Troid rahatsızlığı ve -tedavisi yoktur diye bilinen haşimato troiditi- kesin tedavi

Kızlar bir iyi haber daha! Babam 50 lik hormon ilacı kullanıyor. 1- 1,5 Aydır zencefil kürü ile almaya devam etti. 4 Şubatta tahlil yaptırmış, sonuç ; " TSH: 0,09" R. aralığı ; 0,34 - 5,6

İyi akşamlar herkese
Ben bir şey soracaktım, bu zencefil kürünü yaparken hiç ara verilmiyor mu? Bir sürü kişi bana zencefilli bu kadarının zararlı olduğunu söyledi
Netten arastirdigimda da günlük 4gramdi sanırım bu miktarı geçmemek lazımmış ama biz sabah akşam konsantre suyunu içiyoruz o da nerden baksan en az 15-20 grama tekabül ediyor
Korktum bıraktım iki gündür
Ne yapmam lazım bilmiyorum

Selam,
Konunun kaynağını ve tavsiye edenin sonuçta ne yaptığını bilemiyoruz maalesef çünkü yazmıyor artık buraya. Deneyip değerleri düşen bir arkadaşa dr.u devam et kesme demiş bir süre daha. Aslında bir süre ara vermek gerekir diye düşünüyorum ben de ama o ara ne zaman ve ne kadar kestiremiyorum. O bulduğun kaynakları paylaşır mısın?

Bak bu bahsettiğim linklerden biri.... sayfanın en altında toplu uyarılar bölümünü oku
http://www.sagliksifa.com/95-Zencefil-.html

Bende haşimatoluyum 5 yıldır var ilk baslarda euthyrox 25 mg kullanıyordum uzun süredir ilaç kullanmıyorum dahiliye ye gittigimde söylüyorum haşimato troidim var diye sanki cok önemsemiyorlar sadece tsh a bakıyırlar tshım 5,25 ti en son b12 folik asit ve kan ilacı yazmıstı en son doktorum. Bu ilaçlarla kendimi daha iyi hissediyorum.
Ben sabah kalkınca zencefil limon bal karısımı ılık su ile içiyordum hep tsh ı düşürdügünü bilmiyordum. Toz zencefil de olur mu burda aktarda yine kuru olan var

26.11.2015 Tarihinde, 50'lik hormon hapımı keserek Zencefil kürüne başladım.

Son zamanlarda reflü benzeri ağrı ve yanmalarım olunca zencefili sadece sabahları içmeye başladım ve yine bu süreçte pek hareketli değildim, spor filan da yapmadım. D vit ve B12 takviyesi almadım. Pek dereotu da yemedim. Hormon ilacını bıraktığımdan beri de kilo almaya başladım (5 kilo civarı artış oldu). Keşke zencefili tam olarak sabah-akşam düzenli kullandığım dönemde de tahlil yaptırsaydım daha belirleyici olurdu.

Bu arada Zencefil kürüne başlamadan önce ki tahlilimde baktırabildiğim değerlerim:

26.11.2015

Anti TPO: 1.49 .... Ref. Aralığı: <5.61

TSH: 3.27 ... Ref. Aralığı: 035-4.94

Serbest T3: 2.18 ... Ref. Aralığı: 1.71 İla 3.71 arası

Serbest T4: 0.99 .... Ref. Aralığı: 0.70 İla 1.48

B12 Vitamini: 436.... Ref. Aralığı: 187- 883

Bunlarda son tahlilimin sonuçları:

22.02.2016

TSH : 5.59 (3.27 idi) µIU/mL ...... Ref. aralığı : 0,34 - 5,6

fT4 (Serbest T4) : 0.65 (0.99 idi) ng/dL ...... Ref. aralığı :
0,5 - 1,51

B12 Vitamini: 385 (436 idi ) pg/mL ...... Ref. aralığı : 126,5 - 505

25-OH D Vitamini : 27.56 ng/mL ...... Ref. aralığı : 30 - 100 (Bu değer d vitimini yüklemesi sonucunda yükselmiş halidir.

( 17.3.2015 de, D vit: 4.26 idi )

arkadaşlar zencefili deneyip kesin sonuç alanlar işe yaradı ya da yaramadı diyebilecek olan biri yol mu aranızda?

Ben bir hafta denedim çok yükseldi bıraktım troid haşimato hastasıyım dediğimde doktor ultrason istedi ve sonuçta heterojen hipoekoik saptanmıştır iiab öneriliyor yazıyor bi baktım kanser riski taşıyor olabilirmişim iğneyle boğaza giriyorlar ultrason eşliğinde bir sıvı alıp biyopsisi yapıyorlarmış bilenler var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…