Troid rahatsızlığı ve -tedavisi yoktur diye bilinen haşimato troiditi- kesin tedavi

Progesteron ve prolaktin 21.gün de diğerleri adetin 2.gününde alındı evet radyoaktif iyot aldım 150 mc takibim hala devam ediyor 2 yıl oldu ameliyat olalı...

Durum kötü. Şöyle ki; geçen Cuma karne gününde ben üşüttüm. Pazardan itibaren göğüs bölgem inanılmaz ağrıdı. Ptesi acile gidip akciğer grafiği çektirdim. Bir leke göründü. Ama dr normal dedi ki ben kendimi doktordan iyi tanırım. Sabah göğüs hastalıklarına gittim. Tomografi çekildi valla çok karışık şeyler yazmışlar. 2mm nodül tespit edildi ama bir enfeksiyon kalıntısı dedi dr. Neyse gelmişken benim hormonlara bir baksın diye rica ettim.

Değerlerim şöyle:

1.) Hayatım boyunca 20 den aşağı düşmeyen sendimentasyon değerim 2 ay önce 27 iken şimdi 6. Bu güzel.

2.) Hayatım boyunca hafif CRP yüksekliğim olmuştur ama sınırda:1,31 olmuş bu da çok güzel.

3.) Kolesterolüm 210 ken şimdi 163 olmuş bu da süper.

4.) Trigiliserid: 120 iken 164 olmuş sınır dahilinde diye önemsemiyorum.

5.) Demir daha önce bakmamıştı dr şimdi 101 aralık 25-156.

6.) Antikorlara baktıramadım göğüsçü ben yazamıyorum dedi ama TSH ile türevlerine baktı. T3-T4 normal ama TSH 3,67 moral benim yerlerde tabi. Geçen Cuma biliyorsun 1,91 di. 6 günde nasıl tavan oldu anlamadım. O kadar da dikkat ediyorum. Doktor bir şey olmaz dedi.
7.) B12 de düşüş var.
Sanki bunların tümü bana Anti TG min arttığını söylüyor. Fena korkuyorum.

Hala müthiş göğüs ağrım var. Nefes alırken bile batıyor. Bunun dışında max sınır 40 olan lenfosit 43 ki bu da vucudun savaştığını gösteriyor sanırım.

3,67 olan TSH için yorumların neler? Halbuki ne kadar umutluydum. Ne güzel iyi gidiyordu zencefil ve dereotu ve diğerleri.

Progesteron ve prolaktin 21.gün de diğerleri adetin 2.gününde alındı evet radyoaktif iyot aldım 150 mc takibim hala devam ediyor 2 yıl oldu ameliyat olalı...
Sen tam aradığım insansın. Biraz anlatır mısın? Hangi süreçte belirti verdi?
Belirtiler nelerdi?
Ultrasonun falan nasıl çıkıyordu?
Uzunca yazabilirsin: )

Belirtisi yoktu bunu uzun uzadıya anlatmak aslında beni üzüyor çünkü 27 yaşımda kanser olduğumu öğrendim...elime bir şişlik geldi boyun bölgemde ve doktora gittiğimde dünyam başıma yıkıldı tabi inanılmaz uykum ve sinirim vardı bu arada...önce ameliyat ile bütün tiroidlerim alındı sonra da radyoaktif iyot aldım tsh hala düzene girmedi 0.048 lerde...

Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.

Sen yaşamış biri olarak eğer anlatarak çok üzülmeyeceksen bize yardımcı olabilirsin yol göstererek.

Benim de nodülüm var 6mm kadar ama 1 ay önce, şu an büyüme yaptı mı bilmiyorum. 2 ay önce öğrendim zaten. Ama düzgün şekilli değil ve solid. Yani kanser riski taşıyor. Senin şekli şemali nasıldı? Kaç cm iken öğrendin?

