Troid rahatsızlığı ve -tedavisi yoktur diye bilinen haşimato troiditi- kesin tedavi

1. attığım Anti TG ve TPO değerleri zencefilden önce, 2. si ise zencefilden sonra.

Anti t anti tpo eski sonucumu bulamıyorum tiroid testlerimin eski sonucu bu Tsh:2.42, t3:2.45, t4:1.25 bir ay yaptım zencefili artık bıraktım
Bence hemen bırakma arkadaşım ve moralini yüksek tut lütfen. Psikoloji hele de kadınlarda çok daha hassas ve önemli. Bak Tsh ında gözle görülür bir düşüş var, işe yaramadı denemez yani. Zencefilin sana büyük külfeti olmaz başka açılardan da çok faydası olur 1 ayda pes etme derim ben.

Anti t anti tpo eski sonucumu bulamıyorum tiroid testlerimin eski sonucu bu Tsh:2.42, t3:2.45, t4:1.25 bir ay yaptım zencefili artık bıraktım
Tatlım senin Anti-tpo ve antitg değerlerin çok iyi bana göre benimki biti 1000 üstünde biri de 500 üstü çıktı .ama bırakmadım gerekirse 1 sene kullanırım. Bu hastalık beni bitirdi benim yumurtalarimi bitirdi bebek sahibi olamıyorum o yüzden. bende onu bitirecem insallah

Zaten Prof. Saraçoğlu hormonla ilgili bir ilaç kullanıyorsanız kür ve tedaviyle iyileşme olup bıraktıysanız ilacı, hormonların düzene oturması 6 ayı bulur dedi. O yüzden acele etmemek ve hemen umutsuzluğa kapılmamak gerekli.

gerçekten inanılır gibi değil.
Ben de ocak sonu gideceğim. Bakalım tahililler neler diyor.
Ancak şöyle bir gerçek kesinlikle var.
Benim hayatım boyunca trigiliserid değerim çok yüksektir. Hele hamilelikte falan tavan yapmıştı. Kasım ayında max sınır 200 olmasına rağmen benim 299 du. 25 günlük zencefil küründen sonra 128 oldu ki hayatım boyunda bu değeri görmedim ben. Kolesterol ve trigiliseridi düşürme etkisi olduğu da kesin.

Arkadaşlar Merhaba :) bende hipotroidi var 7-8 senedir 0,75lik levotiron kullanıyorum.Zencefil suyunu içmeye başladım 2 hafta falan oldu.Yalnız bende niyeyse kabızlık yaptı 2-3 hafta sonra doktora gidicem umarım olumlu bir değişiklik olur iyi bir sonuç olur inşaallah.

merhaba canım,
ilk fırsatta arkadaştan bu bilgileri alıp size yazarım.
merhaba
nodülü kaybolan arkadaşınızdan bilgi alabildiniz mi? benim de nodulum var 3 cm. arkadaşınızın ki ne büyüklükteymiş, zencefili sadece sürmüş mü yoksa aynı zamanda suyunu da içmiş mi? ne kadar devam etmiş? öğrenebilirseniz çok sevinirim.

Herkese selamlar
Hiç paylaşım yapılmamış geçen haftadan beri. Ne durumdasınız zencefil suyu içenler?

Günaydın
Ben iki gündür yapıyorum umarım sonuç alabilirim

Hipotiroidi var bende
Artık değerlerine bakmıyorum ben durum kana bakıyorum ilaca aynen devam 150lik kullanıyorum hergün
Değerlerin nasıl ki?
antikorlar yüksek değil sanırım?
Nodül falan yoksa yine şanslı guruptasın.

Değerlerin nasıl ki?
antikorlar yüksek değil sanırım?
Nodül falan yoksa yine şanslı guruptasın.
Nodül yok evet.... senin değerlerin baya düşmüş ne güzel:) peki ne kadar kullandıktan sonra tekrar kan verdin

Nodül yok evet.... senin değerlerin baya düşmüş ne güzel:) peki ne kadar kullandıktan sonra tekrar kan verdin
CAnım tam 25 gün kullandıktan sonra kan verdim. Ama kendiliğinden mi düştü yoksa zencefilden mi emin değilim. 4,10 çıktıktan sonraki gün 2,8 ve 1,9 çıkmıştı. Ben ona takılı değilim de triligiserid değerimi ciddi olarak zencefilin düşürdüğüne eminim.

Çok sevindim senin adına canım. Umarım kurtuluruz şu tiroid derdinden... o kadar kilo aldım ki bu yüzden kendimden nefret ediyorum artık....

Çok sevindim senin adına canım. Umarım kurtuluruz şu tiroid derdinden... o kadar kilo aldım ki bu yüzden kendimden nefret ediyorum artık....
Senin antikorlarda yükseklik var mı?
Ben Anti TPO normal ama AntiTG biraz yüksek.
Doktor Anti TG nin tek başına yüksekliği TSH ve türevleri normal olduğu takdirde sorun olmaz dedi.
Ben de yarın kontrole gidecektim ama üşüttüm biraz korkuyorum şimdi gidersem kan sonuçlarım yanıltıcı olur da moralim bozulur mu diye? Karar veremedim.

Valla hiç sormuyorum doktora, hangi değer ne kadar diye, bir ara hashimoto tiroidi olduğumu söyledi hala öyle mi onu da sormuyorum, ilacımı iciyom gerisini düsünmüyom

Valla hiç sormuyorum doktora, hangi değer ne kadar diye, bir ara hashimoto tiroidi olduğumu söyledi hala öyle mi onu da sormuyorum, ilacımı iciyom gerisini düsünmüyom
Bu konuda biraz bilgi edinsen iyi olmaz mı?
sonuçta doktorlara da fazla güvenmemek laızm. Yanlış teşhis sonucu yanlış tedaviyi yıllar boyu devam ettirebiliyorlar.
En azından değerlerini öğren. Tahlil kağında falan yazar. Atmıyorsundur inşallah.

Canım ben almanya'da yaşıyorum, ev doktorum var... bugüne kadar hiç tahlil sonuçlarımı istemedim... aslında bi şifre alma işi var sanırım onunla İnternet'ten herşeyi öğrenebilirim de benim üşengeçliğim ama dikkate alacam bu söylediğini...

derindenizlerden , swet2006 neler yaptınız? Zencefile devam mı?
Gelişmeler neler?
Dün karne günü olmasından dolayı 1 gün izin aldım ve izin almışken zencefilde neredeyim diye bir kontrol ettirmek istiyordum. Doktora gittim. Ancak kendi doktorum yokmuş bir başkasına muayene oldum o da bir önceki kan sonuçlarıma baktı sistemden normal dedi detaylı bir teste gerek yok. Yani özel hastane ama bazı doktorlar cidden hastayı psikolojik olarak anlamıyor. Bir tek THS ve T+ e baktı. T3 e bile bakmamış yani. TSH 1,91 çıktı. T4 normal.
Şimdi zencefil deneyimlerime göre:
Geçen ay 2,5 olan TSH değerim 25 gün sonra 1,91 oldu. Ancak antikorları göremedim tabi. Ama doktor TSH normal olduğu sürece antikorlara sık bakılması gerekmez dedi.
Şimdi kafama takılan şu 1 ay sonra TSH zencefilden dolayı daha da mı düşecek yoksa normal seviyesine getirip sabitlemiş mi oluyor? swet2006 senin bu konuda deneyimin daha fazla sanırım. Nasıl yorumluyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…