Bazen okadar çıkmazlarda kaliyorumki ya bebeğim hep küvezde kalırsa diye bu düşünce beni mahfediyo,hayat devam ediyo diyorum diğer çocuğum için ayakta durmaya çalışıyorum ama boğulduğumu hissediyorum hep bi tarafım eksik o orda hergun iğnelerle ilaçlarla mücadele ederken ben mutlu olamıyorum içim yaniyo.Rabbim biliyor ya ben de hep tez zamanda iki hayırdan biri olsun diye dua etmiştim oğlum için. Ne olacağını bilmeden beklemek çok daha zor çünkü. Sizi çok iyi anlıyorum. Bir anne olarak diğer türlüsü için dua etmek kötü bir düşünce şekliymiş gibi geliyor insana ama hastanede o halini görmekten çok daha ferahlatıcı emin ol. Rabbim sana da evladına da merhamet etsin en kısa zamanda ikiniz içinde en hayırlısını nasip etsin inşAllah dualarım seninle
Ben de hastaneye her gittiğimde oğlumun vücuduna yeni bir kablo daha eklendiğini görüyordum. Sonlara doğru o minicik bedeninde kocaman şiş ayakları olmuştu ve böbrek yetmezliğinden diyalize girmişti. Hastaneden her çıkışım büyük bir hüsran oluyordu. Hep büyük bir acı içinde olduğunu düşünüyordum ama Rabbim çok merhametli eminim ki o meleklere hiçbir acı hissettirmiyor. Bu süreç daha çok bizler için yıpratıcı. Özellikle de her gün gelen “bebek nasıl, sen içini ferah tut bi tanıdığımızda da şöyle olmuştu da şimdi kocman oldu vb.” Sözler ve her seferinde onlara cevap vermeye çalışmak... kısacası imtihan dünyasındayız ve bu yavrular bizim belki de cennete giriş anahtarımız olacak. İçimizi ferahlatan tek yanı bu. Ama inan şu mübarek günlerde hep dualrımdasın, seni şu an benden daha iyi kimse anlayamaz heralde, Rabbim sana da o yavruya da merhamet etsin en kısa zamanda iki hayırdan birini versin inşAllahBazen okadar çıkmazlarda kaliyorumki ya bebeğim hep küvezde kalırsa diye bu düşünce beni mahfediyo,hayat devam ediyo diyorum diğer çocuğum için ayakta durmaya çalışıyorum ama boğulduğumu hissediyorum hep bi tarafım eksik o orda hergun iğnelerle ilaçlarla mücadele ederken ben mutlu olamıyorum içim yaniyo.
Ben de hastaneye her gittiğimde oğlumun vücuduna yeni bir kablo daha eklendiğini görüyordum. Sonlara doğru o minicik bedeninde kocaman şiş ayakları olmuştu ve böbrek yetmezliğinden diyalize girmişti. Hastaneden her çıkışım büyük bir hüsran oluyordu. Hep büyük bir acı içinde olduğunu düşünüyordum ama Rabbim çok merhametli eminim ki o meleklere hiçbir acı hissettirmiyor. Bu süreç daha çok bizler için yıpratıcı. Özellikle de her gün gelen “bebek nasıl, sen içini ferah tut bi tanıdığımızda da şöyle olmuştu da şimdi kocman oldu vb.” Sözler ve her seferinde onlara cevap vermeye çalışmak... kısacası imtihan dünyasındayız ve bu yavrular bizim belki de cennete giriş anahtarımız olacak. İçimizi ferahlatan tek yanı bu. Ama inan şu mübarek günlerde hep dualrımdasın, seni şu an benden daha iyi kimse anlayamaz heralde, Rabbim sana da o yavruya da merhamet etsin en kısa zamanda iki hayırdan birini versin inşAllah
Eki Görüntüle 2154043Ben de hastaneye her gittiğimde oğlumun vücuduna yeni bir kablo daha eklendiğini görüyordum. Sonlara doğru o minicik bedeninde kocaman şiş ayakları olmuştu ve böbrek yetmezliğinden diyalize girmişti. Hastaneden her çıkışım büyük bir hüsran oluyordu. Hep büyük bir acı içinde olduğunu düşünüyordum ama Rabbim çok merhametli eminim ki o meleklere hiçbir acı hissettirmiyor. Bu süreç daha çok bizler için yıpratıcı. Özellikle de her gün gelen “bebek nasıl, sen içini ferah tut bi tanıdığımızda da şöyle olmuştu da şimdi kocman oldu vb.” Sözler ve her seferinde onlara cevap vermeye çalışmak... kısacası imtihan dünyasındayız ve bu yavrular bizim belki de cennete giriş anahtarımız olacak. İçimizi ferahlatan tek yanı bu. Ama inan şu mübarek günlerde hep dualrımdasın, seni şu an benden daha iyi kimse anlayamaz heralde, Rabbim sana da o yavruya da merhamet etsin en kısa zamanda iki hayırdan birini versin inşAllah