Direkt ameliyat mı oldun biyopsi mi yapıldı?

derindenizlerden ;

B12 azalmasını hayvansal gıdayı azaltmamdan dolayı olduğunu düşünüyorum aslında. Hatta son 1 aydır o kadar az hayvansal gıda tüketiyorum ki kolesterolüm düşsün diye sanırım B12 stoklarımı kullandım. Bunun TSH ile çok ilgisi yoktur herhalde.

Acaba diyorum labla ilgili bir şey mi? Dr ye sordum da “ya o labdan kaynaklanan bir şeydir” diye saçma bir açıklama yaptı bana. TSH hastanede yapılmıyormuş başka bir labta. Normalde aynı gün çıkan TSH 1 gün sonra çıktı. Bir şey oldu da kan bekledi de değer yükseldi mi acaba diye kendimi avutuyorum resmen.

6 gün önce 1,9 olan değerim nasıl 3,67 oldu sence?

6 gün önce başka bir hastanede baktırmıştım ama sonuçta TSH normaliteleri her yerde aynı.

Önce biyopsi yapıldı biyopsi de şüpheli çıktı benim 9 mm idi nodülüm amin Rabb'im kimseyi sınamasın sağlığıyla ses tellerime çok yakındı çok şükür şu an ses ile ilgili bir sıkıntım yok ama gerçekten zor günler geçirdim...tabi yol göstermek isterim..benim ki de düzgün şekilli değildi ve soliddi..çok iyi araştırarak ameliyat ol derim sonrasında doktorlar doku bırakabiliyorlar ve o hücreler orada kalmış ise sıkıntı olabiliyor...metastaz riski oluyor Allah yardımcın olsun...

Arkadaslar bende dün baktir dim değerlerime tsh 2.2 antiTG 93 antitpo 600 lere düşmüş. 1000 lerdeydi 15 gün önce. Diğer değerlerim normal. Ama dhea diye bir değere baktı doktor çok yüksek 500 üstünde. Yüksek olması yumurta gelişimini etkiler adetini duzensizlestirir dedi bir ilaç verdi bunu 3 ay kullan dedi. Tabi ben çok mutluydum aylardır rezervin az diyordu doktorlar ama fsh hep normal çıkıyordu. Bu doktor menapoz çok uzak görünüyor sana dedi yumurtalarının gelişmemesi buna bağlı dedi. Tabi bu haber çok mutlu etti beni hemen tüp bebek doktoruma gittik bu durumu sorduk doktor direk çok bilmiş dedi hiç alakası yok dedi o hormon sadece Tüylenme yapar başka bir yan etkisi olmaz dedi. Ben kime inanacagimi şaşırdım bilgisi olan var mi

Arkadaslar bende dün baktir dim değerlerime tsh 2.2 antiTG 93 antitpo 600 lere düşmüş. 1000 lerdeydi 15 gün önce. Diğer değerlerim normal. Ama dhea diye bir değere baktı doktor çok yüksek 500 üstünde. Yüksek olması yumurta gelişimini etkiler adetini duzensizlestirir dedi bir ilaç verdi bunu 3 ay kullan dedi. Tabi ben çok mutluydum aylardır rezervin az diyordu doktorlar ama fsh hep normal çıkıyordu. Bu doktor menapoz çok uzak görünüyor sana dedi yumurtalarının gelişmemesi buna bağlı dedi. Tabi bu haber çok mutlu etti beni hemen tüp bebek doktoruma gittik bu durumu sorduk doktor direk çok bilmiş dedi hiç alakası yok dedi o hormon sadece Tüylenme yapar başka bir yan etkisi olmaz dedi. Ben kime inanacagimi şaşırdım bilgisi olan var mi

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-hasimato-nodul-hakkinda-her-sey.899292Buraya gelsene sevda. burada konuşuyoruz. Genel bir topik açtım.

Gelişmeler güzel, adına çok sevindim diğerleri içinde moralini bozma, pozitif düşünmek önemli.

