- 1 Kasım 2017
- 760
- 519
- 103
Hatırlamıyorum ama ben 3 gün hastane de yattım 2. Gün sonunda açılma oldu suyum geldi doğum başladı ama 3 4 saat falan şiddetli ağrı çektim 4 saatin sonunda hersey bitmiş odaya gelmiştim diye hatırlıyorum saate bakmak gelmiyo ozaman insanın aklina.üzerine kurtaj olmadı benim çünkü doğumda hepsinin çıktığını söylediler bana.. dikiş atmislardi çünkü 27 haftalikti benimki baya büyüktü bide çok açılma olmadı sanırım kolaylastrmasi içim doktor atıyo bazen sanırım..hemen normal hayatıma donememistim ben çünkü dikisim vardı oturamiyosun üstüne dinlenmen gerekiyo 1 hafta sonra hiçbişey kalmamisti normal hayatıma devam ettim sezeryan yapmadım ben hiç ama normal doğum da onun kadar yorucuSizin kaç saat sürdü Doğum? Üzeribe sezeryan oldu mu? Bir de hastaneden çıkınca hemen normal hayata geri döndün mü yatmana filan gerek oluyor mu? O bölgede dikiş oluyor mu? Çok soru soruyorum ama kusura bakmayın.
Yani nasıl olacak bilmiyorum sordum senin durumunda gerek yok dediler.Anladım canım yaşında okadar büyük değil ama bazılarında döllenme sırasında olurmuş bize öyle söylemişlerdi. Kromozon analizi yapıldıysa daha başka hangi test yapılıyor bilmiyorum ama zaten bişey cikmamis yani şükür..Araştırma Hastanesi biraz daha tecrübeli oluyo ona günde kaç kişi geliyo ölü dogum yapmaya inşallah kolay geçer.. cvs olmadan heyet raporu çıkarılıyor mu öyle peki ne zaman olacak
Anladım teşekkür ederim. Belki heyet diyecek sonucu bekleyelim filan gibi belki Benimde o zamana büyüyecek. Sezeryanda çok zor gerçekten normal doğumu da ben hiç yaşamadım bilmiyorum. Sizin baya büyümüş uzun zaman oldu mu üzerinden ne kadar geçti bu olaylar olalıHatırlamıyorum ama ben 3 gün hastane de yattım 2. Gün sonunda açılma oldu suyum geldi doğum başladı ama 3 4 saat falan şiddetli ağrı çektim 4 saatin sonunda hersey bitmiş odaya gelmiştim diye hatırlıyorum saate bakmak gelmiyo ozaman insanın aklina.üzerine kurtaj olmadı benim çünkü doğumda hepsinin çıktığını söylediler bana.. dikiş atmislardi çünkü 27 haftalikti benimki baya büyüktü bide çok açılma olmadı sanırım kolaylastrmasi içim doktor atıyo bazen sanırım..hemen normal hayatıma donememistim ben çünkü dikisim vardı oturamiyosun üstüne dinlenmen gerekiyo 1 hafta sonra hiçbişey kalmamisti normal hayatıma devam ettim sezeryan yapmadım ben hiç ama normal doğum da onun kadar yorucu
Ozamana kadar büyümezde sen suan 17 haftalıksan sonuç zaten 3 haftaya çıkıyo 21 hafta olursun en çok cvs sonucu beklerlerse.. normal doğum da zor kolay değil ikisi de ozaman..9 ay oldu benim ve ilk gebeligim di sonra bi daha gebe kalmadim bekliyorum öyleAnladım teşekkür ederim. Belki heyet diyecek sonucu bekleyelim filan gibi belki Benimde o zamana büyüyecek. Sezeryanda çok zor gerçekten normal doğumu da ben hiç yaşamadım bilmiyorum. Sizin baya büyümüş uzun zaman oldu mu üzerinden ne kadar geçti bu olaylar olalı
