yumurtanin cikartdigi kromozomlari ögrenince icinde hangi kromozomlarin kaldigini biliyorlar.. biraz karisik yazdim türkcemde cok iyi degil kusura bakma am yöntem bu. bende bunu yapiyorlar. Cünkü benden gelen bir sorun oldugu icin preimplantasyonu gerek görmüyorlar. önemli olan yumurtadadaki kromozom dagilimi diyorlar. spermin getirdigi kromzom düzgün olmali cünkü esimden genetik tarida sorun cikmadi. Ve bu yöntem ile yumurtalari hemen ilk günde o baloncuklardan test ediyolar yani yumurtanin kendisine hic dokunmuyolar. tabiki bu test 3 güne kadar sürdügü icin, mecbur4 veya 5 gün bekletiliyor yumurtalar. PGT burda yaptirmak cok daha zor.

Ayyy cok guzel anlatmissin canim, anladigim kadariyla orada yapilan yontem cok cok iyi gibi geldi bana. En azindan embriyoya dokunmuyorlar super bisey bu. Sen bir kere daha dene orada bana kalirsa. Buralara gelsen de toplamda 20.000 tl civari para gidiyor ustelik bir de ucak biletin vs var. orda devlet karsilamasa bile daha uyguna geliyor bana kalirsa

Ay sevindim vallah anlatabildigime :)
Ben bu yöntemle denemeyi tekrar düsünüyorum. Bizdeki sorun esimde bende günde 8 saat calisiyoruz. Is yerlerimizede söylemedik tedavide oldugumuzu. Bilenler sadece annelerimiz. Bu yüzden kontrölere gidip gelme fln cok zor oldu hep rapor aldim kendi ev doktoruma gidip.. Simdi aslinda agustosun 22. den itibaren 3 hafta yillik izinimizi almisdik ikimizde esimle. Aslen Sakarya karasulu esim ve oraya tatile gitmeyi pilanliyorduk. fakat simdi acaba bu 3 haftaylik süreci ücüncü deneme icinmi kullansam diye kara kara düsünüyorum. bi ara isde gitmisken hem türkiyede tedavi olurum hem tatil yapariz dedik ama bi yandanda cok masraf oluyor dedigin gibi.. sonra diyoruz yok gitmeyelim burda deniyelim en azindan evde oldugumuz süre boyunca rahat gidip geliriz hastaneye. Simdi benim önümüzdeki günlerde adetim gelecek ve 1 ay hic bisey yapamicam zaten, sonra tam agustosun 22. den itibaren yani tatilin baslamasiyla tekrar adetim gelmesi lazim o zaman baslasakmi acaba diye düsünüyorum. Orda nasil kac ay araya zaman birakiliyor?`1 ay yeterli olurmu sence? Eger calismasam derimki biraz bekliyelim yine ara verelim ama isde böyle 3 hafta tatil olunca rahat olur diye düsünüyorum benim icin.. cok kararsiz kaldim ya..
Ben yazmisdim ya 4 senedir evliyim ve dogal olarak herkez zirt birt soruyor ee ne zaman sizinde olacak düsünmüyormusunuz? yoksa esinlemi sorunun var diye.. kimseye bisey belli etmek istemiyorum ama hersey cok zoruma gidiyor benim.. ben hic böyle birisi degildim, cok hasas ve alingan biri oldum.. Benim en iyi ve yakin arkadasimda 2 sene boyunca dogum kontrol hapi kullandi ve birakdigi ay hamile kaldi.. gecen ay dogum yapti, insan onlar icin cok seviniyor ama kendim icin üzülüyorum benim niye olmuyor diye. kiskanclik dan ziyade özenti benimkisi.. cok özeniyorum hemen hamile kalanlara.. Benim birde bi tane eltim var, kendisiyle aram öyle cokda iyi degil. yani dogal olarak bir rekabet söz konusu oldu hep.. ben onunla hic bir yarisa girmedim ama kendisi cok giriyor. benden bunun farkindaydim zaten. Bizden bri sene sonra evlendiler ve oda kolay hamile kaldi, gecen sene dogum yapti.. Bir erkek evlatlari oldu.. cok tatli.. cok seviyorum kendisi.. Ama dogal olarak üzerimde baya büyük bir baski olusdu, onun bana beni kiran ve inciten söyledikleri seylerden ziyade, benim kendimce bir baskim olusdu... kayinvalidemlerden gelen bir baski degil ama onlarla aram cok iyi cok sükür. Kendim kendimle savasiyorum ben sanki.. Diyorum onlar icin herkez icin her cocuk sahibi olan anne ve baba adina cok seviniyorum ama kendim icin her duydugum haberden sonra daha cok üzülüyorum öyle bisey sanki.. özenti cikiyor icimden.. bu illaki tanidigim kisiler icinde gecerli degil, disarida gördügüm herhangi bir hamilye kandida öyle hisediyorum kendimi, tanidigim kisilerde tabiki daha cok farkli oluyor ama sonuc olarak ayni his gibi bisey.. sende öyle bir durum oluyormu bilmiyorum. kendi kendime cok agladigimda oluyor geceleri, isyan eder gibi degil.. duydugum üzüntücü cok büyük oluyor. duygularim cok yogun bu aralar yani.. o yüzden arka arkayada denedim tüp bebegi.. Esim konusundada rahatim cok sükür oda beni anliyor ve benim yanimda.. benimkisi kendi kendime yaptigim bir baski ..
Allah hayirlisi versin diye herzaman dua ediyorum herzaman rabbimin bir birldigi vardir diyorum icimden..
resmen roman yazdim kusura bakma