Ciğer Üşütmesine Ne İyi Gelir?
Solunum sisteminin bir parçası olan ciğerler, diğer organlar gibi hayati önem teşkil etmektedir. Oksijen dağılımı yapan ciğerlerin bir diğer önemli görevi de kendi kendilerine temizleyebilmeleridir. Dış kısımlarını kaplayan ve tıp içerisinde silis olarak adlandırılan tüylü doku, ciğerlerde bulunan toksinlerin dışarı atılmasında önemli rol oynamaktadır. Ciğer üşütmesinin kişilerde görülen ilk belirtisi kötü öksürük ve nefes alıp vermede zorluk yaşamaktır. Sık görülen bu belirtilerin dışında ise göğüste sıkışma hissi, hırıltı ve bronşiyal spazmlar kendini belli etmektedir. Ciğer üşütmesinin ardından ise kişilerde bronşit, astım, zatürre ve amfizem gibi hastalıklar boy gösterebilmektedir.

Ciğer Üşütmesine Ne İyi Gelir?

• Zencefil bitkisi ciğer üşütmesine karşı kullanılan önemli bitkilerden biridir. İçerisinde bol miktarda gingerol adlı antioksidan bulunması nedeniyle ciğerlerin güçlenmesini sağlamaktadır. Bilhassa ciğerleri kuvvetlendirdiği gibi diğer yandan da mukus, istenmeyen maddeler, alerjenler ve toksinlerin de vücuttan atılmasın da fayda sağlamaktadır. Zencefili gün içerisin de arzu ettiğiniz gibi kullanabilirsiniz. Gerek ara öğünler de bir fincan çay olarak, gerekse yemeklerin içerisinde tatlandırıcı olarak tercih edebilirsiniz.
  • Okaliptüs, doğal bir antibiyotik olan bu bitkinin yapraklarında çok önemli uçucu yağlar yer almaktadır. Özellikle bu yağlar ciğerlerin yardımına hızlı bir şekilde koşar ve onlara zarar verecek tüm kötü etkenleri uzaklaştırır. Vücutta bulunan şişkinliği giderir, tıkanıklığı açar ve kan akımını da hızlandırır. Taze olarak temin ettiğimiz okaliptüsün çayı hazırlayıp içmek kişileri rahatlattığı gibi bir yandan da bronşite bağlı öksürüğe de iyi gelmektedir. Günde bir su bardağı kadar içilmesi yeterli gelecektir.
  • Siyah üzüm (kurutulmuş), faydaları say, say bitmeyen siyah üzümün bir diğer iyi gelen özelliği de ciğerleri kuvvetlendirmesi ve kişilerin dinç kalmasını sağlamasıdır. Özellikle her gün bir avuç içi kadar siyah üzüm yenilmesi günlük enerji ihtiyacını karşılayacaktır ve ciğer üşütmelerine bağlı olan göğüs ağrısına da iyi gelecektir.
  • Bal ve zencefil, günde bir tatlı kaşığı olacak şekilde ballı zencefil karışımı yenilebilir. Bunun için bir şeker kaşığı zencefili bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp tüketebilirsiniz.
Alıntı

Bir ekleme de ben yapayım, ayva ağacı yaprağı çayı ve elma da iyi gelir.

B12 yi en iyi alabildiğimiz gıdaların başında et, sakatatlar, yumurta,peynir vb. geliyor. O yüzden olabilir evet. B12 Tiroid üretimi içinde gerekli bir vitamin diye okumuştum Prof. Dr. Karatay'ın yazılarından birindeydi sanırım. Tsh'ındaki dalgalanmanın sebebi B12 düşüşün olabilir diye düşündüm bu yüzden. Dodeks ampul yaptırabilirsin kalçadan. Karatay 1000 olmalı diyordu B12 için. Üstelik bir de rahatsızlığın var ciğerde vücut açığı kapatmak için stokları oraya kanalize ediyordur, D-vit'ede baktırmalı oda hızla tükeniyordur, vücut savaşta çünkü. Hem bu mevsimde güneşten de alamıyoruz D-viti, ülkemizin konumundan dolayı.

