sen rahim filmini de çektir mutlaka.
çok pardon, sende 1 ve 5 dengeli translokasyon varmış . koyulan teşhis bebeğinkiymiş. çok pardon. bu dediklerim aynen geçerli. pgt yapabilirsin , normal de deneyebilirsin. yurtdışında doktorların dedği şey translokasyonlular içinse eğer bbence yanlış. 4 te 1 şans var diyorlar genelde. 3 te 1 ya da .. normal deneyince de zaten eğer hastaysa bebek mecbur aldırırsın. amniyosentezde herşey çıkar. kim bilir belki de dengeli translokasyonlu çıkacaktır. benim ablamda da aynı probem var translokasyon. yıllarıdr 3 tüp denemsi ve normal yolla gebelikleri hem sonlandı maalesef. ve 10 yıl sonra hiç beklemedikleri bir zamanda spontan hamile kaldı . bebeğimize amntiyosentez yapıldı ve çok şükür ki dengeli çıktı. doğdu, çok şükür hayatta .. allah hepimize nasip etsin çok bekletmeden
allah sabır versin hepimize canım. eşini bi psikologa götürmeyi dene ve konuş sen de onunla . bu aslında bebeğe acı çektirmekten başka bir şey değil. hem kendinize hem bebeğe acı çektirmek onu hayata getirmek. allah yardımcımız olsun. 3,4 yaşama şansı çok az demişler. ama dengesiz translokasyonlu doğan hiç duymadım şimdiye kadar. bence de hemen doktora git ve kürtaja alsınlar seni. boş yere bekleme.Evet hidrops ilk bebegimin hastaligiydi. tum vucudu su toplamisti. kafasi karni tum vucut deri alti kalbinin etrafi. sonra dayanamayip kalbi durdu zaten. milyon tane sebebi varmis . ..
allah sabır versin hepimize canım. eşini bi psikologa götürmeyi dene ve konuş sen de onunla . bu aslında bebeğe acı çektirmekten başka bir şey değil. hem kendinize hem bebeğe acı çektirmek onu hayata getirmek. allah yardımcımız olsun. 3,4 yaşama şansı çok az demişler. ama dengesiz translokasyonlu doğan hiç duymadım şimdiye kadar. bence de hemen doktora git ve kürtaja alsınlar seni. boş yere bekleme.
allah sabır versin hepimize canım. eşini bi psikologa götürmeyi dene ve konuş sen de onunla . bu aslında bebeğe acı çektirmekten başka bir şey değil. hem kendinize hem bebeğe acı çektirmek onu hayata getirmek. allah yardımcımız olsun. 3,4 yaşama şansı çok az demişler. ama dengesiz translokasyonlu doğan hiç duymadım şimdiye kadar. bence de hemen doktora git ve kürtaja alsınlar seni. boş yere bekleme.
inşallah canım inşallah bu son olur. böyle seni bekletmesi kötü psikolojik olarak. direk kürtaja alabilirdi. ama böyle doğal şekilde de düşüyorsa eğer sorun yoktur. sonuçta doktorlara güvenmek zorundayız.Bilemiyorum ki.. dun ultrasona girdim cok ufak bir parca kalmis o da kendiliginden dusecek dedi. kurtaj yapilabilecek bir buyuklukte degil dedi..
Bir onceki dusugumde parca kalmisti ve cok sancim olmustu. epey ugrastirmisti.. insallah bu son olur hayirlisi ile
Merhabainşallah canım inşallah bu son olur. böyle seni bekletmesi kötü psikolojik olarak. direk kürtaja alabilirdi. ama böyle doğal şekilde de düşüyorsa eğer sorun yoktur. sonuçta doktorlara güvenmek zorundayız.
çok geçmiş olsun size de. çok zor zamanlar geçirdim evet ama başa gelen çekiliyor işte. allah büyük umudumuzu kaybetmememiz lazım. benim önerim öncelikle siz ve eşinizin kanları alınsın ve genetik tanıya gönderilsin sonrasında bebekte çıkan sonuçla karşılaştırılacaktır. ama sizin genetikleriniz çok önemli. hemen kan verin ki bir an önce çıksın çünkü 1 aydan önce gelmiyor genetik sonuçları. eğer istanbuldaysanız. genetiks le görüşüp testlerinizi yaptırabilirsiniz. genetik testleri pahalı olduğu için bazı hastaneler komisyon da alabiliyor. genetikse giderseniz direk oraya ücret ödemiş olursunuz. test sonuçlarınız çıktıktan sonra tekrar konuşuruz , zaten doktorlar da sizi yönlendirecektir. pgt pgd cgh ngs yöntemleri var. bunlardan size en uygununu önereceklerdir.Merhaba
Hikayenızı okudum .. ne zor zamanlar gecirmişşiniz. Bende 7 haftalıkken düşük yaptım kürtaj olup genetıge gondermek istedım. Netıcede bır sorun cıktı. Tup bebek ilk deneme ile hamıle kalabılmıştım. 1ay oluyor.cok cok kafam karışık mutsuzum ..