Kıyamam ben sana ya. Her şeyde bir hayır vardır arkadaşım üzülme. Benim bu kadar sorma sebebim Çanakkale’de oturuyorum e bunlar için İstanbul’a gidip gelicem annem meme ca ve bebeğimi bırakacak başka kimsem yok. Kaç gün sürer filan diye o yüzden soruyorum anneme bırakıp gidiyorum aklım orda kalıyor. Peki heyette ne yapıyorlar tekrar inceliyorlar mı bebeği? Gebelik için beklemen mi istendi Peki?Ozamana kadar büyümezde sen suan 17 haftalıksan sonuç zaten 3 haftaya çıkıyo 21 hafta olursun en çok cvs sonucu beklerlerse.. normal doğum da zor kolay değil ikisi de ozaman..9 ay oldu benim ve ilk gebeligim di sonra bi daha gebe kalmadim bekliyorum öyleyine sizin şükür bir tane de olsa evladınız var böylesi daha zor okadar zaman içinde taşı sonra elin boş olarak geri dön hastaneden ne tuhaf dünya insan buda bana mı denk geldi demekten alikoyamiyor kendini kader elden bişey gelmiyo
Cvs bayramdan sonra yapılacak ben 20 haftalık filan olucam 23-25 arası anca gibi geliyor bütün işlemler. Ya çok zor gerçekten ya.Ozamana kadar büyümezde sen suan 17 haftalıksan sonuç zaten 3 haftaya çıkıyo 21 hafta olursun en çok cvs sonucu beklerlerse.. normal doğum da zor kolay değil ikisi de ozaman..9 ay oldu benim ve ilk gebeligim di sonra bi daha gebe kalmadim bekliyorum öyleyine sizin şükür bir tane de olsa evladınız var böylesi daha zor okadar zaman içinde taşı sonra elin boş olarak geri dön hastaneden ne tuhaf dünya insan buda bana mı denk geldi demekten alikoyamiyor kendini kader elden bişey gelmiyo
Sağolasın canım oxaman gelsin de hersey halloluyo genelde çabuk atlatirsin inşallah bus süreci..benim de kurban Bayramına gelmişti bayramdan sonra çıkardılar heyet raporunu bende aynı gün hemen hastaneye yattım ama boşyere 10 gün falan bekledim bebekte büyüdü haliyle.. ya zaten herseyi aliyolar genetik sonucunu ultrason lari testleri falan inceleyip kağıt cikarmislardi bana terminasyon kararı diye ben hiç heyeti falan görmedim direk doktorum anlattı bana herseyi nasıl olacağını.. bana kromozon analizi yaptılar sonrasında ben trasnlokasyon çıktı oyüzden bebek hasta olmuş benim yüzümden bana pgt tup bebek yapmamış söylediler sağlıklı embriyo tranferi oldum oda tutmadı yeni aldım onun sonucu nu da ramazan in çıkmasını bekliyorum tekrar tedavı olacam normal hamile kalmazsam ozamana.. ve üstüne koskoca bir genetik bozukluk okadar canım sıkılıyor ki diğer insanlar gibi olmama ve küçücük bebek benim yüzümden hasta olmuşKıyamam ben sana ya. Her şeyde bir hayır vardır arkadaşım üzülme. Benim bu kadar sorma sebebim Çanakkale’de oturuyorum e bunlar için İstanbul’a gidip gelicem annem meme ca ve bebeğimi bırakacak başka kimsem yok. Kaç gün sürer filan diye o yüzden soruyorum anneme bırakıp gidiyorum aklım orda kalıyor. Peki heyette ne yapıyorlar tekrar inceliyorlar mı bebeği? Gebelik için beklemen mi istendi Peki?
Belki beklerler ya cvs yapılmasını neden suan da yapmiyolar hergecen gün bebek büyüyor ama daha zor oluyo ozaman 24 hafta da biter herseyCvs bayramdan sonra yapılacak ben 20 haftalık filan olucam 23-25 arası anca gibi geliyor bütün işlemler. Ya çok zor gerçekten ya.
