Aslında hep sabah alıyordum ama bu ara oruç tuttuğum için gece alıyordum oda uyumamı engelliyor.Tiroid ilacını sabah yemekten yarım saat önce almalısın kesinlikle akşam ya da gece alınmaz, doktorun söylemedi mi
Sahur yapmıyor musun sahur yemeğinden önce alsanAslında hep sabah alıyordum ama bu ara oruç tuttuğum için gece alıyordum oda uyumamı engelliyor.
Sanki etkisi de az oluyor
Yapıyorum yarım saat önce kalmam gerek ben 5 te kalkıyorum yiyip yemen yatıyorum=(Sahur yapmıyor musun sahur yemeğinden önce alsan
Bence şöyle yap yatağın basucuna koy suyunu ve ilacını, uyanır uyanmaz ilacını iç yemek hazırlaman zaten biraz vakit alir o ara zaten ilacın emilimi için yeterli bi zaman.Yapıyorum yarım saat önce kalmam gerek ben 5 te kalkıyorum yiyip yemen yatıyorum=(
Teşekkür ederim öyle yapmaya çalışacağım gece almak etki etmedi sanırım .Bence şöyle yap yatağın basucuna koy suyunu ve ilacını, uyanır uyanmaz ilacını iç yemek hazırlaman zaten biraz vakit alir o ara zaten ilacın emilimi için yeterli bi zaman.
Tam olarak doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama ben şöyle yapıyorum sabah uyanır uyanmaz ilacimi içiyorum yirmi dakikayı geçtiyse zencefili içiyorum zencefilden yirmi dk sonra da normal hayatıma devam ediyorum herkes nasıl yaptığını yazarsa daha olumlu bi sonuç çıkar ortaya
ben uyanır uyanmaz hapımı alıyorum bi 5 dk sonra da zencefili içiyorum canım çünkü çalışıyorum sabah çıkmadan bunları yapıyorum
Hoş bulduk canım çok merak ediyorum acaba etkisi olacak mı ben troid ilacını gece alınca uyuyamıyorum sizde de oluyor mu birde oruç tuttuğumda ilacı gece içmiştim geçen hafta test yaptırdım çok az düşmüş acaba sabah içmek daha mı etkili ocakta aşılama deneyeceğim yardımcı olabilir misiniz?
Sağ ol canım allah razı olsun evet bu gün oruç tutmadım denemek için gerçekten de gece almak uykumu kaçırıyor .- TİROİD haplarını başka ilaçlarla birlikte almak da doğru değil. Özellikle kalsiyum ve demir hapları demir içeren multivitamin tabletleri gastrit ülser tedavisinde kullanılan her türlü ilaç bu ilaçlarla birlikte kullanılmamalı. Bu ilaçlar gerekiyorsa diğer öğünlere bırakılmalı.
- Tiroit haplarını özellikle akşamları almamanızda yarar var. Uykunuz kaçabilir, çarpıntı yapabilir.
Prof Dr. Osman Müftüoğlu
-Kansızlığınız varsa ilacınızı gece yatmadan önce, Tansiyon ilacı sahurda, Tiroid ilacı sahurdan yarım saat önce alınmalı. (blog.milliyet.com.tr/aytendirier)
B12 eksikliğin için saracoglunun lahana turşusu tarifi var hem de çok kolay, bi lahanayi al doğra, tuzla ov cam kavanozun içine koy üzerine bi ağırlık köy üstüne hazır içme suyu ve salamura tuzundan koy bi hafta beklet bir hafta sonra yemeklerle birlikte tüket. Ben yaptım salatalarin içine ekliyorum tavsiye ederimSağ ol canım allah razı olsun evet bu gün oruç tutmadım denemek için gerçekten de gece almak uykumu kaçırıyor .
Bıktım usandım ilaçlardan artık demir eksikliğim B12 eksikliğim var akşamları almaya çalışıyorum .
