- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
- 398
Ben devam ediyorum ama test yaptıramadım henüz, çünkü çileden çıkıp mutsuz olmaktan korkuyorum. Senin başına gelen gibi ona gerek yok, buna gerek yok deyip kuş gibi 1-2 değere bakıp yolluyorlar. D vit.im neredeyse bitme derecesine düşmüştü, dr. yükleme yaptı 6 ay sonra kontrol edelim dedi. Süre biraz daha geçsede gittim başka dr. denk geldi. Durumu anlattım, 2 şişe içmişsin zamanında, olmuştur işte hiç gerek yok deyip salladı, yapmadı sinir oldum. Bir kaç ay sonra başka bölüme gitmiştim rica ettim, rahatsızlığıma neden olabileceği için dr hemen yazdı yine tükenmişti. Bu yüzden nereye gitsem de teşekküllü tahlil yaptırabilsem diye kara kara düşünüyorum.derindenizlerden , @swet2006 neler yaptınız? Zencefile devam mı?
Gelişmeler neler?
Dün karne günü olmasından dolayı 1 gün izin aldım ve izin almışken zencefilde neredeyim diye bir kontrol ettirmek istiyordum. Doktora gittim. Ancak kendi doktorum yokmuş bir başkasına muayene oldum o da bir önceki kan sonuçlarıma baktı sistemden normal dedi detaylı bir teste gerek yok. Yani özel hastane ama bazı doktorlar cidden hastayı psikolojik olarak anlamıyor. Bir tek THS ve T+ e baktı. T3 e bile bakmamış yani. TSH 1,91 çıktı. T4 normal.
Şimdi zencefil deneyimlerime göre:
Geçen ay 2,5 olan TSH değerim 25 gün sonra 1,91 oldu. Ancak antikorları göremedim tabi. Ama doktor TSH normal olduğu sürece antikorlara sık bakılması gerekmez dedi.
Şimdi kafama takılan şu 1 ay sonra TSH zencefilden dolayı daha da mı düşecek yoksa normal seviyesine getirip sabitlemiş mi oluyor? @swet2006 senin bu konuda deneyimin daha fazla sanırım. Nasıl yorumluyorsun?
Valla hiç sormuyorum doktora, hangi değer ne kadar diye, bir ara hashimoto tiroidi olduğumu söyledi hala öyle mi onu da sormuyorum, ilacımı iciyom gerisini düsünmüyom
Bu konuda biraz bilgi edinsen iyi olmaz mı?
sonuçta doktorlara da fazla güvenmemek laızm. Yanlış teşhis sonucu yanlış tedaviyi yıllar boyu devam ettirebiliyorlar.
En azından değerlerini öğren. Tahlil kağında falan yazar. Atmıyorsundur inşallah.
Cok dogru bır noktaya degınmıssın.benım de unıden berı el bılegım agrırdı.dogumdan sonra el parmaklarıma yayıldı,dız kapagı derken sımetrık oldu agrı ve sısler.kavanoz acamaz haldeydım.kac doktor gezdım ozelı devletı genel testler yapıp gonderdıler.ben tabı bu esnada hep kendımı romatızma sandım ıltıhaplı olandan.sonra bır doktora denk geldım kı devlette ccp dıye dırekt romatızmaya bakan bır test varmıs onunla bırlıkte d- vıt baktı.sende kesınlıkle romatızma yok kronık dvıt eksıklıgı var dedı. Ikı ampul takvıye aldım.baya ıyı geldı.aradan uc sene falan gectı sımdı zencefıl baslamadan once dız kapaklarımda falan agrılar devam edıyordu oturup kalkarken cıkan sesler cabası.zencefıl buna da ıyı geldı ama zaman zaman kucuk eklem agrım oluyor. Ben dvıt ten oldugunu dusunuyorum ama acıbadem gıbı bır hastanenın endokrın doktoru buna bakmıyor akıl alır gıbı degıl.subat ortası baska bır yere gıdecegım.yalnız zenefılın bıt guzellıgı daha goz beyazını beyazlatıyor ve kılcal damar