Troid rahatsızlığı ve -tedavisi yoktur diye bilinen haşimato troiditi- kesin tedavi

konuyu baştan sona okudum
ben gastrit hastasıyım
ayrıca haşimato hastasıyım çoklu nodüllerimmmmm var kelimeyi uzattım çünkü en son ultasona girdiğimde doktor 45 tane saydı ay yeter seni daha fazla kasmim dedi
kan değerlerim sınırda ama anti tpo denilen lanet +1000
anti tpo'yu bilmeyenler için konuya belki yabancılar vardır minik kan hücreleri savaşçı bu özellikle siz kötü bir hastalık geçirdğinizde ortaya çıkarlar ve onunla savaşırlar.normalde savaşçı oldukları için sizin hasta olan hücrelerinize saldırırlar kimi insanların ama nedeni bilinmiyor halen bedenin orkestra şefitroid bezlerine saldırıyorlarve onu eritmeye başlıyorlar.boynumuzda oluşan miniş nodullerinde sebebi bu anti tpo hücreleri.
ben miniş nodullerimi sevdim olmadı sövdüm olmadı yokmuş gibi davrandım olmadı geçmiyorlar gitmiyorlar.
şimdi sorum bu zencefil olayını yapan gerçekten sonuç alan birileri varsa çıksın bizlere akıl versin değerlerini anlatıp.
bunu yapın geçicektir allahın izniyle demesin kimse
yaradanım büyük evet dertte ondan dermanda
ama derman bu zencefildeyse bana kanıtla gelinsin eğer bu sadece varsayımsal bir konuşmaysa lütfen bizleri üzmeyin.
bizler haşimato hastaları zaten çok çekiyoruz bide varsayımsal konuşarak boşa ümit yaşamıyalım
lütfen bunu uygulayan kişi veya kişiler
kan değerlerini eğer çoklu nodülleri varsa bu nodüllerin eridiğine dair kanıtlarıyla bu sayfada yer alsınlar
diğer türlü konuyu okuyup geçip gitsinler lütfen
boş cevap vermek yerine
iyi akşamlar

Hay Allah razı olsun arkadaşım. Bende seninle aynı fikirdeyim ve bende senin gibi birkaç ke konu sahibine ısrarla sordum ama nafile dediğiniz gibi abiz kullandık geçti diyo başka da bişey yok. iyi niyetli bir arkadaş olduğunu düşünüyorum ama neden bunu ispetsız ve değerleri belirtmeden yapıyorlar anlamıyorum doğrusu. Allah yardımcımız olsun mutlaka bir şafası vardır Allah dermansız dert vermemiştir ama inşallah bir an evvel bulunur size de geçmiş olsun.

çok teşekkürler hepimize çok çok geçmiş olsun allah şifamızı en kısa sürede versin
ben doktorumu bulana kadar 2 doktor boynumda bu kadar fazla nodül yüzünden %60 kansersin dedi bana dümyam başıma yıkılmıştı şükür doktorumu buldum her yanına gittiğimde bana açıklama herşeyi yaptı anlattı bilinçlendirdi beni
ssk okmeydanında doktorum
gene allah razı olsun bu forumda ilk öğrendiğimde yazmıştım bana endokronolojiye gitme nükleer tıp bölümüne git demişlerdi bende öyle yaptım halen doktorum ilaca başlatmak istemiyor bu ay kontrolüm var korkumdan ama gidemiyorum
3 ay önceki değerlerimden dolayı 6 aylık kontrol süresi 3 aya çekildi gene çünkü bir dahaki geldiğinde ne kadar istemesemde ilaca başlatıcam seni gibi gözüküyor demişti.
ialç çözüm değil kemik erimesinden erken menapoza kadar herşeyi tetikliyor yaşım daha 37
ilaca başlıyacağım evet ama ne kadar geç başlarsam o kadar benim için çok daha iyi olucak
gelecekte bu çoğalma devam ederse nodüllerde ameliyat olma riskimde çok fazla ki benim gibi çoklu nodüllerin ameliyatı tek veya 2 nodül temizleme ameliyatlarından çok daha farklı ve büyük risk taşıyor bunlarıda biliyorum
bu kadar fazla nodül içinde kanserli hücrelerinde bulunma ihtimalinin %100 olduğunuda biliyorum
kısaca herşeye hazırladım kendimi
ama bu şekilde bir çözüm varsa ve bizlere kanıtlarla değil yaradan verir şifanızı diye geçiştirerek cevap verilince bende deliriyorum
bir umut varsa bir iyileşme varsa eğer ben gurur duyarak çekerim kan raporlarımı çekerim ultrasonumun resimlerini koyarım buraya.
benim gibi çeken insanlarda denesin diye
insanların boş vakitleri çok fazla herhalde ne diyim bizim bu hastalığımızı çok hafifemi alıyorlar yoksa ben duydum böyle bişey deneyinmi diyorlar aklım almıyor.
karbonat kürü yaptım bi ara midemi deliyordum
dereotu denildi onu yaptım gene bir işe yaramadı
mübarek benim nodüller benim gibi keçi
gene uzun yazdım ama çok doluyum özür dilerim

