Bana faydası olmasından baska antı kanserojen ozellıgınden dolayı kabugunh yıyen baska bır arkadasıma daha soyledım.nedense kendımızı kaptırınca ayrıntılar arada kaynıyor.belkı o da baskasına soyleyecek.zıncırleme ıyılık cemberı gıbı oldu.bugun ılgınc seyler oldu.yarın detaylı yazarım.
Sen tam aradığım insansın. Biraz anlatır mısın? Hangi süreçte belirti verdi?Progesteron ve prolaktin 21.gün de diğerleri adetin 2.gününde alındı evet radyoaktif iyot aldım 150 mc takibim hala devam ediyor 2 yıl oldu ameliyat olalı...
Belirtisi yoktu bunu uzun uzadıya anlatmak aslında beni üzüyor çünkü 27 yaşımda kanser olduğumu öğrendim...elime bir şişlik geldi boyun bölgemde ve doktora gittiğimde dünyam başıma yıkıldı tabi inanılmaz uykum ve sinirim vardı bu arada...önce ameliyat ile bütün tiroidlerim alındı sonra da radyoaktif iyot aldım tsh hala düzene girmedi 0.048 lerde...
derindenizlerden ;
B12 azalmasını hayvansal gıdayı azaltmamdan dolayı olduğunu düşünüyorum aslında. Hatta son 1 aydır o kadar az hayvansal gıda tüketiyorum ki kolesterolüm düşsün diye sanırım B12 stoklarımı kullandım. Bunun TSH ile çok ilgisi yoktur herhalde.
Acaba diyorum labla ilgili bir şey mi? Dr ye sordum da “ya o labdan kaynaklanan bir şeydir” diye saçma bir açıklama yaptı bana. TSH hastanede yapılmıyormuş başka bir labta. Normalde aynı gün çıkan TSH 1 gün sonra çıktı. Bir şey oldu da kan bekledi de değer yükseldi mi acaba diye kendimi avutuyorum resmen.
6 gün önce 1,9 olan değerim nasıl 3,67 oldu sence?
6 gün önce başka bir hastanede baktırmıştım ama sonuçta TSH normaliteleri her yerde aynı.
Önce biyopsi yapıldı biyopsi de şüpheli çıktı benim 9 mm idi nodülüm amin Rabb'im kimseyi sınamasın sağlığıyla ses tellerime çok yakındı çok şükür şu an ses ile ilgili bir sıkıntım yok ama gerçekten zor günler geçirdim...tabi yol göstermek isterim..benim ki de düzgün şekilli değildi ve soliddi..çok iyi araştırarak ameliyat ol derim sonrasında doktorlar doku bırakabiliyorlar ve o hücreler orada kalmış ise sıkıntı olabiliyor...metastaz riski oluyor Allah yardımcın olsun...Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.
Sen yaşamış biri olarak eğer anlatarak çok üzülmeyeceksen bize yardımcı olabilirsin yol göstererek.
Benim de nodülüm var 6mm kadar ama 1 ay önce, şu an büyüme yaptı mı bilmiyorum. 2 ay önce öğrendim zaten. Ama düzgün şekilli değil ve solid. Yani kanser riski taşıyor. Senin şekli şemali nasıldı? Kaç cm iken öğrendin?
Direkt ameliyat mı oldun biyopsi mi yapıldı?