Canım biz geçen hafta öğrendik hemen sevk ettiler ama çapa çok yoğun akşama kaldı muayene böyle olunca haftaya gelin heyete girin dediler sonra yatış yapılır dediler ama bayrama denk geldiği için bir hafta ertelettik biz.Belki beklerler ya cvs yapılmasını neden suan da yapmiyolar hergecen gün bebek büyüyor ama daha zor oluyo ozaman 24 hafta da biter hersey
Bu senin elinde olan bir şey değil ki senin yüzünden değil. Neyimiz var neyimiz yok bilmiyoruz ki. Her şeyin hayırlısıSağolasın canım oxaman gelsin de hersey halloluyo genelde çabuk atlatirsin inşallah bus süreci..benim de kurban Bayramına gelmişti bayramdan sonra çıkardılar heyet raporunu bende aynı gün hemen hastaneye yattım ama boşyere 10 gün falan bekledim bebekte büyüdü haliyle.. ya zaten herseyi aliyolar genetik sonucunu ultrason lari testleri falan inceleyip kağıt cikarmislardi bana terminasyon kararı diye ben hiç heyeti falan görmedim direk doktorum anlattı bana herseyi nasıl olacağını.. bana kromozon analizi yaptılar sonrasında ben trasnlokasyon çıktı oyüzden bebek hasta olmuş benim yüzümden bana pgt tup bebek yapmamış söylediler sağlıklı embriyo tranferi oldum oda tutmadı yeni aldım onun sonucu nu da ramazan in çıkmasını bekliyorum tekrar tedavı olacam normal hamile kalmazsam ozamana.. ve üstüne koskoca bir genetik bozukluk okadar canım sıkılıyor ki diğer insanlar gibi olmama ve küçücük bebek benim yüzümden hasta olmuş
Elim de değilde işte insan Hangisine uzulecegini şaşırıyor insan bebeğe mi yoksa genetik bozukluga mi gerçekten zor zamanlar geçiriyorum bana da dua et olur mu :) kesinlikle hayırlısı olsun rabbim güzel yazılar yazsın inşallah.. ozaman bayramdan sonra alırlar yatış yaparız dediyse üzülme ama kaderden kacamiyosun bazen belki Allah sana gösterdi bebeğin hasta olduğunu bide öyle bakmak lazım ne diyecegımi bilmiyorumBu senin elinde olan bir şey değil ki senin yüzünden değil. Neyimiz var neyimiz yok bilmiyoruz ki. Her şeyin hayırlısı
Şakın böyle düşünme bu bizim elimizde değil bende çıkan şey Akdeniz ateşi taşıyıcısıyım ama onunla bir ilgisi olamaz diyorlar fakat ben çok atak yaşadım bu hamileliğimde ve hiç beslenemedim hep kustum ne olduğunu bilmiyorum ama hayırlısı diyorum. Sende böyle söyle. Rabbim inşallah sana sağlıklı bir evlat nasip eder dualarımda olacaksın yazıcam sana burdan neler olduğunu çok teşekkür ederim her şey için.Elim de değilde işte insan Hangisine uzulecegini şaşırıyor insan bebeğe mi yoksa genetik bozukluga mi gerçekten zor zamanlar geçiriyorum bana da dua et olur mu :) kesinlikle hayırlısı olsun rabbim güzel yazılar yazsın inşallah.. ozaman bayramdan sonra alırlar yatış yaparız dediyse üzülme ama kaderden kacamiyosun bazen belki Allah sana gösterdi bebeğin hasta olduğunu bide öyle bakmak lazım ne diyecegımi bilmiyorum
Kromozomsal sorunun beslenememekle alakası yok canım amin inşallah sende hayırlısıyla bu süreci geçersin inşallah ne zaman istersen mesaj da çekebilirsin Allah yardimcin olsunŞakın böyle düşünme bu bizim elimizde değil bende çıkan şey Akdeniz ateşi taşıyıcısıyım ama onunla bir ilgisi olamaz diyorlar fakat ben çok atak yaşadım bu hamileliğimde ve hiç beslenemedim hep kustum ne olduğunu bilmiyorum ama hayırlısı diyorum. Sende böyle söyle. Rabbim inşallah sana sağlıklı bir evlat nasip eder dualarımda olacaksın yazıcam sana burdan neler olduğunu çok teşekkür ederim her şey için.