gorunumunu hafıfletıyor.bu hastalıga baglı veya degıl goz kurulugum ve ıltıhabım vardı gozluk kullanmıyorum ıkı aylık zencefıl kurumden sonra son bır kac gundur gozlerımdekı degısıklgı farkel ettım.artı benım nodulum de oldugu ıcın cıfte korkum var.o yuzden son bır haftadır gunde bır lımonu kabuklarıyla yıyorum.kabugunda antıkanserojen maddeler varmıs tumor buyumesını engelleyen.o da fayda etmıs olabılır.nasıl olsa dogal ve tam mevsımı dene ıstersen.Ben devam ediyorum ama test yaptıramadım henüz, çünkü çileden çıkıp mutsuz olmaktan korkuyorum. Senin başına gelen gibi ona gerek yok, buna gerek yok deyip kuş gibi 1-2 değere bakıp yolluyorlar. D vit.im neredeyse bitme derecesine düşmüştü, dr. yükleme yaptı 6 ay sonra kontrol edelim dedi. Süre biraz daha geçsede gittim başka dr. denk geldi. Durumu anlattım, 2 şişe içmişsin zamanında, olmuştur işte hiç gerek yok deyip salladı, yapmadı sinir oldum. Bir kaç ay sonra başka bölüme gitmiştim rica ettim, rahatsızlığıma neden olabileceği için dr hemen yazdı yine tükenmişti. Bu yüzden nereye gitsem de teşekküllü tahlil yaptırabilsem diye kara kara düşünüyorum.
Ben de üniversite zamanlarımda limonu kabuklarıyla yerdim ama şimdilerde korkuyorum çünkü çok fazla ilaçlama var. Bir de kanseri önlemede Zerdeçalın etkisi kanıtlandı. Zeytinyağında bekletip kahvaltı öncesi bir çay kaşığı tüketebilirsin.Cok dogru bır noktaya degınmıssın.benım de unıden berı el bılegım agrırdı.dogumdan sonra el parmaklarıma yayıldı,dız kapagı derken sımetrık oldu agrı ve sısler.kavanoz acamaz haldeydım.kac doktor gezdım ozelı devletı genel testler yapıp gonderdıler.ben tabı bu esnada hep kendımı romatızma sandım ıltıhaplı olandan.sonra bır doktora denk geldım kı devlette ccp dıye dırekt romatızmaya bakan bır test varmıs onunla bırlıkte d- vıt baktı.sende kesınlıkle romatızma yok kronık dvıt eksıklıgı var dedı. Ikı ampul takvıye aldım.baya ıyı geldı.aradan uc sene falan gectı sımdı zencefıl baslamadan once dız kapaklarımda falan agrılar devam edıyordu oturup kalkarken cıkan sesler cabası.zencefıl buna da ıyı geldı ama zaman zaman kucuk eklem agrım oluyor. Ben dvıt ten oldugunu dusunuyorum ama acıbadem gıbı bır hastanenın endokrın doktoru buna bakmıyor akıl alır gıbı degıl.subat ortası baska bır yere gıdecegım.yalnız zenefılın bıt guzellıgı daha goz beyazını beyazlatıyor ve kılcal damar gorunumunu hafıfletıyor.bu hastalıga baglı veya degıl goz kurulugum ve ıltıhabım vardı gozluk kullanmıyorum ıkı aylık zencefıl kurumden sonra son bır kac gundur gozlerımdekı degısıklgı farkel ettım.artı benım nodulum de oldugu ıcın cıfte korkum var.o yuzden son bır haftadır gunde bır lımonu kabuklarıyla yıyorum.kabugunda antıkanserojen maddeler varmıs tumor buyumesını engelleyen.o da fayda etmıs olabılır.nasıl olsa dogal ve tam mevsımı dene ıstersen.
Zerdecal kurkuma mi oluyorBen de üniversite zamanlarımda limonu kabuklarıyla yerdim ama şimdilerde korkuyorum çünkü çok fazla ilaçlama var. Bir de kanseri önlemede Zerdeçalın etkisi kanıtlandı. Zeytinyağında bekletip kahvaltı öncesi bir çay kaşığı tüketebilirsin.