Estağfurullah, insanın kendini anlayabilen biriyle paylaşım yapması bi nebze olsun rahatlatıyor. Sen de ben de bir anne olarak elimizden gelen herşeyi yaptık yapıyoruz, sakın kendini eksik hissetme. Rabbim bize de imtihanım böylesini nasip etmiş. Prensesin adı neydi, ismen dua edelimBugün gittiğimde uyuyodu hemşire dediki annesi hep ağlıyo hiç durmuyo zaten çok moralim bozuktu iyice kotu oldum bebekler ağlayinca anneleri kucağına alır onlara şefkat gösterir emzirir ama ben hiç bişey yapamadım.kusura bakma senide üzüyorum belki,resmini gönderdim bakmak istersen
Teşekkür ederim yanlız olmadığımı bilmek güzel bişey,bebeğim erkek adı musa uraz,sen nasılsın ne yapmayı düşünüyosun bundan sonrası için başka çocuğun varmı senin?Estağfurullah, insanın kendini anlayabilen biriyle paylaşım yapması bi nebze olsun rahatlatıyor. Sen de ben de bir anne olarak elimizden gelen herşeyi yaptık yapıyoruz, sakın kendini eksik hissetme. Rabbim bize de imtihanım böylesini nasip etmiş. Prensesin adı neydi, ismen dua edelim
Bizim ilk çocuğumuzdu. Randevu aldık p.tesi kromozom analizi yaptıracağız eşimle. Sonrasında heralde test sonucuna göre doktor yönlemdirme yapar. Ama psikolojik olarak pek iyi değilim, yine aynı durumla karşılaşırım ya da daha farklı bir hastalık durumuyla başa çıkabilir miyim bilmiyorum. tüp bebek tedavisiyle tüm önlemleri alsak mı diye düşünüyorum ama yine de Rabbim ne nasip ederse o, yaşayacağımız varsa önüne geçemeyiz tabi. İnşAllah hakkımızda hayırlısı olsun, Rabbim bu dünyada da evlat sevgisini tattırsın inşAllah. senin de yavruna hayırlı sağlıklı kardeşler gelsinTeşekkür ederim yanlız olmadığımı bilmek güzel bişey,bebeğim erkek adı musa uraz,sen nasılsın ne yapmayı düşünüyosun bundan sonrası için başka çocuğun varmı senin?
İnşallah bi sorun çıkmaz kromozon analizi biraz kafanı dinle kendine gelince rabbim yeni den bu duyguyu tattirsin inşallah sağlıklı bebeklerin olsun yavrun sefaaatci olsun sana.. Tüp bebekte de zor stresli bi süreç normal denemekte stresli acaba sürekli bebek sağlıklı mı değil mi olacak rabbim yardım etsin bütün herkese..Bizim ilk çocuğumuzdu. Randevu aldık p.tesi kromozom analizi yaptıracağız eşimle. Sonrasında heralde test sonucuna göre doktor yönlemdirme yapar. Ama psikolojik olarak pek iyi değilim, yine aynı durumla karşılaşırım ya da daha farklı bir hastalık durumuyla başa çıkabilir miyim bilmiyorum. tüp bebek tedavisiyle tüm önlemleri alsak mı diye düşünüyorum ama yine de Rabbim ne nasip ederse o, yaşayacağımız varsa önüne geçemeyiz tabi. İnşAllah hakkımızda hayırlısı olsun, Rabbim bu dünyada da evlat sevgisini tattırsın inşAllah. senin de yavruna hayırlı sağlıklı kardeşler gelsin
