Troid rahatsızlığı ve -tedavisi yoktur diye bilinen haşimato troiditi- kesin tedavi

Allah sifamizi versin. Elbette daha çok zor hastalıklar var biliyorum. Yanlız bazen bunslmiyoruz desek yalan olur. Benim tsh;3.50 civarında idi Dr levetiron 75mg kullanmami söyledi eğer 2.50 çekersek gebe kalmak kolay oluyor
Canım benim 24 idi en başta.Buna rağmen 75 mg verdi .Düşün yani senin 3,5 muş!!Ankara'da iyi bir uzman bilen varsa yazsın.Yani resmen troidi ameliyat boyutuna getirmek istiyorlar.Çok sinir ve gerginlik var bende yeterli gelse böyle olmaması gerek öyle değil mi?Çok yorgunluk var.Hayattan bıkkınlık vs vs.Çok geçmiş olsun sana da canım yalnız küçük kızımda troitim o dönemde varmıydı yokmuydu bilemiyorum ama hemen hamile kalmıştım.Düşünce şeklini şöyle ayarla.Ben öyle yapıyorum.Ben hamile kalmaya ve bebek sahibi olmaya niyet ediyorum ve bütün bedenimle buna açığım.Yani bilinçaltımızı buna hazırlamalıyız.Hamilelik dönemi ve doğum düşüncesi insanları korkutup kesin karar vermesini engellediği için vücut bunu tanımlayamaya biliyor.Yani bence troit çocuğa engel değil.Ablamın tiroiti alındı oda çocuk dönemlerinde hemen hamile kaldı.Yani buna kendinizi inandırmayın.Üstelik hamile kalınca hormonlar yenilendiği için tiroit tamamen yok olabiliyor.
 
. Ayy harikasin nasıl da güzel moral verdin cok teşekkür ederim. Eğer eskişehire gelme ihtimalin varsa gel. Burada çok iyi hekimler var. 1 tane devlette 1 tanede acıbadem de. Bir saatte hızlı trenle ulasim. Sonuçta şifa için değil mi ama
 

 
Ben de 2007 den beri hashimoto hastasıyım daha doğrusu o tarihte dr a gittim ve ilaca başladım. Öncesi de vardı mutlaka. 40 yaşındayım. İlaca başladığımgünden beri tahlillerimi düzenli yaptırdım. Son yıllarda daha düzensiz yaptırıyorum. Ama hep istikrarlı seyrediyor değerlerim ve ilaç dozum ilk günden beri nerdeyse hiç değişmedi. Lakin yaş da ilerliyor artık ve son yıllarda ilaca rağmen, değerlerin normal olmasına rağmen, iyi hissetmiyorum. Hep bir halsizlik, yorgunluk, saç, cilt sorunları, fazla üşüme ve beni en çok üzen kilo sorunu. Nerdeyse açlık sınırında yaşamama rağmen, kolay kilo alma, ne yapsam verememe artık çok canımı sıkıyor.
Zencefili yarın kullanmaya başlıyorum. Öncesinde de bir tahliller yaptıracam ve 1-2 ay sonra tekrar tahlil yaptırıp fark olacak mı bakıcam. Sonuçları yazarım. Umarım faydası olur
Yalnız burdaki herşeyi okudum ve bişeye kafam takıldı. Burdaki bazı arkadaşlar zencefil kullandıktan sonra tsh değerlerinin 5 lerden, 3,4 lerden 1 e fln düştüğünü yazmış. Güzel de hepiniz zencefilden önce ilaç kullanıyordunuz sanırım. Yani ilacın dozu yetersiz miydi tsh ınızı düşürmeye? İlacın amacı bu sonuçta. Siz ilaca rağmen yüksek tsh larla mı yaşıyordunuz? Bu nasıl olur?
 
Merhabalar, 5,5 yıl önce ilk kızım 6 aylıkken haşimoto teşhisi aldım. Bir ay öncesine kadar 50 lik Levotiron kullanıyordum. 3 ve 1,5 yaşında iki çocuğum daha var. Tedavi süresince gebelikte sorun yaşamadım. 1,5 ay önce zencefil kürünü duydum. Yapmaya başladım. Ramazan girince bazen sahur-iftar, tutamadığım zamanlarda sabah akşam, ama ezan vaktini çok gözetmeden kullandım. Cam rendem olduğu için hazırda, onunla hazırladım zencefil suyunu. Başladığımın 3. Günü levotironu bıraktım. Hapı bırakmama rağmen eksikliğiyle hiç bir semptom oluşmadı hatta daha canlı hissettim. 4 haftanın sonunda kürü sonlandırdım. Ertesi gün geniz akıntısı ve boğazda hassasiyet hissi başladı. Bir sonraki gün ateşim 38,5 lara çıktı, genel kırıklık hissi ve bembeyaz olmuş bir sağ bademciğim vardı. Zencefil bağışıklık sistemini güçlendirir bu sıcak havada ben nasıl bu kadar hasta oldum dedim. Antibiyotik vereceklerini bildiğim için dra gitmeden 2 gün evde yatarak kendime baktım. Nişasta ve sütle sıcacık salep kıvamında bir içecek, ara ara bitki çayları, boğazıma doğal fermente elma sirkesi sıkmak, arada ateş düşürücü almak şeklinde bir süreç geçirdim. 4. Gün bana bir enerji geldi yerleri süpürdüm. O an tiroidimdeki 6 yıllık iltihabın bademciklerimden doğru beni terketmiş olduğunun farkına vardım, güzel bir andı. Zencefilin 3 haftasında jinekoloğuma muayenem vardı orda tiroidime de bakılmasını istemiştim. Sonuç beni sevindirdi. Zencefilin 3. Haftasında ve hiç ilaç almadığım halde tüm değerler normal sınırları içerisinde. 1 ay sonra tekrar test yaptıracağım emin olmak için. Bu tedaviye tüm kalbimle inanıyor olsam da garanti istiyorum:) Ömür boyu bir minicik hapa bağlı olmaktan ve öğleden sonra pilimin bitmesinden, birşeye başlamak için başkalarından daha fazla çaba sarfetmekten kurtulmak az şey mi. Kesinlikle her haşimoto hastasına bu yöntemi tavsiye ederim. Diğer tiroid hastalıklarında da işe yarar mutlaka ama ben kendimden dolayı haşimotoya kefilim. Herkese sağlıklı günler.
 
