- 14 Temmuz 2017
- 946
- 414
- 103
- 35
hastaligin ne peki tsh yuksekmi cikiodu ilk basta ben hasimatoyum banada yuksek gelio arada dusuyo cok rahatsizsan yarisini kullan yada kes.benum biara piskolojim bile bozuldu surekli carpinti yasiyorum dahiliye kestirdi ilaci kan verdim yukselmis tsh ilaci yukseltti yani dozu ayarlanmasi lazim
100 sana ideal gibi canim benim hasimato hastaligi antikorlarimda yuksek tsh 11benim genelde 75 100 oyle kullaniyodum ben biraktim suanda ilaci artik cok sikildim ne hamile kalanildim nede kalbimi etkilio birasda birakiyim dedim aldim dahiliyeye randevu tekrar yuksek doz istemiyorum ama.2ayda bi baktir sende kanda doz ayarlanana kadar.zaten doz ayarlanmiyo bi ay yuksek biay dusuk cikio oyuzden sik sik kontrol ettirmek lazim zaten
canim bende ayniyim bi senedir dozunu ayarlayamadilar surekli yukseltiyolar tsh bi dusuyo biyukselio cok carpintida yapiyo.hamile kalamadim adetlerimde duzensiz .tsh bozulunca adetim gelmiyoBugün test sonucum çıktı. Tsh 0.02ye düşmüş. T4 yükselmiş. İlaç fazla gelmiş. Bir düşük bir yüksek ne yapacağımı şaşırdım. Yaştan dolayı hamilelik için bekleme lüksüm de yok. 7 aydır tsh bir normal seviyeye gelemedi. Şimdi doktor 6 hafta daha bekle diyor. Bekleyeyim de tsh'ın normal seviyeye geleceğinden bile emin değilim. Bu iş canımı sıktı.
cok gecmis olsun ilaci kullanmak sorun degilde carpinti yapmasi cok kotu ara kanamam olmuyo benimde adet gelmiyoBen gecen yil uc kere nezle oksuruk derken baya hasta oldum 3.sunde ic hastaliklarina gittim... Doktor beni muayene ederken bogazimi fark edip beni ultrasona gonderdi sonuclarla gittim ameliyat dedi... Uc doktotra gittim devlette tekrar ultrason cektirdim hepsi ameliyat deyince bi ay sonra ameliyat oldum.... Bende hipotroidi varmis.. Adetlerim duzensizdi ara kanamalarim oluyordu kilo veremiyordum derken ameliyttan sonra ilac kullanimi basladi patolojim iyi cikti cok sukur. Gunde 100mg levatrion icuyorumn mutlaka bir iki saat bekliyorum sonra yemegimi yiyorum...derken adetlerim duzeldi coknsukur her ay duzenli kontrole gidip tsh me baktirip ilac dozum ayarlaniyor.cok sukur dermensiz bir dert degil... Bu arada lahana karnibahar vs gibi troidi yukselten yiyecekler yemiyorum ...
cok gecmis olsun ilaci kullanmak sorun degilde carpinti yapmasi cok kotu ara kanamam olmuyo benimde adet gelmiyo
Ne yaptınız düzeldi mi sonuclariniz. Bıraktınız mi yoksa.26.11.2015 Tarihinde, 50'lik hormon hapımı keserek Zencefil kürüne başladım.
Son zamanlarda reflü benzeri ağrı ve yanmalarım olunca zencefili sadece sabahları içmeye başladım ve yine bu süreçte pek hareketli değildim, spor filan da yapmadım. D vit ve B12 takviyesi almadım. Pek dereotu da yemedim. Hormon ilacını bıraktığımdan beri de kilo almaya başladım (5 kilo civarı artış oldu). Keşke zencefili tam olarak sabah-akşam düzenli kullandığım dönemde de tahlil yaptırsaydım daha belirleyici olurdu.
Bu arada Zencefil kürüne başlamadan önce ki tahlilimde baktırabildiğim değerlerim:
26.11.2015
Anti TPO: 1.49 .... Ref. Aralığı: <5.61
TSH: 3.27 ... Ref. Aralığı: 035-4.94
Serbest T3: 2.18 ... Ref. Aralığı: 1.71 İla 3.71 arası
Serbest T4: 0.99 .... Ref. Aralığı: 0.70 İla 1.48
B12 Vitamini: 436.... Ref. Aralığı: 187- 883
Bunlarda son tahlilimin sonuçları:
22.02.2016
TSH : 5.59 (3.27 idi) µIU/mL ...... Ref. aralığı : 0,34 - 5,6
fT4 (Serbest T4) : 0.65 (0.99 idi) ng/dL ...... Ref. aralığı : 0,5 - 1,51
B12 Vitamini: 385 (436 idi ) pg/mL ...... Ref. aralığı : 126,5 - 505
25-OH D Vitamini : 27.56 ng/mL ...... Ref. aralığı : 30 - 100 (Bu değer d vitimini yüklemesi sonucunda yükselmiş halidir.
( 17.3.2015 de, D vit: 4.26 idi )
Kullandınız mi sonuç alabildiniz miTatlım senin Anti-tpo ve antitg değerlerin çok iyi bana göre benimki biti 1000 üstünde biri de 500 üstü çıktı .ama bırakmadım gerekirse 1 sene kullanırım. Bu hastalık beni bitirdi benim yumurtalarimi bitirdi bebek sahibi olamıyorum o yüzden. bende onu bitirecem insallah
Devam ettiniz mi durumunuz değişti miGünaydın
Ben iki gündür yapıyorum umarım sonuç alabilirim
Ben de çalışmadı arkadaşım, bir sürü kilo aldım tekrar hormona başladım ama babamın ki aşırı düştü dr. öğrenince kestirmiş hemen zencefili.Ne yaptınız düzeldi mi sonuclariniz. Bıraktınız mi yoksa.
canim bende ayniyim bi senedir dozunu ayarlayamadilar surekli yukseltiyolar tsh bi dusuyo biyukselio cok carpintida yapiyo.hamile kalamadim adetlerimde duzensiz .tsh bozulunca adetim gelmiyo
Henüz ilaç baslamadimkac mg ilacin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?