Yok canim olur mu ayni sikintilari bizler de yasiyoruz inan. Cocuk sahibi olmak hirs oldu bizde iste. Insan yoklugunu cektigi seyleri hayatinin merkezine koyarmis , olsa o kadar da onemli olmayacak seyler belki de bunlar. Bizim durumumuz da bu aslinda. Bence siz orada yaptirin tup bebegi. Inan bana istanbulda cok yorulursunuz. Benim evim merkezin cok yakininda olmasina ragmen cok fazla sira bekleyip col yoruldum cok vakit kaybettim. Bildigin yerde devam et bence canim. Biraz da ara ver istersen bu hormon ilaclarindan da bu sekilde yogun hissediyorsun tum duygularini.

merhaba benim de esimde 3. ve 15. kromozomlarda t(3;15) (p26,q15) dengeli translokasyon tasıyıcılıgı (resiprokal translokasyon) var. iki defa spontan dusuk yaptım. ilki 6 haftalıkken kendiliginden dustu. ikincisi de 7 haftalıkken kalbi durmus, 9 haftalıkken farkedildi ve kurtajla alındı. iki defa tup bebek denedim. ilki memorial atasehir cem demirel, ikincisi bahceci fulya erbil yagmur. ilkinde 20 yumurta toplandı,13u yeterince olgundu ve 12si döllendi.5.güne 7 embriyo ulaştı. bu 7nin 4üne Array CGH yapıldı. ikisi translokasyonsuz-saglıklı- dendi ve 6. günde transfer edildi (Array CGH'in sonucu 24 saat icinde cıktıgı icin) ve tutmadı. geriye kalan 3 embriyo dondurulduktan sonra ise NG yapıldı ve hiç saglıklı bulunamadı.ikinci tüp bebek denememde 20 yumurta toplandı, 19u olgundu. 17si döllendi. 12si 3. gune ulastı. 3.gun donduruldu ve transfer ayında FISH yapılmasına karar verildi.Transferden önceki ay ERA ve CD 56 testleri de yapıldı ve rahmimin 5. gun transferi icin uygun oldugu soylendi. embriyolar transfer ayında çozduruldukten sonra biyopsi alındı. ancak 12 embriyomun sadece 5 tanesi 5.gune ulastı ve onlardan da sadece biri saglıklı ancak biraz gelişimi yavaş dediler.transfer 5.gun aksamı yapıldı ve tutmadı. ben 31 eşim 32 yasında ve şimdi de normal yoldan mı denesek diyoruz. cunku translokasyonun tup bebek tedavisinden farkı normal bir tup bebek hastasına oranla şansın yuzde 80azalması. örnegin normal bir tup bebek tedavisi hastası olsaydım yaklasık 5-7 saglıklı embriyom olacakken bu sayı translokasyondan dolayı 1-2ye düşüyor.

