travesti komşun olsa

Kötü yolda değilse takılmam insan sonucta. Aklıma hep intihar edenler gelir toplumda dıslanıldıkları için. 😟

Görüşmeye devam edin derim hatta siz görüşmeyecekseniz ben ederim. Bizim toplum düğünlere köçek çağırır, düğününe Bülent Ersoy gelir ama sıradan bir travesti sıkıntı yaratır. Size değil bu lafım, gayet tatlı tatlı anlatmışsınız. Zorunlu bir şekilde düğüne çağıramamışsınız. Benzer bir olay da benim arkadaşımın başına geldi. Benim bir yabancı arkadaşım Türk bir oğlanla düğününe erkek gay kardeşini çağıramadı. Bu yüzden kız kardeşi ile küstü. Çünkü çocuk erkek arkadaşını da çağırmak istememişti. Kapılar arkasında ne tipler her türlü şeyi yapıyor güzelim ülkemde ama sorsan hiç biri kabul etmez.

Anlıyorum dediğinizi öyle, toplum bu konuda iki yüzlü. Annem Zeki Müren'e ve şarkılarına bayılır ama işte... Bunu dahi söylediğimde "O farklı bu farklı" diyebilmişti o zaman. Üzerinden 7-8 sene geçmiş bir olay bu ama mıh gibi durur hafızamda çünkü çok utandım, bir açıklama bile yapmadan iletişimi kestim hangisi daha kötü olurdu bilemedim, karşısına geçip "Bu yüzden" demek mi... Diyemezdim.

Bu arada diğer yorumunda örneğini verdiğin kişi "İhsan Hala", izledim ve ben de üzüldüm o kendini kabul ettirme sürecine. İşte çok benzer, dışlanıyorlar, bulaşıcı hastalıklı gibi kaçılıyor yanlarından ya da işte "Hah bu her yola gelir" diye ne muamelelere maruz kalıyorlar... Zor bir hayat.

Geçtiğimiz senelerde bu ablanın evinin önünden geçerken filan balkonuna baktım, taşınmış muhtemelen oradan; bilmiyorum zaten bir şekilde bulsam karşısında bitsem de olmaz şu saatten sonra ama bu olay bana bir hayat dersi olarak kaldı, şimdi böyle bir arkadaşlık-baskı olayı yaşasam, daha farklı davranırım.

Şunu da ekleyeyim, konuya fon olsun, sözleri güzel:

Utanır mısınız garip bir soru olmuş.

Bir insandan rahatsız oluyorsanız en fazla görüşmezsiniz ama saygısızlık da yapmazsınız.

Komşuluk edip etmemek bir tercihtir ama kimseye öcü muamelesi yapmaya da gerek yok.

Ben YouTube’da belgesel izlemiştim.LGBT Bursa ile alakalı, içim acıdı insanların haline. Bir de köye yerleşen adını unuttum bişey hala vardı. Eğer denk gelirse izleyin derim. İnsanlar kötü davrandığı için bunlar çok çekiniyorlarmış. Köydeki halanın böyle çağırıldığı sofranın ucuna oturuşu ve ne yapayım ben her şeye evet demek zorundayım, kim isterse yardım etmek zorundayım yoksa beni dışlarlar demesi ağlatmıştı beni. Siz yakın davranın, selam verin, eğer iyi insanlarsa zaten biraz daha rahat davranırlar.
yaz ayları gelsin elbet açacaklar diye düşünüyorum ve sanırım dediğiniz gibi düşündükleri için açılmıyor o perde büyük ihtimalle çekiniyorlar.. denk gelemedik hala ama ne bir ses ne bir rahatsız edici davranış hiçbir şeylerini görmedim duymadım .. uzak durmakta haklılar aslında kim bilir neler yaşamışlardır yaşıyorlardır .. bu arada tavsiyenizi izleyeceğim mutlaka..

Neden utanalım ki? O da insan sonuçta. İçinden öyle gelmişse, kendi tercihiyse kim karışabilir zaten? Ha görüşüp görüşmemek, hoşnut olup olmamak size kalmış ama rahatsız edici herhangi birşeyde bulunmadığı sürece benm için sorun olmazdı.

Benim eski oturduğum apartmanda travesti komşumdu. Yalnız fuhuş yaptığı için apartmanın önünde asansörde filan iğrenç tiplerle karşılaşmak zorunda kalıyorduk ki apartman da öğrenci apartmanıydı. Haliyle rahatsız olmuştuk. Onun dışında travestiden utanmak benim ne haddime. Ne demek o? Kafama uygunsa arkadaşlık ederim değilse etmem. Herkese olduğu gibi cinsiyetten bağımsız.

Fuhuş varsa rahatsız olurum tabiki aynı binada oturmaktan ve selam falan vermem bu kadın için de geçerli erkek için de trans için de.
Yok sadece trans ise normal bi hayat yaşıyorsa kadın-erkek komşularıma nasıl davranıyorsam öyle davranırım.

Onlarin dostluklari cok guzel oluyor. Sirdaslardir yardimseverlerdir. Fuhus yapmadiklari surece sorun yok ben gorusurdum ki tanidigim bie kac tane var gayet iyiyiz arkadas sayiliriz.beni insanligi ilgilendirir.

Utanmam. O da bir insan ve tüm insanlar eşittir bunu unutmayın. O öyle doğmuş, elinde değil başka türlü olmak. Komşuluk yaparım tabi ki, kötü bir insan olmadığı sürece.

Aslında travestilere ben açıyorum ..fuhuş yapmayanlari da oldukça zararsız masum bile görüyorum...günümüzde bir çok canii erkeğin kadınlara yaptıkları kötülükleri görüyoruz ama hiç şimdiye kadar duymadık bir travestinin insna öldürdüğünü birine tecavüz ettiğini ...
evet gerçekten öyle.kadın erkek hertürlü şekilde bir suç içerisinde duyuyoruz ama şimdiye kadar hiç bir travesti hırsızlık yaptı, cinayet işledi,taciz,tecavüz etti vs duymadım.

Back
X