Troid rahatsızlığı ve -tedavisi yoktur diye bilinen haşimato troiditi- kesin tedavi

Merhabalar
Ben yıllardır tsh düzene koymak için ilaç içiyorum. 3 ayda bir kontrolüm var. Zencefil suyunu okuyunca denemek istedim. 0,75 mg ilaç alırken bir taraftanda zencefil suyu içtim. Doktora gittim haşimatosun ömür boyu ilaç içeceksin dedi ve tahlil için kan verdim. Sonuç, TSH 0,09 a düşmüş, çok risklii olduğunu söyledi ve ilacın dozajını düşürdü. Zencefil suyuda içtiğimi söyleyemedim, inanmaz diye.. Zencefil suyunu keserek bir ay ilaç içtim ve bugün yine tahlil verdim sonuçlar yarına.
Diyorumki acaba, ilaç değilde sadece zencefil suyu içerek gerçekten düzelirmi. Birde şu var zencefil suyu o kadar acıki ilaç içsem dahamı iyi :) Yarınki sonuca göre buna karar vermeyi düşünüyorum.

ben bu zencefile inanamıyorum keşke olsakeşke çözseee inanın çok sıkıldımm. her şeyi etkiliyor şu troid

kızlar merhaba beim anti tg 64.36 çıktı. yani yuksek ama anti tpo,serbest t3 normal değerlerde.çok korkuyorum acaba bi trioid rahatsızlığım mı var?

Merhabalar banada 3 4 yil onc hasimato teshisi koyuldu ama herkes ilac kullaniyo bana ilac vermediler ilk tahlilde tsh 7 cikmisti dusunce ilaci kestiler bidaha tsh yukselmedi son tahlilim tsh normal t3 normal anti tpo 60 anti tg 20

Selam arkadaslar. Ben de tiroit hastasiyim. Ustelik balikesirdeki doktorum bu sene hasimoto teshisi koydu. Ben de zencefili deniyorum. Anti tpo 300 lerde cikti. Bu hafta tiroit ilacimi birakip zencefil kürune basladim. Nasil olsa izindeyim diye rahatim..
Bir de dereotu yiyorum. Cuma ya tahlil yapip sonucu size bildiririm. Kisa bir sure belki ama ufak da olsa bir fikir verir. Diye dusunuyorum. Yabanci makaleleri de okudum. Cok tavsiye edilmis zencefil. Bir de zerdecal.bunlar iltihabi onleyen en iyi bitkilermis ayni zamanda.. herkesin kendine ait bir dozu vardir. Sabah aksam 2 nohut buyuklugunde yiyorum ben.. bakalim. Ne cikacak..... insallah iyi olur da bircok kisiye umut isigi oluruz...

Arkadaslar bende hasimotoluyum. Burada bahsetmistim. 1 hafta boyunca kullandigim tiroit ilacimi birakip sabah aksam birer parca zencefil yedim. Ve sabahlari bir tutam dereotu yedim. Tahlil yaptim. Tiroit degerim t3 t4 filan ayni normal degerlerde. Yani yukselmemis. Bu iyi. Ama henuz anti tpo ve anti tg gibi antikorlarda bir degisme yok. Kısa bir sure tabi benimki deneme oldu. Bir 3 4 ay daha zencefil dereotu na devam edecegim. Antikorlarda dusme olacakmi acaba... insallah bizim gibileri ilaclardan kurtaran bir cozum olur. Antikorlarin dusmesi cok daha onemli..bakalim hayirlisi...

Kizlar bende de hasimato var yuksek degil.ama tsh etkileniyor gebe kalamiyorum dogal yontem bulmak istiyorum ilac yan etki yapti

Dün hormon testi yapıldı yarın gitcem doktora

Eklentiler

• Screenshot_2016-09-29-09-53-50-1.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 126
Hasimato var zaten ama dahiliyeden ilaç gerekmez içme bırak dedin kadın hastalıkları ne diycek bakalim yarin
Ohhh ne güzel birşey ben hep kullanmak zorundayım. Ama tip fakültesine araştırmaya gidicem bunun bi sebebi olmalı onu çözmek icin

Böbrek üstü bezlerinin değeri yüksekmis dahiliye ye git diyo
EĞER BULUNDUĞUN YERDE ENDOKRİN UZMANI VARSA ONA GİT DERİM ÇÜNKÜ O BU İŞİN USTASI
AYRICA FAKÜLTELERİN ENDOKRİN BÖLÜMÜNE GİDERSEN ANA SEBEP BULUNABİLİR VE BELKİDE TEDAVİ SONRASI TAMAMEN ORTADAN KALKABİLİR TROİDİN. BEN ŞAHSEN Bİ UMUT ORAYA GİDİCEM ALLAH NASİP EDERSE OLUR YA MUCİZE OLUR VE ÇIKIP GİDER HAYATIMIZDAN

ÇOK GÜZEL ÖRNEKSİNİZ BENDE BU İLLETLE UĞRAŞIYORUM ÇOK ÜZÜYOR VE GİTGİDE İLAÇ DOZU ARTIYOR.

Haşimato olanların hangi ilaçı hangi dozda kullanması gerekiyor.Benim dozumu hiç değiştirmiyorlar yıllardır.Neredeyse nodül 10 mm olmuş hala aynı doza devam et tam 10 mm olunca ameliyat ederiz diyorlar.Bence dozu değiştirmeyerek nodülün büyümesini sağlıyorlar ameliyat için.Yoksa başka ne olabilir ki???
Ayrıca ZENCEFİL suyunuda tozunu da uzun süre kullandım tık yok.

Allah sifamizi versin. Elbette daha çok zor hastalıklar var biliyorum. Yanlız bazen bunslmiyoruz desek yalan olur. Benim tsh;3.50 civarında idi Dr levetiron 75mg kullanmami söyledi eğer 2.50 çekersek gebe kalmak kolay oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…