- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
- 398
Küçücük bir parça zencefil için sindirimi başlatmak, asit salgılatmak, insülin salgılatmak ve sindirilip kana karışmasını (ilk öğün olarak) beklemek? Hem çok uzun zaman alır, yorar. Oysa suyu çok daha hızlı emilip kana karışır ve sindirime ek yük bindirmez. Sanırım bu yüzden tarifte sıkın demiş.Neden dırekt yemıyorsun da sıkıyorsun? Posası da cok onemlı bence.hem de sıkım esnasında mıdeye gıdrken aktarılan kap degısımlerınden falan bakterı kapma olasılıgı daha aza ınsdırgenır.zaten ozunde sulu.agzında cıgnerken baya suyu cıkıyor.ben hızlı hızlı yutardım onceden.sımdı ıyı geldıgını gordukce dayabıldıgım.kadar agzımda oyalanıyorum.
Aslında soyle bırsey var.agızda ogutulme esnasında cıddı derecede suyu cıkıyor kı rendeleme aynı su oranını vermıyor.ben o suyu yutuyorum once sonra posasını.zencefıl gıbı kıymetlı bır bıtkının ılla kı baska seylere de faydası oldugunu dusundugumden belkı de bır yemek kasıgı suyu benı psıkolojık olarak tatmın etmeyecegınden dolayı bu sekılde tercıh edıyorum.tedavının yarısı da ınanmaktır:) ben bır yemek kasıgı olayına okudugum ılk gunden berı ıkna olmamıstım.tabı sen de o sekılde faydasını goruyorsan cok guzel.herkesın bır yogurt yıyısı vardır.devam edelım bu sekılde paylasıma.Küçücük bir parça zencefil için sindirimi başlatmak, asit salgılatmak, insülin salgılatmak ve sindirilip kana karışmasını (ilk öğün olarak) beklemek? Hem çok uzun zaman alır, yorar. Oysa suyu çok daha hızlı emilip kana karışır ve sindirime ek yük bindirmez. Sanırım bu yüzden tarifte sıkın demiş.
Ayrıca posayı da atmayıp bitki çayımıza ekleyerek değerlendiriyoruz.
Posasini direk bal kabına koyuyorum kahvaltida herkes bayila bayila tuketiyor.Küçücük bir parça zencefil için sindirimi başlatmak, asit salgılatmak, insülin salgılatmak ve sindirilip kana karışmasını (ilk öğün olarak) beklemek? Hem çok uzun zaman alır, yorar. Oysa suyu çok daha hızlı emilip kana karışır ve sindirime ek yük bindirmez. Sanırım bu yüzden tarifte sıkın demiş.
Ayrıca posayı da atmayıp bitki çayımıza ekleyerek değerlendiriyoruz.
Benın spor yapacak vaktım yok.ancak beslenme desteklı bır seyler yapıyorum.onceden de saglıklı yasam konularına merakım vardı.artık sımdı uzman olurum:)ancak kuruyemıs falan demıssın de onların ıcınde ıyı yaglar var yanı zararsız.ozellıkle cevız falan zaten cok faydalı tıroıde.fındık desen yeryuzundekı en faydalı seylerden bırı.bunlarda kolesterol var mı kı
Cunku bıtkılesel.bakmam lazım.tabı her seyın fazlası zararlı.yıne de omega vs acısından aksamları ıkı cevız bır kac fındık antep fıstıgı badem donusumlu yıyorum.ama cevız fıx
Yanında kuru ıncır.yulafa dograyarak...
Neden dırekt yemıyorsun da sıkıyorsun? Posası da cok onemlı bence.hem de sıkım esnasında mıdeye gıdrken aktarılan kap degısımlerınden falan bakterı kapma olasılıgı daha aza ınsdırgenır.zaten ozunde sulu.agzında cıgnerken baya suyu cıkıyor.ben hızlı hızlı yutardım onceden.sımdı ıyı geldıgını gordukce dayabıldıgım.kadar agzımda oyalanıyorum.
Kızlar yarın doktora gıdecegım ıs gıtmeyecegım.sonra zaten yılbası tatılı.ptesı anlatırım uzun bır sekılde
O kullanan kişi bu bilgiye nereden ulaşmış acaba? Ben herhangi bir kaynak bulamadım çünkü bu konuda.
Kollestrolü düşürmek için (ki bu tiroitlere de iyi geliyor); 2-3 ceviz içini, sert kısımlarıyla birlikte, içinden çıkan kılçık gibi kısımları yani, akşamdan 1 bardak içme suyu içinde, ağzı kapalı olarak bekletip sabah aç karına içiyoruz. Bir sağlık çalışanı tavsiye etmişti.