Anlayamadım, kumkuma?Zerdecal kurkuma mi oluyor
Kumkuma degil, kurkuma... şimdi baktım oymus:)Anlayamadım, kumkuma?
İçinde kurkumin diye bir madde var acaba onumu demek istedin diye düşündüm bende.Kumkuma degil, kurkuma... şimdi baktım oymus:)
Peki nasıl tüketiyorsunuz Zerdeçalı
Bende toz hali var ne şekilde kullanmaliyim
Teşekkür ederim bilgi içinİçinde kurkumin diye bir madde var acaba onumu demek istedin diye düşündüm bende.
Küçük bir fincanın içerisine koyacağın toz zerdaçele biraz zeytinyağı, miden sağlamsa biraz da karabiber ekleyerek bir çay kaşığı şeklinde tüketebilirsin. Yemeklerine ya da yoğurda ekleyerek de tüketebilirsin ama yağda iyi çözünür içinde ki faydalı bileşikler.
Bu haber 12.04.2015 te yapılmış ama yeni bilimsel makaleler zencefilin kansere karşı koruyuculuğunun kanıtlandığı yönünde.
ZERDEÇAL
Curcumin, zerdeçalın içinde var, peki bu curcimin nedir ve başka hangi besinlerde bulunur?
Baharatlar, kokuları ve tatlarıyla sofralarımızı daha da çekici kılar. Siz de mutfağınızda farklı tatlar yaratmaktan hoşlanabilirsiniz. Karabiber, kimyon, kekik, kırmızıbiber, nane, tarçın gibi baharatları çok yaygın kullanıyor olabilirsiniz. Bir yenisi için zerdeçalı önerebilirim, çünkü curcumin için önemli bir kaynak...
Zerdeçal, ‘sağlığa faydalı’ bilinen bir baharat çeşididir. Hint mutfağının vazgeçilmez bir baharatıdır. Ona sarı rengini veren curcumin (köri tozu), içindeki ana bileşenlerinden biridir.
Hindistan ve Asya kıtasında, birçok hastalığı tedavi etmekte kullanılır. Son yarım yüzyılda yapılan araştırmalar, zerdeçalın yararlarının içinde bulunan curcumin nedeniyle olduğunu bildirmektedir.
Neden tüketmeliyiz?
Curcumin; antioksidan, anti - inflamatuar, anti - viral, anti - bakteriyel, anti - mantar ve anti - kanser aktiviteler gösterir. Bu nedenle diyabet, alerjik hastalıklar, artrit, alzheimer ve diğer kronik hastalıkları önlemeye yardımcıdır.
Zerdeçaldaki curcumin, iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Kireçlenme ve eklem iltihabı gibi hastalıklara karşı yapılan çeşitli çalışmalar da faydalı olabileceğini göstermiştir. Curcuminin bazı tümör türlerini engellemeye yardımcı olduğu laboratuar çalışmalarında gözlemlenmiştir.
Bazı çalışmalar sonucunda da curcuminin cilt hastalıkları, mide ülseri, alzheimer ve yüksek kolesterole karşı koruyucu etkisinin olabileceğini bildirmektedir. Bu çalışmaların birçok farklı laboratuarlarda yapılmış olduğunu unutmamalıyız.
Yan etkisi var mıdır?
Araştırmacılar, çalışmalarını zerdeçal odaklı değil de daha çok curcuminin faydaları üzerine yapmışlardır. Bu sebeple zerdeçalla ilgili daha fazla çalışmaya ihtiyaç var ancak curcumin içermesi onu şimdiden kıymetli kılıyor.
Rahatlıkla kullanabileceğimiz bir baharattır, fakat uzun süre, aşırı miktarda tüketimi bulantı ve ishale neden olabilir. Hamileler, ilaçla tedavi görenler, safra kesesi ve böbrek hastalığı, kanama bozuklukları, diyabet, bağışıklık sistemi bozuklukları olanların doktora danışmadan aşırı kullanmaları doğru olmayabilir. Zerdeçal, geleneksel kullanımıyla ve bazı araştırmalarla yıllar geçmesine rağmen henüz kanıtlanmamış bir tedavi biçimidir. Alınması gereken ve standart tavsiye edilen bir miktarı yoktur.