Hayirlisi canim herkes için Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın bebek kadar güzel bişey varmı bi kere daha o duyguyu yaşamayı çok istiyorum,bende kromozom analizi yaptırdım bende bi sorun cikmadi ama eşimin sonucları daha cikmadi nerdeyse 3 ay oldu,inşallah sizin sonuclarinizdada bi sorun çıkmaz bende çok korkuyorum ya yine aynı şeylerle karşılaşırsam ne yapcam nasil başedicem yaşımda 34 oldu kafam kazan gibi ama dua etmekten başka yapabileceğimiz yok.Bizim ilk çocuğumuzdu. Randevu aldık p.tesi kromozom analizi yaptıracağız eşimle. Sonrasında heralde test sonucuna göre doktor yönlemdirme yapar. Ama psikolojik olarak pek iyi değilim, yine aynı durumla karşılaşırım ya da daha farklı bir hastalık durumuyla başa çıkabilir miyim bilmiyorum. tüp bebek tedavisiyle tüm önlemleri alsak mı diye düşünüyorum ama yine de Rabbim ne nasip ederse o, yaşayacağımız varsa önüne geçemeyiz tabi. İnşAllah hakkımızda hayırlısı olsun, Rabbim bu dünyada da evlat sevgisini tattırsın inşAllah. senin de yavruna hayırlı sağlıklı kardeşler gelsin
Cok geçmiş olsun canım seni çok iyi anlıyorumMerhaba herkese. 13 trizomi ararken yazdıklarınızı gördüm. 17 haftalık hamileyim. İkili testim orta riskli çıktı. Doktorum bebek iyi görünüyor ama fetal DNA yaptır istersen dedi. 5. Gebeliğim bir sağlıklı bebeğim var. Diğerleri düşük. O yüzden gittiğim iyi bir perinatolog var ona söyledim gel bir bakalım dedi. Burnu hiç yokmuş oluşmamış altı parmak beyinde holoprosensafali yarık dudak yarık damak kalpte bozukluk böbrekler öyle trizomi 13 büyük ihtimalle dedi. Bir üniversite hastanesine gidip alınsın bebek bekletme hiç çok sağlıksız dedi. Çapaya gittim orda da aynı şeyleri söylediler. Tabi çok büyük kararsızlık yaşıyorum ama elimden bir şey gelmiyor Bayram’dan sonra heyet girip sonlandırılacak. Normal Doğum yapacakmışım. Daha önce sezeryanım var ama yapabilirsin dediler. Ondan önce cvs yapılacak. Yani moral olarak çok kötü durumdayım sanki Allah’ın verdiği cana kıyıyorum ama işte alınması gerekiyor diyorlar. Arkadaşlar normal Doğum yaparken küçül bebeği yine açılmanın 10 cm mi olması gerekiyor. 72 saat sürer dedi doktor Doğum için sizin doğumunuz nasıl oldu bana anlatır mısınız?
Canim benim bende aldirmadigim için çok pişmanım ama o zaman şartlar öyleydi kaderimde bu varmış görmem gerekiyormus gordum ve halâda görmeye devam ediyorum ama hergun onu acılar içinde görmek en kötüsü inan bana, ben 35 haftalik doğum yaptim sezeryan oldu suyum bittiği için senin neler hissettiğinide anlayabiliyorum ama yapacak hiç bişey yok hayırlısı buymuş demekki geçmiş olsunMerhaba herkese. 13 trizomi ararken yazdıklarınızı gördüm. 17 haftalık hamileyim. İkili testim orta riskli çıktı. Doktorum bebek iyi görünüyor ama fetal DNA yaptır istersen dedi. 5. Gebeliğim bir sağlıklı bebeğim var. Diğerleri düşük. O yüzden gittiğim iyi bir perinatolog var ona söyledim gel bir bakalım dedi. Burnu hiç yokmuş oluşmamış altı parmak beyinde holoprosensafali yarık dudak yarık damak kalpte bozukluk böbrekler öyle trizomi 13 büyük ihtimalle dedi. Bir üniversite hastanesine gidip alınsın bebek bekletme hiç çok sağlıksız dedi. Çapaya gittim orda da aynı şeyleri söylediler. Tabi çok büyük kararsızlık yaşıyorum ama elimden bir şey gelmiyor Bayram’dan sonra heyet girip sonlandırılacak. Normal Doğum yapacakmışım. Daha önce sezeryanım var ama yapabilirsin dediler. Ondan önce cvs yapılacak. Yani moral olarak çok kötü durumdayım sanki Allah’ın verdiği cana kıyıyorum ama işte alınması gerekiyor diyorlar. Arkadaşlar normal Doğum yaparken küçül bebeği yine açılmanın 10 cm mi olması gerekiyor. 72 saat sürer dedi doktor Doğum için sizin doğumunuz nasıl oldu bana anlatır mısınız?