Tamam bende duzenli yaparim birlikte karsilastiririz .kac ay sonra tahlil yaptiralim.kullanan kişi bu bilgiye ulaşmamış. ilk ay tahlillerinde TSH ortalama değerler arasında yani 3,... bir değer çıkmış. ikinci tahlilde ise 1,80. ayrıca saraçoğlu, ender saraç gibi bitki bilimcilerin troit için verdikleri kürler hep 6 aylık. demekki haşimato uzun süreli kür tedavisi gerektiriyor.
paylaştığım ilk mesajda da belirtmiştim konuyu açan leyla arkadaşımız keşke dönüş yapabilseydi bize ama malesef ne kadar süre ile kullanılacağına dair tecrübe şimdilik mevcut değil.
şimdilik diyorum çünkü ben tecrübelerimi aktarmaya devam edeceğim. çünkü bu hastalık bilgisayara giren bir virüs gibi tüm organlarımızı etkileyen bir hastalık. bu konuda herkese faydalı olmak için tüm süreci paylaşmak niyetindeyim.
Ben yeşil çaya, ıhlamura vb. katıyorum. Onun dışında, evde yiyenler oluyor ya da buzdolabına atıyorum bir sonra ki çaya katmak için.Posasini direk bal kabına koyuyorum kahvaltida herkes bayila bayila tuketiyor.
Ama buzdolabinda saklanmalı .
Merhaba, posasını nasıl saça uyguluyorsun?canım çok acı çiğnemek mümkün değil. ben posasını saçıma uyguluyorum. saç tellerini kalınlaştırıyor. yeni saçlar çıkartıyor.
Yok canım ya bu şekilde kullanan tek ben değilim, tarifte bu şekilde önerildiği için böyle yapıyoruz. Hem zencefil çok acı, bir kaşıkçık suyuna bile zor dayananlar var ki, dakikalarca ağızda tutup çiğnemek, suyunu emmek çoğu için çokk zor. Tabii paylaşımlara devam...Aslında soyle bırsey var.agızda ogutulme esnasında cıddı derecede suyu cıkıyor kı rendeleme aynı su oranını vermıyor.ben o suyu yutuyorum once sonra posasını.zencefıl gıbı kıymetlı bır bıtkının ılla kı baska seylere de faydası oldugunu dusundugumden belkı de bır yemek kasıgı suyu benı psıkolojık olarak tatmın etmeyecegınden dolayı bu sekılde tercıh edıyorum.tedavının yarısı da ınanmaktır:) ben bır yemek kasıgı olayına okudugum ılk gunden berı ıkna olmamıstım.tabı sen de o sekılde faydasını goruyorsan cok guzel.herkesın bır yogurt yıyısı vardır.devam edelım bu sekılde paylasıma.
Tpo ve tg degerlerın kac? Benım gıbı sadece tg sı yuksek olan yok mı ya? Benım tpo normal ama tg normalın 2,5 katı yukseklıkte.bazı kaynaklarda daha once tıroıd ca gecırenlerın nuksetmesı durumunda takıp ıcın tg takıp edılıyor dıyor.ama gecırmemıs bırı ıcın aynı sey olabılır mı kı? Benım 6 mm nodulum de oldugu ıcın tedırgınım kotu olma olasılıgından dolayı.doktor bu tezımı dogrulamadı tabı.sadece tg sı yuksek olan duydunuz mu?merhaba arkadaşlar bende 1 aydan fazla oldu kullanalı kendimi acayip iyi hissediyorum bütün şikayetlerimden kurtuldum bırakmaya da hiç niyetim yok inşallah devam edeceğim. iki gün önce tahlillerimi yaptırdım tsh 5.16 dan 2.5 e düşmüş ama ATPO ve ATG değerlerim hala çok yüksek. konuyu açan arkadaş onlarında normale döndüğünü yazmış o yüzden onu da yaptırdım. inşallah onlarda zamanla düzelir.
Senın degerlerın nası pekı? Hasımato musun sen de?Yok canım ya bu şekilde kullanan tek ben değilim, tarifte bu şekilde önerildiği için böyle yapıyoruz. Hem zencefil çok acı, bir kaşıkçık suyuna bile zor dayananlar var ki, dakikalarca ağızda tutup çiğnemek, suyunu emmek çoğu için çokk zor. Tabii paylaşımlara devam...
evet canım çok düzenli kullandım ama ilacı bırakmadım riske atmak istemedim çünkü bu ay tüp bebek yaptım salı transferim olacak inşallah.. dvit ve b12 baktırmadım canım ben çalıştığım için doktorla görüşmedim orda çalışan bir arkadaşıma yaptırdım o da onlara baktırmamış sıkı sıkı tembihledim ama bakmamışsevdakusum , Adına sevindim canım, ilacı bırakmış mıydın, tam düzenli içtin mi yani her gün sabaha akşam, yemekten 30 dk öncesi? Birde dvit ve b12 ye baktırdın mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?