- 13 Şubat 2015
- 1.445
- 1.132
- 83
- 39
ben çok su içmem bundan sonra içeyim inşallahİlginç, beni acayip ishal yaptı 2.gün özellikle. Böyle durumlarda bizim aile geleneği olan ishal kesici böğürtlen yaprağı çayı sayesinde durdurabildim. Sonra ki zamanlarda da bağırsakları çok iyi boşaltmıştı. Şu ara normalim. Biraz lifli beslensen, sebze meyva tüketsen?
Not: Ben güne sürekli kocaman 1-1,5 bardak su içerek başlarım her zaman. Zencefili de sonrasında içiyorum. Akşamda aynen kür öncesinde bolca su içiyorum. Gün içinde de bol su tüketirim, tavsiye ederim. Özellikle (ara sırada olsa) limonlu için.
Şu bişey yapmaz da arkasından bişey yemiyeydin iyiydişaka bi tarafa bence her türlüsü iyi gelir ben de dün yarım çay bardağı suya karıştırıp içtim sabah ta sek içtim yarım saat sonra da biseyler yedim akşam da sek icebilirim diye düşünüyorum şifa olsun hepimize
İç canım ama yemeklerle değil. Yemekten 25-30 dk önce, yemekten 1,5- 2 saat sonra ve aralarda. Sürahinin içine limon dilimleri at. Suyun hem pH'ı yükselerek alkali ve daha faydalı hale gelir (böbrek taşı oluşumunu da engeller limonlu su) hem de içimi güzelleşir kolaylaşır.ben çok su içmem bundan sonra içeyim inşallah
sabah akşam mı içmemiz gerek?
Tarifte öyle yazıyor sabah ezanindan önce akşam ezanindan önce diye tabi bunu sabah aç karnına akşam aç karnına diye yorumlayabiliriz
canım bende ne ishal var nede başka bişey sadece öksürüyorum çok boğazımı temizliyo gibi geliyo astımdan dolayı. başkada zaman göstercek bakalımBu akşam üçüncü dozumu içtim ama sanki karnım sis gibi böyle olan var mi
Yok ben de olmadı. Üşütmüş olmayasın ya yediklerinden dolayı olabilir mi?Bu akşam üçüncü dozumu içtim ama sanki karnım sis gibi böyle olan var mi
öncelikle çok geçmiş olsun ısrarla zararsız dediklerine göre muhtemelen öyledirEvelynn , @dansmarue, themis1990
sizlerin tiroit konusunda yazılarınızı okudum. Bilgilerinizi paylaşır mısınız? en azından en çok size güveniyorum sanırım.
Kimyasal gebelik geçirdim geçen ay kontroller için kadın doğumcuma gittim. O da mutlak olarak hormon istedi. TSH değerim 4,10 çıktı ki ben kendimi çok dinleyen biriyim. Yani rutin olarak baktırırım. Bana yüksek geldi TSH ki doktor engel yok devam et dedi çocuğa. Yine de ikna olmadım genel cerraha gittim. Neyse ultrasonla bakıldı sol tarafta halosu olmayan yani ileride potansiyel risk taşıyan 6*3mm tekli nodül bulundu. Farklı hastane.. Burada 1 gün sonra TSH 2,8 çıktı, referanslar Acıbademle aynı. Nodül ve TSH farklarını endokrine göstereyim dedim yine Acıbademe gittim dün. TSH 1,9 çıktı. Nodül için çok erken takip lazım dedi.
3 tane doçent gezdim ctsinden beri. Hepsi zararsız ama ileride ne olur bilinmez diyor. 3 ü de ikna edemedi beni. T3 ve T4 normal. Haşimato için anti testler var ya onlar yapıldı sonuç bugün 4 te çıkacak.
Yani doktorlar ikna edemedi beni. TSH de 3 gün içinde bu denli radikal dalgalanma normal mi sizce? Sizlerin nasıldı?
Benim nodülüm küçük henüz ama iyi görünümlü değil. Belli bir büyüklüğe gelmesi lazımmış biyopsi için. Artık sonraında ne çıkarsa. 3 ay sonra bir daha bakılacak ama haşimato sonucu önemli.öncelikle çok geçmiş olsun ısrarla zararsız dediklerine göre muhtemelen öyledir
benim değerlerimde hiç bir sorun yoktu boynumun yumurta büyüklüğünde şişmesiyle öğrenmiştim
çünkü beni hangi doktor gördüyse acil acil dedi biyopsiden hemen ameliyata alındım
tiroidlerim tamamen alındı ve ilaç sayesinde bu hormonu alıyorum
doktor kontrolünde sağlıklı bir gebelik geçirdim sık sık gidip değerlerime baktırdım ve ilacın dozu ona göre ayarlandı
testlerin sonucunda eğer bir sorun varsa gebe kaldığında doktor kontrolünde sorunsuz bir süreç geçirebilirsin
sağol geçti çok şükür inşallah bir daha yaşamam ,çok zorlu bir süreçti 18 yaşındaydım ve acil acil dendiBenim nodülüm küçük henüz ama iyi görünümlü değil. Belli bir büyüklüğe gelmesi lazımmış biyopsi için. Artık sonraında ne çıkarsa. 3 ay sonra bir daha bakılacak ama haşimato sonucu önemli.
