Troid rahatsızlığı ve -tedavisi yoktur diye bilinen haşimato troiditi- kesin tedavi

Küçücük bir parça zencefil için sindirimi başlatmak, asit salgılatmak, insülin salgılatmak ve sindirilip kana karışmasını (ilk öğün olarak) beklemek? Hem çok uzun zaman alır, yorar. Oysa suyu çok daha hızlı emilip kana karışır ve sindirime ek yük bindirmez. Sanırım bu yüzden tarifte sıkın demiş.
Ayrıca posayı da atmayıp bitki çayımıza ekleyerek değerlendiriyoruz.

Aslında soyle bırsey var.agızda ogutulme esnasında cıddı derecede suyu cıkıyor kı rendeleme aynı su oranını vermıyor.ben o suyu yutuyorum once sonra posasını.zencefıl gıbı kıymetlı bır bıtkının ılla kı baska seylere de faydası oldugunu dusundugumden belkı de bır yemek kasıgı suyu benı psıkolojık olarak tatmın etmeyecegınden dolayı bu sekılde tercıh edıyorum.tedavının yarısı da ınanmaktır:) ben bır yemek kasıgı olayına okudugum ılk gunden berı ıkna olmamıstım.tabı sen de o sekılde faydasını goruyorsan cok guzel.herkesın bır yogurt yıyısı vardır.devam edelım bu sekılde paylasıma.

Posasini direk bal kabına koyuyorum kahvaltida herkes bayila bayila tuketiyor.
Ama buzdolabinda saklanmalı .

kuruyemişin fazlasını kastettim. mesela günde 2 ceviz iyidir bize. fazlası hoop kolstrol.

canım çok acı çiğnemek mümkün değil. ben posasını saçıma uyguluyorum. saç tellerini kalınlaştırıyor. yeni saçlar çıkartıyor.

Kızlar yarın doktora gıdecegım ıs gıtmeyecegım.sonra zaten yılbası tatılı.ptesı anlatırım uzun bır sekılde

tahlil sonuçlarını yaz şekerim. iyi çıkacağına eminim ama kanıt çoğalsın. bi arkadaşım yeni yaptırdı tahlilleri onunda gayet iyi çıktı. ilk ay tahlillerde TSH 3, ün üzerinde çıkıyor. 2. aydan sonraki tahlilde 2 nin altında çıkıyor. yani buda demek oluyor ki bu bir aylık kür değil. bir ay yapıp bırakmayın kızlar. ben şu ana kadar kendim hariç 2 kişinin tahlillerini gördüm. bi arkadaşım 2 hafta önce başladı. sonuçları yazarım.

kullanan kişi bu bilgiye ulaşmamış. ilk ay tahlillerinde TSH ortalama değerler arasında yani 3,... bir değer çıkmış. ikinci tahlilde ise 1,80. ayrıca saraçoğlu, ender saraç gibi bitki bilimcilerin troit için verdikleri kürler hep 6 aylık. demekki haşimato uzun süreli kür tedavisi gerektiriyor.
paylaştığım ilk mesajda da belirtmiştim konuyu açan leyla arkadaşımız keşke dönüş yapabilseydi bize ama malesef ne kadar süre ile kullanılacağına dair tecrübe şimdilik mevcut değil.
şimdilik diyorum çünkü ben tecrübelerimi aktarmaya devam edeceğim. çünkü bu hastalık bilgisayara giren bir virüs gibi tüm organlarımızı etkileyen bir hastalık. bu konuda herkese faydalı olmak için tüm süreci paylaşmak niyetindeyim.

Tamam bende duzenli yaparim birlikte karsilastiririz .kac ay sonra tahlil yaptiralim.

merhaba arkadaşlar bende 1 aydan fazla oldu kullanalı kendimi acayip iyi hissediyorum bütün şikayetlerimden kurtuldum bırakmaya da hiç niyetim yok inşallah devam edeceğim. iki gün önce tahlillerimi yaptırdım tsh 5.16 dan 2.5 e düşmüş ama ATPO ve ATG değerlerim hala çok yüksek. konuyu açan arkadaş onlarında normale döndüğünü yazmış o yüzden onu da yaptırdım. inşallah onlarda zamanla düzelir.

canım çok acı çiğnemek mümkün değil. ben posasını saçıma uyguluyorum. saç tellerini kalınlaştırıyor. yeni saçlar çıkartıyor.
Merhaba, posasını nasıl saça uyguluyorsun?
Ve ne kadar bekletiyorsun? Kaç günde bir yapıyorsun?

sevdakusum , Adına sevindim canım, ilacı bırakmış mıydın, tam düzenli içtin mi yani her gün sabaha akşam, yemekten 30 dk öncesi? Birde dvit ve b12 ye baktırdın mı?

Son düzenleme:
Yok canım ya bu şekilde kullanan tek ben değilim, tarifte bu şekilde önerildiği için böyle yapıyoruz. Hem zencefil çok acı, bir kaşıkçık suyuna bile zor dayananlar var ki, dakikalarca ağızda tutup çiğnemek, suyunu emmek çoğu için çokk zor. Tabii paylaşımlara devam...

Tpo ve tg degerlerın kac? Benım gıbı sadece tg sı yuksek olan yok mı ya? Benım tpo normal ama tg normalın 2,5 katı yukseklıkte.bazı kaynaklarda daha once tıroıd ca gecırenlerın nuksetmesı durumunda takıp ıcın tg takıp edılıyor dıyor.ama gecırmemıs bırı ıcın aynı sey olabılır mı kı? Benım 6 mm nodulum de oldugu ıcın tedırgınım kotu olma olasılıgından dolayı.doktor bu tezımı dogrulamadı tabı.sadece tg sı yuksek olan duydunuz mu?

Senın degerlerın nası pekı? Hasımato musun sen de?

sevdakusum , Adına sevindim canım, ilacı bırakmış mıydın, tam düzenli içtin mi yani her gün sabaha akşam, yemekten 30 dk öncesi? Birde dvit ve b12 ye baktırdın mı?
evet canım çok düzenli kullandım ama ilacı bırakmadım riske atmak istemedim çünkü bu ay tüp bebek yaptım salı transferim olacak inşallah.. dvit ve b12 baktırmadım canım ben çalıştığım için doktorla görüşmedim orda çalışan bir arkadaşıma yaptırdım o da onlara baktırmamış sıkı sıkı tembihledim ama bakmamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…