Lab. gelince, farklı yöntemler uygulayabiliyorlarmış ama vardıkları sonuç aynı oluyormuş. Tsh ölçümünde kanın beklemesi çok bir değişime sebep olmazmış. Yalnız şöyle bir şey var, testi nerede yaptırdın? Bu önemli çünkü özellerde kullanılan Lab. cihazları en ucuzundan seçiliyor ve çok kaliteli olmuyormuş bu nedenle devlet-üniv. hastaneleri tercih edilmeliymiş, sonuçlar daha güvenilirmiş kaliteli cihazlar kullanıldığı için. Bu bilgileri yakın olduğum bir sağlıkçıdan öğrenmiştim.

Bu arada çokkk çokkk aşırı, uçurumsal bir dalgalanma yok tsh.ında. Stres bile değişime sebep olabiliyormuş, çok kasma kendini. Hele de diğer değerlerinde ki müthiş düzelmeleri düşününce dans etmeye başlamalısın.

TİROİDİN SAĞLIKLI ÇALIŞABİLMESİ İÇİN DOĞAL VE SAĞLIKLI BESLENMEK, D VİTAMİNİ VE A VİTAMİNİ ALMAK GEREKİYOR.

Tiroid bezinin iyi çalışabilmesi için öncelikle dengeli, doğal ve sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Tiroid bezinin ürettiği hormonlardan yararlanmak için ise mutlaka D vitaminine ihtiyacımız var.

Beslenme ve tiroid ilişkisini şematize olarak anlatan bu diyagramı Türkçeye çevirdik ve sizlerle paylaşıyoruz.

Beynin hipotalamus bölgesinde üretilen TSH için;
- Protein,
- Magnezyum,
- B12 ve
- Çinko gerekiyor.

Tiroid bezine gelen TSH'dan iyot, B2 ve C vitamini ile T4 hormonu üretiliyor. T4 hormonunu aktive ederek T3 üretmek için ise selenyum gerek. T3'ün hücreye girişi ise D vitaminiyle oluyor.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın neden tiroidimdeki nodülleri aldırmak yerine bana B12 Vitamini, D Vitamini ve iyot önerdiğini, magnezyumu 2-2,5 aralığında tutmam gerektiğini şimdi çok daha iyi anladım.

Tiroid ameliyatı olmak yerine nodüllerimi nasıl küçülttüğümü www.woto.com/oneriler 'den öneri 15 'ten okuyabilirsiniz.

Bu grafiğin İngilizcesini gönderen Şükran Kumlu'ya teşekkür ederiz.

ALINTI: SAĞLIKLI YAŞIYORUZ

zencefil sabitlemiyor canım kullandığın müddetçe düşüyor. ben mesela ara ara kullanıyorum artık. haftaya tahlile gideceğim sonuçları atarım. antikorlara gelince benim önceki paylaşımlarımda önceki ve sonraki değerleri attım. nasıl düştüğü ortada. zencefil antikorları kesinlikle düşürüyor. ama bu herkesin derecesine göre mesela benim 48 lerden 2 lere düştü. bir arkadaşım sıfırlı değerleri gördü. çünkü onun antikorları benimkinden düşüktü. tahlillerimden sonra detay yazarım.

panik olma tatlım, bi kere o değer normal. tsh ilaç kullanırken bile oynak oluyor. benim sürekli değişirdi. hareketli dönemlerinde tsh düşer, hareketsiz dönemlerinde çıkar. günde 1 saat yürümeyi alışkanlık edinin. TG için normale dönene kadar zencefile devam.

neyse şekerler görebildiğim kadarıyla yeni msajlara göz attım. işte çok yogunum. tahlillerimden sonra yazabilirim. hepinizi çok öptüm. yeni topik açmışsınız hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…