kürtaj sonucum için translokasyon dedı telde konuştugum bır doktor. Tabııkı testlerımı yaptıracagım sonucum şu şekılde geldı;
Sonuç;47,xx,+der(22)[3]/46,xx[12]
Acıklama: düşükmateryalinden hazırlanan kültürlerden elde edilen metafazlarda 47,xx,+der(22)[3]/46,xx[12] kromozom kuruluşu saptanmıştır. Fetusta saptanan derivatif kromozomun kökeninin aydınlatılması için anne ve babadan kromozom analizi önerilmektedir.
Benım için önerıletınız varmı deneyımınıze dayanarak..
Cok tesekkur ederım.çok geçmiş olsun size de. çok zor zamanlar geçirdim evet ama başa gelen çekiliyor işte. allah büyük umudumuzu kaybetmememiz lazım. benim önerim öncelikle siz ve eşinizin kanları alınsın ve genetik tanıya gönderilsin sonrasında bebekte çıkan sonuçla karşılaştırılacaktır. ama sizin genetikleriniz çok önemli. hemen kan verin ki bir an önce çıksın çünkü 1 aydan önce gelmiyor genetik sonuçları. eğer istanbuldaysanız. genetiks le görüşüp testlerinizi yaptırabilirsiniz. genetik testleri pahalı olduğu için bazı hastaneler komisyon da alabiliyor. genetikse giderseniz direk oraya ücret ödemiş olursunuz. test sonuçlarınız çıktıktan sonra tekrar konuşuruz , zaten doktorlar da sizi yönlendirecektir. pgt pgd cgh ngs yöntemleri var. bunlardan size en uygununu önereceklerdir.
Cok tesekkur ederım.
Siz tedavınızde hangı noktadasınız? Neler yapıyorsunuz
Merhaba
Hikayenızı okudum .. ne zor zamanlar gecirmişşiniz. Bende 7 haftalıkken düşük yaptım kürtaj olup genetıge gondermek istedım. Netıcede bır sorun cıktı. Tup bebek ilk deneme ile hamıle kalabılmıştım. 1ay oluyor.cok cok kafam karışık mutsuzum ..
kürtaj sonucum için translokasyon dedı telde konuştugum bır doktor. Tabııkı testlerımı yaptıracagım sonucum şu şekılde geldı;
Sonuç;47,xx,+der(22)[3]/46,xx[12]
Acıklama: düşükmateryalinden hazırlanan kültürlerden elde edilen metafazlarda 47,xx,+der(22)[3]/46,xx[12] kromozom kuruluşu saptanmıştır. Fetusta saptanan derivatif kromozomun kökeninin aydınlatılması için anne ve babadan kromozom analizi önerilmektedir.
Benım için önerıletınız varmı deneyımınıze dayanarak..
Pgt yeterli olamayabılıyormuş cogu kşde yıne hastalıklı gebelik oluşmuş.. cgh ngs olabilir dıye dusunuyorum. Anlamsız bır negatıflık var uzerımde baya etkıkendım düşük kürtaj bu durumun varlığı .. bır kabullenebılsem.. bugun bır genetıkcı ıle gorusmeye gıdıyorum bakalımmmOncelikle cok gecmis olsun. insallah bir daha asla aci bir deneyim yasamazsiniz ve hayirlisiyla saglikli sihhatli evlatlariniz olur.
Raporda dedigi gibi esiniz ve siz kromozom analizi yaptiracaksiniz. insallah ikinizde de birsey yoktur. bazen anne baba da olmasa da bebekte baslayabiliyormus cunku
Ama translokasyon cikarsa da uzulmeyin. cozumsuz degil. bizim umudumuz var. tup bebekte pgt ile saglikli evlat sahibi olabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?