Kilo alımı ilaclada gecmedimiBenim şuan en buyuk sıkıntım kilo. Ama yumurtalara engel oluyormuş kısmı korkuttu beni ya. Ona hiç baktırmadım daha önce. Yumurtanın oluşmamasının bir belirtisi var mı acaba adet düzensizliği oluşması gibi
Kilo alımı ilaclada gecmedimi
Ben hep adet olurdum
Maalesef yumurtlamayı etkıleyebılır canm
Ilaca basladıgımda bır yıl ıcınde ben 13 kılo vermıstım ama rejımde yaptım tabiYok malesef hala devam ediyor kilo artışı. Tsh 1 civarına düştü değerlerim normal ama hala biraz kaçırsam alıyorum.
Hadi ya. Ben de bir sorim doktoruma kontrolde
doktor bende ayrıntılı kan değerlerime, A-TG, Anti TPO, ferritin, FOLAT, T3, T4, TSH ve B12 baktı. Ben doktoruma ilacı bıraktım ve bitkisel bişey yaptım, hastalık devam ediyormu ona göre bakın dedim bunları baktı. senin doktorunda aynı şeylere bakar büyük ihtimalle.
adetlerim düzenli değil canım kendimi bildim bileli hep gecikir sadece evlendikten sonra 6 ay çok iyiydi düzenliydi. ama 6 ay sonra yıkıldım doktorların söyledikleri yıktı beni çok ağladım kaldıramadım çok üzüldüm hemen tüp bebek yaptım birsürü ilaç kullandım ozamandan beridir hep kullanıyorum ilaç o yüzden adetlerimin dengesi iyice bozuldu en son 70 gün adet olmadım ilaçla oldum. yani anlayacağın ilaçlar beni mahvetti. doktoruma hocam benim değerlerim normal neden erken meapozum ben fsh hep normal çıkıyo dediğimde hayır normaldeğil diyordu şuram ağrıyo buram ağrıyo dediğimde erken menapoz belirtileri diyordu öyle diyince ben yıkılıyordum tabi. meğer ağrılarımın sebebi haşimatoymuş. menapoz diye diye bir sürü ilaç ot kullandım kullandıkça tüylenme sivilcelenme oldu kilo aldım anlayacağın yanlış teşhis hem psikolojimi bozdu hemde sağlığımı bozdu. doktor değiştirince kafamdaki sorular da netleşti psikolojimde daha iyiye gidiyo çok şükür.
canım ilk tüp bebek yaptığımda tsh 5 küsürdü araştırmıştım yüksek olunca hamilelikte olmuyodu. doktora söyledim hocam tsh yüksek dedim aaa evet yüksekmiş dedi hiç bekleyelim düşsün demedi direk transfer yaptı tabi tutmadı yıkıldım nefret ediyorum ondan hakkımı helal etmiyorum o doktora hep para tuzağı. sonra yazın tsh 0.5 e düştü antitpo ile antitg 1000 üstündeydi doktorum haşimato için verdiği ilacı bırakmamı istedi artık kullanmana gerek yok dedi. bıraktım. bayramda birden sağ ayağım şişti iki taı büyüdü ayağım gözlerim de şişti. dokotor doktor gezdim bişeyin yok dediler. sonra dahiliye doktoruna gittim haşimatolu olduğumu söyledim ama ilacı bıraktığımı söyledim çok kızdı bana nasıl bırakırsın dedi bu ilacı ömür boyu kullanman gerek dedi. tabi benim hatam değildi yine doktorun hatasıydı. inanın artık doktorlara da güvenim kalmadı kendi doktorum olmaya karar verdim artıkCanım işte bu guzel bırsey tsh düşecek ve rahatca tedavıne baslayacaksın
Allah inşallah nasip etsin sana da
Umudunu yitirme
Doktorunu ve merkeZını ıyı sec iyi arastır
Bak göreceksin olacak Allahın izniyle
canım benim adet düzensizliğim vardı değerlerim normal çıkıyodu ama ultrasondan doktor yumurtalıklarıma bakınca yumurta ya hiç göremiyo gördükleride çok küçük ve zayıf oluyo. sonra amh diye bir hormon testi yumurta rezervini gösteriyo. benim ki 0.13 çıktı yani çok çok azalmış bitme noktasına gelmiş. tabi doktorun dediği bütün hastaların yumurtalarına zarar vermiyo bazı hastalara zarar veriyoBenim şuan en buyuk sıkıntım kilo. Ama yumurtalara engel oluyormuş kısmı korkuttu beni ya. Ona hiç baktırmadım daha önce. Yumurtanın oluşmamasının bir belirtisi var mı acaba adet düzensizliği oluşması gibi
Yanı haklısıncanım ilk tüp bebek yaptığımda tsh 5 küsürdü araştırmıştım yüksek olunca hamilelikte olmuyodu. doktora söyledim hocam tsh yüksek dedim aaa evet yüksekmiş dedi hiç bekleyelim düşsün demedi direk transfer yaptı tabi tutmadı yıkıldım nefret ediyorum ondan hakkımı helal etmiyorum o doktora hep para tuzağı. sonra yazın tsh 0.5 e düştü antitpo ile antitg 1000 üstündeydi doktorum haşimato için verdiği ilacı bırakmamı istedi artık kullanmana gerek yok dedi. bıraktım. bayramda birden sağ ayağım şişti iki taı büyüdü ayağım gözlerim de şişti. dokotor doktor gezdim bişeyin yok dediler. sonra dahiliye doktoruna gittim haşimatolu olduğumu söyledim ama ilacı bıraktığımı söyledim çok kızdı bana nasıl bırakırsın dedi bu ilacı ömür boyu kullanman gerek dedi. tabi benim hatam değildi yine doktorun hatasıydı. inanın artık doktorlara da güvenim kalmadı kendi doktorum olmaya karar verdim artık
Yıllardır ben de ferririb eksikliği var zaten
Onu da yapan haşimato
Ferrum fort kullanmaktan bir hal oldum
Dün aldım zencefil bugun baslayacagım
Sen de bak bakalım canım zencefılı bıraktın ya
Kılo alıcan mı
Dr. dan geldim. Aile hekimliğinde bazı testler yapılmıyormuş. Bu yüzden; A-TG, ferritin, FOLAT ve benim istediğim D vitamini testleri yapılamadı. Diğerlerine bakılıyormuş kan verdim sonucu haftaya çıkacakmış. Bu arada, ya BİSMİLLAH İlk zencefil suyumu minik rendeyle yaparak içtim, 26.11.2015 . Haydi hayırlısı, şifa olur İNŞALLAH.
