Bazen dalgalanmalar olabilirmiş farklı nedenlerle. Beslenme, hareketsizlik, stres, hormonel başka rahatsızlıklar, rahim içi hastalıkları (ör: pko), kilo alma -verme vb.Tamam belki 1 ay kullanmadım düşmesini beklemedim ama çıkmasına çok şaşırdım
Tiroitler rahimsel hastalıklarla bağlantılıymış zaten. Hormon olayından sanırım. Olabilir yani bunun yanında pko, miyom türü rahatsızlıklarınız varsa ve bilmiyorsanız bunlarda neden olabilir.Kizlar bisey sorucam troid sorunu adet azligi yaparmi
6 ay önce polipten dolayı histeroskopi oldum şuan sadece troid sorunu var 12 sinde randevum var bakalım doktor ne diyecekBazen dalgalanmalar olabilirmiş farklı nedenlerle. Beslenme, hareketsizlik, stres, hormonel başka rahatsızlıklar, rahim içi hastalıkları (ör: pko), kilo alma -verme vb.
Yok onlarda sorunum kistim vs yokk 1 kurtaj oldum hprmonlarim değişmiş olabilir miTiroitler rahimsel hastalıklarla bağlantılıymış zaten. Hormon olayından sanırım. Olabilir yani bunun yanında pko, miyom türü rahatsızlıklarınız varsa ve bilmiyorsanız bunlarda neden olabilir.
TSH - NORMAL DEĞER KAÇTIR?Kizlar bisey sorucam troid sorunu adet azligi yaparmi
Bilemiyorum. Dr. una danış derim.Yok onlarda sorunum kistim vs yokk 1 kurtaj oldum hprmonlarim değişmiş olabilir mi
Evet dr. a sor özellikle bilgi versin bu konuda.6 ay önce polipten dolayı histeroskopi oldum şuan sadece troid sorunu var 12 sinde randevum var bakalım doktor ne diyecek
TSH - NORMAL DEĞER KAÇTIR?Kizlar bu tsh kac olmali normal degeri
Tesekkur ederim canim benim tsh 2.67TSH - NORMAL DEĞER KAÇTIR?
TSH’ın normal değerinin kaç olduğu, yükselmesi halinde hangi değerlerden sonra ilaca başlanması gerektiği konusunda tam bir fikir birliği yoktur.
Bizim ülkede çoğu laboratuarın formunda normal değeri 0.4 - 3.0 uIU/mL olarak yazar.
2002 yılına kadar TSH değerinin normal sınırları 0.5 - 5.0 arasındaydı. American Association for Clinical Chemistiry 2003 yılında yaptığı açıklamayla bu değeri 0.4-2.5 seviyesine indirdi.
Dr. M. Kınıkoğlu
Tiroid fonksiyonlarını değerlendirmede ilk yapılacak testler TSH ve ST4 olmalıdır.
TSH üst sınırı yaşa göre;
• Sağlıklı genç popülasyonda 4 mIU/L
• Gebelik planlayanlarda ve gebelerde 2,5 mIU/L
• 70-79 yaş arası 6 mIU/L
• 80 yaş üzeri 7,5 mIU/L
Tiroid Testleri
• Tiroid tarama testi olarak TSH ölçümü yeterlidir.
• TSH’nin üst sınırını 4 mIU/L olarak almak gerekir.
• Gebelik planlayan kadınlarda TSH’nin üst sınırı 2,5 mIU/L olarak hedeflenmelidir.
• Gebelikte sT4 ve/veya total T4 bakılmalıdır. sT4 gebelikte ölçüm hatalarına açık olduğu için total T4 ölçümü tercih edilmelidir.
• Tiroid hastalığı olan veya tiroid hastalığı mevcudiyetinden klinik ve laboratuvar olarak çok kuvvetle şüphe edilen hastalarda TSH, serbest T4 ve total T3 (veya serbest T3) en az bir kez bakılmalıdır.
• Primer hipotiroidi takibinde TSH kullanılmalıdır. Tiroid hormon replasmanı yapılan hastaların monitorizasyonu 4-6 haftada bir yapılan • TSH ölçümleri ile düzenlenmelidir.
• Sekonder hipotiroidi takibinde serbest T4 ölçülmelidir. Sekonder hipotiroidide replasman yapılırken TSH ölçümleri takipte yararlı değildir.
KENT HASTANESİ
Anti TG
Rica ederim canım, o halde tsh ın iyi bir değerde.Tesekkur ederim canim benim tsh 2.67
http://www.tahlilsonuclari.gen.tr/ den, önceki tahlil sonuçlarını bulabilirsin. Diğerlerini görmeden kıyaslama yapamayız ama tsh oldukça düşük görünüyor.Kızlar tahlillerimi aldım anti t: 15.59, anti tpo:116.5, t3: 2.91, t4: 1.46 tsh: 0.681 daha önceki tahlil sonuçlarımi bulamıyorum sonuçlar nasıl acaba bi yardım edin
Anti t anti tpo eski sonucumu bulamıyorumtiroid testlerimin eski sonucu bu Tsh:2.42, t3:2.45, t4:1.25 bir ay yaptım zencefili artık bıraktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?