- 22 Eylül 2011
- 949
- 1.233
- 133
Sağol canım olur yazışırız yine rahatsız etmeyim seni e fazla sana da iyi geceler.Hele o co enzim q 10 ocağıma incir ağacı dikti :) sadece param gitse ona yanmiycam bi de arastirmaktan kafayı yiycem o olcak neyse canım benden bu kadar yarın yumurta toplamaya gidicem yarın buralarda olurum sormak istediğin bişey olursa seve seve cevaplarım, kendine iyi bak iyi geceler
Amin, rica ederim. Yani, zencefil küründe de dikkat ettiysen yarım saat bekleme süresi var özellikle, bu sindirim ve etkileşim olayı tam gerçekleşsin diye. Suyu biraz önceden iç sonrasında kürü iç istersen.Sağ ol canım allah razı olsun evet bu gün oruç tutmadım denemek için gerçekten de gece almak uykumu kaçırıyor .
Bıktım usandım ilaçlardan artık demir eksikliğim B12 eksikliğim var akşamları almaya çalışıyorum .
Zencefili haptan 30 dk sonra mı içeyim yani ben sevmiyorum böyle kürleri içer içmez su içiyorum inşallah faydası olur.
Gastiritim var demek ki ondan rahatsız ediyor.
Anladım canım ben kalan posasını atıyordum çay olarak içebilirim o zaman yazıyı okuyalı baya olmuştu unutmuşum .Amin, rica ederim. Yani, zencefil küründe de dikkat ettiysen yarım saat bekleme süresi var özellikle, bu sindirim ve etkileşim olayı tam gerçekleşsin diye. Suyu biraz önceden iç sonrasında kürü iç istersen.
Hayır bildiğimiz lahana turşusu değil, içinde sirke,ekstra su, limon, sarımsak vb. yok. Sadece kıyılıp kaya tuzu ile iyice ovulmuş lahana, istersen az da kimyon tohumu . Ayrı su eklenmiyor. Kendi suyunda fermente oluyor. Ben de yapıyorum b12 için. Ayrıca dodeks ampul yaptırıyorum kalçadan.AA gerçekten mi yani bildiğimiz lahana turşusu ben çok sevdiğim için 2 Şişe yapmıştım zaten =) peki değerlerini yükselti mi faydasını gördün mü?
26 altısında başladım, yazmıştım sana da. Tabi atma, ben biriktiriyorum ve tarçınlı, karanfilli, yeşilçay demlerken içine ekliyorum.Anladım canım ben kalan posasını atıyordum çay olarak içebilirim o zaman yazıyı okuyalı baya olmuştu unutmuşum .
Siz ne kadardır kullanıyorsunuz?
Bilmediğim ne kadar çok şey varmış araştırmaktan soruşturmaktan yoruldum valla arkadaş su koy demişti yani sadece tuz ve lahana kimyon sevmiyorum tadı nasıl peki bekletecek miyimHayır bildiğimiz lahana turşusu değil, içinde sirke,ekstra su, limon, sarımsak vb. yok. Sadece kıyılıp kaya tuzu ile iyice ovulmuş lahana, istersen az da kimyon tohumu . Ayrı su eklenmiyor. Kendi suyunda fermente oluyor. Ben de yapıyorum b12 için. Ayrıca dodeks ampul yaptırıyorum kalçadan.
Alıntı:Hımm=( Lahanayı doğrıcam kaya tuzunu suda eriteceğim şişeye koyup olunca tüketeceğim doğru mudur.
Ben lahanayı çiğ olduğu sürece severim salatası turşusu deneyeceğim teşekkür ederim şuan b12 değerim 510 olmuş ayda bir kullanacağım iğneyi sonrasında yılda bir mi ?
Aklımda bin bir soru var hatırlayamıyorum bazen ne zaman test yaptırmayı düşünüyorsun tarçınlı çay hiç denemedim o zaman yarın tarçın zencefil ve limonlu bir çay yapayım kendime öğrendiğim iyi oldu.26 altısında başladım, yazmıştım sana da. Tabi atma, ben biriktiriyorum ve tarçınlı, karanfilli, yeşilçay demlerken içine ekliyorum.
Arkadaşım, omega3 balık yağı kanı sulandırır epeyce, zencefilde aynı şekilde. İki güçlü kan sulandırıcı bir arada kullanılmamalı. Aman dikkat...Önce ilacimi içiyorum yarım saat sonra zencefili içiyorum akşam yemeğinden hemen sonra balık yağı ve co enzim q 10 içiyorum gece yatmadan da dil altı b 12 kullanıyorum ama sana naçizane tavsiyem iyi bi endokrinoloji uzmanına genel testlerini yaptırman, sadece bununla bitmiyor çünkü bi de d vitamini eksikliği olma ihtimali var bu hastalık mecburi sağlıklı beslenme hastalığı mesela bende glutene karşı hassasiyet var ekmek pasta yediğimde göbek çevremde acayip bi siskinlik oluyo o yüzden mecburen sağlıklı beslenmek zorundayız iyi mi kötü mu bilemedim
Süpersin canım ya çok sağ ol rabbim bu iyi niyetinin yardım severliğinin karşılığını nasip etsin sanaAlıntı:
Doğal Yöntemlerle Evde B12 Yapımı
B12 İÇEREN BİTKİ KÜRÜ
http://www.profsaracoglu.com/b12.xhtm
Yap tabi, çok faydalı bir antioksidan, hatta 2-3 tane karanfil ve karabiberde ekleyebilirsin ama miden hassassa karabiberi yapma. Ben limon yerine bazen 4-5 kuşburnu ekliyorum. C vitamini bombası kuşburnu.Aklımda bin bir soru var hatırlayamıyorum bazen ne zaman test yaptırmayı düşünüyorsun tarçınlı çay hiç denemedim o zaman yarın tarçın zencefil ve limonlu bir çay yapayım kendime öğrendiğim iyi oldu.