estağfirullah ne özrü, işte aynı dertten muzdaribiz çok şükür benim nodüllerim yok inşallah böyle devam eder, inşallah sizinde nodülleriniz tez zamanda biter, ben günlük tsh için tiroit ilacı kullanıyorum ve ömür boyu kullanılması gerekiyor bu şekilde uzun süre kullanılan ilaçlar dediğiniz gibi kemik erimesi yapıyormuş daha d vitamin ağırlıklı beslenmemiz gerekiyor ama bundan bahseden kimse de yok doktorlarda dahil, ben bu konuya çok umutla yazdım ama cevaplar tatmin etmedi malesef, varsa bir çözüm inşallah okuyan duyan varsa ispatlarıyla yazsın.

meraba canım uzun zaman olmuş sen bunu yazalı ama bende haşimato hastasıyım ve gördümki hiç bir bitkisel çözümü yok bunun hayıt otu dene dediler denedim beni harab etti adet olamadım, şiştim tsh 5.8e kadar çıktı düzelticene mahvetti hiç ugraşma derim. yanlız aynen senin gibi bende araştırdım ve d vitamini yetmezliği kaynaklı otoimmübin hastalıklar ortaya çıkıyomuş bence anan kaynak d vitamini eksikliğimiz

Evet olabilir, zaten ölçtürdüm düşük çıktı. ilaçla yükselttim çok şükür. malesef şimdilik bi çözüm yok inşallah bulunur. o zamana kadar ilaca devam. Sanada geçmiş olsun Allah şifamızı versin inş.

inşallah canım rabbim şifamızı versin. sanada çok geçmiş olsun.

mrb arkadaşlar bi şey sorcam yaa benm adetler düzensiz idi gec oluyorum yani bu ay da baya gecikti 3 aya yaklaştı.. kadın doğumcum dahiliye bölümüne yönlendrdi tsh yükseek cıktı biraz. sonra oradaki tahlillerde anti tpo değerim 428 çıktı referans değerinden fazlaca yüksek.. korkuttu beni ya bilgisi olan var mı ciddi bi hastalık mı bu henüz sonucumu doktoruma götürmedim ultrason verdi onun sonucu ile gel dedi ultrason günümü bekliyorum

ya işte bu psikolojiyi bir türlü yenemiyorum... kendime kızıyorum cahil misin sen diyorum ama sıhhat ve umut başka bir şey... sizde de var mı aynı şey bilmiyorum ama ŞU HER DUYDUĞUNU MERAK ETME VE UYGULAMAYA KALKMA HASTALIĞINI YENEMİYORUM... arkadaşın iyi niyetli olduğundan şüphem yok ama bu tip şeyler ayakkabı gibi... sen rahatça giyebilirsin, ayak numaramız aynı olabilir ama beni ayağıma vurabilir, kalıbı oturmayabilir, şekli modeli bana olmayabilir, heryerde giyilmeyebilir, vs vs.... okur okumaz denemek isgtedim ama diğer yorumları okuyunca korktum... doktorum da pek sinirli bişey.. gidip danışsam daha cümlemi bitirmeden internette doktorculuk oynayacaksan gelme bir daha der çıkar biliyorum... ama mantığımla umut yükselten merakım çarpışmakta şuan...