Amin canım.Kromozomsal sorunun beslenememekle alakası yok canım amin inşallah sende hayırlısıyla bu süreci geçersin inşallah ne zaman istersen mesaj da çekebilirsin Allah yardimcin olsun
NasılsınBebeğime geçen hafta katater taktilar beslenemediği için 1 haftadır sütte vermiyorlar kusuyo çünkü sadece serumla besliyolar karnı çok şişmiş kortizon ilaçları verdikleri için nefes alması için uğraşıyorlar ama benim pek umudum yok hiç kilo alamiyo.2.150 kg 35 haftalik doğdu nerdeyse 5 aydır hastanede yatiyo halen 2.700 kilosu böyle iste rabbim yavruma hayırlısını versin çok çektirmesin artik ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Merhabalar Y Ysmnzgr Allah yardımcın olsun çok zor. Başından itibaren okuduysan görmüşsündür ben doğum yapıp bu durumu sonrasında öğrenenlerdenim. Oğlum 1 ay yaşadı ve o 1 ay gerçekten psikolojik olarak oldukça yıkıcıydı. Okuduğum kadarıyla sonlandıracaklar gebeliğini. Çapada doğum gerçekleşeceği için yönlendirme yaparşarla gerçi ama senden ve eşinden kromozom analizi isteyecekler muhtemelen. Genel olarak kromozom bölünmesi sırasında gerçekleşen bir durum ama bazen taşıyıcılıkta olabiliyormuş. Biz eşimle Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesinden yaptırdık. Anadolu yakasında bir tek orda oluyormuş avrupa yaksını bilmiorm. Bir çok hastaneye tıbbı genetik bölümünden randevuyla gidiliyor. Ama bu testi her hastane yapmıyormuş bilgin olsum. Ümraniyeye de randevu almadan direkt gidiyorsun orda yardımcı oluyorlar. Genetik doktoru Zeynep hanım çok ilgili biri, bizi bayağı bilgilendirdi sağolsun. Rabbim hepimiz için en hayırlısını nasip etsin bir daha böyle bir acı yaşatmasın inşAllahMerhaba herkese. 13 trizomi ararken yazdıklarınızı gördüm. 17 haftalık hamileyim. İkili testim orta riskli çıktı. Doktorum bebek iyi görünüyor ama fetal DNA yaptır istersen dedi. 5. Gebeliğim bir sağlıklı bebeğim var. Diğerleri düşük. O yüzden gittiğim iyi bir perinatolog var ona söyledim gel bir bakalım dedi. Burnu hiç yokmuş oluşmamış altı parmak beyinde holoprosensafali yarık dudak yarık damak kalpte bozukluk böbrekler öyle trizomi 13 büyük ihtimalle dedi. Bir üniversite hastanesine gidip alınsın bebek bekletme hiç çok sağlıksız dedi. Çapaya gittim orda da aynı şeyleri söylediler. Tabi çok büyük kararsızlık yaşıyorum ama elimden bir şey gelmiyor Bayram’dan sonra heyet girip sonlandırılacak. Normal Doğum yapacakmışım. Daha önce sezeryanım var ama yapabilirsin dediler. Ondan önce cvs yapılacak. Yani moral olarak çok kötü durumdayım sanki Allah’ın verdiği cana kıyıyorum ama işte alınması gerekiyor diyorlar. Arkadaşlar normal Doğum yaparken küçül bebeği yine açılmanın 10 cm mi olması gerekiyor. 72 saat sürer dedi doktor Doğum için sizin doğumunuz nasıl oldu bana anlatır mısınız?