Arkadaslar kafama takilan bir seyler var.
Birincisi benim cok zor tesbit edildi.yani milyonlarca gizli hasimato hastasi var çünkü hastalık orta seviyeye gelmeden antokor vazonda yükseklik gösteriyor.tsh normal gibi duruyor en azından 4 u gecmiyor t3 ve t4 de normal olabiliyor.
Triglesit hep yuksekse acikcasi bem bu hastalıktan şüpe duyuyorum.cunku herkes hergun yumurta yada tepsi tepsi börek yemiyor.
Cocuk isteyip az cok troid sıkıntısı olanların seker ve baska bisey olmasa da hatta tahlillerde herşey de normal ciksa vile troid.gizli olarak borsa gibi tshlarin düşüp yükselmesi oluyor.
Ben kisa sure önce ultrasona baktirdim.temiz cikti nodulsuz ama fazla kanlanma var bezde doktor bisey demedi bu duruma neden cok kanlanir troid.ve o hastanede 3.87 çıktı tshm ultrasonda tukuruk bezlerim iltihaplı görünüyor idi.troidle bi ilgisi olur mu acaba bu iltihabin
 
Zencefil suyu küründen 2 ay sonra yaptırdığım testlerde t4 ve tsh referans değerleri içinde, ancak tam sınırda çıktı. Bu yüzden tekrar 3 haftalık bir kür daha yapıyorum. Artık tiroid hapı kullanmıyorum. Bu kür sonunda daha ortalama değerlere ulaşmayı hedefledim.
 
ilac zayiflatiyo evet ayni zamanda cok carpinti yapio ben hamile kalamiyorum tek sorun hasimato.ama ben bi haftadir ilaci biraktim cok carpinti yapti. tsh i 11 olan biri kac doz kuulaniyo ilaci
 
ilac kullanmadan once 11 di ilacla dusuyo ama 2ayda bi kan vermeye gittim tekrar yukselio doktor dozu artiriyo 100mg ciktim ilac kalbimi cok etkilio ama cok carpintim oluyo oyuzden bi haftadir biraktim tekrar dahiliyeye gitcem
 
Nedensiz tsh yüksekliği olan var mı acaba? Nisan ayında tsh 26 çıktı. Kanda haşimoto için antikor bakıldı. Negatif çıktı. Tiroid bezi ultrasonu çekildim. Herşey normaldi. İyot bakıldı, eksiklik çıkmadı. Doktor neden tsh yüksek anlayamadı. Sonuç olarak günde bir 100lük euthyrox alıyorum. Son gittiğimde tsh 1'in altına düşmüştü. Bu hafta tekrar gideceğim. Bir de Euthyrox'tan sonra adetlerim ağrılı olmaya başladı. Kadın doğum doktoru bir sorun göremedi. Çocuk istiyoruz ama bu nedenden olmuyor. Adet zamanı tsh en üst düzeye yükseliyor. Sonra düşüyor. Adet zamanı ölçülen 26lık tsh 1 hafta sonra ilaçsız 12ye düşmüştü.
 
tsh degisken bisey canim ayda bi baktir yeni basliodur hastslik sende oyuzden sadece tsh yukselio ben 100luk kullaniyodum 12 oluyo benim tshta carpinti yapti biraktim.sen ilacini kullan ama ayda bi baktir
 
Doktor hep 6 hafta sonra gel diyor. Henüz dozajı tam ayarlayamadık. İlk gittiğimde dozaj az geldi. İkinci gittiğimde de çok geldi. Şu an 100lük kullanıyorum ama son bir kaç haftadır çok tuhaf hissediyorum. Sıcak basmaları, sinirlilik hali, tahammülsüzlük, yorgunluk.. Son adetlerim de hep 2-3 gün sürüyor ve hafif ama ağrılı oluyor. Sanırım ilaç fazla geliyorçünkü bunlar hep hipertiroid belirtisi ama doktorum da izinli 1 hafta sonrasına randevu alabildim. İlacı kessem mi azaltsam mı bilemedim. Sinir bozucu bir durum.

tsh degisken bisey canim ayda bi baktir yeni basliodur hastslik sende oyuzden sadece tsh yukselio ben 100luk kullaniyodum 12 oluyo benim tshta carpinti yapti biraktim.sen ilacini kullan ama ayda bi baktir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…