Canım cvs sonucu bile beklemeye gerek yok iyi bile çıksa alınacakmış. Bu kadar anomali olan bir bebeği tutmaya gerek yok dediler. Bir sorun yoktu düşüklerimde testler yapılmıştı şimdi bu durumda daha kapsamlı araştırma yapılacak. Sezeryanın üzerinden 22 ay geçti daha çok yeni yani. Normal Doğum beni çok korkutuyor siz nerde yaptınız doğumu?Cok geçmiş olsun canım seni çok iyi anlıyorumçok anomali görmüşler büyük ihtimal cvs de de anıları çıkar keşke bi mucize olsa da sonlandirmaniza gerek kalmasa Bebeğinizi ayrıca çok fazla düşük yapmışsın arastirdin mi hiç daha önce ? Sezeryan in üstüne ne kadar zaman geçti? Vicdan yapıyosun suan da zaten sonlandırmasan direk kuveze alınır bebek sonra da akıbeti ne olur beklersin öyle kendini üzme insan sin başına hersey geliyo tek senin başında değil öyle düşün moralini bozma bayramı güzel geçir rabbim sabır versin diğer evladına sağlık sıhhat versin inşallah.. Buarada ben de ölü dogum yaptım açılmayı bekliyosun suni sanci veriyolar bebek küçük te olsa sonuçta o hafta da kürtaj olmadığı için mecburen normal doğum oluyo 10 cm olup olmadığını bilmiyorum ama suni sanci veriyolar hemen açılma kişiden kişiye değişiyor sanırım inşallah kolaylıkla atlatirsin bu durumu..
Çok geçmiş olsun arkadaşım ben aldırıcam yani Doğumdan sonra onu öyle görmeye dayanamam aldırmaya da dayanamıyorum allahım diyorum yardım et hatta doktorlar bile halimi görünce orda dediler inşalllah kalbi durur kendiliğinden siz daha fazla üzülmezsiniz.Canim benim bende aldirmadigim için çok pişmanım ama o zaman şartlar öyleydi kaderimde bu varmış görmem gerekiyormus gordum ve halâda görmeye devam ediyorum ama hergun onu acılar içinde görmek en kötüsü inan bana, ben 35 haftalik doğum yaptim sezeryan oldu suyum bittiği için senin neler hissettiğinide anlayabiliyorum ama yapacak hiç bişey yok hayırlısı buymuş demekki geçmiş olsun
O derece ağır durumu yani bebeğin rabbim yardım etsin gerçekten o karari vermek zor insan bazen keşke kalbi dursa kendi diye dua eder buluyo kendiniCanım cvs sonucu bile beklemeye gerek yok iyi bile çıksa alınacakmış. Bu kadar anomali olan bir bebeği tutmaya gerek yok dediler. Bir sorun yoktu düşüklerimde testler yapılmıştı şimdi bu durumda daha kapsamlı araştırma yapılacak. Sezeryanın üzerinden 22 ay geçti daha çok yeni yani. Normal Doğum beni çok korkutuyor siz nerde yaptınız doğumu?
Sizin kaç saat sürdü Doğum? Üzeribe sezeryan oldu mu? Bir de hastaneden çıkınca hemen normal hayata geri döndün mü yatmana filan gerek oluyor mu? O bölgede dikiş oluyor mu? Çok soru soruyorum ama kusura bakmayın.O derece ağır durumu yani bebeğin rabbim yardım etsin gerçekten o karari vermek zor insan bazen keşke kalbi dursa kendi diye dua eder buluyo kendinikromozon analizi yaptırdin mi hiç kendine ve esine dusukler inden dolayi yada yaşin kac acaba? Sezeryan niye yapmiyolar orasını anladım fazladan ameliyat olmasın diye mi.. korkma canım sadece bir süre canın yaniyo sonra rahatliyosun adet sancisinin biraz daha fazlası gibi düşün inşallah kolay geçer eğer ko özel hastane de yaparsan epidural normal doğum iste altini uyusturduklari için bişey hissetmiyomussun ama benim epidural olmadı norman doğum sancısı çektim ben ankara da araştırma hastanesinde yaptirmistim
Üzerine sezeryan demişim kürtaj demek istedim.Sizin kaç saat sürdü Doğum? Üzeribe sezeryan oldu mu? Bir de hastaneden çıkınca hemen normal hayata geri döndün mü yatmana filan gerek oluyor mu? O bölgede dikiş oluyor mu? Çok soru soruyorum ama kusura bakmayın.
Anladım canım yaşında okadar büyük değil ama bazılarında döllenme sırasında olurmuş bize öyle söylemişlerdi. Kromozon analizi yapıldıysa daha başka hangi test yapılıyor bilmiyorum ama zaten bişey cikmamis yani şükür..Araştırma Hastanesi biraz daha tecrübeli oluyo ona günde kaç kişi geliyo ölü dogum yapmaya inşallah kolay geçer.. cvs olmadan heyet raporu çıkarılıyor mu öyle peki ne zaman olacakKromozomlarda filan hiçbir şey çıkmamıştı ikimizde de. 34 yaşındayım. Bu kadar küçük bir bebeği sezeryan yapmaya gerek yok diyorlar. Çapa’da olucam heyet raporunu ordan alıcam çünkü. Ama bilmiyorum o an ki duruma göre belki özel hastaneye de gidebilirim. Evet bebeğin durumu oldukça ağır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?