ben bu zencefile inanamıyorum keşke olsakeşke çözseee inanın çok sıkıldımm. her şeyi etkiliyor şu troidMerhabalar
Ben yıllardır tsh düzene koymak için ilaç içiyorum. 3 ayda bir kontrolüm var. Zencefil suyunu okuyunca denemek istedim. 0,75 mg ilaç alırken bir taraftanda zencefil suyu içtim. Doktora gittim haşimatosun ömür boyu ilaç içeceksin dedi ve tahlil için kan verdim. Sonuç, TSH 0,09 a düşmüş, çok risklii olduğunu söyledi ve ilacın dozajını düşürdü. Zencefil suyuda içtiğimi söyleyemedim, inanmaz diye.. Zencefil suyunu keserek bir ay ilaç içtim ve bugün yine tahlil verdim sonuçlar yarına.
Diyorumki acaba, ilaç değilde sadece zencefil suyu içerek gerçekten düzelirmi. Birde şu var zencefil suyu o kadar acıki ilaç içsem dahamı iyi :) Yarınki sonuca göre buna karar vermeyi düşünüyorum.
EVET TROİD GEBELİĞİ ETKİLİYOR EĞER YUMURTALIKLARDA PROBLEM YOKSA VE TROİDİN VARSA 2-2.50 ARASINDAYSAN GEBE KALMAK ZOR OLMUYORBu değerler gebelige engelmi
BENİMDE 3.50 TROİDİM 2GÜN ÖNCE BAKTIRDIM YANLIZ GEBELİK İÇİN 2-2.50 REFERANS ARALIĞI DAHA UYGUNMUŞ.Dün hormon testi yapıldı yarın gitcem doktora
Hasimato var zaten ama dahiliyeden ilaç gerekmez içme bırak dedi kadın hastalıkları ne diycek bakalim yarinBENİMDE 3.50 TROİDİM 2GÜN ÖNCE BAKTIRDIM YANLIZ GEBELİK İÇİN 2-2.50 REFERANS ARALIĞI DAHA UYGUNMUŞ.
Ohhh ne güzel birşey ben hep kullanmak zorundayım. Ama tip fakültesine araştırmaya gidicem bunun bi sebebi olmalı onu çözmek icinHasimato var zaten ama dahiliyeden ilaç gerekmez içme bırak dedin kadın hastalıkları ne diycek bakalim yarin
Böbrek üstü bezlerinin değeri yüksekmis dahiliye ye git diyoOhhh ne güzel birşey ben hep kullanmak zorundayım. Ama tip fakültesine araştırmaya gidicem bunun bi sebebi olmalı onu çözmek icin
EĞER BULUNDUĞUN YERDE ENDOKRİN UZMANI VARSA ONA GİT DERİM ÇÜNKÜ O BU İŞİN USTASIBöbrek üstü bezlerinin değeri yüksekmis dahiliye ye git diyo
ÇOK GÜZEL ÖRNEKSİNİZ BENDE BU İLLETLE UĞRAŞIYORUM ÇOK ÜZÜYOR VE GİTGİDE İLAÇ DOZU ARTIYOR.Canım üzülme ve yazacaklarımı iyi oku
Benım 4 sene olmadı
Eşimde de varikosel vardı
Bende haşimato ben de bilmiyordum kalp çarpıntısı ile dahiliyeye gıttım teshıs kondu
Hıc bılmıyordum bıle hamılelıge engel olacagını
Tum hormon testlerim normaldi
Fsh lh vs
Fakat anti tpo 500 lerdeydi
Neyse endokrıne gıttım ılaca basladık
Cocuk dusundugumu soyledım
Zaman ıcınde okudum arastırdım evet engel olabılıyor fakat ımkansız olmayacagını ogrendım
Ilacı duzenlı aldım olmayınca hamılelık tup bebege karar verdık
Tup bebek yapalım derken ben de ılaclarla sadece ıkı yumurta olustu ve doktorum tedavıyı ıptal etti
Yasadıgım şoku anlatamam düşünsene son çare tüp bebeğe bile cevap veremiyorum
Hastane ayaga kalkmıstı o gun
Çok agladım gunlerce kendime gelemedim
4 yıl Allaha cok dua ettım
Derken endokrını aradım ve dedım ki benım sadece ıkı yumurtam olustugu ıcın tedavım ıptal oldu
Dedi ki hasımato yumurtaları baskılayabılır
Selenyum hapı kullan sonra ki tedavinde
Ben o ay çörek otu bal tarcın karısımı yaptım
Eşime bol boş havuc suyu ve portakal suyu ıcırdım
Kabak cekırdegı yedim
Hep dua ettim
Aralık ayındaki hüsran ocak ayında kendiliğinden hamilelikle sonuclandı:)
Oglum oldu 45 günlük şu an
Zamanında dogum yaptım
Yok düşüğe sebep olur yok olmaz yok öyle böyle
Hepsi hikayeymiş
Canlı örneğim işte
Allah istedimi hiç bir engel kalmıyor
Umarım seninde olur sıkma canını olur mu
Bir yumurta bile cıksa olur
Yeter ki inan
Allah sifamizi versin. Elbette daha çok zor hastalıklar var biliyorum. Yanlız bazen bunslmiyoruz desek yalan olur. Benim tsh;3.50 civarında idi Dr levetiron 75mg kullanmami söyledi eğer 2.50 çekersek gebe kalmak kolay oluyorHaşimato olanların hangi ilaçı hangi dozda kullanması gerekiyor.Benim dozumu hiç değiştirmiyorlar yıllardır.Neredeyse nodül 10 mm olmuş hala aynı doza devam et tam 10 mm olunca ameliyat ederiz diyorlar.Bence dozu değiştirmeyerek nodülün büyümesini sağlıyorlar ameliyat için.Yoksa başka ne olabilir ki???
Ayrıca ZENCEFİL suyunuda tozunu da uzun süre kullandım tık yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?