Şimdi haşimato sonuçlarını bekliyorum.
sürekli yenile yapıyorum henüz çıkmamış.
ama hayatımda hiç TSH değerim bu denli dalgalanmamıştı.
Sana da çok geçmiş olsun.
Evelynn , @dansmarue, themis1990
sizlerin tiroit konusunda yazılarınızı okudum. Bilgilerinizi paylaşır mısınız? en azından en çok size güveniyorum sanırım.
Kimyasal gebelik geçirdim geçen ay kontroller için kadın doğumcuma gittim. O da mutlak olarak hormon istedi. TSH değerim 4,10 çıktı ki ben kendimi çok dinleyen biriyim. Yani rutin olarak baktırırım. Bana yüksek geldi TSH ki doktor engel yok devam et dedi çocuğa. Yine de ikna olmadım genel cerraha gittim. Neyse ultrasonla bakıldı sol tarafta halosu olmayan yani ileride potansiyel risk taşıyan 6*3mm tekli nodül bulundu. Farklı hastane.. Burada 1 gün sonra TSH 2,8 çıktı, referanslar Acıbademle aynı. Nodül ve TSH farklarını endokrine göstereyim dedim yine Acıbademe gittim dün. TSH 1,9 çıktı. Nodül için çok erken takip lazım dedi.
3 tane doçent gezdim ctsinden beri. Hepsi zararsız ama ileride ne olur bilinmez diyor. 3 ü de ikna edemedi beni. T3 ve T4 normal. Haşimato için anti testler var ya onlar yapıldı sonuç bugün 4 te çıkacak.
Yani doktorlar ikna edemedi beni. TSH de 3 gün içinde bu denli radikal dalgalanma normal mi sizce? Sizlerin nasıldı?
anlamdım ki canım ya.Benim tsh ilk gittğimde 7 cıkmıştı, yüksek oldugu için kan testini yenilettiler 2 gün sonra 6 civarındaydı doktorum tiroidlerin düzensiz calısıyor dedi. Şimdi ilaç kullanıyorum 1 civarında geziyor.
Nodül bende 2 tane var. Birisi tehlikeli boyutta 10*15 mm. 1bucuk cm den buyuk olunca biyopsi yapılıyormuş, bana eylulde biyopsi yapıldı, sonuc temiz cıktı ama tekrarlanacak sanırım. Kendi doktorum izinde oldugu için baska doktora gösterdim o böyle söyledi.
Hızlı buyuyebildikleri için kontrol altında tutulursun ultrasona girersin, gerekli görüldüğünde biyopsi isterler zaten.
Ama tsh 4 ken nasıl gebe kalmanda sorun yok dedi anlamadım. Bildiğim kadarıyla 2den yuksek olması cocuk için engel. Düşük yapma ihtimali yüksek oluyor.
anlamdım ki canım ya.
yani acıbadem lab hatası yapacak bir hastane değil.
ctsi 4,10 çıktı.
ptesi başka bir hastanede 2,8 çıktı.
salı acıbadem 1,9 çıktı.
ve doktor sorun yok dedi. gün içinde bile oynayabilir değerler dedi. ama benim kafam reddediyor bunu bu kadar çok nasıl oynar ki?
şimdi antikor sonuçlarımı bekliyorum 4 te çıkacak.
Sen nasıl fark ettin peki?
Çok korkuyorum kanserli olmasından.
endokrine de gittim genel cerraha da gittim.O kadarlık bir nodülde kanser tehlikesi olmaz sanırım ya benim o küçük boyutta olana hiç bakmadılar bile. Baska doktorlara da bir danış bakalım onlar ne diyecek bu duzensizliğine. Endokrine mi göründün dahiliyeye mi?
Ben cok hızlı bir sekilde kilo almaya basladım cok yorgun hissediyordum bir de kollarım ağrıyordu. Bunun için gittim kan testinde hashimoto cıktı. Sonra doktor sende nodül de olabilir bir bakalım dedi ultrasonda da nodül çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?