Yıllardır ben de ferririb eksikliği var zaten
Onu da yapan haşimato
Ferrum fort kullanmaktan bir hal oldum
Dün aldım zencefil bugun baslayacagım
Sen de bak bakalım canım zencefılı bıraktın ya
Kılo alıcan mı
İNŞALLAH olumlu sonuç alırım ben de canım, halsizlikten, ağrılardan, demoralize olmaktan, durup dururken kilo almanın kolaylığından, vermenin zorluğundan kurtulurum...zencefile 1 ay daha devam edip 1 ay ara vermek ve sonrada tahlil yaptırmayı düşünüyorum. yayeniden çıkar diye korkuyorum. hazır şuan piyasada bolca varken faydalanmaya devam etmek istiyorum. keşke konuyu açan LEYLA arkadaşımıza ulaşabilseydik. o 2014 te uygulamış çünkü.
emin ol sonuca şaşıracaksın. 8 yıldan beri böyle iyi hissetmedim kendimi. sonuçlarınızı merak etmiyorum bile çünkü Allahın izniyle iyi çıkacağını biliyorum. haydi hayırlısı tatlım.
Tabı canım zararı yok kıhayırlısı başla canım. sonuç süper olacak emin ol. belki bende 1 ay daha içerim.
canım dua yollayacaktın bana onları da okuyayım inşallah :)Tabı canım zararı yok kı
En olmadı corba kasıgı yerıne tatlı kasıgı uygulanır
Attım cnm mesajcanım dua yollayacaktın bana onları da okuyayım inşallah :)
Yok malesef hala devam ediyor kilo artışı. Tsh 1 civarına düştü değerlerim normal ama hala biraz kaçırsam alıyorum.
Hadi ya. Ben de bir sorim doktoruma kontrolde
Yani 30dk sonra yiyip içmeye başlıyoruz, tamamdır. Yürüyüşü 2 hafta boyunca hergünmü yaptın peki bir de süresi?
Bu arada yarım kilo zencefil aldım hazır bekliyor öncesinde bugün aile dr.uma gidip tahlil yaptırmak istiyorum değerlerde ki değişimi görebilmek adına. En elzem hangi değerlere baktırmamı önerirsin?
Yine de belgeli bir kanıt olması, karşılaştırma yapabilmek adına tahlil iyi olur diye düşünüyorum. Zaten randevuydu, muayeneydi uzun süreceğinden hemen başlamak için aile hekimime yaptırıverdim olduğu kadar tahlilleri.ilk iki hafta müsaittim işten gelince zencefili içip yarım saat spor yaptım. (evde koşu bandına benzer bisiklet var) ayrıca tahlil konusuna gelince zaten ilaç kullandığımızda tsh normal sınırlara geliyor ama sentetik hormonlar vucudumuzda istediğimiz düzelmeyi sağlamıyor. yani tembellik, kilo alma, erkenden uyku basması, mutsuzluk bunların hiç biri kaybolmuyor. ama zencefil de gerçekten bütün bunlar değişiyor. ağrılarım kayboldu. diğer insanlar gibi dinç ve enrjiğim.
bu nedenle öncesinde tahlil yaptırmanın çok ta önemi yok. sana zaten haşimato teşhisi konmuştur. görmen gereken zencefilden sonra özellikle anti tpo lar.
Yine de belgeli bir kanıt olması, karşılaştırma yapabilmek adına tahlil iyi olur diye düşünüyorum. Zaten randevuydu, muayeneydi uzun süreceğinden hemen başlamak için aile hekimime yaptırıverdim olduğu kadar tahlilleri.
Bunun yanında bu sabah aldığım (içtiğim 3. oldu, dün başladım) kür midemde hassasiyet yaptı. Bayağı bir ağrıdı sonrasında ishal oldum.. Hala da çok iyi değilim. Sen de böyle bir durum olmuş muydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?