T tofi85 merhaba ,öncelikle çok geçmiş olsun. hepsi aynı yola çıkıyor aslında. kendiliğinden deneyince de sağlıklıya denk gelebiliyorsun. pgt yapılınca da olabiliyor. benim geçmişimi okudun mu bilmiyorum kısaca şöyle 4-11 translokasyon var bende de ve ilk düşüğümden sonra öğrendim. tüp bebek tedavisine başladım pgt yapıldı.39 yumurta toplandı ve birinci ikinci gün ölenler öldü 19 yumurtam döllendi ve donduruldu, sonraki ay transfer için rahmim hazırlandı ve dondurucudan çıkanların bir kısmı daha öldü geriye 16 tane embriyom kaldı ve pgtden 4 tane dengeli translokasyonlu embriyom döndü 1 tanesi transfer edildi 5. gün embriyosu hepsi 3 tane donduruldu tekrardan. ve bingo 1 embriyom bana tutundu ve hamileydim. sonra ilk 12 hafta çok önemli dedik dedik geçti geldik 16. haftaya 4 aylık olmuştum artık ve 3lü test yapıldı sadece o da temiz çıktıktan sonra sıra gelmişti ayrıntılı ultrasona .20. haftaya geldik ve doktora gittik ki bebeğimin beyninde ciddi problemler olduğu ortaya çıktı bir kaç tane doktora gittim en ünlüleri en iyilerine ve hepsi aynı şeyi söyledi bebek ölecektir beyni gelişmemiş doğarsa da eğer bin tane ameliyata girer ve yine kaybedilir yaşama şansı çok düşük. eğer yaşarsa bile makinalara bağlı yaşayabilir o da bi ihtimal . eğer yaşarsa ölse die dua edersiniz falan filan dediler dediler. mr çekildi testler yapıldı derken gebeliğim sonlandırıldı. 5 buçuk aylık hamileydim. bebeği normal yolla doğurmak zorunda kaldım. ve çok acılar çektim korkunçtu . 2 temmuz 2016 da bebeğimle vedalaşmak zorunda kaldık. ve doğumdan br hafta önce amniyosentez de yapılsın sonra öğrenelim demişlerdi onun sonucu da temmuzun sonunda geldi ve bebek dengeli translokasyonmuş yani benim gibi bir problemi yokmuş ama hastaydı işte beyni gelişmemiş maalesef. ben de acılar acılar çektim bugünlere geldim. normal deneyeyim biraz da dedim iki aydır normal denemeye başladım ama bişi yok. gelecek ay rahim filmi çektireceğim sonra tekrar tüp bebek geride kalan embriyo transferimi yaptırmak istiyorum hayırlısıyla inşallah bu defa herşey yolunda gider. yani diyeceğim o ki yaşayacağımız varsa yaşıyoruz. normal yolla hamile kalmayı dene derim ben. istatiksel bir durum sözkonusu değil maalesef. herkesin her ayki yumurtaları farklı.. bir ay 10 yumurtadan 1 tanesi sağlıklı çıkar başka bir ay 10 yumurtadan 9 u sağlıklı çıkar.

deepliner size de çok geçmiş olsun. sizde 39 yumurta toplanması cok ilginc cidden fazla bir sayı benim yumurtalık rezervime gore hep 20 cıkıyor nasıl oldu da 39 toplandı? bir de ohss olmadınız mı?

bir de hangi çeşit pgt yapıldı size? deepliner
ohhs oldum maalesef . çok fazla yumurta toplandı gerçekten. 20 zaten çok çok güzel bir sayı yumurta için. benim çok daha fazla olduğu için ohhs oldum fenaydı. çok teşekkür ederim. sadece pgt yapıldı bana cgh yapılmadı. sadece bendeki translokasyonlara bakıldı embriyolarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…