Zencefili haptan 30 dk sonra mı içeyim yani ben sevmiyorum böyle kürleri içer içmez su içiyorum inşallah faydası olur.
Gastiritim var demek ki ondan rahatsız ediyor.
AA gerçekten mi yani bildiğimiz lahana turşusu ben çok sevdiğim için 2 Şişe yapmıştım zaten =) peki değerlerini yükselti mi faydasını gördün mü?B12 eksikliğin için saracoglunun lahana turşusu tarifi var hem de çok kolay, bi lahanayi al doğra, tuzla ov cam kavanozun içine koy üzerine bi ağırlık köy üstüne hazır içme suyu ve salamura tuzundan koy bi hafta beklet bir hafta sonra yemeklerle birlikte tüket. Ben yaptım salatalarin içine ekliyorum tavsiye ederim
Sirkeyle yapılan değil ama sadece tuzla yapılıyor bu turşu :) ben ilaçta kullanıyorum ama barsaklarimda ise yaradı, lahana tuz ile birleşince doğal bi mayalanma sürecine giriyor probiyotik görevi görüyor bence bi dene tadı da güzel hem deAA gerçekten mi yani bildiğimiz lahana turşusu ben çok sevdiğim için 2 Şişe yapmıştım zaten =) peki değerlerini yükselti mi faydasını gördün mü?
Hımm=( Lahanayı doğrıcam kaya tuzunu suda eriteceğim şişeye koyup olunca tüketeceğim doğru mudur.Sirkeyle yapılan değil ama sadece tuzla yapılıyor bu turşu :) ben ilaçta kullanıyorum ama barsaklarimda ise yaradı, lahana tuz ile birleşince doğal bi mayalanma sürecine giriyor probiyotik görevi görüyor bence bi dene tadı da güzel hem de
Sağ ol canım allah razı olsun peki bir şey daha soracağım troid için iyotsuz tuz kullanın diyenler var nette de troid iyot eksikliğinden de olmuş olabilir yazıyor bilgin var mı ?Ben iğne kullanmıyorum dil altı b 12 hapı var ondan kullanıyorum, lahanayi da dogra üzerine normal tuz ekle elinle iyice ovala kavanoza koy üzerine salamura turşu tuzundan ekle hazır su ekle bir hafta sonra tuket, şifa olsun canım
Eğer ilaçlarını düzenli kullanıyorsan iyotlu tuz kullanmanda sakınca yok ama hasimato hastasiysan iyotsuz tuz kullanmak gerekiyor diye biliyorum ben yanlışım varsa diğer arkadaşlardan da fikir alabilirim, tiroid için yapılacak pek bişey yok benim bildiğim ama hasimato için balık yağı ve coenzim q 10 kullanıyorumSağ ol canım allah razı olsun peki bir şey daha soracağım troid için iyotsuz tuz kullanın diyenler var nette de troid iyot eksikliğinden de olmuş olabilir yazıyor bilgin var mı ?
Troid için yaptığın ya da önerebileceğin bir şey var mı?