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-hasimato-nodul-hakkinda-her-sey.899292Buraya gelsene sevda. burada konuşuyoruz. Genel bir topik açtım.Arkadaslar bende dün baktir dim değerlerime tsh 2.2 antiTG 93 antitpo 600 lere düşmüş. 1000 lerdeydi 15 gün önce. Diğer değerlerim normal. Ama dhea diye bir değere baktı doktor çok yüksek 500 üstünde. Yüksek olması yumurta gelişimini etkiler adetini duzensizlestirir dedi bir ilaç verdi bunu 3 ay kullan dedi. Tabi ben çok mutluydum aylardır rezervin az diyordu doktorlar ama fsh hep normal çıkıyordu. Bu doktor menapoz çok uzak görünüyor sana dedi yumurtalarının gelişmemesi buna bağlı dedi. Tabi bu haber çok mutlu etti beni hemen tüp bebek doktoruma gittik bu durumu sorduk doktor direk çok bilmiş dedi hiç alakası yok dedi o hormon sadece Tüylenme yapar başka bir yan etkisi olmaz dedi. Ben kime inanacagimi şaşırdım bilgisi olan var mi
Gelişmeler güzel, adına çok sevindim diğerleri içinde moralini bozma, pozitif düşünmek önemli.Durum kötü. Şöyle ki; geçen Cuma karne gününde ben üşüttüm. Pazardan itibaren göğüs bölgem inanılmaz ağrıdı. Ptesi acile gidip akciğer grafiği çektirdim. Bir leke göründü. Ama dr normal dedi ki ben kendimi doktordan iyi tanırım. Sabah göğüs hastalıklarına gittim. Tomografi çekildi valla çok karışık şeyler yazmışlar. 2mm nodül tespit edildi ama bir enfeksiyon kalıntısı dedi dr. Neyse gelmişken benim hormonlara bir baksın diye rica ettim.
Değerlerim şöyle:
1.) Hayatım boyunca 20 den aşağı düşmeyen sendimentasyon değerim 2 ay önce 27 iken şimdi 6. Bu güzel.
2.) Hayatım boyunca hafif CRP yüksekliğim olmuştur ama sınırda:1,31 olmuş bu da çok güzel.
3.) Kolesterolüm 210 ken şimdi 163 olmuş bu da süper.
4.) Trigiliserid: 120 iken 164 olmuş sınır dahilinde diye önemsemiyorum.
5.) Demir daha önce bakmamıştı dr şimdi 101 aralık 25-156.
6.) Antikorlara baktıramadım göğüsçü ben yazamıyorum dedi ama TSH ile türevlerine baktı. T3-T4 normal ama TSH 3,67 moral benim yerlerde tabi. Geçen Cuma biliyorsun 1,91 di. 6 günde nasıl tavan oldu anlamadım. O kadar da dikkat ediyorum. Doktor bir şey olmaz dedi.
7.) B12 de düşüş var.
Sanki bunların tümü bana Anti TG min arttığını söylüyor. Fena korkuyorum.
Hala müthiş göğüs ağrım var. Nefes alırken bile batıyor. Bunun dışında max sınır 40 olan lenfosit 43 ki bu da vucudun savaştığını gösteriyor sanırım.
3,67 olan TSH için yorumların neler? Halbuki ne kadar umutluydum. Ne güzel iyi gidiyordu zencefil ve dereotu ve diğerleri.
B12 yi en iyi alabildiğimiz gıdaların başında et, sakatatlar, yumurta,peynir vb. geliyor. O yüzden olabilir evet. B12 Tiroid üretimi içinde gerekli bir vitamin diye okumuştum Prof. Dr. Karatay'ın yazılarından birindeydi sanırım. Tsh'ındaki dalgalanmanın sebebi B12 düşüşün olabilir diye düşündüm bu yüzden. Dodeks ampul yaptırabilirsin kalçadan. Karatay 1000 olmalı diyordu B12 için. Üstelik bir de rahatsızlığın var ciğerde vücut açığı kapatmak için stokları oraya kanalize ediyordur, D-vit'ede baktırmalı oda hızla tükeniyordur, vücut savaşta çünkü. Hem bu mevsimde güneşten de alamıyoruz D-viti, ülkemizin konumundan dolayı.derindenizlerden ;
B12 azalmasını hayvansal gıdayı azaltmamdan dolayı olduğunu düşünüyorum aslında. Hatta son 1 aydır o kadar az hayvansal gıda tüketiyorum ki kolesterolüm düşsün diye sanırım B12 stoklarımı kullandım. Bunun TSH ile çok ilgisi yoktur herhalde.
Acaba diyorum labla ilgili bir şey mi? Dr ye sordum da “ya o labdan kaynaklanan bir şeydir” diye saçma bir açıklama yaptı bana. TSH hastanede yapılmıyormuş başka bir labta. Normalde aynı gün çıkan TSH 1 gün sonra çıktı. Bir şey oldu da kan bekledi de değer yükseldi mi acaba diye kendimi avutuyorum resmen.
6 gün önce 1,9 olan değerim nasıl 3,67 oldu sence?