Nasıl kullanılır?
Zerdeçalın meyve kısımları, kurutularak toz haline getirildikten sonra baharat olarak kullanılabilir ve çay olarak da hazırlanabilir. Zerdeçal, bal ile karıştırıldığında soğuk algınlığı ve gripte de tüketilebilir.
Zerdeçallı meyveli yoğurt
Malzemeler:
- 1 kase light yoğurt
- Yarım muz
- 4 çilek
- 2 ceviz
- Zerdeçal
- Tarçın
Yapılışı: Çilek ve muzu küçük parçalar haline getirip, bütün malzemeleri karıştırın. Üzerine zencefil ve tarçın ekleyerek ara öğün ve tatlı niyetine tüketilebilirsiniz. Dilerseniz kendi sevdiğiniz meyvelerle deneyebilirsiniz. Afiyet olsun. (200 kalori.)
MİLLİYET GAZETE
Sende cok az bır tsh yukseklıgı var sadece o da cok yuksek degıl zaten kı emınım zencefılle duzene gırmıstır.hasımato falan olmaması son derece guzel. Lımon ıcın kafam karıstı bak sımdı ıyıce yıkamaya calısıyorum gercı ama yenıden dusunecegım.zerdecal da kullanıyorum aslında ama tr dekı baharatlara cok guvenmıyorum.keske zencefıl gıbı tazesını bulabılsek.aslında hındıstanda falan tanıdıklarım var ama ısteyemıyorum.guvenılır markalarda goremedım ben ama en dogal kokulu olanı carefour da buldum.en azından orada kılosu 27 tl aktarda daha ucuz.ben zerdecal tarcın karabıber sızma zeytınyagı ve bal karıstırıyorum.emılımı en ıyı zeytınyagında oluyormus dedıgın gıbı.zeytınyagında bekleyecek kadar cok yag koyarsam bu sefer fazla yag almaktan korkuyorum.Bu arada Zencefil kürüne başlamadan önce ki tahlilimde baktırabildiğim değerlerimi yazayım bulunsun,
Anti TPO: 1.49 .... Ref. Aralığı: <5.61
TSH: 3.27 ... Ref. Aralığı: 035-4.94
Serbest T3: 2.18 ... Ref. Aralığı: 1.71 İla 3.71 arası
Serbest T4: 0.99 .... Ref. Aralığı: 0.70 İla 1.48
Rica ederim. Hergün olmasa da ara ara yap o halde.Teşekkür ederim bilgi için
Ben şu an zencefili yapıyorum
İkisi birarada oluyomu
Tsh ım dalgalanıyordu. 5 küsürlere çıktığı da olmuştu. Dr.un biri tabi haşimato var demişti yarım ağızla.Sende cok az bır tsh yukseklıgı var sadece o da cok yuksek degıl zaten kı emınım zencefılle duzene gırmıstır.hasımato falan olmaması son derece guzel. Lımon ıcın kafam karıstı bak sımdı ıyıce yıkamaya calısıyorum gercı ama yenıden dusunecegım.zerdecal da kullanıyorum aslında ama tr dekı baharatlara cok guvenmıyorum.keske zencefıl gıbı tazesını bulabılsek.aslında hındıstanda falan tanıdıklarım var ama ısteyemıyorum.guvenılır markalarda goremedım ben ama en dogal kokulu olanı carefour da buldum.en azından orada kılosu 27 tl aktarda daha ucuz.ben zerdecal tarcın karabıber sızma zeytınyagı ve bal karıstırıyorum.emılımı en ıyı zeytınyagında oluyormus dedıgın gıbı.zeytınyagında bekleyecek kadar cok yag koyarsam bu sefer fazla yag almaktan korkuyorum.