Amin canım, rica ederim.Süpersin canım ya çok sağ ol rabbim bu iyi niyetinin yardım severliğinin karşılığını nasip etsin sana
şuan devam ediyorum canım belki yarın gidip tahlil yaparım bakayım sonuçlar nasıl oldu. ama bırakmaya niyetim yok böyle çok iyiyim yaasevdakusum zencefil kurumuz bi ayını doldurmak üzere ne yapacaksın devam edecek misin ben ne yapsam bilemedim
Değerlerinin düzelmesinden sonra tekrar kontrole gittin mi?kesinlikle dene. eskiden her şeyi zorunlu olduğum için zoraki yapardım. işe yarayacağından emin ol. ben canlı kanıtım. ağrıların kesinlikle kaybolacak, enerjik olacaksın. haplarla asla böyle hissetmedim. ve her şeyden önemlisi kilo alman duruyor. üstelikte zayıflatıyor. sentetik hormonlarla kavuşamadığım sağlığıma zencefil ile kavuştum. konuyu açan leyla arkadaşımız haklıymış. deneyin arkadaşlar. kaybedecek hiç birşeyiniz yok.
Gerçekten mi bazen yapıyorum bu kuru ama bi ise yaramiyormus gibi geliyor gerçi hiç bırakmadan devam ediyorum ama bazen vazgecesim geliyor. En iyisi sizin gibi tahlillerimi tekrarlatmak bende de kolestrol yüksekliği var, en kısa zamanda tahlillerimi tekrarlayayim o zaman, çoook teşekkürler paylaştığınız için. Ben de tahlillerimi yapar yapmaz paylasicam.Bu topiki okudum ama hiç yazmadım1 ay boyunca.
Benim de TSH değerim 4,10 du. Sonra detaylı bir araştırma yaptım. TPO normal ama TG normal sınırım 2 katı durumdaydı. 1 tane de nodülüm var.
Doktor ilaçsız takip demişti. Ve iyi bir beslenme programı çıkardım. 1 ay boyunca sabah aç karna az bir şey zencefil yedim. Akşam eve gelir gelmez.Yeterince geç geldiğim için yemeği 5dk sonra yemek zorunda kalıyorum ama sabah işe gidince dereotu da yiyorum. Öğlen dereotu yine.
TSH 2,5 düşmüş.
Yıllardır Trigiliserid değerim yüksektir benim. Geçen ay 299 du max 200 olmasına rağmen. Bu ay 128 inanılır gibi değil.
Kolesterolüm aynı şekilde genetik yüksek geçen ay 205 ti. Bu ay 199.
Diğer değerlerim normal ama TG düşmemiş henüz. Tam 25 günlük kür sonunda.
Özellikle trigiliseridin düşmesi beni çok umutlandırdı. O acısı bal geliyor bana artık.
Güzel bir haber. Dereotu ile bir yıl sonunda nodülü yok olan komşumuz var, dr "ameliyatla aldırdın mı?" diye sormuş,inanmamış. Kardeşim denediğinde ise( hipotiroidi var) önce düştü değerler dereotunu bırakınca bir süre sonra tekrar yükseldi. Umarım zencefil uzun vadede işe yarar.Bu topiki okudum ama hiç yazmadım1 ay boyunca.
Benim de TSH değerim 4,10 du. Sonra detaylı bir araştırma yaptım. TPO normal ama TG normal sınırım 2 katı durumdaydı. 1 tane de nodülüm var.
Doktor ilaçsız takip demişti. Ve iyi bir beslenme programı çıkardım. 1 ay boyunca sabah aç karna az bir şey zencefil yedim. Akşam eve gelir gelmez.Yeterince geç geldiğim için yemeği 5dk sonra yemek zorunda kalıyorum ama sabah işe gidince dereotu da yiyorum. Öğlen dereotu yine.
TSH 2,5 düşmüş.
Yıllardır Trigiliserid değerim yüksektir benim. Geçen ay 299 du max 200 olmasına rağmen. Bu ay 128 inanılır gibi değil.
Kolesterolüm aynı şekilde genetik yüksek geçen ay 205 ti. Bu ay 199.
Diğer değerlerim normal ama TG düşmemiş henüz. Tam 25 günlük kür sonunda.
Özellikle trigiliseridin düşmesi beni çok umutlandırdı. O acısı bal geliyor bana artık.
Canım doktor bana hıc ılac vermedı.cok yuksek degıl sadece takıp dedı.ama ben saglık olaylarının ustune cok gıderım.son bır yıllık zevkı kontrollerım ıstatıstıgını cıkardım.ona gore beslenme programı yaptım.ancak dedıgım gıbı trıgılıserıdın 299 dan 128 e dusmesının tek acıklaması zencefıl benım gozumde.cunku ekstra baska takvıye almadım.kolesterolde ıstwdgım dusus yok henuz.yulaf ekledım programa.Güzel bir haber. Dereotu ile bir yıl sonunda nodülü yok olan komşumuz var, dr "ameliyatla aldırdın mı?" diye sormuş,inanmamış. Kardeşim denediğinde ise( hipotiroidi var) önce düştü değerler dereotunu bırakınca bir süre sonra tekrar yükseldi. Umarım zencefil uzun vadede işe yarar.
Zencefili kullanırken ilacı bıraktın mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?