Haşimato tiroidi... Benim de 500 dü çok korkmuştum. İlaç tedavisi uygularlar. Anti.tpo degerlerin azalsada hastalık devam ediyor. Tedavı amacı tsh degerını normal bir değerde tutmak... Ben bir yıldan fazladır ilaç kullanıyorum. Ultrason istemesi genel tetkik için korkma.. Ben de baktırıyorum arada.. Sana tavsiyem endokrin druna gitmen...gecmiş olsun kafanı takma...

cvp verdiğiniz için teşekkür ederim.. peki bu değer gebelik için engel mi..hem gebelik düşünüp hem tedavi uygulanabiliyo mu yoksa gebelik ertelenmesi mi gerekiyo acaba.. yaklaşık 1 senedir uğraşıyoruz gebelik için ama malesef olmadı henüz bir de bu yüzden erteler isek baya yıpranacağım sanırım... hakkımızdan hayırlısı olsun

Canım şöyle gebelik için tsh normale dönmeli öncelikle... Tsh düzeyi normalken sorun olacagını sanmıyorum.. Bizdeki antikorlar tsh i.ilaç kullanmadıkça daha da ilerletir ve o zaman sorun yaratır.. Tsh normal düzeyde iken sorun olmaz.. Endokrine gitmeni bu yüzden tavsiye ediyorum..dahiliye drları anlayamayabiliyorlar bu durumu.. Endokrine bahsedersen yardımcı olur.. Umarım çocugunda olur tez vakitte..

anladım canım çok teşekkür ederim..

CNM BEN BİR SEY DAHA SORCAM SANA, CUMA GÜNÜ ÖLÇTÜRDÜĞÜM DEĞERİM BU DEFA DA 80 ÇIKMIŞ.. BU ANTİ TPO DEĞERİ SÜREKLİ DEĞİŞİYO MU , HEP TAKİP ALTINDA MI OLMAM LAZIMM

CNM BEN BİR SEY DAHA SORCAM SANA, CUMA GÜNÜ ÖLÇTÜRDÜĞÜM DEĞERİM BU DEFA DA 80 ÇIKMIŞ.. BU ANTİ TPO DEĞERİ SÜREKLİ DEĞİŞİYO MU , HEP TAKİP ALTINDA MI OLMAM LAZIMM
Anti tpo 80 çıkmış? normal değerlerini yazarmısın hastanenin yazdığı.. Benim.500 300 ve minumum 200 e düşmüştü normal degerlerin ustundeydı.
Benım dr antı tpoları artık takıp etmıyor, nasılsa bılıyoruz hastalıgını dedi.. Tsh t3 t4 bakıyor...

CANIM NUR TOPU GİBİ BİR HAŞİMATO TROİDİ HASTASI OLMUŞSUN ARAMIZA HOŞGELDİN :)
ŞAKA BİR YANA ANTİ TPO YÜKSEKLİĞİ BENDEDE VAR VE HAŞİMATOYA BAĞLI YIKIMDAN YÜKSELİYOR BU DEĞER. BİLMİYORUM HEKİMİN NE DER AMA İLAÇ KULLANMAN GEREKEBİLİR. SEN YÜKSEK DİYORSUN BENİM 1000 ÇIKIYOR .

CNM REFERANS DEĞERİ 0 İLE 60 ARASI.. 3 HAFTA ÖNCE BAKTRDIĞIM DA 428 İDİ SON BAKTIRDIĞIM DEĞERİM BU DEFA DA 80.. T3 T4 VE TSH DEĞERLERİM NORMAL..

TEDAVİSİ NASIL OLUYO ACABA.. KADIN DOĞUMCUM SELENYUM TABLET ALMAMI SÖYLEDİ AMA HENÜZ ENDOKRİNOLOJİ YE GİTMEDİM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…