Troid rahatsızlığı ve -tedavisi yoktur diye bilinen haşimato troiditi- kesin tedavi

canım benim tpo 1000 üstünde tg 500 küsürdü çok yüksek yani benim tpo ve tg değerlerim. sadece tg si yüksek olan bilmiyorum caım çok bilgim de yok ben 6 ay oldu öğreneli haşimatolu olduğumu

Ya bunlar çok önemli iki değer, yaptırabilmek için, kaf dağındaki 7 başlı canavarı öldürmek bile kar etmez herhalde.
Bebiş için de hakkında hayırlısı olsun canım.

Ya bunlar çok önemli iki değer, yaptırabilmek için, kaf dağındaki 7 başlı canavarı öldürmek bile kar etmez herhalde.
Bebiş için de hakkında hayırlısı olsun canım.
Perşembe günü kontrolüm vardı gitmişken tsh yı ölçtürdüm iki katına çıkmış oysa sadece 1 hafta kullanmıştım zencefili aşılama deneyecektim oda olmadı offfffffffffffffffffffffffffffffffffffff yoruldum artık.

Bir hafta yeterli bir süre değil anladığım kadarıyla. 1- 1,5 ay kadar sonra tsh da düşmeler, 2 hafta sonrasında da iyi hissetme gözlemlenmiş ortalama. Bence kasma kendini, biraz oluruna bırak, pozitif olmaya çalış, küre de devam et ama inanarak. Hayırlısı olsun...

1 hafta ne ki? yorulmak yok. 1 ay sonra sonuç alıyorsun. onda da TSH ilkönce 3 civarlarında çıkıyor. sonrasında 1,5 larda çıkıyor. umudunu kaybetme lütfen. sonuç almaman mümkün değil. sabırla devam. ama ilk zamanlar ilacını da ekle için rahat etsin bence.

çok sevindim. 2. aydan sonra anti tpolarda normalleşecek inşallah. tam gaz devam. çünkü en az 6 aylık bir süreç bu.

TG yediğin günlük besinlerden bile etkileniyor. bendede sadece kolestrol yüksek çıkmıştı. bol yürüyüş.

Merhaba, posasını nasıl saça uyguluyorsun?
Ve ne kadar bekletiyorsun? Kaç günde bir yapıyorsun?

posasını 1-2 bardak su ile kaynatıp süzüyorum. banyo sonrası bu suyu son durulama suyu yapıyorum. (kafamı eğerek döküyorum zencefil suyunu ve ovarak yediriyorum.) bir sonraki banyoya kadar saçımda kalıyor. her banyo sonrası zencefil suyunu bocalıyorum kafama. saçları kalınlaştırıyor ve ben uygulayalı daha bir ay olmadı yeni saçlar çıkıyor. saçlar kalınlaşıyor, çabucak uzuyor. kesinlikle tavsiye ederim. tararken birazcık sertleştiriyor, uçlarına elsevin saç bakım yağını sürüp tarıyorum bazan. ama çogu zaman dikkatle tarayıp kurutuyorum. harika oluyor saçlar. deneyin farkı görün. kedi tüyü gibi saçlarım süper oldu.

TG yediğin günlük besinlerden bile etkileniyor. bendede sadece kolestrol yüksek çıkmıştı. bol yürüyüş.

Aa ciddi misin? Bu bilgiyi hiçbir yerde okumamıştım daha önce. Doktorum da söylemedi. Tiroid dokusunun varlığını gösterdiğini tek başına bir anlamı olmadığını falan söyledi.

Nasıl yediğimiz şeylerden etkilenebilir ki sonuçta normal bir insanda TG yüksekliği görülmez.

Sende TG, TPO normal de bir tek kolesterol mü yüksek şimdi?

Ben tam 25. günü gittim tüm tahlillerimi yaptırdım.
4,10 olan TSH 2,5 çıktı. Ama çok tuhaf bir şey vardı. TSH ın 4,10 olduğu zamanda da bir gün sonra 2,8 yine 1 gün sonra 1,9 çıktı.
25 gün sonra 2,5 çıktı ama TG değerim normal sınırım 2 katı kadar. Benim hayatım boyunca tiroid sorunum olmadı sürekli takip ederim sağlıklı ilgili şeylerimi. En son yazın ağustosta baktırmıştım 2,46 idi.
Kasım ayında bana bir şey oldu ama anlamadım. Belki nodülüm yeni çıktı onu bilemiyorum tabi.
2. tahlilde belli olacak pek çok şey. Doktor 6 ay dedi ama ben aylık gidiyorum. En azından kan değerlerimi görüp ona göre beslenmeme yön veriyorum.

canım hergün tsh mı baktırıyorsun?

TG den kastın TRİGLİSERİD mi ?

canım hergün tsh mı baktırıyorsun?

Hayır canım kasım ayında kadın doğuma gidince tesadüf olarak 4,10 olduğunu öğrendim. Bana yüksek gelince bir sonraki gün genel cerraha gittim; 2,8 çıktı. Sonra bir de endokrine gideyim dedim 1,9 çıktı. 25 gün sonra 2,5 çıktı.

Ayda 1 kere baktırmayı düşünüyorum.

İş yerinden bir arkadaşım da dereotu yiyordu tiroitleri alındı ama iyi huyluydu çok şükür. O da günce 1,5 ölçek ilacını alıp öğlen dereotu yiyordu. TSH değeri 0’a yaklaşmış. Doktor ilacı 1 ölçeğe çekmiş. Ama dereotunu bıraktı o.

Tamam belki 1 ay kullanmadım düşmesini beklemedim ama çıkmasına çok şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…