Uyarın ıcın tesekkur ederım.ben aıle boyu soktum kendımızı bu ıse:) esıme de yedırıyorum yaptıklarımdan.lımon kabugu olayını nedense daha once dusunmemıstım.artık yemeyecegım kesın.zerdecalın.tazesını baya bır aradım metro, 5 M mıgros yok bulamadım.sanırım fazla talep yok.netten buldum ama sıteye guvenemedıgım ıcın almadım.ılgınc ama senın tpo normalken hasımato demelerı..dıyorum ya en.ıyı kendı doktorun olacaksın kendını takıp edeceksın.bır arkadasım gogus kanserıydı gezmedık doktor bırakmadı gogsunden sıvı gelıyr dıye.tıp fak hocaları bıle hep yuzeysel tedavı etmeye calıstı.6 ay dolastı boyle dusunebılıyor musun? Sonunda dogru doktoru buldu da hastalıgını ogrendı kanserın 3. Evresındeymıs.Tsh ım dalgalanıyordu. 5 küsürlere çıktığı da olmuştu. Dr.un biri tabi haşimato var demişti yarım ağızla.
*Başka bir dr.da o değerlerde dalgalanabiliyor, tahlil zamanı düşük çıkmış olabilir, haşimato vardır sende demiş kardeşime. Bu nasıl teşhisse işte...
Yıkamayla çıkmıyor maalesef tarım ilaçlarının zararlı etkileri...
Zerdeçalin tazesi, migros-kipa gibi marketlerde satılıyor ara ara bakmak lazım.
Emılımı en ıyı zeytınyagında ve karabiberle karışınca oluyormuş. Çok abartı yağa gerek yok.
Rica ederim. Aslında meyva sebzenin en faydalı yeri kabuğun hemen altında ki kısım ama zirai ilaçlarla, mumlarla vb. en yenilemeyecek yerleri haline getiriliyor paragöz insanların elleriyle.Uyarın ıcın tesekkur ederım.ben aıle boyu soktum kendımızı bu ıse:) esıme de yedırıyorum yaptıklarımdan.lımon kabugu olayını nedense daha once dusunmemıstım.artık yemeyecegım kesın.zerdecalın.tazesını baya bır aradım metro, 5 M mıgros yok bulamadım.sanırım fazla talep yok.netten buldum ama sıteye guvenemedıgım ıcın almadım.ılgınc ama senın tpo normalken hasımato demelerı..dıyorum ya en.ıyı kendı doktorun olacaksın kendını takıp edeceksın.bır arkadasım gogus kanserıydı gezmedık doktor bırakmadı gogsunden sıvı gelıyr dıye.tıp fak hocaları bıle hep yuzeysel tedavı etmeye calıstı.6 ay dolastı boyle dusunebılıyor musun? Sonunda dogru doktoru buldu da hastalıgını ogrendı kanserın 3. Evresındeymıs.
Bana faydası olmasından baska antı kanserojen ozellıgınden dolayı kabugunh yıyen baska bır arkadasıma daha soyledım.nedense kendımızı kaptırınca ayrıntılar arada kaynıyor.belkı o da baskasına soyleyecek.zıncırleme ıyılık cemberı gıbı oldu.bugun ılgınc seyler oldu.yarın detaylı yazarım.Rica ederim. Aslında meyva sebzenin en faydalı yeri kabuğun hemen altında ki kısım ama zirai ilaçlarla, mumlarla vb. en yenilemeyecek yerleri haline getiriliyor paragöz insanların elleriyle.
Bu kadar hassas bır konuda bu degerlerle doktorunun senı yonlendırmesı lazım.degerın hangı fazda alındıgı onemlı reglın 3. Gunu mu mesela? Papıler mısın? Papıler ca ıdın mı? Ikısı arasındakı fark o kadar cok kı.hangısısın? Atom aldın mı?Merhaba ben papiller troid ca hastasıyım 7 ay önce evlendim ve 2 aydır da korunmuyoruz endokrin doktorum Bebek için sorun teşkil etmediğini söyledi hormonlarımın tsh 0.043 prolaktin 19.7 fsh 6.67 progesteron 23.4 e2 28 tsh gebe kalmayı etkiler mi tşk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?