AA neden balık yağı doktorunuz mu önerdi peki anti tpo da düşüş oldu mu ben yeni öğrendim haşimato olduğumu tedavisi yok dedi doktorlar ama buran öğrendim ki selenyum ve zencefil anti tpo yu düşürüyormuş selenyumu eczanede bulamadım zencefil suyu deniyorumEğer ilaçlarını düzenli kullanıyorsan iyotlu tuz kullanmanda sakınca yok ama hasimato hastasiysan iyotsuz tuz kullanmak gerekiyor diye biliyorum ben yanlışım varsa diğer arkadaşlardan da fikir alabilirim, tiroid için yapılacak pek bişey yok benim bildiğim ama hasimato için balık yağı ve coenzim q 10 kullanıyorum
Selenyumu ben de kullandım şimdi ara verdim hasimatoda antioksidan kullanımını öneriyor doktorlar zaten selenyum da antioksidan ben de kullandım şimdi ara verdim, zencefili ben de kullanıyorum bakalım ne olacak daha tahlillerini yaptırmadım ama yaptirinca paylasicam. Selenyum alırken içeriğine mutlaka bak ekstradan kalsiyum vb mineraller de ekli olanları tercih etme, ekstradan kalsiyum almaya gerek yok, selenyum ve e vitamini karışımı bulursan kaçırma derim :)AA neden balık yağı doktorunuz mu önerdi peki anti tpo da düşüş oldu mu ben yeni öğrendim haşimato olduğumu tedavisi yok dedi doktorlar ama buran öğrendim ki selenyum ve zencefil anti tpo yu düşürüyormuş selenyumu eczanede bulamadım zencefil suyu deniyorum
AA neden balık yağı doktorunuz mu önerdi peki anti tpo da düşüş oldu mu ben yeni öğrendim haşimato olduğumu tedavisi yok dedi doktorlar ama buran öğrendim ki selenyum ve zencefil anti tpo yu düşürüyormuş selenyumu eczanede bulamadım zencefil suyu deniyorum
Canım ya çok sağol bulamadım bir sürü vitamin bir aradaydı almadım o yüzden bende eczacı arkadaşım var ona getirtireyim o zaman evet kullanan herkes paylaşsın bakalım sonuç ne olacak nedense bana denk gelen doktorlar hiç bir şey deneme tedavisi yok dediler çok teşekkür ederim .Selenyumu ben de kullandım şimdi ara verdim hasimatoda antioksidan kullanımını öneriyor doktorlar zaten selenyum da antioksidan ben de kullandım şimdi ara verdim, zencefili ben de kullanıyorum bakalım ne olacak daha tahlillerini yaptırmadım ama yaptirinca paylasicam. Selenyum alırken içeriğine mutlaka bak ekstradan kalsiyum vb mineraller de ekli olanları tercih etme, ekstradan kalsiyum almaya gerek yok, selenyum ve e vitamini karışımı bulursan kaçırma derim :)
Önce ilacimi içiyorum yarım saat sonra zencefili içiyorum akşam yemeğinden hemen sonra balık yağı ve co enzim q 10 içiyorum gece yatmadan da dil altı b 12 kullanıyorum ama sana naçizane tavsiyem iyi bi endokrinoloji uzmanına genel testlerini yaptırman, sadece bununla bitmiyor çünkü bi de d vitamini eksikliği olma ihtimali var bu hastalık mecburi sağlıklı beslenme hastalığı mesela bende glutene karşı hassasiyet var ekmek pasta yediğimde göbek çevremde acayip bi siskinlik oluyo o yüzden mecburen sağlıklı beslenmek zorundayız iyi mi kötü mu bilemedimCanım ya çok sağol bulamadım bir sürü vitamin bir aradaydı almadım o yüzden bende eczacı arkadaşım var ona getirtireyim o zaman evet kullanan herkes paylaşsın bakalım sonuç ne olacak nedense bana denk gelen doktorlar hiç bir şey deneme tedavisi yok dediler çok teşekkür ederim .
Peki ilacı sabah açken 30 dk sonra zencefil öğlene doğruda balık yağı mı kullanıyorsun
Var canım oda var olmaz mı küçük ampül kırıp içiyorum 15 günde birÖnce ilacimi içiyorum yarım saat sonra zencefili içiyorum akşam yemeğinden hemen sonra balık yağı ve co enzim q 10 içiyorum gece yatmadan da dil altı b 12 kullanıyorum ama sana naçizane tavsiyem iyi bi endokrinoloji uzmanına genel testlerini yaptırman, sadece bununla bitmiyor çünkü bi de d vitamini eksikliği olma ihtimali var bu hastalık mecburi sağlıklı beslenme hastalığı mesela bende glutene karşı hassasiyet var ekmek pasta yediğimde göbek çevremde acayip bi siskinlik oluyo o yüzden mecburen sağlıklı beslenmek zorundayız iyi mi kötü mu bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?