Teşekkür ederim canim benim iyi düşüncelerin için 3 gündür bebeğim doğru düzgün tepki vermiyo elini tuttuğumda hareket etmiyo hiç hemşirelerde aynısını söylüyorlar artik aglamiyo diyorlar zaten 18 gündür sadece serumla Besleniyo bilmiyorum acaba sonunami geldik diyorum rabbim onunda benimde hakkımızda hayırlısını versinNasılsınUrazuraz bir gelişme var mı, aklım hep sen de, dualarım da öyle. İnan tüm yakınlarımla birlikte senin ve musa bebek için dua ediyoruz Rabbim ikinize de merhamet etsin çok çektirmesin hakkınızda hayırlısı olsun diye.
Anadolu yakasındami oturuyosun merak ettimde senin gibi iyi niyetli birisini tanımak isterdim açıkçası ben gebzede oturuyorumNasılsınUrazuraz bir gelişme var mı, aklım hep sen de, dualarım da öyle. İnan tüm yakınlarımla birlikte senin ve musa bebek için dua ediyoruz Rabbim ikinize de merhamet etsin çok çektirmesin hakkınızda hayırlısı olsun diye.
Çok teşekkür ederim arkadaşım sağol. Ya benim sonucum çıkmadan cvs yani çıkmadan sonlandırmak istiyorlar ya trizomi 13 değilse ya sağlıklıysa ya ultrasonda yanlış görünüyorsa diye endişelerim o kadar yoğun ki.. yani ben hiç iyi değilim.Açıkcası bu durumu bana Çanakkale’de söylemediler orda görmediler ben perinatologa gitmiştim bir prof. O gördü ilk sonra çapaya gittim işte. Karman çorman bir şey oldum.. çok teşekkür ederim ama arkadaşım sağol.Merhabalar Y Ysmnzgr Allah yardımcın olsun çok zor. Başından itibaren okuduysan görmüşsündür ben doğum yapıp bu durumu sonrasında öğrenenlerdenim. Oğlum 1 ay yaşadı ve o 1 ay gerçekten psikolojik olarak oldukça yıkıcıydı. Okuduğum kadarıyla sonlandıracaklar gebeliğini. Çapada doğum gerçekleşeceği için yönlendirme yaparşarla gerçi ama senden ve eşinden kromozom analizi isteyecekler muhtemelen. Genel olarak kromozom bölünmesi sırasında gerçekleşen bir durum ama bazen taşıyıcılıkta olabiliyormuş. Biz eşimle Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesinden yaptırdık. Anadolu yakasında bir tek orda oluyormuş avrupa yaksını bilmiorm. Bir çok hastaneye tıbbı genetik bölümünden randevuyla gidiliyor. Ama bu testi her hastane yapmıyormuş bilgin olsum. Ümraniyeye de randevu almadan direkt gidiyorsun orda yardımcı oluyorlar. Genetik doktoru Zeynep hanım çok ilgili biri, bizi bayağı bilgilendirdi sağolsun. Rabbim hepimiz için en hayırlısını nasip etsin bir daha böyle bir acı yaşatmasın inşAllah
Allah sana sabır versin arkadaşım allah kurtarsın bebeğini ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama sonlandırmakta bir o kadar zor.Teşekkür ederim canim benim iyi düşüncelerin için 3 gündür bebeğim doğru düzgün tepki vermiyo elini tuttuğumda hareket etmiyo hiç hemşirelerde aynısını söylüyorlar artik aglamiyo diyorlar zaten 18 gündür sadece serumla Besleniyo bilmiyorum acaba sonunami geldik diyorum rabbim onunda benimde hakkımızda hayırlısını versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?