6 gün önce başka bir hastanede baktırmıştım ama sonuçta TSH normaliteleri her yerde aynı.
derindenizlerden , swet2006 neler yaptınız? Zencefile devam mı?
Gelişmeler neler?
Dün karne günü olmasından dolayı 1 gün izin aldım ve izin almışken zencefilde neredeyim diye bir kontrol ettirmek istiyordum. Doktora gittim. Ancak kendi doktorum yokmuş bir başkasına muayene oldum o da bir önceki kan sonuçlarıma baktı sistemden normal dedi detaylı bir teste gerek yok. Yani özel hastane ama bazı doktorlar cidden hastayı psikolojik olarak anlamıyor. Bir tek THS ve T+ e baktı. T3 e bile bakmamış yani. TSH 1,91 çıktı. T4 normal.
Şimdi zencefil deneyimlerime göre:
Geçen ay 2,5 olan TSH değerim 25 gün sonra 1,91 oldu. Ancak antikorları göremedim tabi. Ama doktor TSH normal olduğu sürece antikorlara sık bakılması gerekmez dedi.
Şimdi kafama takılan şu 1 ay sonra TSH zencefilden dolayı daha da mı düşecek yoksa normal seviyesine getirip sabitlemiş mi oluyor?swet2006 senin bu konuda deneyimin daha fazla sanırım. Nasıl yorumluyorsun?
panik olma tatlım, bi kere o değer normal. tsh ilaç kullanırken bile oynak oluyor. benim sürekli değişirdi. hareketli dönemlerinde tsh düşer, hareketsiz dönemlerinde çıkar. günde 1 saat yürümeyi alışkanlık edinin. TG için normale dönene kadar zencefile devam.Durum kötü. Şöyle ki; geçen Cuma karne gününde ben üşüttüm. Pazardan itibaren göğüs bölgem inanılmaz ağrıdı. Ptesi acile gidip akciğer grafiği çektirdim. Bir leke göründü. Ama dr normal dedi ki ben kendimi doktordan iyi tanırım. Sabah göğüs hastalıklarına gittim. Tomografi çekildi valla çok karışık şeyler yazmışlar. 2mm nodül tespit edildi ama bir enfeksiyon kalıntısı dedi dr. Neyse gelmişken benim hormonlara bir baksın diye rica ettim.
Değerlerim şöyle:
1.) Hayatım boyunca 20 den aşağı düşmeyen sendimentasyon değerim 2 ay önce 27 iken şimdi 6. Bu güzel.
2.) Hayatım boyunca hafif CRP yüksekliğim olmuştur ama sınırda:1,31 olmuş bu da çok güzel.
3.) Kolesterolüm 210 ken şimdi 163 olmuş bu da süper.
4.) Trigiliserid: 120 iken 164 olmuş sınır dahilinde diye önemsemiyorum.
5.) Demir daha önce bakmamıştı dr şimdi 101 aralık 25-156.
6.) Antikorlara baktıramadım göğüsçü ben yazamıyorum dedi ama TSH ile türevlerine baktı. T3-T4 normal ama TSH 3,67 moral benim yerlerde tabi. Geçen Cuma biliyorsun 1,91 di. 6 günde nasıl tavan oldu anlamadım. O kadar da dikkat ediyorum. Doktor bir şey olmaz dedi.
7.) B12 de düşüş var.
Sanki bunların tümü bana Anti TG min arttığını söylüyor. Fena korkuyorum.
Hala müthiş göğüs ağrım var. Nefes alırken bile batıyor. Bunun dışında max sınır 40 olan lenfosit 43 ki bu da vucudun savaştığını gösteriyor sanırım.
3,67 olan TSH için yorumların neler? Halbuki ne kadar umutluydum. Ne güzel iyi gidiyordu zencefil ve dereotu ve diğerleri.
Bazılarımız bıraktık, bazılarımız da önce ilaç, 30 dk sonra zencefil suyunu içti.Peki zencefil suyunu uygularken günlük ilacımızı ne zaman içmeliyiz
Tamam canım teşekkür ederim bende hemen bugün başlayayım. Acaba tahlili tekrar kaç gün sonra yaptırsam. Hamilelik düşünüyorumdaBazılarımız bıraktık, bazılarımız da önce ilaç, 30 dk sonra zencefil suyunu içti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?